·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

QUÈ ÉS I COM TREBALLEM L'ESTIMULACIÓ PRIMERENCA A L'AULA

2022/12/09

Avui dia, sabem que els/les nostres fills i filles neixen amb un gran potencial i que està a les nostres mans aprofitar l'oportunitat de que aquest es desenvolupi al màxim, de la manera més adequada i divertida. L'estimulació primerenca és el conjunt de mitjans, tècniques i activitats que s'apliquen als nens des del seu naixement fins als 6 anys, amb l'objectiu de desenvolupar al màxim les seves capacitats cognitives, físiques, emocionals i socials. A l'Escola Mare de Déu del Roser ho tenim molt present fent un seguiment individual de l'alumnat.

 

L'etapa infantil és clau per a l'adquisició de les bases de l'aprenentatge dels nostres alumnes. Des de l'escola considerem fonamental adaptar-nos al procés maduratiu de l'alumne/a.

 

Treballar el desenvolupament físic, intel·lectual i social de cada nen i nena és essencial per a que puguin adquirir una bona base que els ajudarà en els futurs aprenentatges. La clau està en l'estimulació de l'infant en totes les seves dimensions: augmentar l'activitat del sistema nerviós mitjançant diferents tipologies d'activitats.

 

Mitjançant l'estimulació primerenca, activem les xarxes neuronals per a uns futurs bons aprenentatges. El nostre objectiu és afavorir les capacitats, habilitats i aprenentatges de cada nen i nena a través de l'estimulació motriu, desenvolupant la lateralitat, la coordinació i les xarxes neuronals.

 

Vols saber com treballem l'estimulació primerenca a l'Escola Mare de Déu del Roser? L'equip de professionals de l'escola Mare de Déu del Roser, vetlla pel bon desenvolupament motriu i cognitiu dels més petits, oferint unes condicions que faciliten la seva socialització, compartint amb els i les companyes estones de joc, de comunicació i converses, el joc simbòlic, els racons d'estimulació i l'experiència per fer nous descobriments, potenciant l'autonomia personal, educant els sentits i la seva expressió corporal, plàstica, musical... tot desvetllant la seva sensibilitat.

 

Per a nosaltres són molt importants els ambients de treball, ja que són espais per aprendre i conviure. A l'escola proposem diferents espais d'aprenentatge, tenint en compte les intel·ligències múltiples, on els nens i nenes tinguin l'oportunitat d'aprendre i experimentar, estimulant la seva curiositat i autonomia. Potenciem les bases d'aquest procés tan important en la nostra vida, posant èmfasi en allò que els nens i nenes poden fer, a partir de la psicomotricitat, el llenguatge i l'expressió artística i corporal.

Vols més informació sobre com treballem l'estimulació primerenca a l'aula? Visita'ns o contacta amb nosaltres per descobrir tot el que la nostra escola et pot oferir! 




Xarxes socials:


LES LLENGÜES ESTRANGERES A L'ESCOLA

2022/12/01

La globalització de la societat i l'ús de les noves tecnologies ens obliguen, cada cop més, a dominar diferents llengües estrangeres per tal de poder-nos desenvolupar en aquest nou context. És per això que les llengües són un factor molt  important per a la formació dels nostres alumnes. A continuació us expliquem com ho treballem.

A l'Escola Mare de Déu del Roser pensem que l'aprenentatge de les llengües estrangeres ajuda a desenvolupar: 

  • Certes parts del cervell, reactivant els circuits neuronals i possibilitant l'aprenentatge d'altres idiomes de manera més fàcil i còmode de cara al futur. 
  • La comprensió i la comunicació. Les llengües estrangeres ens enriqueixen. 
  • L'atenció i la flexibilitat cognitiva. 
  • L'enriquiment cultural i poder gaudir.

Els contes, la dramatització i l'oratòria i les oral sessions són part important de la nostra línia pedagògica, ja que ens ajuden a estructurar el llenguatge i enriquir el vocabulari, per això l'ensenyament de llengües estrangeres a l'escola el fem d'acord amb aquestes accions. 

Les llengües les aprenem parlant i escoltant, per això potenciem diferents rutines i activitats que  tenen l'anglès com a llenguatge vehicular com la Psicomotricitat a Infantil, Physical Education a Primària i l'Audiovisual Workshop a l'ESO.

A l'Escola Mare de Déu del Roser treballem les llengües estrangeres des d'Infantil amb començant amb tres hores de llengua anglesa fins a arribar a les sis hores a les etapes més avançades.  Ja a l'ESO introduïm l'alemany com a segona llengua estrangera obligatòria. 

La nostra és una escola oberta, de qualitat, innovadora, familiar i a prop vostre. El nostre caràcter propi té com a línia d'actuació preferent la formació integral dels alumnes, fent que ells siguin els protagonistes del seu propi aprenentatge, afavorint la seva autonomia i iniciativa personal per encarar el seu futur personal i professional, per això l'aprenentatge de llengües estrangeres a l'escola es fa a través de diversos projectes i també amb les proves oficials de Cambridge i viatges lingüístics a ciutats com Londres o Berlín. 

Si en voleu saber més contacteu amb nosaltres

 


Xarxes socials:


EL MENJADOR ESCOLAR, UN ESPAI DE COMUNICACIÓ I APRENENTATGE

2022/10/28

A l'Escola Mare de Déu del Roser optem per una alimentació saludable acompanyada d'activitats educatives , vine a descobrir-ho amb nosaltres!  El menjador escolar és un espai multidisciplinari on tenen un paper molt important l'alimentació del nostre alumnat,  la comunicació, l'aprenentatge i l'entreteniment. 

 

L'educació dels nostres fills i filles té lloc a les aules, però també a la resta d'espais escolars com el pati i el menjador escolar, llocs d'aprenentatge que juguen un paper essencial en l'educació integral dels més petits. El menjador escolar és una eina educativa complementària que té com a objectiu intervenir en l'educació per a la salut, la higiene i l'alimentació, i alhora ensenya aspectes relacionats amb la responsabilitat, l'oci i la convivència. L'obligació d'un bon menjador escolar és proporcionar als nens i nenes una oferta d'àpats amb una qualitat nutricional, no només oferint menjar sinó fent educació per a la salut, desenvolupant i reforçant l'adquisició d'hàbits saludables. 

 

Fomentar hàbits i comportaments al menjador escolar, així com la utilització correcta dels materials i utensilis, promovent els aspectes socials i de convivència durant els àpats, fa que els nostres fills/es desenvolupin una relació sana amb el menjar. A més, planificar algunes activitats d'oci contribuirà a dur a terme una cultura de l'alimentació favorable. A l'Escola Mare de Déu del Roser fomentem aquesta bona relació a taula diàriament, gràcies a la cuina del nostre menjador escolar on es dona una gran importància a la qualitat, la varietat i l'origen dels aliments. A més, el nostre equip té cura de totes les al·lèrgies i especificitats alimentàries dels nens i nenes.

 

A la nostra escola sabem que el menjador escolar és un espai de relació, de convivència i d'aprenentatge, ple de possibilitats per a desenvolupar els nostres valors educatius, per això donem tanta importància als aliments que cuinem a les nostres instal·lacions, ja que disposem de cuina pròpia, i pensem en el menjador escolar com una prolongació de l'escola. El nostre cuiner, sota les directrius del dietista, elabora diàriament un seguit de plats que formen uns menús profitosos i equilibrats, donant especial atenció a les al·lèrgies i altres necessitats dels nostres petits comensals. 

 

Els protagonistes dels migdies al nostre menjador escolar són els nens i nenes, per això anualment l'equip d'Scolarest dissenya a l'Aula Menjador un espai educatiu dins el nostre centre escolar amb una programació educativa plena de propostes d'activitats i jornades que activen la curiositat dels més petits pel món de l'alimentació. Perquè el migdia és un temps de relació, diversió i aprenentatge, durant el qual transmetem i potenciem els hàbits de vida saludables i els nostres valors educatius. 

 

L'objectiu del nostre menjador escolar és el d'oferir una dieta equilibrada i apostar pels aliments de qualitat, basant-nos en una dieta sostenible i de proximitat. Fomentem el respecte i la seguretat, afavorint la diversió i el coneixement de l'entorn social i sostenible, contribuint al desenvolupament, formació i futur dels nostres alumnes de la millor manera possible i d'una forma deliciosa! 

 

Si voleu conèixer més sobre els nostres menús o la importància que donem al nostre menjador escolar com a complement educatiu de la nostra escola, podeu fer clic aquí i conèixer la nostra oferta. Bon profit!


Xarxes socials:


EL TREBALL COOPERATIU, UNA METODOLOGIA INCLUSIVA

2022/03/09

Ensenyar i aprendre de manera cooperativa, generalment, presenta diversos avantatges pels alumnes, per això a l’Escola Mare de Déu del Roser posem especial èmfasi al treball cooperatiu a través de dinàmiques de treball en grups d’interacció social amb rols clarament definits. Vols saber com ho treballem? T’ho expliquem a continuació!

 

El treball cooperatiu contribueix al desenvolupament de competències i a la millora del rendiment acadèmic dels alumnes, a través dels valors com l’empatia, l’ajuda mútua, la participació, la solidaritat, la comunicació, el desenvolupament de competències socials i cíviques, i un llarg etcètera. A més, propicia la interacció comunicativa oral i escrita, per tant, millora les competències lingüístiques. 

 

Un dels avantatges del treball cooperatiu entre els alumnes i a escala social, és que aquest afavoreix el treball en equip, les relacions interpersonals i el desenvolupament d’habilitats socials. A l’Escola Mare de Déu del Roser apostem per un ensenyament que millora la convivència a l’aula, les relacions intergrupals, la inclusió, l’atenció a la diversitat i per tant, incrementa l’autoestima, aconseguint sinergies entre els membres del grup, recolzant-se els uns als altres per aconseguir un objectiu comú. 

 

L’aprenentatge i el treball cooperatiu és una metodologia activa que té com a finalitat obtenir l’autonomia de l’alumnat, i vol que l’alumne sigui qui après per si mateix i dels seus propis companys, sempre guiat per un equip de docents que cedeixen protagonisme als seus alumnes. Tots aquests beneficis, juntament amb els valors que transmet aquest model pedagògic de treball cooperatiu ha fet de la nostra escola una entitat líder en els processos educatius. L’Escola Mare de Déu del Roser fomenta una acció educativa fonamentada en l’estima que ofereix un tracte personalitzat als alumnes, ajudant-los a escoltar, dialogar i ser escoltats i facilitant que adquireixin un seguit de bones competències i habilitats personals que desenvoluparan en grup. 

 

La nostra és una escola innovadora, que se centra en l’àmbit inclusiu, l’ús intel·ligent de les tecnologies i el treball cooperatiu, però també vivencial, potenciant la intel·ligència emocional, l’estimulació primerenca, i la psicomotricitat en anglès, entre d’altres. Som una escola comunicativa i creativa, però sobretot familiar: comptem amb un departament psicopedagògic i de logopèdia que dona suport als alumnes que ho necessiten per tal de construir un futur comú, tots junts fem escola. 

 

Els punts bàsics que tractem en el treball cooperatiu es poden resumir en quatre: 

 

  1. La formació de grups compensats i heterogenis que facilitaran que existeixi un esperit de cooperació adequat i un ambient òptim. 
  2. Crear un bon ambient a l’aula és un factor determinant per a crear consciència de grup, per això treballar els aspectes relacionats amb la motivació personal i grupal és essencial. 
  3. Les dinàmiques de grup ajudaran els alumnes a cooperar i a cohesionar-se. 
  4. Existeixen estructures cooperatives que ajuden a aconseguir que els alumnes s’involucrin en una tasca i així l’ensenyament es converteixi en quelcom més fàcil i divertit. 

 

El caràcter de l’Escola Mare de Déu del Roser és oferir una educació oberta, de qualitat, innovadora, familiar i a prop de tots, formant als alumnes integralment i fent que ells siguin els protagonistes del seu propi aprenentatge. Educar, aprendre i fomentar el treball cooperatiu  aporta intel·ligència emocional i espiritual als nostres alumnes, i fomenta els valors cristians i universals com l’amor, la solidaritat, l’empatia, la companyonia i la pau. 

 

Vols conèixer més de prop el nostre treball cooperatiu i la resta de metodologies que utilitzem a l’escola? Visita’ns per saber-ho tot! 

 


Xarxes socials:


DESENVOLUPAMENT DE LA CREATIVITAT A TRAVÉS DE L'ART

2022/02/24

La creativitat és l’art de combinar dues petites idees per crear-ne una de nova, amb sort una gran idea. És l’habilitat de reconèixer patrons que queden amagats a simple vista, qüestionar assumpcions, observar l’entorn de manera crítica i analítica i realitzar noves connexions entre elements dispars.

 

Com funciona la creativitat?

Tenim l’hemisferi esquerre, que és el seriós, el crític, l’analític, el del llenguatge i el de les matemàtiques. I  l’hemisferi dret, que és la part artística, intuïtiva i perspicaç però tot i que hi ha una especialització per regions cerebrals, el que predomina és el fet de compartir tasques. Així la facilitat de tenir respostes creatives està relacionada amb el nombre de connexions entre els dos hemisferis. Segons els neurobiòleg David Bueno, amb la música i l’art el nostre cervell fa gimnàstica i augmenta la plasticitat neuronal, que és la capacitat de fer connexions noves dins del nostre cervell gràcies a les activitats que fem. 

 

Les emocions de benestar i plaer que ens genera l’art i el joc són les que activen el tàlem, que és on hi ha la motivació i per tant, amb activitats creatives el cervell ens compensa amb emocions alegres i sensacions de plaer. Els nens i nenes no juguen per divertir-se, sinó perquè jugant, aprenen. El joc espontani dels infants és intrínsecament creatiu i per això, quan anem creixent i el joc va desapareixent, l’art és una manera de seguir establint connexions o dit d’una altra manera, de jugar i sobretot, d’aprendre. 

 

Així doncs, a l’Escola Mare de Déu del Roser, potenciem les arts, la plàstica, la música i la creativitat per estimular i ajudar a l’aprenentatge de totes les àrees. Perquè quan fem plàstica, toquem un instrument o juguem, estem aprenent, establint relacions dins del nostre cervell, augmentant la nostra plasticitat i en definitiva, entenent el nostre entorn.

A la nostra escola fem moltes activitats per a cultivar la creativitat artística durant el curs, si voleu venir a descobrir-les podeu contactar amb nosaltres, estarem encantats de rebre-us! 


Xarxes socials:


PROJECTE INTERDISCIPLINARI A PRIMÀRIA

2022/02/01
EL MUSEU DEL ROSER

Estimades famílies,

 A l'etapa d'EDUCACIÓ PRIMÀRIA, la setmana del 17 al 21 de gener hem realitzat el PROJECTE INTERDISCIPLINARI: El Museu del Roser. Ens ha permès veure l'art des de diferents perspectives i sobretot poder manipular-lo. 

Què faríem si no poguéssim dibuixar? Si no existissin els colors? I si no hi haguessin museus per poder veure l'art antic? Com coneixerien els autors i autores que han plasmat els diferents arts?
L'art és molt important a les nostres vides: la fotografia, el cinema, la pintura, l'escultura... Els alumnes i les alumnes del Roser així ho han experimentat i han treballat de valent per aprendre la importància que té.

Us convidem a veure el nostre resultat i veure com cada curs ha après i treballat diferents arts al llarg de tota la història començant per la prehistòria passant pels grecs, fins a arribar al cubisme.

Voleu veure la nostra exposició? Feu clic aquí

 

 


Xarxes socials:


ORDINADORS DEF

2022/01/02


Xarxes socials:


ORDINADORS

2022/01/02


Xarxes socials: