·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

AL ROSER ES RESPIRA NADAL

2016/12/22

Les festes nadalanques s'apropen i des de l'escola les hem viscut amb molta il·lusió: Nadales, premis, pessebre vivent...

Podeu veure fotos i vídeos de tots els esdeveniments viscuts durant aquests dies al nostre blog de reporters. Aquí us deixem els enllanços:

BOOMERANGS PER DESITJAR-VOS UN BON NADAL!

CANTADA DE NADALES AL MERCAT DEL NINOT - ALUMNES DE CORAL I 6è DE PRIMÀRIA

EL TIÓ DE NADAL - INFANTIL

CANTADA DE NADALES A PRIMÀRIA

CANTADA DE NADALES DE SISÈ A LA RESIDÈNCIA

CANTADA DE NADALES DE L'ESO A LA RESIDÈNCIA

CANTADA DE NADALES SECUNDÀRIA

 



Xarxes socials:


CONCERT NADALENC DE LA CORAL DEL ROSER

2016/12/20

Ahir els cantaires de la Coral del Roser van protagonitzar un concert molt emotiu, amb moment molt íntims i d’altres amb molt de ritme. Des de la versió nadalenca del Sense tu a una versió a l’estil Bollywood de La Marimorena. Vam acabar el concert cantant amb molts convidats a l’escenari. Moltes gràcies a tots els cantaires pel seu esforç i constància i moltes gràcies a tots els familiars. Que tinguem un Nadal ple de música i energia positiva!

A partir del gener la Coral de Primària i la de Secundària prepararan nous projectes, com l’enregistrament d’un videoclip. Si hi esteu interessats passeu per secretaria. Bon Nadal!


Xarxes socials:


EL PATGE REIAL ENS VISITA

2016/12/17

EL PATGE REIAL DEL REI BALTASAR ENS HA VINGUT A VISITAR A L´ESCOLA.

ELS NENS D´INFANTIL I PRIMÀRIA ESTAN MOLT CONTENTS, HAN TINGUT LA SORT DE VEURE AL PATGE REIAL EN PRIMÍCIA.

JOGUINES, LLIBRES, CARBÓ?? NO SABEM QUÈ ENS PORTARAN ELS REIS, EL QUE SÍ QUE SABEM ÉS QUE HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA MOLT EMOCIONANT!!


Xarxes socials:


6è VISITA LA COLÒNIA VIDAL

2016/12/16

El divendres 16 de desembre els nens i nenes de sisè vàrem fer un viatge al passat de la mà d'en Pep i en Jepet, dos homes obrers de la Colònia Vidal de Puigreig.

Tots dos entraven a treballar  i calia que signessin el seu contracte i acceptessin els drets i deures dels treballadors. Necessitaven ajuda perquè no sabien llegir!!

Els vàrem ajudar i acompanyar per la Colònia descobrint amb ells els costums, espais i horaris d’una de les moltes colònies industrials que s’estenien al llarg del riu Llobregat.

No ens ho pensàvem  pas però aquesta experiència  ens ha ajudat a valorar tot el que avui en dia tenim al nostre voltant!!

Us convidem a veure les nostres fotos--> Clica aquí


Xarxes socials:


SSSHHH... ELS SECRETS DEL TIBIDABO DESVELATS PELS ALUMNES DE 4t D'ESO!

2016/12/15

Per què les atraccions ens diverteixen o ens maregen?

Quins coneixements tècnics i constructius s'apliquen a les màquines que les fan funcionar?

Sabem quins principis de la física i la tecnologia aconsegueixen efectes emocionants?

Circuits electro-mecànics, potents motors, estructures resistents, sistemes hidràulics, pneumàtics, robots... Tots aquests enginys ens permeten gaudir intensament del parc d'atraccions. 
Hem passat un matí molt interessant tot debatent conceptes teòrics, calculant energies, velocitats i comprovant-ho de forma pràctica pujant a les atraccions estudiades!

4t ESO Itineraris Científic i Tecnològic.


Xarxes socials:


ELS NENS DE P-5 VISITEN LA FUNDACIÓ TÀPIES

2016/12/15

ELS NENS DE P-5 HEM ANAT A VEURE LA FUNDACIÓ TÀPIES.

HEM VIST MOLTS QUADRES I ESCULTURES I HEM APRÈS A MIRAR ELS QUADRES DE MANERA DIFERENT.

A LA CLASSE ESTEM PINTANT COM HO FEIA EN TÀPIES, NO NOMÉS FEM SERVIR PINTURA, ARA PROVEM ALTRES ESTRIS I MATERIALS I ÉS MOLT DIVERTIT, ENS QUEDEN UNS QUADRES MOLT BONICS.!


Xarxes socials:


CONFLICTE A SÍRIA I REFUGIATS: L'ONG GLOBAL HUMANITÀRIA ENS VISITA

2016/12/12

https://www.globalhumanitaria.org/sobre-nosotros/global-humanitaria


Els grups de 2n d'ESO hem tingut l'oportunitat, després de treballar l'Islam i part del conflicte bèl·lic de Síria, d'escoltar els testimonis de la gent que hi viu i de la gent que els vol ajudar. L'Andrés i en Javier, de l'ONG GLOBAL HUMANITARIA, ens han explicat com la vida d'homes, dones i nens es va trencar el 15 de març del 2011. Com seria la nostra vida després de 6 anys de guerra? Viuríem tan plàcidament com ara? Serien amb nosaltres totes aquelles persones que estimem? Podríem superar i reparar els dies perduts? 'Deixeu que sigui un nen', diu en àrab l'eslògan que la seva nina solidària volta per les ciutats desbastades d'un país perdut. Es per això, que l'ONG GLOBAL HUMANITARIA posa en marxa un programa d'artteràpia amb nens que han viscut en guerra. Les seves pintures 'little hopes' s'exposen de ciutat en ciutat per ser venudes. Amb els diners protegeixen i apadrinen a molts nens més. Sigui com sigui, al final d'aquest camí ens portarà a un altre lloc. Un lloc que no és el nostre, però que podria ser-ho. Ser solidari, és el que cal! Si més no, siguem conscients...

Per aquest motiu hem conegut i hem pogut parlar, gràcies a l'ajuda d'un traductor i via Skype amb en WissanUn adolescent de 15 anys que va perdre una cama en Dáraa. Actualment viu a Jordània, en un centre mèdic especialitzat en ortopròtesis i fisioteràpia per a nens ferits. Va ser el primer nen siri que va arribar a Espanya gràcies a GLOBAL HUMANITARIA que va poder gestionar-ho tot per poder operar-lo per salvar l'altra cama. Els nostres nois s'han quedat muts! Sort que en Wissan ha sabut trencar el gel i ens ha fet somriure quan ens ha dit que era del Madrid i no pas del Barça. Gràcies Wissan per no davallar i ensenyar-nos a no perdre l'esperança.


Xarxes socials:


THE TIMELESS CLASSIC HAMLET, BY WILLIAM SHAKESPEARE!

2016/12/12

 

 


Xarxes socials:


HEM ASSOLIT EL REPTE!!!

2016/12/12

Moltes gràcies a tots els que heu participat i col·laborat realitzant origamis solidaris.

El repte proposat era fer 1000 origamis i entre tots hem aconseguit fer 2300 grues de paper.

Això representarà una donació de 2300€ per part de la Mútua General de Catalunya a l’Associació Nens amb Càncer (AFANOC) per a la investigació de la malaltia.

Gràcies a tots per fer-ho possible!

Escola Mare de Déu del Roser 


Xarxes socials:


AMBIENTS A INFANTIL

2016/12/12

A INFANTIL JA HEM COMENÇAT A TREBALLAR PER AMBIENTS. CADA SETMANA  JUGUEM I  APRENEM DE MANERA DIFERENT. PODEM TRIAR DIFERENTS AMBIENTS: CIENTÍFIC,  DE CONSTRUCCIONS, D' ART, MÚSICA O TEATRE. ÉS MOLT INTERESSANT PODER COMPARTIR AQUESTA EXPRERIÈNCIA AMB TOTS ELS NOSTRES COMPANYS I, ENTRE TOTS ENS AJUDEM I COMPARTIM JOCS I IDEES.


Xarxes socials:


REPTE SOLIDARI ORIGAMI! AJUDEM A L'ASSOCIACIÓ NENS AMB CÀNCER

2016/12/07

Enguany l’escola, de cara a Nadal, s’ha sumat a la campanya solidària en pro de l’Associació Nens amb Càncer (AFANOC) per a recaptar diners per a la investigació de la malaltia. Aquesta campanya l’organitza la Fundació Mútua General de Catalunya .

Per aquest motiu, durant aquesta setmana, els alumnes més grans de l'escola, estem fent Origamis. El repte és fer 1000 origamis que es convertiran en 1000€ que la Fundació Mútua General de Catalunya donarà directament a l’Associació Nens amb Càncer (AFANOC).

A continuació us expliquem quin va ser l’òrigen d’aquesta campanya i us deixem un enllaç per si us atreviu a fer-ne!

ORIGAMI: UNA CAMPANYA SOLIDÀRIA EN 4 PASSES

Sadako Sasaki (1943-1955) era una nena japonesa que desitjava curar-se de la seva malaltia, provocada per la radiació de la bomba atòmica d'Hiroshima. Seguint el consell de la seva amiga Shizuko, i mentre era a l'hospital, Sadako va decidir de fer 1000 grues de paper, creient que quan les acabés estaria curada. El seu desig, però, no era només curar-se, sinó que tot el món visqués en pau i no hi hagués més guerres. Malauradament, Sadako no va poder superar la malaltia ni va poder completar les 1000 grues que s'havia proposat (en va fer 644). Però la seva amiga Shizuko, juntament amb molts altres amics, van fer les que faltaven fins arribar a les 1000.

Tradicionalment, regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. Se’n regalen, entre d’altres moments, quan neix un nadó, quan una parella es casa, quan algú està malalt… o bé es poden regalar a algú que estimes o que és important per a tu.

En els vídeos que teniu en aquests links, pots seguir tots els passos fàcilment per aconseguir la teva grua:

http://www.1origami1euro.org/fes-la-teva-grua/

https://www.youtube.com/watch?v=qUJhP1JRa4E 

 


Xarxes socials:


Arxius:

PRIMER SUPERA LES PORS A LA GRANJA ESCOLA - EDUCACIÓ EMOCIONAL

2016/11/29

Els alumnes de 1r de Primària vàrem anar el dia 25 de novembre a gaudir d’un dia ple d’emocions a la Granja Escola. Dins d’un increïble paisatge i envoltats de la meravellosa natura que ens ofereix el Montseny, ens vam endinsar pel bosc, vam recórrer  rutes i circuits. Inclús ens vam atrevir a superar un circuit amb el ulls tancs! La nostra finalitat era la d’acabar amb les nostres pors, i tot i encara ens queden unes poquetes... vam afrontar les proves amb valentia i molta diversió.

Ens ho vam passar d’allò més bé.


Xarxes socials:


SEGON VISITA LA BIBLIOTECA DEL BARRI

2016/11/21

Dimarts 15 de novembre  al matí, els nens i nenes de 2n, vam anar a la Biblioteca Agustí Centelles, ubicada al mateix barri que la nostra escola. Allà vam fer una activitat molt divertida tot descobrint les coses que es poden fer en una biblioteca i, en acabar, vam  estar mirant i llegint contes sobre l’Antic Egipte, que és el projecte que estem treballant aquest trimestre a Medi Social. També vam tenir temps de jugar una estona al parc tots junts.

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt la visita!


Xarxes socials:


Arxius:

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT - SEGON D'ESO AL TEATRE POLIORAMA!

2016/11/18

 

Christopher Boone, un noi de quinze anys que li encanten les matemàtiques pateix una
forma lleu d'autisme i haurà d'investigar la mort del gos de la seva veïna. Una història
de superació personal, investigació, ciència i realitat que els alumnes de 2n d'ESO han
pogut veure al teatre Poliorama.

En aquesta obra en viu, han pogut comprendre millor el llibre treballat a la matèria de
llengua catalana i literatura. Des de l'escola pensem que si eduquem sobre el fet d'anar
al teatre, aquests alumnes nostres poden ser el futur públic del teatre i les arts.
Els alumnes en tot moment han estat conscients que els actors i tècnics han fet un
treball en directe i en viu, i han estat receptors de l'ambient de la sala. Creiem que han
vingut motivats i des d'aquestes línies els volem felicitar pel seu bon estar.
Una vegada més, objectiu complet en les nostres sortides.

 


Xarxes socials:


Arxius:

4T VISITA LA FÀBRICA DE LLET PASCUAL

2016/11/16

L’11 de novembre vam anar al polígon industrial de Gurb per veure la planta envasadora de llet Pascual. Va ser molt interessant descobrir la feina de les màquines i tot el procés, des que arriben els camions cisterna plens de llet de les granges properes, la uperització, l’envasat en diferents recipients i l’embalatge amb braços mecànics, fins a deixar-ho a punt per a transportar als comerços. També vam poder tastar els seus productes i ens van obsequiar amb una bossa-regal per a casa nostra.

Després de la visita, vam anar a la plaça històrica de Vic (capital de la comarca d’Osona), on vam dinar i jugar una estona. Va ser un dia molt ben aprofitat!!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITEM LA BIBLIOTECA

2016/11/14

Els nens i nens de 1er vam visitar la biblioteca Agustí Centelles, que es troba a Barcelona molt a prop de la nostra escola.

Una vegada allà, ens varen explicar coses molt interessants: com fer-nos socis de la biblioteca, quants llibres i CD ens podíem endur cap a  casa... i sobre tot, ens van ensenyar la gran quantitat de material del qual disposen, contes, llibres científics, pel·lícules i un llarg etcètera.

Finalment, van poder gaudir d’una estona llegint llibres del cos humà, que ens havien preparat especialment per nosaltres.

Un matí ben diferent!

Visiteu el nostre blog per saber-ne més!!!

http://roserinicial.blogspot.com.es/


Xarxes socials:


ACOMIADEM LA SETMANA DE LA CIÈNCIA: FOTOS, VÍDEOS, ARTICLES I... LA RESPOSTA AL DARRER REPTE!

2016/11/14

Tenim un munt de fotos, vídeos i articles escrits pels alumnes sobre tots els esdeveniments viscuts durant aquesta Setmana de la Ciència realitzats pels nostres súper reporters (Projecte Reporters). Aquí us deixem els enllanços:

El Dr. Mathews ha estat encantat del teu atreviment per donar resposta als seus reptes de la Setmana de la Ciència. Ara només et queda saber si has encertat les respostes d’Anem al cinema. Fes clic sobre el .pdf i trobaràs la solució d’aquest últim repte. Fent clic sobre el .pdf  trobaràs la solució d’aquest últim repte.

Gràcies a tots per la vostra participació.

Setmana de la Ciència: fins al curs vinent!


Xarxes socials:


Arxius:

TMB

2016/11/11

ELS NENS DE P-5 HEM ANAT A VISITAR EL METRO DE BARCELONA. HEM APRÈS MOLTES COSES QUE NO SABIEM SOBRE EL SEU FUNCIONAMENT I, ENS HAN EXPLICAT QUÈ HEM DE FER SI ENS PERDEM.

I, EL MÉS IMPORTANT DE TOT, SI AGAFEM EL METRO EN COMPTES DEL COTXE, AJUDEM A QUE LA TERRA NO PLORI!!!


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

5è REPTE DEL DR. MATHEWS!

2016/11/11

Arriba el cap de setmana i l’últim repte ja és aquí. El Dr.Mathews ens proposa un problema de cinema, però vol anar més enllà i ens proposa  comptar les hores i els minuts que dura una pel·lícula depenent del dia. Ànims! Et serà més divertit si ho fas amb la família o amb els amics.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte Anem al cinema i la solució del dia anterior, Els tres interruptors i la bombeta.


Xarxes socials:


Arxius:

LA MARATÓ DE TV3 VISITA ALS ALUMNES DE L'ESO PER LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2016/11/10

Un dels objectius de La Marató de TV3 és conscienciar els joves sobre les malalties tractades en el programa. Per aconseguir-ho, la Fundació, desplega una intensa campanya de divulgació i sensibilització adreçada als centres educatius que arriba a més de 200.000 joves. Campanya a la qual, la nostra escola, té tradició de participar-hi incloent-la dintre de les activitats de la Setmana de la Ciència. En aquest sentit, i per part de professionals de la salut de La Marató, els alumnes de 1r a 4t d'eso, han rebut una visió completa sobre l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, temes que ocupen La Marató de TV3 d'enguany anant des dels conceptes mèdics i relacionats amb la recerca al testimoni directe de persones que les tenen. Aquestes malalties són una realitat i sens dubte, ens ha fet adonar de la importància de seguir amb uns bons hàbits diaris. 

(A continuació us adjuntem el díptic de La Marató d'enguany. )


Xarxes socials:


Arxius:

4t REPTE DEL DR. MATHEWS!

2016/11/10

T’agrada l’electrònica? Seràs capaç de convertir-te en un autèntic tècnic?   Si és així podràs ajudar al Dr. Mathews a resoldre un nou repte on tres interruptors i una bombeta prenen el protagonisme. 

Creus que seràs capaç de solucionar la proposta que ens fa aquest curiós professor de matemàtiques?

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte de Els tres interruptors i la bombeta, i la solució del dia anterior Un problema de família.


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA DELS ALUMNES DE 2N D'ESO A LES COTXERES DEL TRAM BESÒS

2016/11/09

Dintre de les activitats de la Setmana de la Ciència, els alumnes de segon d'ESO vam visitar les Cotxeres del Tram Besòs.

Allà ens vam explicar sobre com generar energia, la seva distribució, transport i ús final en el tram.En el Tram Besòs, es baixa la tensió de l'energia elèctrica per poder-la fer passar per la catenària, línia aèria d'alimentació que transmet l'energia elèctrica a les locomotores i altre material motor. Des de la catenària, els pantògrafs, són els encarregats de conduir finalment l'energia a tot el tramvia i així aconseguir el seu desplaçament.

També vam realitzar uns quants tallers molt divertits on vam repassar els conceptes que ens havien explicat i també tot allò que havíem après a classe de tecnologia sobre l'electricitat.

Un cop fet els tallers, vam fer un tomb per les cotxeres i per l'edifici principal on vam poder veure el panell de control de tots els tramvies de la ciutat.

Ah! No podem acabar aquests articles sense comentar que tant l'anada com la tornada vàrem fer-la amb tramvia!


Xarxes socials:


SABEU QUIN ÉS L'ORIGEN DELS COLORS? SORTIDA CIENTÍFICA DELS ALUMNES DE TERCER D'ESO

2016/11/09

Doncs els alumnes de 3r d'ESO hem tingut l'oportunitat de visitar l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i fer una experimentació amb els colors...

En primer lloc, una professora d'aquesta escola universitària ens va donar la benvinguda i ens va explicar tots els graus que es realitzen en aquesta universitat Enginyeria Aeroespacial, Enginyeria Industrial, Disseny i Tecnologia Multimèdia i ens va ensenyar les seves instal·lacions.

A continuació, vam fer l'activitat de la química dels colors al laboratori de la Universitat, que consistia en saber l'origen dels colors i com van anar millorar amb el temps. Després de la teoria, va arribar la pràctica, i tots vam participar en els experiments que el professor va proposà com per exemple: quatre nois van bufar en unes ampolles que hi havia aigua verda i es va transformar en aigua lila; o el professor posava en diferents copes la mateixa aigua (deia que era màgica perquè venia de la font de Sant Martí...) i a cada copa sortia un color diferent...entre totes les copes va sorgir l'Arc de Sant Martí. Ell deia al principi que tot era màgia però finalment va desvetllar el misteri i va explicar que havia afegit un àcid que feia canviar els colors.

De tornada a casa, vam patir un ensurt amb els Ferrocarrils Catalans, el fort vent que bufava va fer caure obstacles a les vies i no podíem avançar. Ens van fer baixar del tren i esperar a retirar les branques i demés... Finalment, vam arribar a Plaça Catalunya a les 15:00 pm... això sí, amb una història graciosa que explicar a casa.


Xarxes socials:


Arxius:

3r REPTE DEL DR. MATHEWS!!!

2016/11/09

El Dr. Mathews vol saber si ets un expert en nombres. Per això et proposa que et fixis molt: mares, filles, barrets?... Engresca’t per poder resoldre el repte. Recorda: Tants caps, tants barrets...

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte Un problema de família i la solució del dia anterior, L’aparcament!              

 


Xarxes socials:


Arxius:

PLANTA POTABILITZADORA DE SANT JOAN DESPÍ - SORTIDA CIENTÍFICA DELS ALUMNES DE 1r D'ESO

2016/11/08

D'entre les activitats de la Setmana de la Ciència, els alumnes de 1r d'ESO vam anar a visitar i fer diferents tallers a la Planta Potabilitzadora de Sant Joan Despí.

Allà vam aprendre diferents processos que és fan per potabilitzar l'aigua i fer-la més saludable. L'aigua prové dels següents llocs: el Riu Besòs, el Mar Mediterrani, el Riu Llobregat, el Riu Ter i dels aqüífers.

Ens vam dividir en dos grups. Cadascun feia una activitat diferent i després rotàvem d'activitat.

En la visita a la fàbrica, ens explicaven els diferents processos de la potabilització de l'aigua.

En l'altra activitat, vam fer dos tallers: en el primer, la nostra monitora ens donava consciència i consells sobre la utilitat de l'aigua i el seu consum diari, i en el segon tastàvem tres tipus diferents d'aigua: la salada, la de l'aixeta i la que no era salada, i després ho comprovàvem amb un aparell especialitzat en la salinitat de l'aigua.

 
Tots aquests processos ens han semblat impressionants, perquè hi havia màquines que transportaven aigua a 2000 l. per segon. També ens han explicat com transporten l'aigua per tota Barcelona, i quant de temps tarden.


Xarxes socials:


Arxius:

2n REPTE DEL DR. MATHEWS!!!

2016/11/08

El Dr.Mathews està segur que hauràs superat amb èxit el primer repte que et va proposar. Si vols assegurar-te que ho vas fer perfectament no t’oblidis de comprovar el teu resultat. Trobaràs la solució al problema dels mitjons en el següent .pdf, però abans ajuda al professor perquè està desesperat. No recorda on ha aparcat el cotxe.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte del Dr. Mathews (L’aparcament) i la solució del dia anterior (El problema dels mitjons).


Xarxes socials:


Arxius:

1r REPTE DEL DR. MATHEWS!!!

2016/11/07

T’has quedat mai a les fosques a casa teva? Imagina’t que et passaria si estàs preparant la roba que et posaràs l’endemà per anar a l’escola.

Ara el Dr. Mathews et proposa un petit enigma a resoldre. No pateixis que no et caldrà fer grans càlculs sinó tan sols aplicar la lògica. T’atreveixes?

Fes clic sobre el .pdf  i trobaràs el repte que et proposa anomenat El problema dels mitjons.


Xarxes socials:


Arxius:

LA SETMANA DE LA CIÈNCIA ARRIBA AL ROSER!!!

2016/11/04
Del 7 a l'11 de novembre la nostra escola celebra la 21a Setmana de la Ciència.

Voleu saber tot el que farem des dels més petits de la casa fins als més grans?

Doncs aquí teniu un tastet per anar obrint boca:

Infantil experimentarà amb el cos i imants i, un any més,  juntament amb 1r i 2n d'ESO, decorarà i farà volar coets.

Els alumnes de primària es convertiran en científics a més de gaudir d'una sessió de cinefòrum.

4t d'ESO organitzarà experiments per alumnes i famílies d'infantil i primària a l'entrada de l'escola. A més a més, també ensenyaran a observar el cel amb l'ajut del Planetari de l'escola, explicaran històries mitològiques d'algunes constel·lacions i faran maquillatges estel·lars

1r d'ESO visitarà i farà un taller a la planta potabilitzadora de Sant Joan Despí, 2n d'ESO visitarà les Cotxeres del Tram Besòs de Sant Adrià i 3r experimentarà amb la química dels colors al laboratori de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa i com cada any, ens visitarà la Marató de TV3.

Un any més, el Dr. Mathews ens visitarà a través de la web de l'escola i ens proposaran nous reptes d'enginy per resoldre en família. No us amoïneu si no us en sortiu perquè l'endemà trobareu la solució!

 
Aprofitem per felicitar a la Fàtima G. i a la Irene F., de 1r d'ESO, per la realització del cartell guanyador de la Setmana de Ciència d'aquest any.

Recordeu que també podeu entrar a Projecte Reporters (Tintín reporter) per veure fotos i vídeos de totes les activitats d'aquesta setmana tan especial.


Xarxes socials:


REPTES AMB EL DR. MATHEWS!!!

2016/11/04

Si t’apassiona la Ciència i t’agrada exprimir el teu cervell  no deixis de banda els reptes del Dr. Mathews .

Aquest any ens proposarà novament 5 petits problemes per resoldre’ls durant la setmana de la ciència. Cada dia ens plantejarà un repte d’enginy i ens desafiarà perquè trobem la resposta correcta. Per saber si ho has fet bé, a l’endemà trobaràs la solució del repte que t’havia proposat.

Anima’t a participar-hi, i no t’oblidis d’engrescar a la família perquè et doni un cop de mà!

Confia en les teves capacitats i gaudeix de les seves propostes!


Xarxes socials:


CONCURS DE RELAT CURT EN CASTELLÀ - 2n D'ESO

2016/11/02

Segon d'ESO ha visitat les instal·lacions que l'empresa Cobega, distribuïdora de begudes refrescants com Coca-Cola, té a Martorelles. Aquesta sortida ens ha servit per a veure una fàbrica en ple funcionament: càrrega, muntatge, distribució, emmagatzematge, comercialització... La tecnologia ha permès facilitar moltes de les tasques tan feixugues que abans calia realitzar a mà o, simplement, es feien amb menys seguretat per als treballadors o higiene per al consumidor final.

Una jornada més educant els nostres nois i noies fora de les aules, on es pot copsar de mode pràctic allò ensenyat de manera teòrica a l'escola. L'aprenentatge és així, i sempre que ens és possible ho intentem, perquè creiem en aquest binomi.

Paral·lelament, també han pogut gaudir d'una bona estada i ben segur que servirà d'inspiració per als nostres alumnes. Estan inscrits al 57è concurs de relat breu en castellà patrocinat per aquesta empresa que tindrà lloc a les instal·lacions de la Universitat de Barcelona al segon trimestre del curs. Bona sort a tots els participants i més endavant ja us donarem els noms dels finalistes del concurs que representaran la nostra escola. Acomiadem l'article comentant la bona predisposició i actitud cívica dels alumnes de la nostra escola en aquesta sortida.


Xarxes socials:


Arxius:

CASTANYADA AL ROSER 2016!

2016/10/28

Des d'aquí us volem desitjar una molt bona Castanyada 2016 a tothom! Us deixem l'enllaç al blog Projecte Reporters que s'anirà actualitzant al llarg del dia amb la crònica de la jornada en imatges. CASTANYADA 2016 AL ROSER

BONA CASTANYADA!


Xarxes socials:


Arxius:

EL BORN DEL 1714: VISITA DELS ALUMNES DE 4t D'ESO

2016/10/19

Els grups de 4t d’ESO hem anat al Born per veure els jaciments de la història dels nostres avantpassats més propers. Així comença una ruta que ens tornar 3 segles enrere per apropar-nos a una part de la ciutat que ara podem redescobrir. El guia ens va plantejar una qüestió interessant: tothom sap què va passar l’any 1714 però… realment coneixem prou la vida a Barcelona durant els anys previs al setge?

Els objectes (vaixelles, eines de cuina, etc.) que van abandonar els habitants ubicats en l’actual Born són testimoni de l’assetjament de les tropes de Felip V. Un rei que va enderrocar aquest barri per construir la ciutadella que pretenia aturar qualsevol inici de revolta que volguessin portar a terme els catalans partidaris de Carles d’Àustria. Un barri que és testimoni de les anhelades llibertats tradicionals de la Corona d’Aragó, però també un testimoni del dia a dia de la vida dels catalans. Un temps en què el Carnestoltes encara durava mesos i el barber era respectat perquè exercia també de metge.

Just en el moment en què baixem al jaciment del Born, se’ns eriça la pell. No perquè tinguem fred, sinó perquè estem en un carrer que els barcelonins van trepitjar fa 300 anys. Una mena de Diagonal del segle XVII-XVIII, que va desaparèixer l’any 1716 i de la qual no vam tornar a saber pràcticament res fins al 2001, any en què es va exhumar aquest conjunt històric.

Mentre els peus se’ns embruten amb la sorra blanca dels caminets, intento imaginar-me com serien aquests edificis si estiguessin complets. Tot i que veiem recreacions en 3D a les pantalles en algunes parades, deambulem per un barri estret i petit. Una estretor que no ens ofega perquè tractem d’imaginar-lo amb vida: menuts jugant al carrer, verduleres barallant-se per poder vendre al carrer i els que arrenquen a córrer perquè els han enganxat jugant als daus. Tot i això, ni el fet de descobrir que ja es podia gaudir d’una xicra de xocolata amb melindros em distreu de la tristesa que destil·len aquests murs derruïts. I s’accentua encara més quan trobem un parell de bales de canó pel camí, prova de la cruesa del setge que va acabar d’arrabassar aquesta zona el 1716, quan tots els veïns van haver de marxar.

I a mesura que avancem, va molt bé que el nostre guia ens vagi explicant les increïbles històries que guarden aquests carrers, com la de l’adrogueria de la família Duran, on es podia comprar una dosi d’arsènic i una ració de melindros al mateix temps.

Al final, surto del Born amb dos pensaments. Primer, que la història sempre és present. I segon: que hi ha coses que no han canviat gens, encara que hagin passat tants anys. Almenys quan es tracta de menjar melindros.


Xarxes socials:


7 D'OCTUBRE: CELEBREM EL ROSER!

2016/10/07

Voleu veure com hem celebrat la festa del Roser?
A continuació us deixem els enllaços als articles i imatges dels nostres reporters sobre les diferents activitats que hem fet a les diferents etapes al llarg de la jornada. Visca el Roser!

REPIC DE CAMAPANES 

OFRENA FLORAL (Infantil i primer cicle de primària)

FELICITATS MARE DE DÉU DEL ROSER (Primària i ESO)

DOLÇA XOCOLATA (Intantil, primària i ESO)

GRESCA I XERINOL·LA (Infantil, primària)


Xarxes socials:


COVA DE LA FONT MAJOR

2016/10/07

Després d’estudiar la Prehistòria a la classe, el dimecres dia 5 vam anar d’excursió a conèixer un lloc on realment van viure els nostres avantpassats: les coves prehistòriques de l’Espluga de Francolí. La visita va ser molt interessant i els tallers molt divertits. Realment ens van convertir per un dia en homes i dones del Paleolític, muntant una tenda nòmada i realitzant unes pintures rupestres que ens vam endur de record cap a casa. 


Xarxes socials:


Arxius:

4T SE’N VA DE VEREMA!

2016/10/04

El 28 de setembre hem anat a Can Julià, a Sant Esteve Sesrovires, per aprendre més sobre la vinya: com es verema el raïm, quines són les parts del cep, hem fet most aixafant amb els nostres peus, l’hem tastat i després l’hem guardat en una ampolleta que hem decorat amb una etiqueta.

Ens ha fet un dia esplèndid de tardor i ho hem passat molt bé passejant i jugant pels volts de la masia del segle XV!


Xarxes socials:


Arxius:

UN DIA A L'HORT

2016/09/29

Aquest trimestre, els nens i nenes de 2n de Primària fem un projecte de “Les plantes i l’hort” i, per això, el dilluns 26 de setembre vam anar d’excursió a la Granja d’Aventura Park de Viladecavalls a passar tot el dia.

Vam plantar una fulla d’enciam que després ens la vam endur a casa en un test, vam aprendre el procés des que el pagès cull els productes de la terra fins que arriben a casa nostra i vam fer el joc de l’Oca, on havíem de trobar algunes pistes de verdures de l’hort.

Després de dinar també vam tenir temps de jugar al bosc i d’anar a veure els animals de la granja: ànecs, cabretes, porquets, ponis, conills, una vaca, ases,...

Ens va passar el dia volant perquè ens ho vam passar súper bé!!!


Xarxes socials:


Arxius:

UN VIATGE A L’ESPAI

2016/09/28

Dilluns dia 26, els de 3r EP vam anar a Can Ribas a fer “Un viatge a l’espai”. Quantes coses vam aprendre!

Planetes, estrelles, satèl·lits, moviments de la Terra... sort que, gràcies a la gravetat, toquem de peus a terra.

També vam entrar a un Planetari, tot era fosc i... de sobte, va aparèixer un cel ben estrellat.  Impressionant!.

Després vam dibuixar un extraterrestre.... quina imaginació!!!

Tots plegats vam gaudir d’un dia esplèndid!!!

Ara sí, ja estem preparats per començar el nostre projecte del SISTEMA SOLAR. 


Xarxes socials:


Arxius:

US PRESENTEM EL PRIMER VIDEOCLIP DE LA CORAL DEL ROSER! "TORNA'M" D'ITACA BAND

2016/09/15

Tenim el plaer de presentar-vos el primer videoclip de la Coral del Roser!

Ha estat fruit del treball realitzat a les sessions de l'activitat extraescolar de Coral. Després de gravar amb les nostres veus la cançó  "Torna'm" d'Itaca Band tots els alumnes de Coral vam enregistrar un videoclip a finals del curs anterior. Esperem que us agradi tant com a nosaltres! Aquí el teniu!

A continuació aprofitem per adjuntar-vos informació referent a les dues extraescolars de música que oferim l'escola:

- Corals del Roser
- Instrument i Llenguatge Musical a càrrec de l'escola de música Tri-tó 

Corals del Roser
Com cada any, els alumnes poden formar part de les corals, que participen dels actes de l'escola i fan un mínim de dos concerts al curs.

A la Coral del Roser de Primària aprenem a controlar la veu a partir del joc i les cançons. Es prepara un repertori adient a l'edat i incorporant-hi coreografies.
- DIA: dilluns de 13:00 a 14:00

A la Coral del Roser de Secundària es prepararà un conjunt de cançons triades pels cantaires tenint en compte la posada en escena.
- DIA: dimecres de 13:30 a 14:30

Instrument i Llenguatge Musical
ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER – ESCOLA DE MÚSICA TRI-TÓ
(Centre autoritzat per la Generalitat de Catalunya Departament d'Ensenyament)

Aquesta activitat està avalada i serà realitzada per l'escola de Música Tri-tó a les instal·lacions del nostre centre.

L'objectiu principal de l’activitat és desenvolupar en l'alumne les capacitats que li permetin d'entendre, expressar-se i gaudir de la música. En el procés d’aprenentatge es busca enriquir la sensibilitat i el desenvolupament intel·lectual i potenciant la capacitat de convivència i superació personal.

Els instruments disponibles son:

Piano · Violí · Trompeta · Guitarra · Saxo

Els alumnes que es matriculin a aquesta activitat tindran la possibilitat de participar en projectes conjunts amb l'escola de música Tri-tó i projectes interns de l'escola.

Si alguna família s'estima més un horari de tarda pot deixar constància a la secretaria del centre i sempre i quan hi hagi un grup mínim de tres persones intentarem fer-ho possible.

LES FAMÍLIES INTERESSADES PODEU PASSAR PER SECRETARIA.


Xarxes socials:


APRENDRE I CRÉIXER: EDUCACIÓ EMOCIONAL! SORTIDA DE LES JORNADES 0 A L'ESO.

2016/09/13

Enguany, a l'ESO, hem volgut iniciar el curs d'una manera diferent! Ahir vam començar l'escola fent activitats de cohesió de grup i avui, hem fet una sortida tots plegats al Montseny amb l'objectiu de treballar l'educació emocional tot entrenant i millorant les nostres habilitats socials i personals.  La metodologia utilitzada són les eines del coaching, el feed back i l'alt rendiment. L' entorn, al bell mig de la natura, ha estat una de les eines més poderoses, així com els cavalls de doma natural, les activitats i els tallers que es realitzen.  El nostre propòsit és aconseguir nois i noies emocionalment més intel·ligents per a que sàpiguen gestionar les seves emocions de manera positiva i que desenvolupin les seves habilitats personals i socials per utilitzar-les ara i en el seu futur.


Xarxes socials:


BENVINGUTS AL NOU CURS ESCOLAR 2016-17!

2016/09/12

UN BON CURS COMENÇA AMB UN BON SOMRIURE!

BON INICI DE CURS A TOTHOM! 


Xarxes socials:


ENGLISH SUMMER CAMP 2016 - CASAL D'ESTIU EN ANGLÈS A L'ESCOLA

2016/07/30

CLICK HERE AND TAKE A QUICK LOOK! - FEU CLICK AQUÍ I FEU-HI UN COP D'ULL!

Hello everyone!

We had so much fun in the Summer Camp 2016! The themed area for this year was ‘The Pirate Adventure’, we did many funny activities and learned so much English! These were all the workshops:

-       Music Art Club: we created instruments like a xylophone or maracas – and we danced like true pirates!

-       Let’s Get Fit: we practiced lots of sports like football, basketball, tennis… We also made four teams – Water, Wind, Earth and Fire – and participated in a gymkhana. We won many points for each house, although Water turned out to be the winner!!

-       Theater: we learned mime and worked on emotions through games. We also made masks and put make-up on!

-       Fun Recipes: we cooked fun pirate recipes and we tasted them all! Fruit, bread, cookies, chocolate… We became chefs and ate it all!

-       Scientists: we did many interesting experiments like planting seeds, dying white roses, discovering the reason why eggs float, coloring a mural using leafs from the playground…

-       Art & Craft: we made all kinds of crafts – pirate ships, parrots, treasure chests and maps, eyepatches, glitter butterflies… And we took everything home!

-       Cinema Time: we watched pirates’ cartoons at school! We got to know Jake and his pirate friends from Neverland.

-       Water Games: we got ready to play with water, and we used water balloons and guns to play! We got really soaked while playing with the hose!!

What’s more… We went to two field trips – in the first one we learned about pottery and made a flower, and afterwards we painted it at school, and in the second one we discovered the medieval circus! But we had a surprise visit at school, too! We had the opportunity to get our hands on exotic animals! We got to know a funny iguana, a 50-years old tortoise and many of their friends!

Take a quick look! Ahoy, all aboard!!!

 

Hola a tothom!!!

Durant el casal d’estiu 2016 ens ho hem passat d’allò més bé! El centre d’interès d’aquest any ha estat “l’aventura pirata”, hem fet moltes activitats divertides i hem après molt anglès! Aquests són tots els tallers que hem fet:

-       Music Art Club: hem creat instruments com ara un xylophone, maracas... I hem ballat com autèntics pirates!

-       Let’s Get Fit: hem fet tota mena d’esports: football, basketball, tennis... També hem fet una gymkhana per grups (Water, Fire, Wind i Earth) i hem guanyat molts punts! La casa guanyadora ha estat Water!!

-       Theater: hem après mímica i hem treballat les emocions mitjançant jocs. També hem fet màscares i ens hem pintat la cara!

-       Fun Recipes: hem preparat receptes pirates divertides i les hem tastat totes! Fruita, pa, galetes, xocolata... Ens hem convertit en chefs i ens ho hem menjat tot!

-       Scientists: hem fet molts experiments interessants com ara plantar llavors, tenyir roses blanques, descobrir perquè floten els ous, pintar murals amb fulles del pati...

-       Art & Craft: hem fet manualitats de tot tipus! Pirate ships, parrots, treasure chests, treasure maps, eyepatches, glitter butterflies... I ens ho hem endut tot a casa!

-       Cinema Time: hem mirat dibuixos de pirates a l’escola!! Hem conegut el Jake i els seus amics pirates de Neverland.

-       Water Games: ens hem preparat per jugar amb l’aigua, hem fet servir globus i pistoles, i ens hem posat xops amb la mànega!!

Però a més a més, hem anat a dues excursions: a una vam aprendre a fer una flor de ceràmica que després vam pintar amb aquarel·la a l’escola, i a l’altra vam descobrir el circ medieval! Però també vam tenir una visita sorpresa al casal d’un toca-toca d’animals exòtics!! Vam conèixer una iguana molt divertida, una tortuga de 50 anys i molts amics seus!

Feu-hi una ullada! Ahoy, all aboard!!!


Xarxes socials:


BONES VACANCES I FELIÇ ESTIU!

2016/06/21

Benvolgudes famílies:

21 de juny de 2016. Un curs que finalitza. Un record en el temps. Enrere queden ja els mesos més freds, per donar pas a un estiu que ens espera. Enrere hem deixat un munt de vivències i experiències, hem deixat una empremta al llarg del camí. Ara enmig del sol, la llum, el color i la calor donarem pas a un temps pel descans, dies de conviure en família amb l'oportunitat de poder gaudir plegats d'aquesta època estival. 

A tots els qui formeu part d'aquesta escola moltes gràcies per tot. Gràcies per haver compartit amb tots nosaltres un trosset de les vostres vides.

Bon i merescut descans.

ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER.


Xarxes socials:


CONCERT DE LA CORAL I D’INSTRUMENT

2016/06/21

El passat dijous la Coral del Roser  va fer el seu concert de final de curs juntament amb els alumnes de l’extraescolar de música que enguany ha començat a l’escola. Vam poder escoltar violins, guitarres, bateries, trombons i unes veus molt impressionants!

Al principi de l’acte es va presentar l’enregistrament i videoclip fet per els cantaires grans de la coral de l’escola del tema Torna’m d’Itaca Band que properament podreu veure on-line.

Els cantaires de Primària van interpretar cançons adaptades al català d’ “El Rei Lleó” i els de la ESO un recull de temes proposats pels mateixos cantaires. El concert va acabar amb la participació de la Big Band de l’Escola de Música Tritó, associada a la nostra escola. Moltes gràcies a tots els que veu aportar el vostre granet de sorra musical!

 


Xarxes socials:


Arxius:

DEBUT TEATRAL DE 5è. HAN NASCUT MOLTES ESTRELLES!!!

2016/06/21

Ahir dilluns els alumnes de 5è van estrenar les  obres teatrals que ells mateixos han escrit durant aquests mesos, representat-les pels seus companys de Primària. Aquest treball s’ha fet des del taller de Petits Escriptors partint de llegendes populars que ells mateixos van portar, llegir i votar. Ha estat un llarg camí en el que han treballat el text teatral, l’eslògan publcitari i l’expressió oral i corporal.

Felcitats a tots i totes per l'èxit aconseguit!


Xarxes socials:


Arxius:

CAMBRIDGE EXAMS - ENHORABONA!

2016/06/21

Ja tenim els resultats dels Exàmens de Cambridge! I ens encanta celebrar les bones notícies! Tothom ha aprovat i els resultats han estat molt satisfactoris. Ens agradaria però, fer una menció especial a la nostra alumna de 6è Magda, per haver obtingut els 15 escuts, la màxima puntuació. A més a més, les seves companyes de 5è Laia i Martina, han obtingut 14 dels 15 escuts.

Felicitats noies! Esperem que això us animi a seguir millorant l'anglès i no tenir por d'enfrontar-vos a noves situacions. ENHORABONA A TOTS ELS PARTICIPANTS!

 


Xarxes socials:


Arxius:

Primària-projectes

2016/06/21

El curs ha finalitzat, hem compartit grans moments i esdeveniments plegats.  Som un any més grans, amb més experiències viscudes. Per recordar alguns dels treballs i projectes realitzats no deixeu de visitar el BLOC de PRIMÀRIA – PROJECTES. Cliqueu aquí

 


Xarxes socials:


SORTIDA REFRESCANT A LA UB SPORTS

2016/06/21

Els alumnes de sisè acomiadem el curs i la Primària amb una sortida d'allò més refrescant. Hem anat d'excursió a les instal·lacions de la UB SPORTS. Primer hem jugat a Rugby, a continuació hem fet atletisme i, per últim ens hem banyat a la piscina!

Ha estat un dia lúdic on hem fet esport i compartit grans estones amb els nostres companys.


Xarxes socials:


Arxius:

AIXÍ ÉS LA VIDA!

2016/06/20

Divendres passat els actors i actrius de 5è i 6è de Primària van fer la segona representació de l’obra de teatre “Així és la vida!”.  Després de molts assajos, ha estat un èxit! Així acabem el teatre extraescolar d’aquest curs. Hem après moltes coses i ens ho hem passat molt bé així que els aplaudiments han estat merescuts!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITEM L'ESCOLA DE SANT JUST

2016/06/17

Durant aquest curs, els alumnes de sisè ens hem cartejat amb els alumnes de sisè de l'escola Madre Sacramento de Sant Just Desvern. Després de mantenir aquesta correspondència van decidir anar a conèixer els nostres companys i passar una jornada intercanviant fotos, tallers i un àpat.

Volem donar les gràcies a l'escola Madre Sacramento per la rebuda, l'esmorzar que ens van preparar i l'estona tan divertida que vàrem passar amb ells.


Xarxes socials:


Arxius:

EL ROSER MÉS SOLIDARI

2016/06/17

La nostra escola continua amb el seu compromís d’ajudar els més necessitats, per tal conscienciar els nostres alumnes en el valor de la solidaritat. La campanya del 3r trimestre ha anat destinada a la Fundació Banc d’Aliments, i estem molt satisfets de comunicar-vos que s’han aconseguit un total de 655 kg. d’aliments bàsics.

Agraïm a tot el professorat, alumnes i famílies la seva implicació i col.laboració. Moltes gràcies per fer-ho possible!


Xarxes socials:


Arxius:

SANTA MARIA MICAELA

2016/06/17

El 15 de juny hem celebrat la festa de Santa Maria Micaela, fundadora de la nostra escola i de la congregació de germanes Adoratrius, present  arreu del món en tasques socials i educatives.

Pel matí ens hem reunit tots al pati vermell per llegir un manifest i recordar la seva vida, exemple de compromís i dedicació als altres. Després  hem fet diverses activitats en racons dedicats a la Santa, i cinema en valors.

Una jornada festiva en record d’una dona que va deixar empremta en la seva època i una petjada en els nostres cors.  


Xarxes socials:


Arxius:

2a MILLOR ESCOLA EN LECTURA DE TEXTOS! - PROJECTE BINDING UNIVERSTIAT DE BARCELONA

2016/06/14

Estimades famílies,

Com ja us vam informar a l'inici de curs, la nostra escola ha paritcipat en el PROJECTE BINDING de la UB. Aquest té com a objectiu la millora de la comprensió i velocitat lectora. El curs de 1r de primària, ha realitzat durant aquests mesos diverses sessions setmanals a nivell grupal i d'altres individuals a casa i/o a l'escola. Els resultats de millora de l'octubre al maig han estat espectaculars i ens omple de satisfacció comunicar-vos que, de les 51 escoles participants, la nostra escola ocupa el segon lloc en millor lectura de textos: progrés que hem pogut constatar en el dia a dia a les aules.

Gràcies a tots per la vostra implicació i col·laboració!


Xarxes socials:


GRÀCIES PADRINS LECTORS!

2016/06/13

La setmana passada ens vàrem acomiadar dels padrins lectors. Ha estat una experiència del tot engrescadora, on grans i petits han tingut l’oportunitat de compartir experiències molt enriquidores.

Gràcies per acompanyar-nos en el nostre trajecte i omplir-nos de tendresa i dedicació.

Us trobarem a faltar!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

RECICLAR ÉS DIVERTIT

2016/06/13

Divendres 10 de Juny els nens i nens de 1r vàrem visitar “Els Quingles” una masia situada a plena natura, on vam poder realitzar activitats d’allò més divertides.

L’escombraire Reci ens va explicar un munt de coses de per què i com podem reciclar per tal d’ajudar al nostre planeta. Vam construir una joguina amb material reciclat, vàrem jugar amb joguines fetes de productes reutilitzats, vam fer diversos jocs amb contenidors i ens vàrem convertir en autèntics experts!

Un dia fascinant!


Xarxes socials:


Arxius:

INFANTIL VA DE COLÒNIES

2016/06/09

ELS NENS D´INFANTIL HEM PASSAT 3 DIES GENIALS DE COLÒNIES A CAN RIBAS.

HA ESTAT MOLT DIVERTIT BUSCAR AL DRAC MIQUEL, FER DE PIRATES I CONÈIXER A EN VLADIMIR, UN ASTRONAUTA UNA MICA DIFERENT.

HEM GAUDIT DE TOTES LES ACTIVITATS, DE LES MESTRES I DELS MONITORS; HEM JUGAT I HEM RIGUT MOLT.

HA ESTAT FANTÀSTIC!!! US CONVIDEM A ENTRAR AL NOSTRE BLOC PER VEURE MÉS FOTOS: http://roserinfantil.blogspot.com.es/


Xarxes socials:


LES ATRACCIONS DEL TIBIDABO JA NO SÓN UN SECRET PER A NOSALTRES! - 4t D'ESO CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC

2016/06/02

Des d'un punt de vista tècnic i físic, els alumnes de 4t d'ESO dels itineraris científic i tecnològic, han gaudit de les atraccions comprenent perquè ens diverteixen o ens provoquen diferents sensacions.  A partir d'avui les atraccions del Tibidabo ja no són un secret per a nosaltres!


Xarxes socials:


Arxius:

LA NOSTRA CANTÀNIA!

2016/06/02

La Cantània és una activitat musical que culmina en un concert, la nostra escola hi participa cada any. Enguany l'obra inèdita era 'BABAUA. Les desventures de Mimí'.

Avui els nens de 5è hem viscut una experiència inoblidable. Per primer cop hem actuat davant de centenars de persones en un dels recintes musicals més importants de Catalunya, L'Auditori. I ho hem pogut fer gràcies a l'esforç i dedicació de cada un de nosaltres preparant l'actuació dins de l'àrea de Música i de Visual i Plàstica.

Aquí us deixem una de les nostres peces preferides d'enguany!
https://www.youtube.com/watch?v=5Y57VpUqv_Q

Moltes gràcies a tots els que ens heu vingut a veure i a aplaudir!


Xarxes socials:


5È VISITA A LA GUARDIA URBANA A MONTJUIC

2016/05/27

El divendres dia 27 de maig els alumnes de 5è vam a estar al Circuit de la Guàrdia Urbana de Montjuic. Vam aprendre els senyals de circulació i vam fer pràctiques, uns en bicicleta i  altres fèiem de vianants. Ens ho vam passar molt bé. Els alumnes  s’ho van prendre molt seriosament. Van aprendre a circular i a ser vianants. Va ser un dia diferent i divertit.


Xarxes socials:


Arxius:

PER QUÈ ELS INSTRUMENTS SÓN COM SÓN?

2016/05/26

Avui els alumnes de 4t hem visitat el Museu de la Música. Hem fet un viatge a través de l'evolució dels instruments. Hem après moltes coses i sobretot ens ha servit com a cloenda de tot el que hem treballat a Música durant el cicle mitjà. Al final de la visita hem tocat un violoncel, una guitarra elèctrica, un piano elèctric, un orgue i una arpa! Ens ho hem passat molt bé!

 


Xarxes socials:


Arxius:

ELS CASTELLERS I ELS GEGANTS VISITEM L'HORT URBÀ DE CAN MESTRES

2016/05/26

ELS NENS I LES NENES DE P4 HEM VISITAT L'HORT URBÀ DE CAN MESTRES. ALLÀ LA LALI, LA NOSTRA MONITORA, ENS HA ENSENYAT COM ES TREBALLA A L'HORT I QUINES SÓN LES VERDURES I HORTALISSES QUE S'HI PODEN CONREAR. LES HEM POGUT VEURE, TOCAR I OLORAR. HEM HAGUT DE PASSEJAR AMB MOLT DE COMPTE PERQUÈ NO PODÍEM TREPITJAR EL QUE HI HAVIA PLANTAT: CARXOFES, BLEDES, PÈSOLS, MONGETES, TOMÀQUETS...

HEM APRÈS COSES QUE JA SABÍEM COM ARA QUE LES LLAVORS PER CRÉIXER NECESSITEN TERRA, AIGUA I SOL, I D'ALTRES NOVES, QUE LA PART QUE ENS MENGEM D'UNA PATATA ÉS L'ARREL!

EL QUE MÉS ENS HA AGRADAT ÉS HAVER CUIDAT UNA PART DE L'HORT DE LA LALI, REGANT ELS ENCIAMS I LES CEBES. N'HEM POGUT ARRENCAR UNES I PORTAR-LES A L'ESCOLA I TAMBÉ PLANTAR UNES LLAVORS D'ENCIAM MERAVELLA QUE HEM PORTAT A CASA I QUE CUIDAREM MOLT!


Xarxes socials:


VISITA AL CRAM

2016/05/25

ELS ALUMNES DE P-5 HEM FET UNA VISITA AL CRAM, CENTRE DE RECUPERACIÓ D´ANIMALS MARINS, PER VEURE ALGUNS DELS ANIMALS QUE HEM TREBALLAT A L´AULA I, HEM TINGUT LA SORT DE VEURE DUES TORTUGUES BABAUS ACABADES D´ARRIBAR QUE JA ESTAN QUASI LLESTES PER TORNAR AL MAR.

TAMBÉ HEM POGUT FER UN SIMULACRE DE CÓM SALVAR UN DOFÍ EN CAS DE QUÈ ENS EL TROBÉSSIM A LA PLATJA. HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA MOLT INTERESSANT!!


Xarxes socials:


AL FONS DEL MAR!

2016/05/20

Els alumnes de primer hem visitat L’Aquarium de Barcelona. Durant la nostra visita hem adquirit molts coneixements de la vida marina, curiositats i habilitats especials de les espècies més fascinants. Hem vist peixos tropicals, de la Mediterrània,...

I sobre tot hem quedat meravellats amb els cavallets de mar, els peixos verinosos i els taurons passant per sobre dels nostres caps. Quina experiència!!!

Un dia diferent ple d’emocions!


Xarxes socials:


UNA VISITA SORPRESA A SEGON DE PRIMÀRIA!

2016/05/20

El dimecres 18 de maig els alumnes de 2n van tenir una sorpresa!

Estem fent un projecte sobre animals i volem conscienciar els nens sobre la cura i protecció d’aquests, és per aquest motiu que ens van visitar una cuidadora i una veterinària de la Fundació Altarriba, un refugi per a gossos i gats, a explicar-nos el funcionament del seu centre.

Els nens i nenes van poder participar i preguntar tots els dubtes que tenien.

Va ser una xerrada molt agradable i profitosa!


Xarxes socials:


BERLÍN: JA HEM ARRIBAT!

2016/05/19

Benvolgudes famílies,

Us informem que els vostres fills/es han aterrat a Berlín i ara es troben camí a l'hotel. Per davant els hi queden un munt de vivències que estem segurs sempre recordaran!


Xarxes socials:


Arxius:

FELICITATS MARIA! OFRENA FLORAL DELS ALUMNES DE CICLE INICIAL I INFANTIL

2016/05/19

Aquest matí l'escola feia olor de flors... i és que els alumnes d'infantil i cicle inicial de primària s'han apropat a l'església a felicitar a la Mare de Déu i fer-li una ofrena floral. Gràcies famílies per la vostra col·laboració! Els reporters han seguit aquest acte... Feu clic aquí per saber-ne més!


Xarxes socials:


QUARANTA MAIL ARTISTES ES TROBEN A LA NOSTRA ESCOLA!

2016/05/17

Quaranta mail artistes avui s'han reunit a la nostra escola per a compartir la seva darrera postal, la seva darrera obra. Al llarg de cinc postals i de forma voluntària, durant tot el curs, els alumnes del Col·legi Vedruna de Terrassa i els nostres alumnes, s'han explicat de forma visual i plàstica als alumnes de l'altra escola. Avui era el moment de conèixer-nos i d'entregar els premis als millors mail artistes de cada categoria. Els premiats són escollits pels alumnes de l'altra escola i tenen com a objectiu valorar qui ha estat l'alumne que millor ha treballat les cinc postals. I...les escollides a la nostra escola han estat: a 3r la Celine i a 4t la Mary Kate. Moltes felicitats!


Xarxes socials:


Arxius:

CAMBRIDGE EXAMS A PRIMÀRIA

2016/05/17

Un grup d´alumnes de 3r, 4t, 5è i 6è de la nostra escola, han fet aquest matí els exàmens oficials de la Universitat de Cambridge. Els Young Learners Exams tenen tres nivells: STARTERS, MOVERS i FLYERS.

Com podeu veure en les fotografies, quan han acabat ells estaven molt contents i ja havien oblidat els nervis d’aquest matí.

Segur que ho han fet molt i molt bé. Després de l’estiu ens enviaran els diplomes amb els resultats. Molta sort a tots i totes!


Xarxes socials:


Arxius:

TREBALLANT L’AUTONOMIA

2016/05/17

El dijous dia 12 de maig els alumnes de 3r EP vam fer la sortida a la GRANJA per a treballar l’autonomia.

Tots junts participàrem en diferents activitats:

  • Lideratge amb un cavall preciós.
  • Fer de guia dels nostres companys.
  • Parar una taula per a 9 persones.
  • Preparar una maleta per anar a Londres un dia de pluja.

Tots plegats compartint idees, experiències i anècdotes hem gaudit d’un dia esplèndid i força interessant!!


Xarxes socials:


Arxius:

CONEIXEU LA CANÇÓ "TORNA'M" D'ITACA BAND?... PRIMER VIDEOCLIP DE LA CORAL!

2016/05/12

ENREGISTRANT EL PRIMER VIDEOCLIP DE LA CORAL!

Coneixeu la cançó Torna'm d'Itaca Band? 

Ahir dimecres els components de la Coral del Roser de la ESO vam enregistrar un videoclip que podreu veure properament. La cançó escollida és Torna'm del grup Itaca Band. Van ser 3 hores de rodatge intens al centre de la ciutat. Per l' enregistrament i posterior muntatge hem comptat amb la col·laboració del Joao, alumne de 3r d'ESO. Des d'aquí li donem les gràcies per la feina que està fent! Mantingueu-vos atents!

 


Xarxes socials:


ENTREGA DE PREMIS MATEMÀTICS 2015-16

2016/05/12

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE ELS GUANYADORS DE PRIMÀRIA I DE SECUNDÀRIA!

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE UNA SELECCIÓ DE FOTOS MATEMÀTIQUES!

Coincidint amb el DIA INTERNACIONAL DE LES MATEMÀTIQUES, aquest matí s'ha fet entrega dels premis corresponents a les Proves Cangur (Catalunya); Concurs Pangea (A nivell estatal); Cartell de la Setmana de la Ciència i X Concurs de Fotografia Matemàtica de l'ABEAM. Feu clic aquí per veure els guanyadors!


Xarxes socials:


PASSEJADA AMB LA GUARDIA URBANA

2016/05/11

El 10 de maig hem fet una activitat molt divertida i pràctica. El César i la Isabel, dos agents de la Guàrdia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, ens han fet reflexionar sobre les conductes segures i insegures a la via pública. Ens han posat una armilla i hem sortit al carrer en tres grups de treball per fixar-nos en el comportament de vianants i conductors. Després ho hem posat en comú i hem pres un compromís per evitar possibles accidents.

 


Xarxes socials:


Arxius:

PREMIATS A LES PROVES NACIONALS DE MATEMÀTIQUES PANGEA!

2016/05/09

Volem compartir amb tots vosaltres una molt bona notícia!

Com ja sabeu l'escola participa en moltes proves externes i una d'elles és el concurs Nacional de Matemàtiques 'PANGEA' que avalua la lògica i l'aritmètica. A aquesta prova s'hi van presentar tots els alumnes de l'escola des de 4t de primària fina a 4t de l'ESO.

Ens és un plaer comunicar que dues alumnes del nostre centre han estat guardonades:

- GABRIELA de 6è de primària ha obtingut el 3r premi de Catalunya i la 5a posició a nivell nacional.
- EDITH de 2n d'ESO ha obtingut el 3r premi de Catalunya.

L'entrega de premis tindrà lloc a Barcelona el dia 13 de maig i a Madrid el dia 20 de maig.
El nostre reconeixement a tots els alumnes de l'escola que hi han participat i la nostra enhorabona a les dues campiones!


Xarxes socials:


CINQUÈ i SISÈ AL PARC CULTURAL DE LA MUNTANYA DE LA SAL

2016/05/06

Aquest divendres els alumnes de cinquè i sisè hem anat d’excursió a Cardona a una de les mines de sal potàssica més importants del món.  

Hem fet un recorregut a l’interior de les galeries de la Muntanya de Sal  i hem quedat bocabadats gaudint de tot el seu esplendor i espectacularitat. També hem fet un taller d’experiments on hem après les qualitats de la sal, la seva composició molecular, la seves utilitats tocant i descobrint-ho per nosaltres mateixos.

Ha estat un dia rodó!


Xarxes socials:


Arxius:

QUART DE PRIMÀRIA VISITA EL PARLAMENT DE CATALUNYA

2016/05/05

El dilluns 2 de maig els nens i nenes de 4t hem anat a visitar el Parlament, al Parc de la Ciutadella. Primer ens hem fixat en l’edifici, que té 300 anys i antigament era un arsenal dins la fortalesa militar que va fer aixecar Felip V després de l’11 de setembre de 1714. Tot seguit hem pogut veure’l per dins i ens hem assegut  als escons, on la presidenta Carme Forcadell i els diputats decideixen les lleis catalanes. Ens ha semblat tot molt maco, seriós i elegant! Per acabar la nostra visita, hem passejat pel parc per gaudir d’un magnífic dia primaveral.

 


Xarxes socials:


Arxius:

CABO ROSERVERAL

2016/05/03

El passat divendres 15 d’abril vam tenir la sort de rebre la visita de l’Anna Garcia Sabaté, cosina de dos dels nostres alumnes. Ella és enginyera aeronàutica i ha estat fent col·laboracions a la NASA. En una de les seves visites a Barcelona s’ha apropat a la nostra escola per fer-nos gaudir d’un taller de llançaments de coets als alumnes de 5è EP. Ens ha explicat un munt de coses, ha respòs a totes les nostres preguntes amb molta paciència i, finalment, ens ha indicat què havíem de fer per crear uns “coets” casolans, convertint el pati vermell en un improvisat “Cabo Roserveral”. Quina passada! Alguns quasi arriben a la lluna!!!

Moltes gràcies, Anna. De ben segur que aquest taller sempre el recordarem.

Us recomanem veure les fotos i el video fent clic en el següent enllaç: VIDEO

 


Xarxes socials:


Arxius:

COLÒNIES A PRIMÀRIA: FOTOS!

2016/04/28

Famílies!

Voleu saber de les peripècies dels vostres fills/es a les colònies? No deixeu de visitar el bloc Reporters:(feu clic a sobre del link) Colònies a Primària. 


Professorat de primària.


Xarxes socials:


Arxius:

FELICITATS! RONDA FINAL NACIONAL DE LES PROVES MATEMÀTIQUES PANGEA DE PRIMÀRIA I L'ES0

2016/04/28

Des d'aquesta notícia, volem felicitar els alumnes finalistes de Primària i de l'ESO que, pels seus bons resultats i classificacions a la fase prèvia, han estat seleccionats per a presentar-se a la final de les Proves Matemàtiques Nacionals Pangea. Per a aquests nois i noies, assistir a la Ronda Final Pangea 2016-17 el passat dissabte 23 d'abril, a la Universitat Abat Oliba, ha estat una gran experiència: les proves constaven de problemes logicomatemàtics i competencials. Heu demostrat un alt nivell matemàtic... Molta sort en els resultats!


Xarxes socials:


Arxius:

COLÒNIES A COMA-RUGA: JA HEM ARRIBAT! - ALUMNES DE PRIMÀRIA

2016/04/27

Família! Ja som a Coma-ruga!

En arribar en autocar, uns mariners i marineres ens han rebut i ens han ajudat a portar les motxilles i anar a les nostres habitacions. Ara ja estem preparats per passar-nos-ho d'allò més bé!

Una abraçada!
Els nens i nenes de primària


Xarxes socials:


ELS MÚSICS DE BREMEN

2016/04/25

Avui 25 d’Abril, els nens i nenes de Primer hem pogut assistir al Gran Teatre del Liceu, on ens esperava un gran espectacle de dansa amb titelles a partir del conte dels Germans Grimm:“ Els músics de Bremen”.

Ha estat molt divertit veure com ballen un gos, un gat, un ruc i un gall, aquesta reelaboració del conte clàssic reuneix tots els elements per  passar una estona molt agradable.

Un matí diferent, ple de fantasia i color.


Xarxes socials:


Arxius:

TEORIA DEL COLOR A TRAVÉS DE LES OBRES MESTRES DE LA PHILLIPS COLLECTION: IMPRESSIONISTES I MODERNS-CAIXAFORUM

2016/04/25

Avui Ingrés, Delacroix, Degà, Cezzane, Van Gogh, Juan Gris, Picasso, Phillip Morris... han estat els mestres dels alumnes de 2n d'ESO. A través de les seves obres els hi han explicat tot allò que ells sabien sobre la teoria del color: les harmonies i valors, els colors complementaris, els colors plans... i també sobre el que ells havien estat investigant... captació de la llum, del moment, transmetre emocions a través del color, deixar veure la pinzellada, desdibuixar el contorn... Gràcies a tots per la classe d'avui!


Xarxes socials:


Arxius:

SANT JORDI 2016: FOTOS, CONTE-CONTES I GUANYADORS JOCS FLORALS I ESCRITS.

2016/04/22

FEU CLIC!

CONTE-CONTES INFANTIL I PRIMÀRIA

TEATRE A PRIMÀRIA

UN POEMA ESPECIAL... SEGON DE PRIMÀRIA

GUANYADORS DELS JOCS FLORALS A PRIMÀRIA I ESCRITS DELS GUANYADORS

GUANYADORS DELS JOCS FLORALS A SECUNDÀRIA - ESCRITS DELS GUANYADORS

Sant Jordi ha arribat i l'escola es vesteix de festa. Durant tot el dia des dels més grans fins els més petits hem gaudit de contes, jocs florals i teatre. Voleu saber-ne més? Feu clic a sobre dels següents links del Projecte Reporters!

BONA DIADA DE SANT JORDI!


Xarxes socials:


VIVIM LA HISTÒRIA! REFUGI 307 - 4t D'ESO

2016/04/20

Avui els alumnes de 4t ESO han visitat el refugi 307 de Poble Sec un dels 1401 refugis que es van construir a la ciutat de Barcelona durant la Guerra Civil. Gràcies a la feina i esforç de molts ciutadans i ciutadanes es van poder salvar vides en moments difícils de bombes i atacs. La solidaritat del moment es fa palesa encara avui en dia. Amb aquesta visita hem pogut retre homenatge a l'esforç dels qui van optar pel valor de la vida.


Xarxes socials:


SISÈ AL PALAU DE LA MÚSICA

2016/04/19

Avui els alumnes de 6è hem gaudit per partida doble! Com ja sabeu fa uns mesos vam fer un projecte del Modernisme. Doncs avui hem anat al Palau de la Música i hem pogut veure en directe un dels màxims exponents artístics i culturals d'aquest moviment artístic. Però aquí no s'acaba, també hem assistit a un concert molt especial que ens ha fet fer un viatge arreu del món a través de les seves músiques, i sense utilitzar cap instrument a part de la veu! Heu escoltat mai una bateria o una trompeta feta amb la boca?

Us ho recomanem!


Xarxes socials:


Arxius:

4T DE PRIMÀRIA VISITA LA FÀBRICA PASCUAL A GURB

2016/04/19

El divendres 15 vam anar veure la planta envasadora de llet Pascual i va ser una sortida molt interessant i divertida. La Montse ens va fer de guia per la fàbrica i ens va explicar tot el procés que segueix la llet, des que arriba de les granges en camions cisterna fins que surt empaqueta i a punt per a vendre a les botigues. Les màquines ens van agradar moltíssim, sobretot les cintes transportadores i els braços mecànics. També vam poder tastar els productes Pascual i en marxar ens van regalar una bossa per a casa.

Després vam anar a dinar a la plaça de Vic, capital de la comarca d’Osona, amb precioses porxades i façanes modernistes.

Vam passar un dia genial!!


Xarxes socials:


Arxius:

LONDON - 2n DAY: A BIG SURPRISE... THE LION KING MUSICAL!!!!

2016/04/15

Ja fa dos dies que els nostres alumnes de tercer d'ESO van iniciar el seu viatge lingüístic a Londres i ahir una gran sorpresa els hi esperava... anirien a veure un musical! I no un musical qualsevol sinó The Lion King al Lyceum Theater de Londres! Ssshhh... Les llums s'apaguen i el teló puja... quina emoció! Frisem perquè ens ho expliquin a la tornada!


Xarxes socials:


Arxius:

FINALISTES A LES PROVES MATEMÀTIQUES DE PANGEA!!!

2016/04/14

Ahir al matí vam entregar les medalles de bronze, plata i or als 3 primers classificats de 4t, 5è i 6è de primària en les proves Pangea realitzades a l’escola el passat mes de febrer. Aquestes proves es celebren a nivell nacional des de l’any 2013 i es componen de problemes logico-matemàtics i competencials. El concurs és individual i consta de dues fases: una preliminar, que es realitza en el propi centre, i una fase final que se celebra en diferents universitats. L’escola Mare de Déu del Roser ha participat enguany per primer cop amb molt bons resultats i classificacions.

Tenim 3 finalistes de primària que han estat seleccionades per participar en la Ronda Final de Barcelona el proper 23 d’abril en la Universitat Abat Oliba. Felicitem a tots i cadascun dels alumnes participants. I ja sabeu: “la ciència es compón d’errors que són els camí cap a la veritat”; seguiu endavant aprenent! El curs vinent ho intentareu  tots de nou!

Felicitats finalistes!!!! Heu demostrat un alt nivell matemàtic. Molta sort en aquesta Ronda Final d’aquest concurs nacional!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

PASSEGEM PER LA BADALONA ROMANA...VISITA A BAETULO DE 4t D'ESO HUMANÍSTIC

2016/04/13

Avui els alumnes de 4t d'ESO humanístic hem passejat pels antics carrers de la Badalona romana de la ma del Museu Arqueològic de Badalona... Gràcies a les explicacions de l'educador, hem entès la feina dels historiadors a l'hora d'interpretar les restes arqueològiques i tots plegats ens hem divertit escoltant algunes de les anècdotes de la vida quotidiana dels seus habitants.

En acabar, ens han felicitat per l'interès mostrat duran tota la visita.


Xarxes socials:


LONDON: HERE WE ARE! - JA HEM ARRIBAT! VIATGE LINGÜÍSTIC DE 3r D'ESO A LONDRES

2016/04/13

Benvolgudes famílies,

Us informem que els vostres fills/filles ja han arribat a Londres. Han aterrats sobre les 9.15 h i amb maletes recollides, es troben camí a la residència. Per davant els hi queden moltes emocions i vivències que estem segurs que sempre recordaran!


Xarxes socials:


TALLER DE REACCIONS QUÍMIQUES AL COSMOCAIXA - 4t D'ESO CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC

2016/04/13

Sabeu que la química pot ser divertida i d'ús quotidià? Amb la visita al Lab del Cosmocaixa i la participació en el seu taller de reaccions químiques, els alumnes de l'itinerari científic i tecnològic de 4t d'ESO, han pogut experimentar per ells mateixos diferents tipus de reaccions i refermar conceptes treballats a classe.


Xarxes socials:


Arxius:

INVESTIGACIÓ DE L'EFECTIVITAT DE LA VACUNA DEL VIH AL COSMOCAIXA

2016/04/08

Aquest matí els alumnes de l'itinerari científic de 4t d'ESO, han participat al lab del CosmoCaixa, en la investigació de l'efectivitat de la vacuna contra el VIH, en procés de desenvolupament per l'IrsiCaixa (Institut de Recerca de la Sida). Els alumnes han pogut viure, com a veritables investigadors, un matí de treball, alhora que han après a manipular material de precisió i tècniques de separació molt emprades als laboratoris de biologia.


Xarxes socials:


COLONIES DE 2n D'ESO "EL COLLELL" - JA HEM ARRIBAT!

2016/03/30

Després de dies esperant és el moment de gaudir de les desitjades Colònies. Els alumnes de 2on d'ESO ja han arribat al Collell. Per a calentar motors han fet una primera parada a Les Estunes, paratge d'alzines i roures on s'hi poden veure grans plaques de marbre amb esquerdes que podem recòrrer per dins. Durant aquests tres díes realitzaran un munt d'activitats. Els desitgem que s'ho passin molt bé!


Xarxes socials:


COLONIES DE 1r D'ESO A PUIGCERDÀ - JA HEM ARRIBAT!

2016/03/30

Amb el temps de cara i molta complicitat, els alumnes de 1r d'ESO han començat les seves Colònies a Puigcerdà. Envoltats d'un bell paisatge, gaudiran d'uns dies de germanor amb activitats de grup, com la Gimcana d'Esports de Superació, que els permetrà estar en contacte amb la natura. Segur que seran uns dies inoblidables.


Xarxes socials:


CONFERÈNCIA: EMPRENDRE AMB VALORS

2016/03/29

Els alumnes de 3r d' ESO han gaudit de la trobada que joves emprenedors fan per parlar de les seves dificultats, alternatives i projectes! Xerrades on empatitzen i que els anima i orienta! Els hi agrada i han parlat força d'allò que han après! Repetirem!


Xarxes socials:


BONA PASQUA I VACANCES DE SETMANA SANTA!

2016/03/18

Benvolgudes famílies,

Des de l'escola us volem desitjar una Bona Pasqua i unes bones vacances de Setmana Santa!

Atentament,
L'Equip Directiu


Xarxes socials:


EL ROSER SOLIDARI AMB L'ÍNDIA: MOLTES GRÀCIES A TOTS!

2016/03/18

Gràcies per la vostra solidaritat! Entre tots hem aconseguit 910€ que ajudaran a les noies de l'Índia a poder adquirir material escolar i màquines de cosir que les ajudaran a poder tenir un treball per poder viure. Aquests diners han estat directament enviats a l'obra que les germanes Adoratrius tenen a Navajyoti Sadan (Índia).

DE NOU, MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTS!


Xarxes socials:


PADRINS LECTORS

2016/03/17

Aquesta setmana hem iniciat les sessions d’apadrinaments lectors entre els cursos de 1r de Primària i 1r de l’ESO.  Ha estat una trobada molt engrescadora, tant els grans com els petits han gaudit d’una estona on han pogut conéixer al seu padrí/na, xerrar una estoneta i motivar-se mútuament per la tasca de lectura que farem.                                                                     

Endavant padrins!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

TOT ÉS DISSENY! VISITA AL DISSENY HUB DELS ALUMNES DE 4T D'ESO TECNOLÒGIC

2016/03/16

Mireu al vostre voltant... sí, tot és disseny! Aquesta és a la conclusió a la que hem pogut arribar després de visitar el Disseny Hub. Tots els objectes han estat dissenyats per a cobrir unes necessitats funcionals i estètiques i a Catalunya tenim la sort de comptar amb alguns dels millors dissenyadors del món. Dissenys que han entrat a la història perquè ens han solucionat la vida: el minipimer, la galleda... Després d'una visita a les seves sales, hem fet un taller d'anàlisi i comparació d'alguns d'aquests productes que han entrat a la història del Disseny. 


Xarxes socials:


VOLTA AL BARRI

2016/03/11

Aquesta setmana els nens i nenes de 1r, per concloure el tema treballat a Medi “L’escola i l’entorn” hem anat a fer una volta pel barri. Un treball en grup molt interessant ens esperava,  investigar molt bé què tenim pel carrer i no coneixem, observant, comptant i descobrint els diferents serveis que ens ofereix la ciutat: enllumenat, recollida de brossa,  clavegueram, senyals de trànsit, semàfors....

Ha estrat una tasca molt interessant i divertida alhora.


Xarxes socials:


Arxius:

JORNADES DE PORTES OBERTES: DS 27 DE FEBRER I DV 4 DE MARÇ

2016/03/01

Benvolgudes famílies interessades a conèixer la nostra escola:

És un plaer poder-vos ensenyar el nostre centre i apropar-vos el nostre projecte educatiu. Podeu venir-nos a conèixer en les nostres Jornades de Portes Obertes o bé per mitjà de Visites Concertades Individuals.

JORNADES DE PORTES OBERTES:
Les nostres Jornades de Portes Obertes tindran lloc el dissabte, 27 de febrer a les 10.30 hores i divendres, 4 de març a les 18.00 h. Per poder assistir-hi cal concertar visita al telèfon 93 453 10 80 (Srta. Rosalia / Srta. Carmina).

VISITES CONCERTADES:
Si esteu interessats en la nostra escola, conèixer el nostre projecte educatiu i veure les nostres instal·lacions, podeu demanar una entrevista amb els caps d'estudi de l'etapa i/o direcció. Us podran atendre de forma individualitzada, resoldre tots els vostres dubtes i ampliar la informació que necessiteu. Cal concertar visita al telèfon 93 453 10 80 (Srta. Rosalia / Srta. Carmina).

Agraïts per la seva atenció rebin una cordial salutació.


Xarxes socials:


VISITA A NUTREXPA

2016/02/29

Quina sortida més interessant!

Ens hem assabentat que el COLACAO va sorgir al barri de Gràcia i ara es ven a gairebé tot el món.

Hem observat en un vídeo, el fruit d’on surt el “cacau” i com s’elabora. Fins i tot hem cantat: “Yo soy aquel negrito del África Tropical...

Hem visitat algunes dependències de la fàbrica que mostraven el procés de l’envasat  d’alguns productes.

I... quin esmorzar més nutritiu ens hem preparat nosaltres mateixos!   DELICIÓS!!!!

A la sortida ens han repartit un lot de productes per emportar i compartir-los amb la família. Moltes gràcies!

Marxem entusiasmats!!!


Xarxes socials:


Arxius:

SEGON DE PRIMÀRIA D'EXCURSIÓ A L'HORT

2016/02/26

Els nens i nenes de 2n hem treballat el projecte de “Les plantes” i el divendres 26 de febrer vam anar d’excursió a Viladecavalls a passar tot el dia.

Vam plantar una fulla d’enciam que després ens la vam endur a casa en un test, vam aprendre el procés des que el pagès cull els productes de la terra fins que arriben a casa nostra i vam fer un joc on havíem de trobar algunes pistes de verdures de l’hort.

Després de dinar també vam tenir temps d’anar a veure els animals de la granja: ànecs, cabretes, porquets, ponis, conills, vaques, ases...

I, per descomptat, també vam tenir temps lliure per jugar. Va ser un dia genial !!!


Xarxes socials:


Arxius:

TENIM UN NOU PATI! NOVA ZONA D'APRENENTATGES PER A INFANTIL I PRIMER CICLE DE PRIMÀRIA

2016/02/25

Aquest dilluns l'escola s'ha despertat amb un pati nou!

Es tracta d'un espai d'aprenentatges on els alumnes d'infantil i primer cicle de primària podran millorar la seva psicomotricitat alhora que aprendre números, formes, vocals i... sobretot divertir-se! Tota la zona de jocs està construïda íntegrament amb paviment continu de seguretat i el seu disseny inclou el joc de la xarranca, una diana, camins per resseguir i fer circuits, caselles i volums per saltar en diferents alçades i formes (cubs i semiesferes).

A partir d'aquest dijous, els vostres petits ja podran gaudir d'aquest espai!

El nou pati infantil el trobareu davant de les columnes, a la zona de la font.

Us convidem a veure'l!



Xarxes socials:


Arxius:

EXPERIMENTS A LA LLAR D'INFANTS 'EL CIGRONET'

2016/02/24

Aquest matí, alguns alumnes de 4t. d´ESO han anat a la Llar d´Infants 'El CIGRONET' i amb l´ajut dels petitons han realitzat alguns experiments científics. Tant els grans com els petits han gaudit de l´experiència i han compartit una estona de lleure i aprenentatge.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

6a TROBADA D'AVIS I ÀVIES I NÉTS I NÉTES

2016/02/18

Els grans diuen que per comprendre el present cal conèixer el passat. Sovint la història la coneixem a través dels llibres, visionant una pel·lícula o alguna sèrie de televisió... Però a partir d'avui els alumnes de sisè serem més conscients que la història la tenim ben a prop: a casa, a la família, amb els nostres avis i àvies, testimoni del nostre passat més recent.

Amb la 6a trobada d'avis i àvies i néts i netes encetem motivats el PROJECTE de Medi Social d'aquest trimestre amb moltes ganes i il·lusió.

MOLTES GRÀCIES

Per veure fotos i videos cliqueu aquí--> AQUÍ


Xarxes socials:


Arxius:

CONTES DE TOTS COLORS A 1r D'ESO!

2016/02/08

Els alumnes de 1r d'ESO, tot relacionat amb la programació de llengües, han gaudit d'una sessió oral de contes anomenada "Contes de tots colors". Totes les cultures hi han tingut cabuda en les interessants històries escoltades!


Xarxes socials:


VISITA AL TEATRE MUSEU DALÍ DELS ALUMNES DE 4T D'ESO

2016/02/05

Teatre Museu Dalí... Un museu per gaudir... en arribar... unes torres coronades per ous i partes decorades amb pa ens esperen. És indiscutible que aquesta visita no ens pot deixar indiferents. Tots coneixem el nom de Salvador Dalí però no tant l'artista. Dalí, significa transgressió, passió, desconcert, admiració, realitat,; ficció... Entre les parets de la seva gran obra, hem pogut reflexionar i descobrir al geni. L'experiència ha sobtat i copsat l'interès de cadascun d'ells. Molts volen tornar a fer el recorregut i observar de més a prop la seva obra. L'objectiu s'ha complert!


Xarxes socials:


MONESTIR DE SANT BENET: 2n D'ESO VIATJA EN EL TEMPS AMB ELS HOLOGRAMES.

2016/02/05

Els alumnes de 2n d'ESO hem visitat l'antic monestir de Sant Benet. Allà hem conegut la seva història i els costums dels monjos benedictins. Amb uns audiovisuals amb hologrames hem viatjat en el temps fins a l'Edat Mitjana. També hem realitzat un taller on, a través de diferents activitats, hem descobert un fragment de la pròpia història del monestir.

Xarxes socials:


VISITA A LA GIRONA MEDIEVAL DELS ALUMNES DE 3R D'ESO

2016/02/05

Els alumnes de 3r de l'ESO hem visitat el nucli antic de Girona i hem descobert les diferents llegendes que envolten la ciutat: Sant Narcís, la Catedral, els banys àrabs i les muralles i el call jueu. Hem gaudit d'un sol radiant que ens han ajudat a contemplar la bellesa dels carrers d'aquesta preciosa ciutat.


Xarxes socials:


FEM DE ROMANS A IMPERIAL TARRACO! VISITA DELS ALUMNES DE 1R D'ESO

2016/02/05

A 1r no parem de visitar diferents civilitzacions i cultures. Hem vist Egipte, les mines de Gavà i avui hem anat a parar amb la nostra màquina del temps a Tàrraco.

L'excursió ha constat de dues parts: en una, hem visitat el Museu Arqueològic, on per grups hem viscut la societat romana (ja veureu les fotos, molt clarificadores) i l'altra, les magnífiques restes romanes que fan de l'actual ciutat de Tarragona una vila plena d'encant.

En conjunt, un dia molt bo, tot convivint les dues classes i ple d'anècdotes divertides.

Des d'aquí els alumnes i les professores volem enviar una abraçada molt especial a la Núria Guirao, que no hagués pogut seguir el ritme de pujades, baixades, escales i tot el que comporta una sortida a bon ritme com aquesta!

Un petó!


Xarxes socials:


CARNESTOLTES 2016!

2016/02/05

JA PODEU GAUDIR D'IMATGES  DEL CARNESTOLTES! Feu clic aquí!

AH! I TAMBÉ DEL VÍDEO DEL PREGÓ DEL REI CARNESTOLTES! Feu clic aquí!

Per celebrar la festa del Carnestoltes tots els alumnes d'Infantil i Primària hem escoltat el pregó del rei carnestoltes i hem ballat una estona amb els seus missatgers per anar escalfant motors... En arribar la tarda, disfresses, balls, desfilades i molts colors han inundat els nostres patis amb molt humor. 

 


Xarxes socials:


VISITA A TV3 I CATALUNYA RÀDIO: 1r D'ESO SALUDA A EN TOMÀS MOLINA

2016/02/03

Els alumnes de 1r d'ESO han pogut conèixer el món de la televisió i de la ràdio des de dins. Gràcies a les explicacions del monitor han descobert aquells misteris que s'amaguen dins d'aquests mitjans de comunicació i que des de casa no els percebem. Ens han sorprès la mida dels platós, els decorats, l'ús del croma i del telepromter, la quantitat de focus i els diferents tipus de càmeres. Hem tingut sort de poder saludar a en Tomàs Molina i veure el plató de TV3 en el moment de pausa publicitària. Per acabar, els alumnes han assistit coma públic al programa Vida i hem pogut seure a la cadira del presentador i a les dels tertulians. Ha estat una visita molt entretinguda i interessant i ja hi ha algú que voldria dedicar-s'hi professionalment...


Xarxes socials:


IMAGINE...DEIXEM EMPREMTA PER LA PAU!

2016/02/01

JA PODEU GAUDIR D'IMATGES I VÍDEOS DEL DIA DE LA PAU! Feu clic aquí!

AH! I TAMBÉ DEL VÍDEO DE LES ABRAÇADES DE SISÈ! Feu clic aquí!

Per celebrar el Dia Mundial de la No-Violència i la Pau que commemora la mort de Ghandi, l'escola ha fet una Marxa per la Pau on ha participat tota la comunitat educativa.  Amb mans blanques i pancartes, els alumnes, professorat i famílies, hem fet una volta a l’illa del barri acompanyats d’una batucada. Hem finalitzat aquest acte festiu alhora que reivindicatiu amb la lectura d’un manifest al pati vermell  i el repic de campanes del Roser: volem canviar el món i volem deixar una EMPREMTA POSITIVA en aquest, creiem que és possible...i per això, tots plegats hem cantat la cançó 'Imagine' de Jhon Lennon.

Moltes gràcies a tots aquells que hi heu col·laborat!


Xarxes socials:


QUÈ PASSA A BARCELONA QUAN PLOU EN GRANS QUANTITATS?

2016/01/29

Els alumnes de 4t d’ESO-Tecnològic tenen la resposta. Ho han après tot endinsant-se en un dels dipòsits de regulació d’aigües pluvials de la ciutat molt proper a l’escola, soterrat al Parc de Joan Miró.

Els dipòsits de regulació d'aigües pluvials, juntament amb una gestió avançada del sistema de drenatge i sanejament urbà, tenen com a objectiu minimitzar les inundacions a la ciutat i els desbordaments del clavegueram als medis receptors.
A més, fan un gran paper ambiental, ja que retenen l’aigua de pluja, que està fortament contaminada a causa de l’escorriment per la ciutat, i per tant eviten que s’aboqui directament a platges, rius i port. Aquesta aigua retinguda es deixa anar a poc a poc, de manera que pot ser tractada a la depuradora. D’altra banda, el fet mateix de retenir l’aigua ja fa que en disminueixi el grau de contaminació, a causa de la sedimentació.


Xarxes socials:


VISITA A TV3 I CATALUNYA RÀDIO

2016/01/28

Els mitjans de comunicació com la ràdio, la premsa, la televisió o Internet són els protagonistes dels nostres temps. Avui 1r A ha pogut visitar les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio. La setmana propera serà 1rB la classe que podrà comprovar com és per dins el món de la televisió i assistir de públic a un programa de ràdio. Ambdós móns es complementen: les imatges ofereixen molta informació a l'instant, no ho podem negar, però la ràdio per dins ens permet accedir a uns altres continguts també instantanis que no sempre tenim en compte i paga la pena considerar.

En general, tota una experiència molt positiva que ens ha ensenyat per dins uns dels mitjans de comunicació més utilitzats: la televisió i la ràdio.

No ens podem oblidar des d'aquí d'agrair l'interès i bona actitud dels nostres alumnes. Així dóna gust de complementar les matèries de manera pràctica, podent contrastar tot allò après a l'aula.


Xarxes socials:


VISITA DE 4T AL MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

2016/01/27

Avui hem gaudit d’un dia magnífic a Capellades! Primer hem visitat el Molí Paperer del segle XVIII, on hem après tot el procés per fabricar paper artesà a partir de retalls de roba. Hem vist les màquines antigues que utilitzaven, mogudes per energia hidràulica, i ens hem adonat de com era de difícil treballar en aquelles condicions i el valor que tenia el producte acabat. Després hem fet un taller on cadascú de nosaltres ha pogut elaborar tres fulls de paper artesà, amb diferents filigranes o marques d’aigua.

Un cop acabada la visita, hem dinat i jugat al parc: ho hem passat molt bé !!!


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA PREHISTÒRICA DE PRIMER

2016/01/22

Divendres 15 de Gener, els nens i nenes de 1r EP ens vàrem endinsar en una gran aventura. Vam visitar la Masia Canadell, prop d’una població que es diu Artés, un lloc preciós en plena natura on vam poder gaudir tant del paisatge, com de les fantàstiques activitats que tenien preparades.

L’aventura prehistòrica va començar! Es van convertir en autèntics nens i nenes prehistòrics.  Disfressar-se  i pintar-se la cara va ser una de les experiències més divertides, sense oblidar-nos de la màgia de poder crear pintures naturals, fer collarets amb fang i elements marins. Mai oblidarem que vàrem poder fer foc amb les nostres mans. Una vivència plena d’emocions i experimentació.

Ho vàrem passar genial!!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

DO YOU WANT TO BE A STAR? (1r cicle d'ESO Teatre en anglès)

2016/01/18

Today's play hasn't been conventional. We have been part of the audience of a talent show called "Do You Want To Be A Star?". During the recording, we have been witnesses of how a TV programme works and what's behind the cameras. It has been a really interesting experience!!!


Xarxes socials:


SORTIDA PROJECTE DE 5è: CASES, PLACES I CARRERS A LA BARCELONA MEDIEVAL.

2016/01/15

Avui els alumnes de 5è EP hem anat a visitar el Museu d’història de Barcelona, la part dedicada a l’Edat Mitjana. Amb l’activitat “Cases, places i carrers a la Barcelona medieval”, hem repassat la piràmide feudal i hem fet una ruta pel Born tot fixant-nos en el noms dels carrers que fan referència als gremis que s’havien establert en cadascun dels carrers i aprenent més coses sobre la vida de les persones en aquella època. Per acabar, hem entrat a visitar Santa Maria del Mar, una joia del gòtic amb la que van deixar la seva empremta els habitants de Barchinona.


Xarxes socials:


Arxius:

EXPERIMENTEM LA PINTURA AL TREMP D'OU AL MNAC

2016/01/14

Els alumnes de 4t d'humanístic han visitat el MNAC i han pogut experimentar de primera  el treball xque realitzaven els pintors de l'Edat Mitjana. Han fet un recorregut per la col·lecció de pintures del romànic i han finalitzat la sortida realitzant un taller de pintura al tremp d'ou. Els alumnes han sortit encantats de l'experiència.


Xarxes socials:


VIATGE A BARCINO AMB 4t DE PRIMÀRIA

2016/01/14

Dins del nostre projecte sobre l’antiga Roma, els alumnes de 4t hem anat al Museu d’Història de Barcelona a fer l’activitat “Viatge a Barcino”. Hem vist les restes romanes de la nostra ciutat,  algunes sota terra com el clavagueram o antics tallers, i altres que es troben al barri gòtic, com la muralla que l’envoltava i algunes columnes del temple d’August. Amb l’ajuda dels guies Víctor i Mireia hem après moltes més coses sobre l’època romana i la nostra història!


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA PROJECTE DE SISÈ: BARCELONA PRODIGIOSA, INVENTS I MODERNITAT

2016/01/12

Imaginar Barcelona al segle XIX és, sens dubte, emprendre un viatge espectacular. Avui els alumnes de sisè han iniciat aquest recorregut a l'Arc de triomf fins arribar al museu marítim. El Marc i l'Emma els han traslladat a l'exposició de 1888 a Barcelona passant per diferents espais de l'època i contemplant els nous invents de l'època com la fotografía, l'ascensor o el submarí.


Xarxes socials:


Arxius: