·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

MIRA, QUÈ VEUS ?

2017/12/20

Les entrades del Blog que trobareu a continuació són una petita mostra de les metodologies que fem a la nostra escola al llarg del primer trismestre. Hem gaudit, hem après, hem compartit i hem participat activament en la creació de nous coneixements, sempre posant atenció a tots els detalls!

...Mira, què veus?

PROJECTE: EL COS a 1r

PROJECTE : LES PLANTES a 2n

PROJECTE : EL SISTEMA SOLAR a 3è

PROJECTE : PLANTES I L'AGRICULTURA a 4t

PROJECTE : POBLATS DE L'EDAT ANTIGA a 5è

PROJECTE: L'APARELL LOCOMOTOR a 6è


Xarxes socials:


AL ROSER ES RESPIRA NADAL

2017/12/20

Les festes nadalanques s'apropen i des de l'escola les hem viscut amb molta il·lusió: Nadales, premis, pessebre vivent...

Podeu veure fotos i vídeos de tots els esdeveniments viscuts durant aquests dies al nostre blog de reporters. Aquí us deixem els enllanços:

EL PATGE REIAL

BOOMERANGS PER DESITJAR-VOS UN BON NADAL!

CANTADA DE NADALES A INFANTIL

CANTADA DE NADALES A PRIMÀRIA

CANTADA DE NADALES A LA RESIDÈNCIA

CANTADA DE NADALES SECUNDÀRIA

CONCERT DE LA CORAL

PESSEBRE VIVENT

CANTADA DE NADALES AL MERCAT DEL NINOT

EL TIÓ DE NADAL

 

 


Xarxes socials:


Arxius:

4t d'ESO VISITA URGÈNCIES

2017/12/19

Els alumnes de 4t d'ESO han assistit a les Jornades d'Apropament de l'Hospital a l'Escola.

Si em trobo malament, què faig? He d'anar a urgències o al CAP? Quan he de trucar al 112? Què he de dir? Quines són les urgències que amb més freqüència s'atenen entre els joves?
Diversos metges i especialistes sanitaris de l'hospital Clínic ens han informat de com fer un ús responsable dels serveis mèdics. També ens han conscienciat sobre els perills del consum de drogues, els accidents de trànsit, l'anorèxia i la importància de prevenir les urgències ginecològiques.


Xarxes socials:


UNA VISITA MOLT ESPERADA!

2017/12/14

AVUI ELS NENS I NENS DE L’ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER HEM REBUT UNA VISITA MOLT ESPECIAL, EL PATGE REIAL DE SES MAJESTATS ELS REIS D’ORIENT.

QUINA EMOCIÓ, TANT PELS GRANS COM PELS MÉS PETITS!

LI HEM ENSENYAT LA NOSTRA ESCOLA, HEM PARLAT AMB ELL I ENS HEM FET MOLTES FOTOS!!


Xarxes socials:


1r d'ESO VISITA A L'EXPOSICIÓ D'ANDY WARHOL

2017/12/13

Avui els alumnes de 1r d'ESO han visitat l'exposició d'Andy Warhol al CaixaForum. Ha estat una visita molt interessant on han pogut veure de primera mà com treballava aquest artista. Coneixent noves tècniques com la serigrafia i el vídeo art. Warhol és un mite universal de l'art pop i ho han pogut comprovar a través de les seves obres.

L'actitud dels nostres alumnes ha estat impecable, i les intervencions, molt encertades i interessants.


Xarxes socials:


6è VISITA LA COLÒNIA VIDAL

2017/12/13

El dimarts 13 de desembre els nens i nenes de sisè vàrem fer un viatge al passat de la mà d'en Pep i en Jepet, dos homes obrers de la Colònia Vidal de Puigreig.

Tots dos entraven a treballar  i calia que signessin el seu contracte i acceptessin els drets i deures dels treballadors. Necessitaven ajuda perquè no sabien llegir!!

Els vàrem ajudar i acompanyar per la Colònia descobrint amb ells els costums, espais i horaris d’una de les moltes colònies industrials que s’estenien al llarg del riu Llobregat.

No ens ho pensàvem  pas però aquesta experiència  ens ha ajudat a valorar tot el que avui en dia tenim al nostre voltant!!

Us convidem a veure les nostres fotos--> clic aquí


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE DESEMBRE

2017/12/11


Xarxes socials:


TALLER D'ENERGIES RENOVABLES A 2n d'ESO

2017/12/05

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dins del programa de sostenibilitat va venir a la nostra escola a fer un taller sobre energies renovables.

D'aquesta manera, els alumnes de 2n d’ESO han pogut entendre el concepte d’energia i tot el que s’hi relaciona: tipus de fonts energètiques, com funcionen, els avantatges i els impactes, etc.  Realment han après que no totes les fonts energètiques són infinites i que cal tendir cap a l’ús de les energies renovables.

Mitjançant 4 maquetes van descobrir i experimentar sobre l’energia hidràulica, eòlica, fotovoltaica i solar tèrmica. Sens dubte, van gaudir d’un taller molt entretingut i profitós, ja que, de manera teòrica i pràctica van comprendre la importància de les energies renovables.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE P-5 VISITEN EL METRO

2017/12/01

ELS NENS I NENES DE P-5 HEM ANAT AL METRO. 

ESTEM BUSCANT MANERES DE CUIDAR EL NOSTRE PLANETA I, AGAFAR EL TRANSPORT PÚBLIC ÉS UNA MOLT BONA IDEA PER NO CONTAMINAR TANT.

ENS HAN EXPLICAT MOLTES COSES DE COM FUNCIONA I DEL QUE PODEM FER EN CAS DE PERDRE´NS.

ENS HA AGRADAT MOLT LA VISITA I ENS HO HEM PASSAT GENIAL!!


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 4t D'ESO D'HUMANÍSTIC HAN CONSTRUÏT EL PARTENÓ

2017/12/01

El grup d'humanístic de 4t d'ESO ha estat treballant durant el primer trimestre en la construcció d'una maqueta del Partenó. Hem après noves tècniques artístiques com la talla de guix i també hem aplicat el dibuix en clarobscur.

Ha estat un treball cooperatiu on tothom s'ha responsabilitzat del procés, la recerca de la informació, l'organització del temps, el treball a l'aula i la final instal·lació de la peça.

Estem molt satisfets amb els resultats obtinguts, us convidem a tots a gaudir de la nostra creació!


Xarxes socials:


ESTRENEM CANVIS A L'ÀREA D'EDUCACIÓ FÍSICA DE L'ESCOLA!

2017/11/29

A partir d'aquest any les classes són completament en Anglès i algunes activitats són creades seguint els grups cooperatius, així dissenyen i preparen activitats, i clar, després les fan als seus companys!!Voleu veure'n alguns exemples?

http://roserprojectes.blogspot.com.es/2017/11/physical-education.html


Xarxes socials:


NOVETATS A L'AULA DE ROBÒTICA

2017/11/29

Tenim un nou companya a l’Aula de Robòtica que us volem presentar.

Entreu AQUÍ i el coneixereu! A nosaltres ens ha encantat i estem aprenent moltíssim!


Xarxes socials:


L'HORT

2017/11/22

Aquest trimestre, els nens i nenes de 2n de Primària hem fet un projecte de “Les plantes i l’hort” i, per això, el divendres 17 de novembre vam anar d’excursió a la Granja d’Aventura Park de Viladecavalls a passar tot el dia.

Vam plantar una fulla d’enciam que després ens la vam endur a casa en un test, vam aprendre el procés des que el pagès cull els productes de la terra fins que arriben a casa nostra i vam fer el joc de l’Oca, on havíem de trobar algunes pistes de verdures de l’hort.

Després de dinar també vam tenir temps de jugar al bosc i d’anar a veure els animals de la granja: ànecs, cabretes, porquets, ponis, conills, una vaca, ases,...

Ens va passar el dia volant perquè ens ho vam passar súper bé!!!


Xarxes socials:


ARBRES FANTÀSTICS HAN “APAREGUT” AL PASSADÍS DE 4T

2017/11/22

Responsables? Els alumnes d’aquest curs que, inspirats en l’arbre de la vida de Gustav Klimkt, han fet volar la imaginació amb aquarel·les, pintures, pinzells, rodets, botons, flors de goma Eva i purpurines.

TOTA UNA EXPERIÈNCIA!!!   Mireu, mireu!!!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITEM LA BIBLIOTECA DEL BARRI

2017/11/21

Els nens i nens de Primer i Segon de Primària vam visitar la biblioteca Agustí Centelles, que es troba a Barcelona molt a prop de la nostra escola.

Una vegada allà, ens varen explicar coses molt interessants: com fer-nos socis de la biblioteca, quants llibres i CD ens podíem endur cap a  casa... i sobre tot, ens van ensenyar la gran quantitat de material del qual disposen, contes, llibres científics, pel·lícules i un llarg etcètera.

Finalment, van poder gaudir d’una estona llegint llibres, que ens havien preparat especialment per nosaltres.

Un matí ben diferent!

Visiteu el nostre blog per saber-ne més!!!

 


Xarxes socials:


4t VISITA UNA FÀBRICA ENVASADORA

2017/11/20

Els alumnes de 4t, vam visitar la fàbrica envasadora de llet Pascual a Gurb-Vic, on vam poder tastar diferents productes làctics i veure el procés d’uperització i el treball en cadena de les màquines que envasen la llet. Va ser un dia per conviure i aprendre molt.


Xarxes socials:


3r, 5è d'EP i 1r d'ESO GAUDEIXEN D'UNA CURSA D'ORIENTACIÓ AL PARC JOAN MIRÓ

2017/11/20

El passat divendres dia 17 de novembre, els alumnes de 3r i 5è de primària i de 1r d'ESO van anar al parc Joan Miró a gaudir d'una divertidíssima cursa d'orientació.

En aquest esport el participant no té un recorregut prefixat, però ha de passar sobre el terreny per uns punts de control marcats al mapa, en el menor temps possible, i en el qual, per a guiar-se entre control i control, disposa d'un mapa. Així que de seguida tots i totes es van posar a recórrer el parc en busca de fites.

Amb l'ajut dels mapes i les seves habilitats d'orientació, els més ràpids van poder explorar fins a sis itineraris diferents! 


Xarxes socials:


ELABORACIÓ DE L'OLI – 5è PRIMÀRIA

2017/11/16

El passat dimecres dia 15 els nens i nenes de 5è vam anar d'excursió a Can Ribas per veure el procés d'elaboració de l'oli. Allà vam poder gaudir d’un dia fantàstic alhora que vam fer la nostra activitat.

A la casa ens esperaven unes monitores per explicar-nos el procés d'elaboració de l'oli des de la recollida de les olives, la seva neteja abans de ficar-les a la trituradora per obtenir la pinyolada, escalfar-la i premsar-la fins a obtenir el líquid definitiu que estem acostumats a veure dins d'una ampolla. Quin procès més laboriós!


Xarxes socials:


Arxius:

Perquè els estius són cada vegada més calorosos i les pluges més fortes? 3r ESO troba la resposta al parc de Can Solei i de Ca l'Arnús de Badalona.

2017/11/16

Hem reflexionat sobre el fenomen del canvi climàtic a través de l'experimentació i la interpretació de dades i de com podem col·laborar per reduir-ne l'impacte.
A través dels experiments hem diferenciat les conseqüències del desgel àrtic o antàrtic. Amb la visita a la Torre del Rellotge, una antiga estació meteorològica única a Catalunya, hem tingut present la meteorologia.
I, finalment, hem fet una previsió de com serà la ciutat en un futur tenint en compte els efectes del canvi climàtic.
 
 

Xarxes socials:


OOOHHHH!!! LA SETMANA DE LA CIÈNCIA S'HA ACABAT PERÒ US PROPOSEM...

2017/11/13

Un any més, la setmana de la ciència del Roser s’acaba. A la memòria ens queden experiments, sortides, reptes, estrelles i constel·lacions...

No us oblideu de visitar el bloc de reporters per veure’n totes les fotos!

http://reportersroser.blogspot.com.es/

 

Per finalitzar, us donem una relació de museus de ciències que podeu visitar en família, museus on segur que passareu una bona estona!

  • MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA:

http://museuciencies.cat/es/

  • COSMOCAIXA:

http://agenda.obrasocial.lacaixa.es/ca/cosmocaixa-barcelona?educativa=true

  • MUSEU BLAU:

http://museuciencies.cat/es/visitanos/museu-blau/

http://www.mnactec.cat/

  • MUSEU DARDER. ESPAI D'INTERPRETACIÓ DE L'ESTANY: http://www.museusdebanyoles.cat
  • MUSEU DE L'INSTITUT BOTÀNIC DE BARCELONA

http://www.ibb.bcn-csic.es

  • MUSEU GEOLÒGIC DEL SEMINARI DE BARCELONA

http://www.mgsb.es 

  • MUSEU DE L'INSTITUT CATALÀ DE PALEONTOLOGIA MIQUEL CRUSAFONT 

http://www.icp.cat 

  • MUSEU DE LA GARROTXA. MUSEU DELS VOLCANS

http://www.olotcultura.cat

 

Ara només ens queda comprovar si hem resolt correctament l’últim repte. Fent clic sobre el .pdf en trobaràs la solució.

Gràcies a tots per la vostra participació! Fins el curs vinent!


Xarxes socials:


Arxius:

5è REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2017/11/10

CINQUÈ REPTE:

Coneixes el falcó mil·lenari? Els destructors estel·lars? Has vist totes les pel·lícules d’Star Wars? Endinsa’t el en món d’STAR MATHS, i que la força t’acompanyi!

 

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte STAR MATHS i la solució del repte d’ahir, LÒGICA NUMÈRICA.      


Xarxes socials:


Arxius:

4t REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2017/11/09

QUART REPTE:

Aquests números ens fan ballar el cap! Seràs capaç de trobar les operacions a realitzar en el repte d’avui?

 

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte LÒGICA NUMÈRICA i la solució del repte d’ahir, ELS QUADRATS BLAUS.      


Xarxes socials:


Arxius:

3r REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2017/11/08

TERCER REPTE

Quin mal de cap amb els quadrats blaus! Ens podries ajudar a completar la sèrie?

 

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte ELS QUADRATS BLAUS i la solució del repte d’ahir, JEROGLÍFIC NUMÈRIC.


Xarxes socials:


Arxius:

2n REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2017/11/07

SEGON REPTE:

En el repte d'avui haurem de batallar amb complements de roba. Així que activa la teva calculadora mental i intenta resoldre el següent jeroglífic numèric per conèixer el valor dels: barrets, sabates i bosses.

 

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte JEROGLÍFIC NUMÈRIC i la solució del repte d’ahir, UN VIATGE EN CANOA. Vas aconseguir que els nostres amics poguessin atravessar el riu? Segur que sí!


Xarxes socials:


Arxius:

MENÚ NOVEMBRE

2017/11/06

Aquest és el menú del mes de novembre.


Xarxes socials:


1r REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2017/11/06

Si t’apassiona la Ciència i t’agrada esprémer el teu cervell no deixis de banda ELS REPTES de la Setmana de la Ciència. 

Aquest any es proposaran novament 5 petits problemes per resoldre. Cada dia es plantejarà un repte matemàtic i se'ns desafiarà perquè trobem la resposta correcta. Per saber si ho has fet bé, l’endemà trobaràs la solució del repte que s’havia proposat.

Anima’t a participar-hi, i no t’oblidis d’engrescar a la família perquè et doni un cop de mà!

Confia en les teves capacitats i gaudeix de les seves propostes matemàtiques. Comencem!

 

PRIMER REPTE:

Els nostres amics tenen problemes per passar tots a l'altra banda del riu. Ets capaç d’ajudar aquests quatre amics a creuar el riu en canoa?


Xarxes socials:


Arxius:

ENS PREPAREM PER LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2017/11/03

Del 6 al 10 de novembre la nostra escola celebra Setmana de la Ciència.

Voleu saber tot el que farem des dels més petits de la casa fins als més grans?

Doncs aquí teniu un tastet per anar obrint boca:

Infantil experimentarà amb el cos i imants i, un any més,  juntament amb 1r i 2n d'ESO, decorarà i farà volar coets. Els petitons també descobriran els experiments que els cursos de primària han fet al llarg de la setmana.

Els alumnes de primària es convertiran en científics i compartiran les seves descobertes a més de gaudir d'una sessió de cinefòrum. Els alumnes de 3r i 5è gaudiran d’una cursa d’orientació al Parc Joan Miró. Amb aquesta activitat d’orientació competiran en el parc, contra-rellotge i sense un itinerari preestablert, però amb l'obligació de passar pels controls assenyalats a un mapa.

4t d'ESO organitzarà experiments per alumnes i famílies d'infantil i primària a l'entrada de l'escola. A més a més, també ensenyaran a observar el cel amb l'ajut del Planetari de l'escola, explicaran històries mitològiques d'algunes constel·lacions de les quals coneixeran la seva forma espaial i també faran maquillatges estel·lars.  

1r d'ESO també farà la cursa d’orientació proposada al Parc Joan Miró, 2n d'ESO gaudirà del taller: Funcionem amb renovables? i 3r d'ESO tindrà una sortida que els farà aprendre i aprofundir sobre meteorologia i el canvi climàtic al Parc de Can Solei i Ca l'Arnús. A més a més, com cada any a secundària ens visitarà la Marató de TV3.

Un any més, a través de la web de l'escola es proposaran nous reptes d'enginy per resoldre en família. No us amoïneu si no us en sortiu perquè l'endemà trobareu la solució!

 
Aprofitem per felicitar al Dani E. i al Pol A., de 1r d'ESO, per la realització del cartell guanyador de la Setmana de Ciència d'aquest any.

Recordeu que també podeu entrar a Projecte Reporters (Tintín reporter) per veure fotos i vídeos de totes les activitats d'aquesta setmana tan especial.


Xarxes socials:


ALERTA!!! ALERTA!!! MIREU QUE HAN FET ELS DE 6è!

2017/10/24

Els personatges “terrorífics” que han creat els alumnes de 6è, s’han deixat veure! Potser,  potser... per la proximitat de “Halloween”! Vigileu! Quina poooooor! 

AQUÍ ELS PODREU VEURE


Xarxes socials:


ELS “EXTRATERRESTRES” HAN ATERRAT A SEGON DE PRIMÀRIA

2017/10/24

Sembla que amb intencions de quedar-se ! Però no us espanteu ! Només busquen amics ! Els alumnes s’ho han passat d’allò més bé, creant i modelant amb plastilina. El resultat... aquests divertits i fluorescents “éssers espacials” !


Xarxes socials:


LA VEREMA A QUART DE PRIMÀRIA

2017/10/23

Els alumnes de 4t de primària el dilluns vam anar a veremar a Can Julià (Sant Esteve de Sesrovires). Vam veremar, trepitjar el raïm a dins del cub per fer most, envasar-lo en ampolles, etiquetar-lo per endur-nos-el de record. Va fer un dia esplèndid i vam gaudir del nostre entorn tot jugant en un bosc on vam poder recollir fulles per completar el nostre herbari. Va ser un dia perfecte!


Xarxes socials:


SORTIDA AL BORN

2017/10/19

El alumnes de 4t d'ESO han assistit a una visita guiada al Born per a conèixer i viure en directe la història de Barcelona entorn al 1714.       

Tots ells han pogut entendre el marc de referència Europeu de l'època, què passava amb els diferents països, la seva situació geopolítica, la seva economia, com vivia la seva societat i quins eren els seus interessos.   

Amb el suport de plafons i làmines, un dossier que han treballat per grups i la visita en directe al jaciment han pogut entendre "in situ" com es va desenvolupar aquest període històric, quines en van ser les seves causes, el seu desenvolupament  i les seves conseqüències.


Xarxes socials:


EMPRENEDORIA JOVES TALENTS

2017/10/18

Aquest matí hem assistit al teatre Tívoli per a poder gaudir i participar de l'acte "Joves Talents" que ens ofereix Barcelona Activa.
 
Els alumnes de 3r d'ESO han pogut escoltar quatre experiències de joves emprenedors, de com han anat fent un camí (cadascú el seu) fins a arribar a la seva professió o com  muntar un projecte o empresa.
 
Entre dansa i actuacions hem après molt dels altres en un clima cordial i alegre. 

Xarxes socials:


UN VIATGE PER L’ESPAI

2017/10/16

Quin indret més bonic és Can Ribas per a iniciar el nostre primer projecte del curs: “El Sistema Solar”.

Després d’esmorzar gaudint de la natura i d’un sol esplèndid començàvem una nova ruta: un viatge cap a l’espai!

Ens hem transformat en astronautes i hem passejat per l’Univers identificant els diferents planetes i satèl·lits.

Quan hem aterrat, hem visitat el Planetari per observar galàxies, constel·lacions … i hem vist unes imatges que ens han transportat a la immensitat del cel nocturn. Impressionants!!

Molt contents, hem aterrat i ara a l’escola seguirem treballant amb la descoberta de l’Univers!

Quin projecte més interessant!


Xarxes socials:


AVUI ÉS LA FESTA DEL ROSER

2017/10/09

Voleu veure com hem celebrat la festa del Roser?
A continuació us deixem els enllaços als articles i imatges dels nostres reporters sobre les diferents activitats que hem fet a les diferents etapes al llarg de la jornada. Visca el Roser!

REPIC DE CAMPANES 

OFRENA FLORAL (Infantil i primer cicle de primària)

FELICITATS MARE DE DÉU DEL ROSER (Primària i ESO)

DOLÇA XOCOLATA (Intantil, primària i ESO)

GRESCA I XERINOL·LA (Infantil, primària)


Xarxes socials:


LA COVA DE LA FONT MAJOR

2017/10/07

Com els alumnes de 5è estem treballant la Prehistòria a classe, el passat divendres dia 6 vam anar d’excursió a conèixer un lloc on realment van viure durant molts anys els nostres avantpassats: les coves prehistòriques de l’Espluga de Francolí. Allà vam veure uns audiovisuals que ens van traslladar a la Prehistòria i restes d'eines i utensilis que vam fer servir durant aquella etapa tan dura com llunyana per nosaltres.

Per un dia ens van convertir en homes i dones del Paleolític, construint una petita cabana nòmada amb troncs i pells de cavalls, i realitzant unes pintures rupestres que ens vam endur de record cap a casa. 

La visita va ser molt interessant i els tallers molt divertits!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

BENVINGUTS PRIMÀRIA

2017/10/03

En aquest món on ens trobem, volem aprofitar per ensenyar les avantatges que tenen valors com el treball en grup (el bé comú davant d'individualisme), la cooperació davant de la competitivitat, la solidaritat, l'amistat, el respecte, etc. Valors en crisi que hem de recuperar i valorar per construir un món més just.

Amb aquesta experiència, doncs, pretenem posar la primera pedra per tal de construir vincles, compartir emocions, experimentar relacions entre companys/es que han de conviure dia a dia els uns amb els altres i que han de ser grup.

Amb aquesta activitat volem crear vincles a partir del treball d'equip per intentar interactuar amb els nostres companys i companyes, aprendre com són coneixent-nos i cooperant.

Per veure les fotos feu clic aquí


Xarxes socials:


JORNADA 0: PRIMER CICLE D'ESO

2017/09/18

Els alumnes del primer cicle de secundària han iniciat el curs amb una jornada d'entrenament de la gestió emocional, a través d'un seguit de dinàmiques que treballen les competències emocionals i habilitats socials. Tot en petis grups, per cohesionar el gran grup. Aquest, es podria dir, és un dels objectius, però no l'unic.

La gestió de la por, la ràbia, millorar l'autoestima, l'empatia, la capacitat de comunicació, l'assertivitat, controlar l'ansietat i la pressió pròpia i del grup, són algunes de les habilitats que, tot jugant, han posat en pràctica els nois i noies.

Les dues classes de primer han enfatitzat la cohesió de grup, a partir de diverses dinàmiques, i cal dir que els monitors s'han mostrat molt satisfets. Els alumnes de segon han focalitzat les seves activitats en l'autonomia, també amb la felicitació dels professionals que dirigien els exercicis. Les quatre classes han mostrat en tot moment un esperit col·laborador i d'equip que reflecteix l'ambient que es viu també a l'escola.

No podem negar la gran importància que les emocions tenen en la vida de les persones. I més, som conscients quina edat tenen els nostres alumnes? Una edat molt " tendra", on la muntanya russa d'aquestes emocions està en constant funcionament les vint-i-quatre hores del dia. Laborables i festius, com es diu. Des de l'Escola ho sabem. Per això aquest acompanyament en el camí pedregós de l'adolescència és més planer i agradable si els coneixem una mica millor i els hi fem la pujada una mica menys feixuga...


Xarxes socials:


JORNADA 0: SEGON CICLE D'ESO

2017/09/18

El segon cicle de l'ESO ha gaudit d'una gran jornada lúdica a la granja Xaloc al bell mig del Bages.
L'objectiu de la sortida ha estat cohesionar els llaços entre els alumnes de manera que l'inici del curs sigui engrescador. Al final, el bon temps i bon humor ens ha acompanyat! 

Xarxes socials:


SORTIDA DE 5è A LES MINES DE SAL

2017/06/21

El passat divendres els alumnes de 5è vam visitar el parc de la muntanya de sal de Cardona. Vam entrar a les mines i vam admirar el paisatge interior d'aquesta muntanya d'or blanc que va estar funcionant com a mina fins la'any 1990.

Quines formes i colors més peculiars que forma la sal, tant a l'interior com a l'exterior de la muntanya.


Xarxes socials:


SORTIDA DE FINAL DE CURS 2n CICLE D'ESO

2017/06/20

Avui els alumnes de 3r i 4t hem gaudit d'una jornada ben estiuenca! Hem anat al casino de Tiana i hem començat el dia amb una sessió de zumba vora la piscina! Després hem fet un bon bany per treure'ns la calor. Només hem sortit de l'aigua per anar a dinar!


Xarxes socials:


SORTIDA DE FINAL DE CURS 1r CICLE D'ESO

2017/06/20

Els jocs gegants, la cursa de barques, el futbolí inflable, el futbol bombolla i la caiguda en pilota gegant... Ens anuncien que l'estiu ja està aquí! 

Un dia de convivència ideal perquè el primer cicle d'ESO s'acomiadi fins al setembre.

Xarxes socials:


RECICLAR ÉS DIVERTIT!

2017/06/19

El 13 de Juny els nens i nens de 1r vàrem visitar “Els Quingles” una masia situada a plena natura, on vam poder realitzar activitats d’allò més divertides.

Allà ens varen explicar un munt de coses de perquè i com podem reciclar per tal d’ajudar al nostre planeta. Vam construir una joguina amb material reciclat, vam jugar amb joguines fetes amb productes reutilitzats, vam fer diversos jocs amb contenidors i ens vàrem convertir en autèntics experts!

Un dia fascinant!


Xarxes socials:


Arxius:

JUGUEM AMB L'AIGUA

2017/06/19

AVUI ELS NENS I NENES D'INFANTIL HEM ESTAT AL PATI VERMELL JUGANT AMB L'AIGUA. ENS HEM REFRESCAT I HEM PASSAT UNA MOLT BONA ESTONA!


Xarxes socials:


La nostra Cantània! Viu la vida sense por!

2017/06/16

La Cantània és una activitat musical que culmina en un concert, la nostra escola hi participa cada any. Enguany l'obra inèdita és "LA NIT DELS MALSONS". En aquest cas parla sobre la importància de la por i de quan és bona o dolenta. El Lluc ens ha ajudat a viatjar a través de les nostres pors, però al final hem cantat tots junts un gran “Viu la vida sense por!”.

 

El passat dimecres 14 els nens de 5è vam viure una experiència inoblidable. Per primer cop vam actuar davant de centenars de persones en un dels recintes musicals més importants de Catalunya, L'Auditori. I ho vam poder fer gràcies a l'esforç i dedicació de cada un de nosaltres preparant l'actuació dins de l'àrea de Música i de Visual i Plàstica.

 

Aquí us deixem una de les nostres peces preferides d'enguany!

https://www.youtube.com/watch?v=GPzk3MIO3mg

 

Moltes gràcies a tots els que ens vau venir a veure i a aplaudir!


Xarxes socials:


SANTA MARIA MICAELA 2017: PRACTIQUEM A CASA!

2017/06/13

Des de pastoral us animem a tots i totes a practicar a casa el ball i la cançó de Santa Maria Micaela d'enguany. El podreu trobar en aquest enllaç.

Dijous ho celebrarem a l'escola tots junts!


Xarxes socials:


PRIMER VISITA L'AQUARIUM I MERCAT DEL NINOT

2017/06/13
PRIMER VISITA L'AQUARIUM I MERCAT DEL NINOT

Al fons del mar! els alumnes de 1er hem visitat L’Aquari. Durant la nostra visita hem adquirit molts coneixements de la vida marina, curiositats i habilitats especials de les espècies més fascinants. Hem vist peixos tropicals, de la Mediterrània...

I sobretot hem quedat meravellats amb els cavallets de mar, els peixos verinosos i els taurons passant per sobre dels nostres caps. Quina experiència!!!

Per arrodonir aquesta activitat, hem visitat el Mercat del Ninot. A les peixateries hem pogut veure gairebé tots els peixos que havíem estudiat i d´altres molt interessants.

Quantes coses hem après!


Xarxes socials:


Arxius:

COLÒNIES A INFANTIL

2017/06/12

PER FI HAN ARRIBAT LES COLÒNIES!

HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA FANTÀSTICA, HEM COMPARTIT MOLTS BONS MOMENTS MESTRES I NENS!!

HEM ANAT AL BOSC. HEM VIST LA LLUNA PLENA, HEM BUSCAT TRESORS I, SOBRE TOT, HEM GAUDIT D´UNA EXPERÈNCIA DIFERENT, HEM JUGAT I HEM COMPARTIT RIALLES.

GRÀCIES FAMÍLIES PER CONFIAR EN NOSALTRES.

L´ANY VINENT MÉS!!


Xarxes socials:


COMPARTINT ÈXITS

2017/06/12

Benvolgudes famílies:

Volem compartir amb tots vosaltres una bona notícia.
Quatre alumnes que fa dos anys varen finalitzar 4t d'ESO a la nostra escola, han obtingut Matrícula d'Honor en acabar els estudis de batxillerat.
Des de l'escola ens sentim orgullosos d'haver contribuït a la seva preparació per encarar amb èxit els seus estudis post-obligatoris i volem felicitar-los pels resultats obtinguts.
Demà dimarts comença un nou repte: la selectivitat. 

Desitgem a tots els ex-alumnes que us hi presenteu molts ànims i molt bona sort.

Escola Mare de Déu del Roser.


Xarxes socials:


ANEM AL CINEMA!

2017/06/08

Avui dijous dia 8 de juny, hem anat al cinema Aribau a veure  la pel·lícula “EL CAPITÀ CALÇOTETS” que s’estrenarà demà divendres.

Hem gaudit de les aventures d’aquest divertit personatge que ja coneixíem dels llibres de la biblioteca d’aula de l’escola. Ens ha agradat molt, hem rigut i hem passat una estona distreta i diferent.

Al hall, ens han fet una foto de grup amb el “CAPITÀ CALÇOTETS”, quina gràcia, que xuli !!!!


Xarxes socials:


EXÀMENS DE CAMBRIDGE

2017/05/30

Un grup d’alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de la nostra escola, hem fet aquest matí els exàmens oficials de la Universitat de Cambridge. Els Young Learners Exams tenen tres nivells: STARTERS, MOVERS i FLYERS.

Després dels nervis d’aquest matí, ara ja podem dir que els hem fet tant bé com hem pogut!

Toca esperar els resultats, però segur que han anat molt i molt bé!

Molta sort a tots i totes!

 

LINK AL BLOG D'ANGLÈS


Xarxes socials:


4t de Primària AL PARLAMENT DE CATALUNYA

2017/05/26

Estem treballant el tema de la democràcia i, abans de fer el projecte sobre les eleccions, hem volgut visitar el Parlament, situat al Parc de la Ciutadella. Primer hem dibuixat la seva façana i després hem entrat a fer una visita guiada molt interessant, on hem après la seva història, per qui està presidit, els diferents grups polítics que el formen i com treballen en representació dels ciutadans i ciutadanes.

A classe també prepararem unes eleccions i haurem de votar el programa electoral que més ens agradi: estem molt il.lusionats amb aquesta última feina del curs!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA AL MÓN SANT BENET

2017/05/26

Companys/companyes,

Us volem comentar la sortida que vàrem fer els de 3r EP, dimecres dia 24 de maig, al Món Sant Benet per a participar en uns tallers de cuina que ens van entusiasmar.

Vam elaborar un menú molt saludable que consistia en canelons fets amb cabdells, lasanya de verdures i galetes amb fruites.

Ummmmm! Boníssim!

També vàrem preparar el pa que menjaven els monjos del Monestir a l’època medieval.

I... quines salses més saboroses ens van ensenyar a cuinar!  Què bones!!!

Ens vam llepar els dits!!!!

Hem tornat molt satisfets d’aprendre unes receptes boníssimes i amb ganes d’explicar-les a casa per posar-les en pràctica.


Xarxes socials:


Arxius:

PASSEJADA AMB LA GUÀRDIA URBANA

2017/05/24

A 4t de Primària hem rebut el César i la Isabel, dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que ens han ensenyat quines són les conductes segures per circular per la via pública i així evitar possibles accidents. Ens ha agradat molt posar-nos l'armilla reflectant i apuntar per grups tot el que hem vist al carrer. En tornar hem fet una posada en comú i hem pres 5 compromisos que sempre posarem en pràctica d'ara endavant. Moltes gràcies per ajudar-nos a anar més segurs i ser bons ciutadans!


Xarxes socials:


Arxius:

VIATGE LINGÜÍSTIC A BERLÍN!

2017/05/19

Aquests dies els alumnes de 4t hem gaudit d'un viatge irrepetible. Durant 6 dies hem viscut la història de la ciutat de Berlín i hem visitat un refugi antiaeri, el camp de concentració de Sachsenhausen, el Museu de Pèrgam... però també hem respirat l'ambient tan especial que te aquesta ciutat. Sense dubte, aquesta és la millor manera de començar les celebracions de tancament de la etapa després de tants anys a la nostra Escola!


Xarxes socials:


ELS NOSTRES PADRINS

2017/05/19
ELS NOSTRES PADRINS

AVUI ELS NOSTRES PADRINS ENS HAN AJUDAT A LLEGIR UN CONTE PERÒ, UN CONTE MOLT ESPECIAL, L´HEM FET NOSALTRES!!!

A CLASSE ESTEM TREBALLANT "LA TALPETA", UNA HISTÒRIA MOLT DIVERTIDA I HEM VOLGUT FER EL NOSTRE PROPI CONTE, ENS HA QUEDAT MOLT BONIC I, AIXÍ ENS EL PODREM EMPORTAR A CASA PER PODER-LO EXPLICAR ALS NOSTRES PARES I MARES.


Xarxes socials:


VISITEM L’HORT URBÀ DE “CAN MESTRES”

2017/05/19

ELS CASTELLERS I ELS GEGANTS DE P-4 HEM PASSAT UN MATÍ A L'HORT URBÀ DE "CAN MESTRES".

ALLÀ ENS ESPERAVA LA BERTA QUE ENS HA EXPLICAT MOLTES COSES SOBRE L'HORT I ENS HA ACOMPANYAT A VISITAR-LO.

ALS HORTS HEM POGUT VEURE-HI COM CREIXEN DIFERENTS HORTALISSES I VERDURES.

ENS HEM TROBAT AMB ELS HORTELANS QUE SÓN LES PERSONES QUE TENEN CURA DELS HORTS I ENS HAN EXPLICAT QUÈ FAN PER CUIDAR-LO.

NOSALTRES JA SABÍEM QUE TOTES LES PLANTES PER CRÉIXER NECESSITEN TERRA, AIGUA I SOL!

HEM VIST LES PATATES, LES PASTANAGUES, ELS TOMÀQUETS QUE ENCARA EREN VERDS, LES CEBES, ELS ENCIAMS, EL CARBASSÓ, ELS ALLS, LES MONGETERES...

AMB LA BERTA HEM POGUT PLANTAR UNA LLAVOR DE CARBASSA, RAVE O ENCIAM. ELLA ENS HA ENSENYAT COM FER-HO I ENS L'HEM EMPORTADA A CASA.

ARA N'HAUREM DE TENIR MOLTA CURA, REGAR-LA I QUE LI TOQUI EL SOL PERQUÈ CREIXI!


Xarxes socials:


CLOENDA MAIL-ART

2017/05/18

El passat divendres dia 12, vam celebrar l'acte de cloenda del projecte de Mail-Art que duem a terme juntament amb l'escola Vedruna Vall de Terrassa.

El Mail-Art ha significat moltes coses per a tots i totes aquest curs: una oportunitat per a coneixe'ns millor a nosaltres mateixos, nous reptes artístics, la possibilitat de comunicar-nos mitjançant sistemes diferents...

Després del pica-pica de celebració, vam poder conèixer les guanyadores del premi al millor mail-artista de la nostra escola: Lin Fei Zheng de 3r i Frenzie Castro de 4t. Enhorabona!

Malauradament aquest any no hem pogut reunir-nos amb tots aquells companys amb qui hem estat intercanviant les postals de Mail-Art, però estem desitjant poder-nos-hi retrobar l'any vinent i compartir amb ells i elles la nostra experiència amb el mail-art!


Xarxes socials:


UN VIATGE MUSICAL

2017/05/16
UN VIATGE MUSICAL

El passat dijous els alumnes de 6è vam viatjar al segle XX gràcies a l’espectacle “Quin viatge!” (Teatre Goya). Vam fer un recorregut per a les principals músiques del segle passat de la mà d’una assistent de vegades molt amable i d’altres esbojarrada. Una història que comença als camps de cotó d’Amèrica amb les Worksongs i acaba amb la música de Txarango, passant per AC/DC o Queen. Tot plegat ha estat un breu resum dels descobriments que hem fet aquest any a la classe de Música. Com ens agrada la bateria i la guitarra elèctrica!!!


Xarxes socials:


LA GUÀRDIA URBANA ENS VISITA

2017/05/11
LA GUÀRDIA URBANA ENS VISITA

A LA CLASSE DE P-5, LA ISABEL I EL CÉSAR, DOS GUÀRDIES URBANS DE BARCELONA, ENS HAN VINGUT A VISITAR PER EXPLICAR-NOS MOLTES COSES SOBRE EL SEU OFICI I, SOBRE COM HEM D´ANAR PEL CARRER.

ENS HA AGRADAT MOLT POSAR-NOS LES GORRES I VEURE COM FUNCIONEN ELS WALKIE-TALKIES.

ARA JA SABEM COM HEM D´ANAR PEL CARRER I HO PODREM EXPLICAR ALS NOSTRES PARES I AVIS.


Xarxes socials:


VISITA AL MNAC: "MURS QUE COMUNIQUEN, DEL ROMÀNIC AL FACEBOOK"

2017/05/11

Vivim envoltats d'imatges, en som consumidors constants: la televisió, la publicitat, les xarxes socials...

Les imatges ens comuniquen, i sovint no som conscients del seu origen. Els i les alumnes de l'itinerari humanístic de 4rt d'ESO en aquesta visita al MNAC, han pogut reflexionar al voltant de les similituts entre les imatges al llarg de la història i la influència que han tingut en la comunicació actual.


Xarxes socials:


TALLER DE REACCIONS QUÍMIQUES AL COSMOCAIXA

2017/05/10

Sabeu com podem fer una pasta de dents per elefants?

Sabeu que la química pot ser divertida? 

La química ens envolta en la vida quotidiana i sovint ens passa desapecebuda.  Amb la visita al laboratori del Cosmocaixa i la participació en el seu taller de reaccions químiques, els alumnes dels itineraris científic i tecnològic de 4t d'ESO, han pogut treballar una sèrie d'experiments per ajudar-los a entendre els conceptes treballats a classe: quins processos es realitzen, les transformacions que tenen lloc o les substàncies que es deriven en una reacció. 

 


Xarxes socials:


CLASSIFICATS A LES PROVES PANGEA

2017/05/04

Benvolgudes famílies.

Ens és un plaer comunicar-vos que alguns dels nostres alumnes de primària i ESO han quedat finalistes de les proves matemàtiques Pangea i aquest dissabte assistiran a la prova final. 

Des de l'escola els volem felicitar, així com a les seves famílies i desitjar-los molta sort en aquesta última prova. Volem donar les gràcies també a tots els mestres per contribuir a fer-ho possible. 

Felicitats, bona sort i èxit!


Xarxes socials:


SOM CONDUCTORS!!!

2017/05/03

Els alumnes de 5è hem anat avui al Parc infantil de trànsit, situat a la part posterior del Castell de Montjuic. En una activitat dirigida per la Guàrdia Urbana, ens han explicat el significat dels senyals en un circuit tancat i el comportament correcte dels conductors i els vianants. Més tard hem exercit tant de conductors (de bicicletes) com de vianants, comprovant la importància de respectar normes i senyals en benefici de tots i a fi d’evitar possibles accidents. Ha estat una activitat fantàstica!


Xarxes socials:


SORTIDA AL REFUGI ANTIAERI

2017/05/02

Aquest matí, els alumnes de 4t hem visitat un tros d'història viva. El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris per a la població civil construïts durant la Guerra Civil Espanyola a la ciutat de Barcelona i en el seu interior hem pogut reviure l'atmosfera dels temps difícils que la gent hi va viure allà.


Xarxes socials:


SANT JORDI 2017: TALLERS I CONTA-CONTES

2017/05/01

Veure vídeo Jocs Florals Primària Jocs Florals Secundària Premis Ximixesca

Hem començat la setmana de Sant Jordi amb els tallers inter-cicles i els conta-contes de Primària i Infantil. Per veure una petita mostra, aquí teniu un vídeo resum del dilluns. Dijous seguirem les celebracions i a la tarda farem els Jocs Florals de Secundària i Primària. Hi esteu tots convidats!


Xarxes socials:


ESCOLA CONTRA EL BULLYING

2017/04/28

Aquest matí, 10 alumnes des de 1r a 4t de l'ESO hem assistit com a representants de la nostra escola en el 1r Simposi contra el bullying organitzat pel Col·lectiu Fu i la Fundació FC Barcelona. Durant tres hores, hem pogut escoltar i veure diferents testimonis que han parlat de l'assetjament escolar o bé des de la seva pròpia experiència o bé com a familiars d'una víctima.

D'aquesta manera, hem pogut aprendre com l'assetjament escolar no només afecta a la víctima i a l'agressor sinó que és un problema de tots. Que els alumnes aprenguem a tenir les estratègies per poder detectar i, sobretot, poder intervenir en el mateix conflicte dins l'escola i en concret, dins d'una classe, pot ser la millor solució per evitar aquest problema social. 


Xarxes socials:


Els alumnes de 2n d'ESO durant l'activitat.

GOALBALL, UN ESPORT PER A TOTHOM!

2017/04/27

Els alumnes de 2n ESO, el dia 21 d’abril, van realitzar un taller de Goalball amb l’ajuda d’un dels especialistes d’Educació Física del Centre de Recursos Educatius de l’ONCE. Aquesta activitat va ser divertida i molt enriquidora ja que tots els participants van poder experimentar en què consisteix aquest esport i alhora sensibilitzar-se amb el dèficit visual.


Xarxes socials:


VISITEM EL MERCAT DEL NINOT!

2017/04/25

ELS GEGANTS I ELS CASTELLERS DE P4 HEM ANAT DE VISITA AL MERCAT DEL NINOT.

ALLÀ HEM POGUT VEURE LES DIFERENTS PARADES QUE HI HA.

A LA FRUITERIA HI HEM TROBAT CIRERES, PLÀTANS, KIWIS, POMES, RAÏM, SÍNDRIES, MELONS, PERES, MADUIXES...

A LA VERDULERIA HEM VIST ENCIAMS, BRÒQUILS, COLS, PATATES, PASTANAGUES, CEBES, TOMÀQUETS...

A LA CARNISSERIA I A LA XARCUTERIA HEM TROBAT TOT TIPUS DE CARN I D'EMBOTITS: FUET, PERNIL DOLÇ, FORMATGE, XORIÇ...

A LA PEIXATERIA HEM VIST LES GAMBES, ELS CALAMARS, LES SARDINES, LES PETXINES I MOLTS MÉS TIPUS DE PEIX. AVUI HEM DESCOBERT QUE HI HA UNS PEIXOS QUE ES DIUEN BRUIXES!

I SABEU QUÈ? LA BOTIGUERA DE LA PARADA DELS OUS ENS HA ENSENYAT UN OU D'ESTRUÇ QUE ERA MOLT GRAN I DE COLOR BLANC I UN OU D'EMÚ QUE ERA DE COLOR NEGRE.

ABANS DE MARXAR, ELS BOTIGUERS DE LA PARADA DE FRUITA ENS HAN REGALAT UNA BOSSA AMB DUES MANDARINES BEN TARONGES I BONES! GRÀCIES!

I DE TANT VEURE MENJAR... MMMMMM QUINA GANA QUE ENS HA ENTRAT!!!

 

 


Xarxes socials:


LONDON! HERE WE ARE!- ESTADA LINGÜÍSTICA A LONDRES DELS ALUMNES DE 3r d"ESO

2017/04/19

Els alumnes de 3r d"ESO han tingut molt bon viatge i ja són a Londres. Cap a les 13.00 h. ja havien deixat tot el seu equipatge a la residència i en aquests moments es troben visitant el Centre d"Art Tate Modern. Per davant tenen uns dies plens d"experiències i bones vivències que els ajudaran en el seu desenvolupament de la llengua anglesa, així com també, i el més important... a crèixer com a persones. Estem segurs que mai oblidaran la seva estada a Londres. 

Have a nice trip!



Xarxes socials:


NOVA WEB! HI ESTEM TREBALLANT!

2017/04/18

Estem treballant en la nova web de l"escola. Disculpeu les molèsties!


Xarxes socials:


PRIMÀRIA MARXEM DE COLÒNIES!!!

2017/04/18

Famílies!

Voleu saber de les peripècies dels vostres fills/es a les colònies? No deixeu de visitar el bloc Reporters:(feu clic a sobre del link) Colònies a Primària. 

Professorat de primària.


Xarxes socials:


TOTS JUNTS INNOVEM! EL TREBALL COOPERATIU EXPLICAT PELS ALUMNES DE SECUNDÀRIA

2017/04/07

Tots Junts Innovem!

I en aquesta ocasió els alumnes de secundària us volem explicar com estem fent Treball Cooperatiu aquest curs i per això us hem preparat aquest vídeo: feu clic aquí!

Què tingueu tots molt Bona Pasqua!


Xarxes socials:


UNA TRUCADA! - PROJECTE INTERDISCIPLINARI DE PRIMÀRIA

2017/04/07

Ens ha trucat! Hem rebut una trucada del nostre amic R.2-14!!! Voleu veure què li hem explicat i què ens deia? Us convidem a veure els vídeos aquí.


Xarxes socials:


UN SOBRE VERD... - PROJECTE INTERDISCIPLINARI DE PRIMÀRIA

2017/04/06

Veure video

Un sobre verd ens esperava avui sobre la taula de la nostra classe.

Era el nostre amic, l’R.2-14. Demà serà un gran dia, sabeu per què?

Mireu el vídeo d’avui i us ho expliquem!


Xarxes socials:


INVESTIGA LA VACUNA DEL VIH! - SORTIDA AL COSMOCAIXA - 4t D"ESO CIENTÍFIC

2017/04/05

 
Aquest matí els alumnes de l"itinerari científic de 4t d"ESO han participat en un taller al Cosmocaixa per participar en la recerca de la vacuna del VIH.
Han escoltat una xerrada per posar en context la malaltia de la SIDA i la seva incidència en la població. Tot seguit s"han posat a la pell dels investigadors científics per dissenyar una possible vacuna per aquest virus, treballant amb fragments d"ADN i ARN, aplicant els conceptes treballats a l"aula. Així han pogut copsar com es treballa realment en un laboratori i la importància d"aquesta feina per a la salut mundial.

Xarxes socials:


ELS PLANETES

2017/04/05

A P-5, AQUEST TRIMESTRE, HEM FET EL PROJECTE DELS PLANETES. ENS HA AGRADAT MOLT I HEM APRÈS MOLTES COSES. EL QUE MÉS ENS HA CRIDAT L´ATENCIÓ ÉS QUE SATURN EL PODRIEM AIXECAR AMB UNA MÀ!!! TAMBÉ HEM DESCOBERT QUE HI HA NOIES ASTRONAUTES!!! HEM GAUDIT MOLT INVESTIGANT I APRENENT COSES NOVES.

PER ACABAR EL NOSTRE PROJECTE, VAM ANAR A VISITAR EL PLANETARIUM DE COSMOCAIXA.


Xarxes socials:


LLEGIR L'OBJECTE. RES NO ÉS PERQUÈ SÍ.

2017/04/04

Els alumnes de 4t d’ESO d’itinerari tecnològic han visitat el Museu Hub. L’objectiu d’aquesta visita ha sigut descobrir què hi ha darrere de cada objecte quotidià: el seu disseny, quina necessitat cobreix i quins problemes ha solucionat. El paper del dissenyador industrial esdevé significat i fa prendre consciència del treball que hi ha darrera de cada objecte.


Xarxes socials:


ÚLTIMA HORA R.2-14!!!- - PROJECTE INTERDISCIPLINARI DE PRIMÀRIA

2017/04/04

Voleu veure el vídeo? Cliqueu aquí

Un missatge secret ha aparegut avui enganxat a la porta de les aules. És un missatge de quadres! Són iguals! És un missatge secret! Els nens/es de primària no sabien què era o però alguns tenien la seva hipòtesi. Finalment hem descobert aquell secret: era una carta del nostre amic R.2-14. Ens demanava una foto de les classes com a prova a la nostra existència. Voleu veure el vídeo? Cliqueu aquí


Xarxes socials:


BENVINGUT R.2-14!!! - PROJECTE INTERDISCIPLINARI DE PRIMÀRIA

2017/03/31

Veure fotos i video

Avui a les 9h els alumnes de primària hem presenciat un estrany fenomen. Un alienígena ens ha demanat ajuda: ens vol conèixer millor. 
Els nens i nenes estem molt emocionats i treballant per explicar com és el nostre barri, la nostra ciutat, la comarca, el país...
Us fem un tastet de les primeres impressions. 
No patiu, anireu rebent notícies.
Ah! El seu nom és R.2-14.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS NENS/ES DE P3 HEM ANAT A LA FUNDACIÓ MIRÓ

2017/03/28

 

ELS NENS/ES DE P3 VAM ANAR A LA FUNDACIÓ MIRÓ A VEURE EN DIRECTE ELS QUADRES I LES ESCULTURES QUE VA FER EN JOAN MIRÓ, PERQUÈ A L'ESCOLA HAVÍEM TREBALLAT AQUEST ARTISTA.
ENS VAN AGRADAR MOLT ELS SEUS QUADRES QUE EREN MOLT GRANS I PLENS DE COLORS I FORMES. AQUÍ TENIU UN PETIT RECULL DE FOTOGRAFIES DE LA SORTIDA.

 


Xarxes socials:


P4 HEM ANAT A LA GRANJA!

2017/03/28

ELS NENS I NENES DE P4, DESPRÉS DE TREBALLAR ELS ANIMALS DE LA GRANJA A LA CLASSE, ELS HEM POGUT VEURE I TOCAR.

ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ MUNYINT LA VACA PACA, DONANT DE MENJAR A LES GALLINES... 

HEM GAUDIT TOTS JUNTS D'UNA ESTONA A LA NATURA I HEM COMPARTIT EXPERIÈNCIES!


Xarxes socials:


LES VAQUES I EL MATÓ

2017/03/28

Durant aquest segon trimestre els nens i nenes de segon hem treballat a medi els aliments i els oficis.

Ahir vam anar a passar el  dia a Sant Martí  de Sarroca. Primer vam visitar una granja de vaques; vam veure vedellets recent nascuts, vaques embarassades, vam veure també com una màquina les munyia i, fins i tot, els hi vam donar de menjar. Després vam anar a la masia l’Estol i allà vam elaborar mató amb la llet de les vaques i ens vam emportar un potet per fer un tast a casa.

I, quan vam acabar de dinar, també vam tenir temps de jugar i construir cabanes.

Ens ho vam passar genial i ens van felicitar pel nostre bon comportament!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITEM BAETULO

2017/03/22

Poder passejar per les runes de Baetulo, ens ha permès transportar-nos al segle I a.C. Hem pogut entendre amb més profunditat com vivien els romans a través de les diferents parts de la ciutat: les termes, el clavagueram, les botigues i alguns habitatges de la ciutat romana de Badalona.

A més a més, ens hem apropat a la feina dels historiadors i com treballen per tal de catalogar les diferents troballes.


Xarxes socials:


CAMPANYA D'ALIMENTS PER CÀRITAS

2017/03/21

Al Roser som solidaris i aquest 2n trimestre ajudem a Càritas amb productes de primera necessitat: llaunes de conserva (no vidre), xampú i pasta de dents. Podem portar-ho al hall de l’escola, del 20 al 31 de maig.

Els alumnes que aquest curs fan la 1a Comunió s’han encarregat d’explicar-ho a les aules i... ho han fet molt bé!

Com ja sabeu, fem una campanya solidària al trimestre i col·laborem amb diferents entitats, perquè volem escoltar i ser la veu dels més necessitats.

Gràcies a tots i totes!


Xarxes socials:


FES CLIC PER CONÈIXER EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU!

2017/03/21

CONCERTEU LA VOSTRA VISITA INDIVIDUALITZADA!

Al telèfon 93 453 10 80 o bé, ompliu aquest formulari web.


Xarxes socials:


VISITA LES NOSTRES INSTAL·LACIONS EN 360º !

2017/03/21

FES CLIC ALS DIFERENTS ESPAIS QUE TROBARÀS A SOTA D'AQUESTA IMATGE...

Aula psicomotricitat - Spherical Image - RICOH THETA

NOUS ESPAIS: ZONA D'APRENENTATGE I JOC - AULA DE PSICOMOTRICITAT 

PATIS: VERMELL - COLUMNES - COLORS - VERD

ESPAIS COMUNS: MENJADOR - GIMNÀS - BIBLIOTECA - ESGLÉSIA AUDITORI - PASSADÍS ESO - PLANTA ESO

AULES: LABORATORI, TECNOLOGIA, EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA, AULA INFANTIL, AULA PRIMÀRIA, AULA SECUNDÀRIA


Xarxes socials:


JANE GOODALL: UNA HISTÒRIA INSPIRADORA

2017/03/20

Aquests dies hem tingut la sort de comptar amb la companyia de la Sabrina Kraus, mare d’un alumne de la nostra escola, que ens ha presentat el seu llibre i ens ha fet una activitat molt maca per tots els alumnes de 1r a 3r de Primària.

Així, hem pogut gaudir de les seves explicacions i guardar a la capsa dels somnis què volem ser de grans. Com la Jane Goodall, lluitarem per aconseguir-ho.

Gràcies Sabrina, per dedicar-nos aquest temps i fer-nos gaudir del teu conte. 


Xarxes socials:


Arxius:

QUANT COLACAO!

2017/03/20

El passat dimecres 15 de març, vàrem visitar la fàbrica del ColaCao. Ens ha impressionat molt el pot gegant que es veia des de la carretera.

Dins, hem vist un vídeo de la història del Colacao i hem observat el procés de fabricació i d’etiquetatge del producte.

Quin esmorzar més deliciós ens hem preparat! Mmmm...que bo, quin gust!!

Fins i tot hem cantat la cançó del ColaCao: “Yo soy aquel negrito del África tropical...”

Ens ha encantat!!

Ens reconeixeu?


Xarxes socials:


Arxius:

PARLEM DEL QUIXOT!

2017/03/20

El 20 de març 4t de Primària ha rebut una visita molt especial: el professor Agustín Sánchez Aguilar, autor de l’adaptació per a joves de la gran novel.la de Miguel de Cervantes “Don Quijote de la Mancha”. La vam llegir al 1r trimestre i l’hem treballat a fons, així que ens ha fet molta il·lusió poder-lo conèixer, parlar-hi i que ens signés els nostres llibres. Ah, i ens ha dit que en sabíem moltíssim! Per acabar, ens hem fet una foto de record amb ell i el nostre mural.


Xarxes socials:


Arxius:

EUCARISTIA FAMILIAR AL ROSER!

2017/03/06

El passat diumenge 5 de març vam celebrar una Eucaristia per a les famílies i professorat de la nostra escola, i molt especialment per als nens i nenes que aquest any es preparen per rebre la seva Primera Comunió. Va ser una bona ocasió per reflexionar sobre el sentit i l'estructura de l'Eucaristia, escoltar la paraula de Déu i preparar-nos per al camí de la Quaresma cap a la Pasqua. Al final, els alumnes van rebre de mans dels seus catequistes unes llavors que hauran de plantar i cuidar, per tal de fer créixer la planta que simbolitza la seva fe.

Us animem a tots a participar de les properes cites familiars!


Xarxes socials:


4t D'ESO TECNOLÒGIC PARTICIPA AL MOBILE WORLD CONGRESS - YOMO 2017

2017/03/02

Dijous 2 de març al YOMO Mobile World Congress per joves: 
Estem gaudint d'una jornada tecnològica dins de les activitats que ofereix el Mobile World Congress
Dins del YOMO (Youth Mobile), tot un pavelló de la fira tecnològica més internacional de Barcelona per conèixer un munt d'activitats STEAM (ScieceTechnologyEnginery, Art & Maths).

A continuació us deixem un enllaça  la seva web: YOMO 2017 - BARCELONA


Xarxes socials:


Arxius:

3r D'ESO AL PARLAMENT DE CATALUNYA

2017/02/28

El dimarts els alumnes de 3A i 3B de l'ESO han visitat el Parlament de Catalunya. Hem tingut l'oportunitat de veure l'hemicicle i on seu l'actual president Puigdemont. Així mateix hem vist els salons dels "passos perduts", on molts dels diputats s'assabenten si han de votar a favor, en contra o bé s'han d'abstenir. El seu vot és lliure però tots els diputats que formen part d'una coalició o partit voten consensuadament. Seguidament, en arribar a l'Escola hem fet de diputats, després d'haver constituït quatre grups parlamentaris: el Grup Parlamentari compromís, el Grup Parlamentari Ecologia, el Grup Parlamentari Llibertat i per últim, el Grup Parlamentari Tradició. Cada un d'ells ha presentat a la resta de diputats (és a dir, els mateixos alumnes que exercien com a tals), cinc propostes per millorar la nostra Escola. Punts que hem recollit i que ells mateixos han votat. Gràcies per la vostra implicació, nois!


Xarxes socials:


CARNESTOLTES 2017 AL ROSER

2017/02/28

ACOMIADEM EL REI CARNESTOLTES I DONEM LA BENVINGUA A LA VELLA QUARESMA!!!  

Ha arribat el Carnestoltes

i el febrer s'ha disfressat.

S'ha posat una carota

de marçot esvalotat;

s'ha guarnit amb vel de pluja,

-com si fos el maig mateix-

i amb una faldilla llarga

feta de tarda que creix.

 

Malgrat la seva disfressa,

no podrà enganyar la gent

si no s'afegeix dos dies.

 

Ai, febrer, que ets innocent!

 

Podeu veure les fotos en el pdf adjunt o visitar el nostre blog de reporters.

Fotos

Balls de carnestoltes primer, segon, tercer, quart, cinquè i sisè.


Xarxes socials:


Arxius:

UN DIA A LA PREHISTÒRIA

2017/02/28

Divendres 10 de Febrer, els nens i nenes de 1r EP ens vàrem endinsar en una gran aventura. Vam visitar la Masia Canadell, prop d’una població que es diu Artés, un lloc preciós en plena natura on vam poder gaudir tant del paisatge, com de les fantàstiques activitats que ens tenien preparades.

L’aventura prehistòrica va començar! Ens vàrem convertir en autèntics nens i nenes de la prehistòria.  Disfressar-se  i pintar-se la cara va ser una de les experiències més divertides, sense oblidar-nos de la màgia de poder crear pintures naturals i fer collarets amb fang. Mai oblidarem que vàrem poder fer foc amb les nostres mans. Una vivència plena d’emocions i experimentació.

Un dia genial!!!!!


Xarxes socials:


VISITEM EL MUSEU DALÍ

2017/02/24

Els alumnes de 4t han gaudit aquesta jornada de la visita al  Teatre-Museu Dalí, l'objecte surrealista més gran del món, que ocupa l'edifici de l'antic Teatre Municipal, construcció del segle XIX, parcialment destruït a la fi de la Guerra Civil. Sobre aquestes ruïnes, Dalí va decidir crear el seu museu. La visita guiada ha estat un gran incentiu per a descobrir el món íntim de l'artista.


Xarxes socials:


2n D'ESO VIATJA A L'EDAT MITJANA: MONESTIR MON SANT BENET

2017/02/24

Els alumnes de 2n d'ESO hem visitat el monestir de Sant Benet. Hem fet un recorregut que ens ha ensenyat la vida dels monjos benedictins i els diferents canvis del monestir al llarg de la història. Els audiovisuals projectats durant la visita ens han fet viatjar fins a l'Edat Mitjana. També hem realitzat un taller on, a través de diferents activitats, hem descobert un fragment de la pròpia història del monestir. Felicitem els nostres alumnes per la seva actitud tan positiva i activa a l'hora d'aprendre.


Xarxes socials:


BANC DELS ALIMENTS: EN PRENEM PART! - SECUNDÀRIA

2017/02/16

Els alumnes de la nostra escola visitaran, al llarg d'aquests dies, la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona.

Aquesta Fundació, creada l'any 1987, té com a objectiu evitar la destrució d'aliments aptes per al consum humà i ajudar a canalitzar-los i que arribin a persones necessitades de la pròpia comunitat.

Avui els testimonis encarregats de comprovar com es porta a terme aquesta tasca han estat els alumnes de segon. Però no s'han limitat a contemplar aquesta meravellosa part del voluntariat, sinó que s'han posat l'uniforme de treball i han volgut formar part d'aquesta cadena d'éssers humans que, dia a dia i amb la seva contribució, intenten portar aliments per fer una mica més just aquest món tan mal repartit on segons on neix una persona, li toca passar fam, dolor, guerra o altres penalitats.

En tot moment, l'actitud i entusiasme dels nois i noies ha estat exemplar. Volem destacar la gran acollida que ha tingut l'Escola per part de l'organització en tota la visita. Els voluntaris, doncs tot és gestionat per persones sense cap ànim de lucre, ofereixen part del seu temps i saben transmetre aquesta motivació a les persones que visiten la Fundació. Saben, com es diu a nivell col·loquial,que amb el menjar no s'hi juga, i es prenen ben seriosament aquesta empresa que s'han autoencarregat.

Una vegada més, podem dir, seguint el lema del curs, que al Roser som la veu dels que ens necessiten.


Xarxes socials:


Arxius:

INVENTEM MÀQUINES

2017/02/09

A 4t de Primària hem treballat les màquines simples i compostes. Ens van proposar una feina voluntària: crear la nostra pròpia màquina, fent servir materials reciclats. I això hem fet: politja, palanca, pla inclinat, carretó... tot amb molta imaginació i originalitat! Experimentant aprenem més i millor!!


Xarxes socials:


Arxius:

QUI DIU QUE LES MATEMÀTIQUES SÓN AVORRIDES?

2017/02/09

Qui diu que les matemàtiques són avorrides?
A sisè juguem, treballem amb els nombres, fem bingos, però el que més ens agrada són les carreres matemàtiques. D'aquesta manera, sortim de l'aula i compartim una bona estona lúdica calculant i repassant les unitats que a l'aula ja hem treballat.
Un convidem a visitar el nostre blog i veure com ho fem:
Carrera matemàtica dels nombres enters: 

http://rosersise.blogspot.com.es/2016/10/blog-post.html

Carrera matemàtica unitats de mesura:

http://rosersise.blogspot.com.es/2017/02/carrera-matematica-unitats-de-mesura.html


Xarxes socials:


SORTIDA DE SISÈ: BARCELONA PRODIGIOSA, INVENTS I MODERNITAT

2017/02/09

Imaginar Barcelona al segle XIX és, sens dubte, emprendre un viatge espectacular. El passat divendres els alumnes de sisè van iniciar aquest recorregut a l'Arc de triomf fins arribar al museu marítim. El Marc i l'Emma els van traslladar a l'exposició de 1888 a Barcelona passant per diferents espais de l'època i contemplant els nous invents de l'època com la fotografía, l'ascensor o el submarí.

Podeu veure fotos al nostre blog: http://rosersise.blogspot.com.es/2017/02/imaginar-barcelona-al-segle-xix-es-sens.html


Xarxes socials:


Arxius:

ASSABORINT L'ÒPERA! 4t HUMANÍSTIC

2017/02/07

El Liceu, un dels teatres d'Òpera més representatiu d'Europa, ha estat visitat pels alumnes de 4t d'ESO d'humanístic. Ens han explicat en què consisteix l'òpera i quins són els elements participants en ella. Hem pogut passejar per platea i observar com es prepara un d'aquests espectacles a l'escenari. Hem escoltat i assaborit el cant de tenors i sopranos i com l'òpera pot despertar en nosaltres el plaer de sentir, i l'experiència de començar a estimar un art inigualable.


Xarxes socials:


UN THYSSEN MAI VIST... PELS ALUMNES DE 1r D'ESO!

2017/02/02

Aprofitant que des de la matèria de visual i plàstica estem treballant la teoria del color, aquest matí els alumnes de 1r d'ESO ens hem apropat a veure una interessant exposició amb obres de la col·lecció Thyssen - Bornemisza: "Un Thyssen mai vist!" - Caixaforum
Artistes com ChagallHopper, Rubens o Cézzane ens han ajudat a saber-ne més sobre l'expressivitat i simbolisme del color. 
Aquí us deixem un enllaç amb més informació sobre aquesta exposició. Un Thyssen mai Vist! Caixaforum -  Feu clic!


Xarxes socials:


ABRAÇADES, MARXA PEL CARRER I COREOGRAFIA...EL ROSER CELEBRA EL DIA DE LA PAU I NO VIOLÈNCIA!

2017/01/31

Abraçades, marxa pel carrer, parlaments i coreografia... així vam voler fer difusió del nostre missatge de pau en el Dia Escolar de la Pau i No Violència. Gràcies a tots per la vostra participació i col·laboració en aquest esdeveniment!

Us animen a fer que, en el vostre dia a dia, continueu sent constructors de Pau!

Feu clic en els següents enllaços per veure imatges i vídeos:

ABRAÇADES GRATIS 

MARXA, COREOGRAFIA I PARLAMENTS 


Xarxes socials:


NOUS AMBIENTS A INFANTIL

2017/01/27

JA HEM COMENÇAT ELS AMBIENTS DEL SEGON TRIMESTRE.

EN TENIM MOLTS DE NOUS I ENGRESCADORS QUE ENS PERMETEN CREAR, EXPERIMENTAR, GAUDIR I APRENDRE!!!

ESPEREM AMB MOLTA IL.LUSIÓ ELS DIMECRES D´AMBIENTS!!!


Xarxes socials:


TOTS JUNTS INNOVEM!

2017/01/23

Un nou curs, nous reptes i noves experiències a compartir. L’escola Mare de Déu del Roser, una escola propera i familiar, una escola innovadora, una escola del segle XXI, on tots som únics i imprescindibles, aposta pels aprenentatges cooperatius, potenciant les intel·ligències múltiples per fer possible l’aprenentatge significatiu dels nens i nenes. En aquest link podreu gaudir d’un petit tastet de les activitats que hem engegat enguany: JUNTS SEREM SEMPRE MOLT MÉS FORTS!


Xarxes socials:


4T VISITA EL MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

2017/01/19

El dia 19 de gener vam plantar cara al fred polar i vam anar a Capellades, a la comarca de l’Anoia, per veure l’antic Molí Paperer del segle XVIII.  Vam poder seguir tot el procés d’elaboració del paper a partir de fibres naturals, com el cotó o el lli: recollir la roba, esquinçar-la, rentar-la, deixar-la estovar al podridor, picar-la amb els martells fins a fer una pasta, posar-la al colador i formar els fulls, assecar-los, encolar-los amb greix animal, tornar-los a penjar per assecar, pulir-los, retallar les barbes, fer-ne raimes i empaquetar-los per poder vendre’ls. Era una feinada enorme!! Hi treballaven famílies senceres, d’avis a nens, tots els dies de l’any, en un ambient humit, molta pudor i soroll. Les màquines funcionaven amb energia hidràulica: l’aigua feia bellugar la roda de molí i això posava en marxa els martells. A l’Anoia hi havia bastants molins paperers com aquest, els fulls eren de molta qualitat i es venien a Espanya i Amèrica del Sud.

Després vam fer un taller on nosaltres mateixos vam poder elaborar tres fulls de paper, de colors diferents: va ser molt divertit!

En acabat, vam dinar al bosc i vam fer passar el fred jugant i corrent. I de tornada a l’escola, vam estendre els nostres fulls a sobre la taula per assecar-los. L’endemà ja estaven a punt: han quedat molt bonics!


Xarxes socials:


Arxius:

2n D'ESO TRANSPORTATS A LA BARCELONA MEDIEVAL!

2017/01/18

2n d'ESO ha fet una sortida pel casc antic de Barcelona per gaudir de les construccions romanes i medievals. Gràcies a les nombroses pedreres que tenia la muntanya de Montjuïc, Barcelona és capaç de parlar-nos. Muralles que recollien la Pia Almoïna, la Catedral amb Santa Eulàlia i la nostra estimada i admirada Basílica Santa Maria del Mar.L'arquitectura, l'escultura i les pintures, testimonis iconogràfics de la història dels nostres avantpassats, ens han inspirat. L'actitud dels
nostres alumnes
 ha estat immillorable. Els monitors, Lluís i Flor, ens han felicitat!


Xarxes socials: