·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

EL PROCÉS DE LECTOESCRIPTURA A INFANTIL

2021/11/25

L'aprenentatge de la lectura i de l'escriptura és clau i fonamental pel desenvolupament personal de cada un dels i les nostres alumnes i constitueix una eina imprescindible per a la comunicació i l'assoliment dels coneixements. A l'Escola Mare de Déu del Roser entenem aquest procés d'ensenyament-aprenentatge de la lectoescriptura com un món màgic que s'obre entre l'Etapa d'Infantil i el Cicle Inicial de Primària

És un procés especial i molt personal que cada infant viu al seu ritme, al seu moment i de la seva manera particular. La lectoescriptura no és un objectiu que s'assoleixi d'avui per demà, no s'explica i s'entén, sinó que es viu i se sent , s'interioritza fent petites passes i, al final, es consolida. És per aquest motiu que, en el procés de lectoescriptura, l'escola té un paper molt important, així com la família. El treball conjunt i la constant comunicació entre ambdues parts afavoreix, sense cap mena de dubte, l'aprenentatge de l'infant. 

El que veritablement importa és la constància i la perseverança que fan i faran els infants al llarg de la seva edat primerenca, un procés que iniciem a P3 jugant amb els noms per aprendre el codi escrit  i fent servir el conte com a text literari juntament amb poemes, dites i endevinalles. I és clar, sempre treballant de manera significativa i vivencial. D'aquesta manera afavorim l'entorn idoni i proporcionem les eines i estratègies que fan sorgir l'interès i la motivació de les nenes i els nens per tal de donar sentit a allò que estem aprenent.

Estimular l'interès és essencial, com també deixar que cada alumne pugui construir el seu aprenentatge sense por i amb il·lusió. Si vols descobrir més detalls de com treballem el procés de lectoescriptura a infantil-Primària o obtenir més informació de com es pot treballar a casa, pots contactar amb nosaltres. Estarem encantats d'explicar-te més! 


Xarxes socials: