·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

BON NADAL I GRÀCIES PER LES VOSTRES APORTACIONS A LA MARATÓ

2012/12/21

Des de l’escola Mare de Déu del Roser us desitgem a tots un bon Nadal i un 2013 ple d’estima, pau i solidaritat.

Agrair la col·laboració de totes les famílies i mestres que han contribuït des de l’escola amb la Marató de TV3. L’import recaptat ha estat de 720,40€, import que hem ingressat aquest matí al compte corrent de la Marató. La nostra participació quedarà publicada a la web de la Marató.

Gaudiu tots d'unes Bones Festes!

Equip Directiu


Xarxes socials:


Arxius:

CONCERT IN BLOOM & CORALS DEL ROSER

2012/12/21

A continuació us deixem el següent link  http://reportersroser.blogspot.com.es/2012/12/concert-in-bloom-corals-del-roser.html del recital a l'aire lliure del grup In Bloom amb imatges i vídeos i un article del pare d'una antiga alumna: 

La banda indie de l'escola, In Bloom, va oferir el passat 20 de desembre una inoblidable vetllada. El pati davanter de l'església tenia l'aspecte màgic de les grans ocasions amb una escenografia realment sorprenent. Lluminàries, espelmes, ambientació vintage i projeccions de gran format sobre la façana del temple van seduir al nombrós públic fent-lo gaudir d'un recital entranyable i suggerent. Un concert organitzat per l'escola i que va comptar amb la participació dels nois i noies del cor.

Pere Romanillos

Periodista i escriptor


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE PRIMERS US ANIMEN A FER SERVIR EL PROGRAMA PIZAP!

2012/12/20

Els nens i nenes de primer us desitgem  unes bones festes i us animem a fer fotos divertides amb el pizap.

BON NADAL!


Xarxes socials:


Arxius:

3r d'ESO - EL SECTOR DE LA PESCA PER GENI MOLINA - Inspectora de Pesca a Galícia.

2012/12/20

Avui ens ha vingut a visitar a les aules de 3r de l'Eso, la Geni Molina, inspectora de Pesca a Galícia. La Geni és de la Corunya i ens ha explicat quina era la seva activitat laboral en el sector de la pesca. Peixos, marisc, paranys i tècniques de pesca, etiquetatges, normatives, etc. Una xerrada molt instructiva que hem relacionat amb el tema del sector primari treballat a classe. Molt enriquidor i amè gràcies al power point que la Geni ens ha fet.Gràcies, t'esperem l'any vinent.


Xarxes socials:


Arxius:

CONCERT DE NADAL PRO MARATÓ DE TV3

2012/12/18

A continuació us deixem un link on trobareu imatges i petits vídeos amb fragments de les actuacions del Primer Concert de Nadal de les Corals del Roser pro Marató de TV3http://reportersroser.blogspot.com.es/2012/12/cantada-de-nadales-de-les-corals-del.html

L’església estava plena de familiars i amics que van gaudir de les nadales i altres cançons cantades pels nens i joves de les nostres corals i també d’una petita actuació del grup In Bloom. A més a més, aquest grup i les corals van interpretar una nadala inèdita feta pel mestre de música de primària a la que, de sorpresa, es va afegir un grup de mestres. 

Des d’aquí us volem donar les gràcies per la vostra assistència i per totes les vostres solidàries aportacions. Si encara esteu interessats en col·laborar amb la Marató de TV3 a través de l’escola, a la secretaria del centre ha quedat dipositada una guardiola.

BON NADAL!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA DE 5È A UN MOLÍ D'OLI - CAN RIBAS

2012/12/18

El passat divendres 14  vàrem visitar un dels tres únics molins d’oli  que encara queden a Catalunya. Originàriament, el trull era on anava a parar l’oli després de la premsa. En l’actualitat  s’anomena trull al lloc on s’elabora. Vàrem poder gaudir de les diferents fases d’elaboració  des de la recollida de les olives, passant per la bàscula, la trituradora, la batedora  fins l’emmagatzematge. 

Va ser un dia complert. Per acabar, tots junts vam berenar pa torrat amb oli  i una mostra del nostre oli el vam poder portar cap a casa.


Xarxes socials:


ANEM A URGÈNCIES!

2012/12/17

Aquest matí, els alumnes de 4t d'ESO han assistit a les XI Jornades d'Apropament de l'Hospital a l'Escola. Aquestes jornades tenen com a objectiu la necessitat d'incorporar polítiques de salut dirigides no tan sols a la curació de la persona quan emmalalteix, sinó a crear estils de vida saludables i promoure la informació envers la prevenció de les malalties. En aquesta doble vessant  ens han explicat , d'una banda, quin és el mecanisme d'atenció mèdica urgent a la ciutat de Barcelona i, d'una altra, ens han donat a conèixer quines són les urgències que amb més freqüència s'atenen entre la població jove per tal d'intentar fer-ne una prevenció. Finalment, els alumnes han pogut formular preguntes als especialistes i se'ls ha lliurat un diploma d'assitència.


Xarxes socials:


CONCERTS A L'ESCOLA! CORALS I IN BLOOM - Col·laborem amb la Marató de TV3

2012/12/14

CONCERTS A L’ESCOLA!

DILLUNS 17 A LES 19.30 CONCERT  SOLIDARI DE LES  CORALS  DEL ROSER: Les corals del Roser oferiran la seva tradicional cantada de nadales, però aquest any tindrà un matís solidari, ja que serà un concert benèfic en pro de la Marató de TV3. Es podrà aportar la voluntat.

US HI ESPEREM!!

DIJOUS 20  A LES 19.00 CONCERT IN BLOOM: In Bloom oferirà un important recital a l’aire lliure al pati davanter de l’Església, un acte inèdit amb suggerents lluminàries,  evocadores projeccions a la seva façana i una inspiradora escenografia. Comptarà amb la col·laboració de la coral del Roser disposats a explorar noves mescles i fusions.

US HI ESPEREM!!


Xarxes socials:


Arxius:

EL PATGE REIAL ENS VISITA! E. Infantil i Cicle Inicial

2012/12/14

Aquest matí  ens ha vingut a visitar el Patge Reial. Amb molta paciència, el missatger reial, ens ha assegut a les seves faldilles i un a un, tots els nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària li hem dit a cau d’orella el que hem demanat a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient. A l’entregar-li la carta que havíem preparat,  ens ha regalat un caramel!


Xarxes socials:


Arxius:

PER UN MÓN MÉS NET: PROGRAMA DE RECICLATGE DE TINTERS.

2012/12/14

Dintre de les diferents actuacions de reciclatge que s’estan duent a terme, la nostra escola s’ha adherit al programa de reciclatge de tinters d’impressores de l’empresa l’Agència de Residus de Catalunya i l’empresa Ecolider.  Al vestíbul d’entrada i a l’aula d’informàtica s’han instal·lat unes capses contenidores on podreu desar els vostres cartutxos gastats.

Per un MÓN MÉS NET, esperem els vostres tinters!

http://www.ecolider.com/promEscoles.html


Xarxes socials:


Arxius:

ASSOCIACIÓ AIS: MILERS DE SOMRIURES GRÀCIES A LA VOSTRA COL·LABORACIÓ!

2012/12/14

L’associació AIS d’ajut a infants sense recursos, ens agraeix l’aportació de tots els rotllos de cartró que s’ha fet des de la nostra escola: EN MILERS DE SOMRIURES S'HAN TRANSFORMAT !

Gràcies per la vostra col·laboració!


Xarxes socials:


Arxius:

2N D'ESO VIATJA A LA BARCELONA MEDIEVAL

2012/12/14

Aquest dimecres dia 12 de desembre, els segons de secundària vam poder contrastar el que havíem estudiat a les classes d'història passejant pels carrers del casc antic de Barcelona. Muralles romanes aprofitades en l'època medieval, carrers foscos i estrets amb noms d'antics gremis, edificis públics com l'Ajuntament i  la Diputació, el call jueu amb la seva pròpia i restaurada sinagoga, el Palau Reial i la Catedral  i la Basílica de Santa Maria del Mar (amb els seus característics arcs ogivals, vitralls, rosasses, pinacles i contraforts  gòtics. En definitiva..., tot un salt en el temps.


Xarxes socials:


Arxius:

ES TANCA AMB ÈXIT LA RECOLLIDA D'ALIMENTS

2012/12/14

El dia 12 de desembre ha acabat la campanya solidària per a Avismón, i ens hem de felicitar per la gran rebuda que ha tingut entre les famílies de l’escola. Aquest any s’han recollit més aliments de primera necessitat que l’any anterior, la qual cosa ens certifica que, en temps difícils per a tothom, som més solidaris i ens hem d’ajudar els uns als altres.

En nom de la direcció i l’equip de Pastoral del centre: MOLTES GRÀCIES A TOTS/ES!!!!


Xarxes socials:


EL NADAL ARRIBA AL ROSER!

2012/12/11


Xarxes socials:


RECICLET, UN CONTE I TOT NET!

2012/12/03

Avui a la classe de 1r ens han explicat un conte molt especial. La història d'una brossa que ha fet un pet! Sí sí... Un pet!!!! Hem ficat totes les escombraries juntes i s'han rebel·lat. Han marxat de la brossa per dirigir-se al seu contenidor: blau, verd, groc, marró i fins i tot, al Punt Verd!!! Ja us explicaran els nens què és això de reciclar i el més important, a veure si ho posem en pràctica!!


Xarxes socials:


TV3 ENS FELICITA!

2012/11/28

Ens és molt grat comunicar-vos que hem rebut una carta de TV3 on es felicita l'alumnat de secundària de la nostra escola per la seva implicació, coneixements previs i el bon saber estar demostrat en les xerrades que la Fundació 'La Marató de TV3' va realitzar en motiu de la Setmana de la ciència. A continuació podeu llegir-la:

“Fa 10 anys que col·laboro amb la Marató de TV3 impartint xerrades a escoles i Associacions. En aquests deu anys, he fet centenars de conferències a Secundària i Batxillerat. Per mi les xerrades de la Marató de TV3 són molt enriquidores, tant pel què fa al propi projecte de la Marató i els valors que representa, com per l’exercici de traduir conceptes complexos a un llenguatge que els nois i noies entenguin i que siguin capaços de dur tot allò que els hi expliquem a un nivell i terreny que els hi serveixi per la seva vida.

Des de l’any passat que imparteixo les xerrades a l’Escola Mare de Déu del Roser. És una gran experiència. Els nois i noies d’aquesta escola escolten amb respecte i atenció, tenen curiositat, fan preguntes pertinents i amb educació, respecten els torns i els comentaris dels companys i m’admira la motivació que demostren i el grau de coneixements dels que parteixen.  Amb l’experiència acumulada d’aquests anys, normalment quan entro a una escola i veig com és l’acollida que la pròpia escola i el professorat em fa, ja tinc una idea força clara de com anirà la xerrada amb els nois i noies. El respecte, la motivació i el gust per les coses ben fetes que tot el professorat mostra, es trasllada als nens. Sempre que he fet xerrades en aquesta escola, tots s’hi aboquen amb entusiasme i amb l’actitud que l’activitat que fem forma part d’alguna cosa important. I els nois així ho senten.

Tant l’any passat com enguany, l’activitat es realitza en el marc de la Setmana de la Ciència i tot plegat contribueix a un clima exquisit i molt ben aconseguit per part de l’escola i el seu professorat. Tinc el profund convenciment que tots i cadascun dels nois i noies s’emporta alguna cosa important de la xerrada que fem, i que els acompanyarà tota la seva vida. Espero realment que tot plegat contribueixi a un millor coneixement sobre la vida i la salut i, en definitiva, sobre ells mateixos.”

Margarida Mas

Ponent de la Marató de TV3


Xarxes socials:


SOLUCIÓ A L'ÚLTIM REPTE I... MOLTES GRÀCIES PER PARTICIPAR!

2012/11/26

Finalitzada la Setmana de la Ciència us adjuntem la solució al darrer repte, el dificilíssim sudoku, i us animem a que veieu fotos, vídeos i articles sobre el que ha estat aquesta científica setmana a l'escola. Visiteu la nostra web i feu cliqueu sobre Projecte Reporters (Tintín reporter). http://reportersroser.blogspot.com.es/  Gràcies a tots per la vostra participació!


Xarxes socials:


Arxius:

LA SETMANA DE LA CIÈNCIA AL PROJECTE REPORTERS!

2012/11/23

Voleu saber què és el que està passant a l'escola al llarg d'aquesta setmana tan científica? Doncs... no deixeu d'entrar a Bloc Projecte Reporters (Tintín reporter) de la nostra web! Hi trobareu articles, fotos i vídeos de totes les activitats i experiments realitzats pels alumnes. www.escolamarededeudelroser.com  Us hi esperem!


Xarxes socials:


REPTE 5: Seràs capaç?

2012/11/23

I per finalitzar la Setmana de la Ciència... un últim repte dificilíssim! Però tranquils... us deixem tot el cap de setmana per a resoldre aquest SUDOKU d'alt nivell!

Recordeu que a l'arxiu adjunt trobareu la solució del dia anterior i aquest últim repte de la setmana. La solució al SUDOKU... dilluns!!!


Xarxes socials:


Arxius:

XERRADA DE LA GUÀRDIA URBANA

2012/11/22

Els nens i nenes de 2n hem rebut avui la visita d’una agent de la Guàrdia Urbana, que ens ha ensenyat les normes de seguretat per anar pel carrer i evitar accidents. Hem estès una catifa al terra, que era com una ciutat, i hem anat col.locant diferents situacions que ens podem trobar cada dia. Ha estat molt interessant i hem après que cal anar amb molt de compte! 

 


Xarxes socials:


DENTS NETES, SÍ!

2012/11/22

Els alumnes de 1r hem anat a veure un espectacle diferents, les Titelles de Dents. Hem conegut a  l’enemic de les nostres dents, dels nens i dels pares: el bacteri Ramon!!!! Ell viu ben feliç a la boca de la Núria, una nena que menja moltes llaminadures i que mai es renta les dents.  El seu amic, la seva mestra i el seu pare, l’avisen dels perills que té no tenir cura de les seves dents.  Per sort, la Núria fa un amic, en Raspall!! Qui li ensenya a raspallar-se les dents i tenir-les ben netes i sanes.


Xarxes socials:


REPTE 4: Seràs capaç?

2012/11/22

Arribat aquest nivell considerem que ja esteu preparats per a un Test de Ciència!

Recordeu que a l'arxiu adjunt trobareu la solució del dia anterior i aquest quart repte de la setmana.


Xarxes socials:


Arxius:

REPTE 3: Seràs capaç?

2012/11/21

Avui un nou repte: Química d'estar per casa!

Recordeu que a l'arxiu adjunt trobareu la solució del dia anterior i aquest tercer repte de la setmana.


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA DE L'ESCOLANET MARK A LA NOSTRA ESCOLA

2012/11/21

Els alumnes de 4t hem tingut una visita molt important! Per un dia, el Mark, el nostre escolà-guia del 'Projecte Telemàtic Montserrat: Un munt d'Aventures', ha deixat l'Escolania de Montserrat per a venir-nos a conèixer! L'ocasió s'ho ha merescut i hem preparat un dia replet d'activitats: Un esmorzar cooperatiu ha rebut el Mark, seguit d'una entrevista (tots i totes estàvem molt impacients per conèixer més d'ell). Després el Mark ens ha explicat, amb uns vídeos, quines activitats farem a la Trobada telemàtica a Montserrat i ens ha ensenyat la cançó del telemàtic. 

Nens i nenes,  professors i professores hem gaudit d'un dia ben especial!


Xarxes socials:


REPTE 2: Seràs capaç?

2012/11/20

Segur que el primer repte us ha anat de primera!!! A l'arxiu adjunt trobareu la solució del dia anterior i el segon repte de la setmana on us animem a descobrir quant sabeu del món animal!


Xarxes socials:


Arxius:

ROBÒTICA A 3R D'ESO

2012/11/19

Amb motiu de la Setmana de la Ciència a l'escola, des de l'àrea de Tecnologia, hem transformat el nostre robot en un braç mecànic capaç de distingir una bola blava d'una bola vermella i transportar la blava a un suport!!! I si voleu veure com funciona, aquí us deixem aquest link http://reportersroser.blogspot.com.es/2012/11/un-mati-dexperiments-sorprenents-i-de.html.

Els alumnes de 3r d'ESO d'optativa, al llarg del curs, compartirem amb vosaltres els reptes aconseguits amb el nostre robot tot modificant el seu disseny!


Xarxes socials:


REPTE 1: Seràs capaç ?

2012/11/19

Us presentem el primer repte científic de la setmana! Sereu capaços?

La solució: la trobareu a l'endemà a continuació del següent repte.


Xarxes socials:


Arxius:

QUART DE PRIMÀRIA VISITA EL LICEU

2012/11/16

El passat divendres els nostres alumnes de Quart d’E.P van poder visitar el Gran Teatre del Liceu que ofereix la possibilitat de visitar diàriament els seus espais més representatius.

A part de poder veure La Sala, també vam veure una rèplica exacta de l'original en forma de ferradura, dissenyada per l'arquitecte Miquel Garriga i Roca l'any 1847.

També vàrem veure:

El Vestíbul històric, d'estil eclèctic basat en el Renaixement. Ha estat restaurat amb un criteri de funcionalitat i se n'ha respectat l'elegància original.

El Saló dels Miralls, una sala de descans històrica amb pintures al·legòriques al sostre i textos referents a l'art i a la música.

El Foyer, el nou espai situat sota la platea de la Sala.

El Cercle del Liceu, el club privat que comparteix edifici amb el Teatre i que és un magnífic exponent del modernisme català. Conté obres d'art pictòriques i decoratives excepcionals, i una col·lecció de pintures d'en Ramon Casas.

Aquesta visita guiada ha estat molt complerta i ens ha agradat moltíssim!


Xarxes socials:


TALLER DE PLASTILINA

2012/11/16

En el taller d’Animació a la lectura els alumnes de sisè volem realitzar un curtmetratge sobre el llibre que estem llegint “Assassinat a la casa de nines”. Serà una animació feta amb personatges de plastilina.

Per això, avui hem fet un taller amb aquest material per aprendre a treballar-lo.

Volem agraïr la col·laboració desinteressada de la Gemma C. (mare de la Carla S. de 6èB) per ensenyar als nens a fer els ninots de plastilina.


Xarxes socials:


COMENÇA LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2012/11/16

Amb motiu de la 17a Setmana de la Ciència a Catalunya coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, del 19 al 23 de novembre, celebrarem la Setmana de la Ciència a l’escola amb un munt d’activitats que de ben segur us sorprendran! Construirem una taula periòdica en 3D, realitzarem una gimcana on l’aigua serà la protagonista, ens visitarà la Marató de TV3, divertits experiments...  Ah! I...a més a més, cada dia us proposarem un repte científic a la nostra web perquè en família, us exprimiu bé el cervell...! Però no patiu! A l’endemà us donarem la solució!

Esperem que totes aquestes activitats us ajudin a despertar i potenciar l’interès vers la ciència i la tecnologia!  

I ara... us adjuntem un codi QR amb una frase d’Albert Einstein per reflexionar...

Bona setmana científica !!!

El cartell d'aquest any és obra de les alumnes Cristina C i Paula C de 3r d'ESO B.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS TRES PORQUETS

2012/11/15

ELS TRES PORQUETS ENS HAN VINGUT A VEURE I ENS HAN ENSENYAT MOLTES COSES: A CANTAR, A FER MÚSICA AMB EL COS, A DIFERENCIAR ELS INSTRUMENTS DE VENT, DE CORDA I DE PERCUSIÓ...

TOTS JUNTS HEM GAUDIT D´UNA ESTONA MOLT DIVERTIDA, ENS HAN FET PARTICIPAR EN L´ESPECTACLE, ENS HEM FET AMICS DEL LLOP I, ENTRE TOTS HEM FET UNA PLUJA MÀGICA QUE NO MULLAVA.

GRÀCIES PORQUETS!!!


Xarxes socials:


MÉS QUE UNA BIBLIOTECA D’AULA… un espai per compartir!!

2012/11/15

En el taller d’Animació a la Lectura de la nostra escola realitzem un munt d’activitats diferents a part de l’estona dedicada a la lectura individual. Des del curs passat els nens i les nenes a partir de 4t de primària participen en el portal Xim i Xesca. Xim i Xesca és un portal per fomentar la lectura i la comprensió lectora que es basa en dos sistemes tradicionals: preguntar sobre el text llegit per  mesurar la capacitat lectora del nen i premiar els encerts via punts per estimular-lo. Aquests mètodes els hem integrat en un entorn ordinador/web per fer-ho més atractiu pels alumnes i més fàcil i útil pels mestres.

A Xim i Xesca no hi ha llibres, hi ha qüestionaris de llibres, de manera que quan un nen s’ha llegit un llibre pot entrar a www.ximixesca.com amb el seu codi d’accés i respondre les preguntes per veure si ha entès el que ha llegit; si respon bé, guanya punts.

Enguany, a cinquè de primària, els alumnes poden aconseguir un altre premi: recomanar el seu llibre preferit a la resta de companys i companyes mitjançant intranet.

Amb totes aquestes activitats l’escola pretén que els nens i les nenes progressivament explorin, descobreixin la lectura com una font de plaer, fantasia i comunicació, tot despertant el seu interès i estima als llibres.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS EXTRATERRESTRES ATERREN A SEGON

2012/11/09

Dins la programació d’Educació visual i plàstica hem treballat el modelatge amb plastilina.

“Gaudiu d’aquestes obres d’art abans que arribin a les vostres llars!! "


Xarxes socials:


AUDICIÓ MUSICAL A INFANTIL

2012/11/09

EL PROPER DIJOUS 15 DE NOVEMBRE LA COMPANYIA  dmusics VINDRÀ A L´ESCOLA A FER-NOS UN ESPECTACLE I PRESENTAR-NOS, A PARTIR DELS TRES PROTAGONISTES, LES TRES FAMÍLIES D´INSTRUMENTS.

ENDEVINEU QUINA HISTÒRIA ENS EXPLICARAN?


Xarxes socials:


EXCURSIÓ A LA FÀBRICA DE LLET PASCUAL

2012/11/08

Ahir els alumnes de 4t de Primària vam anar a visitar la fàbrica envasadora de Llet Pascual. Vam gaudir d’un vídeo i una conferència sobre les propietats de la llet. A continuació ens van convidar a tastar diferents productes de la fàbrica. Ens va agradar veure les màquies gegants UHT i les que treballaven en cadena. Contents i decidits vam anar a dinar i a jugar a la plaça Monumental de Vic.

Al tornar a l'escola vam obsequiar els pares amb els productes que la Llet Paqual ens havia regalat.


Xarxes socials:


4t d'ESO TECNOLÒGIC VISITA EL CLAVEGUERAM DE BARCELONA

2012/11/08

Una de les instal·lacions de l’habitatge que hem estudiat a classe de tecnologia és la xarxa d’aigües residuals. Aquest matí, els alumnes de l’Itinerari Tecnològic de 4t d’ESO, ens hem apropat a visitar un tram del clavegueram de Barcelona! Ha estat impressionant conèixer el funcionament i les dimensions de tota la xarxa de sanejament d’aigües residuals i pluvials de la nostra ciutat.


Xarxes socials:


Arxius:

RECOLLIDA DE ROTLLOS DE PAPER

2012/11/07

Aquest any, l´escola col·labora amb l´Associació ais (Ajuda a la Infancia Sense Recursos) en la recollida de rotllos de paper de wc. Aquest es destinaran a fer Calendaris de Nadal que regalaran a nens sense recursos i persones discapacitades.En necessitem molts!!!

Participeu! Entre tots formarem part d´aquesta gran cadena d´i.lusió!  www.aisayuda.es 


Xarxes socials:


CONFERÈNCIA JUANJO FERNÁNDEZ: SOM REFERENTS PELS NOSTRES FILLS? Dimarts, 6 de novembre 20.30 h.

2012/10/31

Ens gratifica comunicar-vos que el proper dimarts 6 de novembre a les 20:30h, tindrem el plaer de poder escoltar i gaudir de la xerrada: “Som referents pels nostres fills?” a càrrec de l’excel·lent educador Juanjo Fernández. Preguntes com:  examinem la nostra escala de valors? Compromesos amb els valors que volem que els nostres fills aprenguin? Seran preguntes i respostes que ens orientaran alhora d’ajudar als nostres fills. Hi esteu tots convidats!!!

Perquè els valors viscuts en família

fan una família amb valors!


Xarxes socials:


Arxius:

LA BRUIXA DE HALLOWEEN ARRIBA A L´ESCOLA

2012/10/26

Avui una bruixa ens ha visitat, amb l´escombra i el seu barret ens ha volgut espantar, però els nens valents del Roser amb cançons s´han defensat. Finalment, de la bruixa s´han fet amics i caramels els ha repartit.


Xarxes socials:


PROJECTE REPORTERS: BERENAR SOLIDARI

2012/10/26

No deixeu de visitar el Bloc PROJECTE REPORTERS!

En aquesta ocasió podreu veure com hem gaudit amb el Berenar Solidari i conèixer, a través d'una entrevista, a on aniran destinats els diners que hem aconseguit entre tots.

Per accedir-hi feu clic a Projectes reporters (TINTÍN) de la barra lateral d'aquesta mateixa pàgina.

Moltes gràcies per la vostra solidaritat!


Xarxes socials:


INFANTIL I CICLE INICIAL

2012/10/25

TOMORROW, A WITCH IS GOING TO VISIT US!!!

HAPPY HALLOWEEN!!!


Xarxes socials:


A P-3 PINTEM AMB ELS COLORS DE LA TARDOR

2012/10/25

COM QUE JA HA ARRIBAT LA TARDOR I ESTEM TREBALLANT ELS SEUS COLORS (GROC, TARONJA, VERMELL I MARRÓ), ELS NENS/ES DE P3 HEM PINTAT AMB RODETS UN MURAL MOOOLT LLARG PER DECORAR EL NOSTRE PASSADÍS!!

QUE BONIC ENS HA QUEDAT!!!


Xarxes socials:


CONTINUEM TREBALLANT AMB L´ANTONI TÀPIES

2012/10/25

ESTEM CONEIXENT MOLTES OBRES DE L´ANTONI TÀPIES, ARA, ESTEM APRENENT A OBSERVAR-LES PER PODER PLANIFICAR QUÈ NECESSITEM  I COM FAREM ELS NOSTRES QUADRES.

 

NENS DE P-5


Xarxes socials:


L’EXCURSIONISTA DE L’ANY

2012/10/24

Les serralades, els rius, les costes, els golfs, els caps... no són mots que estan als llibres sense més. Nosaltres els “trepitgem”, els vivim, sovint amb la família i, a vegades, amb l’escola d’excursió.

Entre tots i totes anirem omplint aquest gran mapa  situant amb les nostres fotografies  els llocs que hem visitat i donant sentit als aprenentatges que dins la matèria de Medi treballem.


Xarxes socials:


Arxius:

CONEIXENT EL RITUAL DE MOMIFICACIÓ! 1r ESO AL MUSEU EGIPCI

2012/10/24

Aquest matí els alumnes de 1r d'ESO hem visitat el Museu Egipci de Barcelona. La guia del museu ens ha parlat de la vida i els costums a l'Antic Egipte. A continuació hem realitzat un taller on hem conegut el ritual de la momificació! Si entreu a la plataforma, podreu veure imatges del procés on hi hem participat activament.


Xarxes socials:


Arxius:

A P-5 FEM SERVIR LA IMAGINACIÓ COM EN TÀPIES

2012/10/22

ELS NENS DE P-5 ESTEM PORTANT A LA CLASSE OBRES DE L´ANTONI TÀPIES I HEM DE DIR QUÈ VEIEM, COM PENSEM QUE LES HA FET I QUINS MATERIALS HA UTILITZAT, DESPRÉS FAREM ELS NOSTRES PROPIS QUADRES AMB TÈCNIQUES DIVERSES.

JA HEM APRÈS UN MUNT DE COSES INTERESSANTS!!!


Xarxes socials:


ELS NENS DE P-4 I JAUME PLENSA

2012/10/22

ELS NENS I NENES DE P4 ESTEM TREBALLANT L’OBRA D’EN JAUME PLENSA, AUTOR DEL CARTELL DE LA MERCÈ D’AQUEST ANY 2012.

ENS AGRADEN MOLT LES SEVES PINTURES I ESCULTURES PLENES DE LLETRES, MOLTES SÓN LES DELS NOSTRES NOMS.

MIREU COM NOSALTRES TAMBÉ SOM ARTISTES!


Xarxes socials:


VISITA A LA FÀBRICA DE IOGURTS DANONE

2012/10/18

Els alumnes de 2n de Primària hem anat tot el dia a Parets del Vallès per visitar la fàbrica Danone, ja que  estem estudiant l’alimentació i hem après com s’elaboren els iogurts. Ara ja sabem que els fan amb la llet de les vaques i unes protagonistes molt especials: les bactèries Bulgui i Filu, que s’encarreguen de fermentar la llet. També ens han dit que el primer iogurt el va fer a Barcelona Isaac Carasso, l’any 1919, i es venia a les farmàcies com a medicament per a millorar la digestió. Per això és un producte tan sa i bo!

Ens hem hagut de vestir amb una bata i gorro, i hem pogut tastar l’Actimel i el Danonino. A més, ens han donat un full d’entreteniments i, en sortir, una bossa amb productes Danone.

Després hem anat a dinar al Parc de la Linera, on hem jugat i ho hem passat genial!


Xarxes socials:


AMB ELS CINC SENTITS

2012/10/16
1r de Primària

Al museu de Terrassa hem anat

i els cinc sentits hem experimentat.

Oïda, vista, tacte,

gust i olfacte.

Hem vist papil·les gustatives: dolç, amarg,

àcid i salat.

Si vols venir a gaudir

al Mnatec de Terrassa has d'assistir.


Xarxes socials:


LA FESTA DEL ROSER JA ÉS AQUÍ! INAUGUREM EL BLOG PROJECTE REPORTERS

2012/10/05

Avui és un dia molt especial per a la nostra escola. Celebrem amb molta il·lusió la Festa del Roser.  Durant tot el dia, es realitzaran moltes actvitats. Començarem, de bon matí, amb el repic de campanes a càrrec dels alumnes de l'ESO que, de ben segur sentireu en el barri. Continuarem amb l'ofrena de flors el·laborades pels alumnes d'Educació Infantil, els dibuixos de primària i l'ofrena del curs dels alumnes d'ESO  a la Mare de Déu del Roser. Per a carregar piles, a mig matí hi haurà xocolatada i ensaïmades per a tothom. Retratarem els  racons que més ens estimem de l'escola.  A la tarda la gresca estarà garantida,  amb els pallassos Bitxi i Cleta i la discomòbil que farà bellugar als alumnes de Cicle Mitjà i superior de Primària i l'ESO.

Si voleu viure amb nosaltres la Festa del Roser, visiteu el blog Projecte Reporters, on trobareu els articles realitzats pels nostres alumnes, imatges i videos de les activitats que hem  anat realitzant  al llarg del dia. Cliqueu sobre la icona del TINTÍN REPORTER. Esperem que en gaudiu força.


Xarxes socials:


Visita a les Mines de Sal de Cardona

2012/10/04

Ahir, dimecres, vam visitar les Mines de Sal de Cardona. Ho vam passar d'allò més bé. Primer de tot vam treballar la sal. En acabar vam visitar les coves, són molt espectaculars. Al finalitzar la visita vam dinar tots junts i vam passar un dia fantàstic, professors i alumnes.


Xarxes socials:


LA MÀGIA DEL TANGRAM.5è E.P

2012/09/28

En el taller de RAONAMENT LÒGIC treballem diferents blocs de continguts: càlcul mental, resolució de problemes, Quinzet, dictat numèric, enigmes...

Aquests dies hem començat a fer activitats amb el TANGRAM (en xinès:七巧板; en pinyin:qī qiǎo bǎn; 'set taulers d'astúcia').

El Tangram és un joc de paciència d’origen xinès, potser un dels més antics jocs del món que es va introduïr a Amèrica i a Europa als voltants del segle XVIII. La màgia del Tangram consisteix en formar diferents siluetes de figures amb la totalitat de peces (“tans”) donades: 4 triangles, un quadrat i un paral·lelogram. D’una manera lúdica treballem moltes habilitats: l’atenció, el raonament lògic espaial, la percepció visual, la memòria visual, l’estructuració espaial,... ple d’aprenentatges tot jugant!!

Tots els principis són difícils, però treballant en grups hem aconseguit molts més èxits perquè com tots sabem:

Treballar en equip divideix el treball i multiplica els resultats”.


Xarxes socials:


Arxius:

TREPITJANT, TREPITJANT DE LA VEREMA HEM PARTICIPAT!

2012/09/27

Els alumnes de 3r hem gaudit d’un dia fantàstic de VEREMA a Can Ribas. Hem anat a la vinya, hem trepitjat el raïm i hem begut el most del porró. Què bo!!!

VISCA LA VINYA, VISCA LA VINYA

VISCA LA VINYA QUE ENS DÓNA EL MAM!


Xarxes socials:


QUART D'ESO AL SITGES MODERNISTA DE SANTIAGO RUSINYOL

2012/09/25

Els alumnes de 4t d’ESO ens hem apropat avui a conèixer el Sitges modernista. Un recorregut pels seus carres ens ha portat a descobrir edificis modernistes que ens parlen de reminiscències del passat dels Indians. La visita a l’exposició “Santiago Rusinyol” ens ha fet descobrir la relació d’aquest artista amb la població de Sitges i altres artistes i intel·lectuals com Cases, Clarasó i Lluis de Quer.


Xarxes socials:


TERCER D'ESO A LES CAVES I CONJUNT ARQUITECTÒNIC MODERNISTA CODORNIU

2012/09/25

Avui els alumnes de 3r d’ESO hem fet una visita guiada al conjunt arquitectònic modernista, jardins i caves Codorniu. En aquesta visita hem conegut quin és el procés d’elaboració del cava a través del seu museu i un recorregut amb trenet pels llargs passadissos de les bodegues que ens ha fet adonar de les grans dimensions d’unes caves que produeixen milions d’ampolles a l’any!


Xarxes socials:


Arxius:

PRIMER D'ESO A LES MINES PREHISTÒRIQUES DE GAVÀ

2012/09/25

Aquest matí els alumnes de 1r d'ESO hem visitat les Mines de Gavà. Ens han ensenyat com treballa un arqueòleg i més tard hem visitat les mines des d'on els homes del neolític obtenien la variscita. En acabar hem fet un taller que ha posat a prova les nostres habilitats a l'hora de fer un penjoll com feien els nostres avantpassats!


Xarxes socials:


Arxius:

SEGON D'ESO A LA ZONA VOLCÀNICA DE LA GARROTXA

2012/09/25

Avui els alumnes de 2n d’ESO hem fet una sortida a la zona volcànica de la Garrotxa. Aquest singular espai de Catalunya ens ha fet entendre com es van formar els volcans en aquest territori i conèixer les seves diferents parts. Hem pujat al cràter del volcà de Santa Margarida a través del bosc per, alhora, gaudir i explorar la vegetació pròpia de la zona. També hem conegut la Fageda d’en Jordà que ens ha captivat amb els seus colors d’inici de tardor.


Xarxes socials:


Arxius:

LA MERCÈ ARRIBA AL ROSER

2012/09/21
ELS NENS D´INFANTIL DONEN LA BENVINGUDA ALS NOUS ALUMNES DE P-3

Els nens de P-4 i P-5 han fet una cercavila amb Gegants, Capgrossos, Cavallers Cotoners i Castellers per donar la benvinguda als seus nous companys de P-3: les classes dels Dofins i dels Pingüins.

La festa ha estat un èxit. Tots hem ballat i cantat al ritme de la música i els Castellers han pogut carregar i descarregar sense problemes. HAN FET HISTÒRIA!!!


Xarxes socials:


AVUI HEM COMENÇAT EMPRENEDORIA

2012/09/14

Avui els alumnes de 3r d'ESO hem començat la nova assignatura d'Emprenedoria.

Pensem que és una matèria on aprendrem un munt de coses i ens ajudarà  a tenir noves idees per preparar millor  el nostre futur. També treballarem nous conceptes d'economia i del món empresarial.

L'Emprenedoria ens ensenyarà noves actituds i experiències per a ser autònoms, tenir iniciativa i aprendre a  confiar en nosaltres mateixos/es en definitiva és una oportunitat per a créixer com a persones.

                                                                                       ALUMNES DE 3r d'ESO

 


Xarxes socials:


Arxius:

BENVINGUTS AL NOU CURS ESCOLAR 2012-13

2012/09/07

Benvinguts al nou curs escolar:

Encetem un nou curs amb la il.lusió de retrobar-nos a l'escola.

Un estiu divertit on hem pogut gaudir de la família, del sol, de la platja, de la muntanya i com no, de la calor que déu ni do! però ja és el que toca en aquesta època de l'any.

Ara cal iniciar un nou període: el de la responsabilitat en l'estudi, el de l'esforç, el de la bona convivència i el de l'estar pendents els uns dels altres. Així tots junts aconseguirem la nostra fita: aprendre un munt de coses tot compartint les nostres vivències, i donant el millor de tots nosaltres, cercarem la nostra pròpia llum i la projectarem envers els qui més ens necessiten.

En nom de la Titularitat el centre, les Germanes, Professors i tot el Personal de l'escola us desitgem un futur esperançador, animat-vos a aprendre tot allò que us farà ser uns bons savis i unes bones persones.

Bon curs a tothom.


Xarxes socials:


Arxius:

US PRESENTEM...EL LIPDUB DE LA NOSTRA ESCOLA!!! 'I'm walking on sunshine' Katrina & The Waves

2012/06/25

Ja ha arribat el final de curs i tota la Comunitat Educativa de l'Escola Mare de Déu del Roser alumnes, professorat i Equip Directiu, personal d'administració i serveis i l'AMPA, volem acomiadar plegats aquest Curs 2011-12 d'una forma ben especial...amb un LIPDUB!

Preparats???

Feu click aquí 'LIPDUB ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER - I'm walking on sunshine - Katrina and The Waves'

Bon estiu!


Xarxes socials:


UN NOU CURS QUE S'ACABA

2012/06/22

 

UN NOU CURS QUE S’ACABA.

Un nou curs s’acaba. Un curs que ha donat els seus fruits. Un camí que junts hem construït i que junts hem compartit: les nostres il·lusions, les nostres experiències, moments de força treball, moments divertits i alegres, però amb la companyia de tots plegats i el fet d’estar pendents els uns dels altres hem aconseguit la nostra fita.

Hem aconseguit estar  al costat de tots els  qui ho han necessitat, hem sabut  donar part de les nostres vides en tot allò que hem fet.

Tots i totes formem part de la  Comunitat Educativa de l’Escola Mare de Déu del Roser que té com a fil conductor la Pedagogia de l’AMOR,  que per a nosaltres és ensenyar i transmetre estimant.

Volem ser l’Escola que volia Santa Maria Micaela, la nostra fundadora.

Volem l’escola de la bona gent, la gent bona, gent que s’implica i vibra amb tot allò que fa, una escola propera i  familiar. Tots som una família. Siguem d’on siguem, siguem com siguem amb el nostre caràcter, personalitat, els nostres costums, al Roser tots som UN.

Aquesta  és l’escola del futur. Una escola preparada pels nous reptes que han de venir, on la formació integral que impartim esdevé clau per l’èxit dels vostres fills/es.  Volem ser una escola que ESTIMI el món i les persones,  una escola que ensenyi els alumnes a valorar tot allò que es té, a educar en el respecte, en la confiança, en la tolerància, en definitiva  una escola oberta i disponible.

Vull destacar també, amb il·lusió i gratitud, l’ interès que durant aquest curs heu tingut tots els alumnes.  Heu treballat fermament per aconseguir que tots els aprenentatges hagin estat profitosos. I per molt que de vegades sembli que no tothom té la capacitat d’aprendre coses, tothom pot, però per això  calen unes  paraules màgiques: constància i esforç i, si em permeteu, il·lusió.

Germanes, Pares, professors, què voleu que us digui?

Sou vosaltres  qui dia rere dia defenseu aquesta casa amb el vostre esforç, el vostre interès i la vostres paraules.

Sou la llavor que arrela en terra ferma, la llavor del futur dels vostres fills i dels nostres alumnes, la  llavor de l’estima,  del suport, de la bona voluntat,  de l’esforç i  entrega  constant.

Tots sabem que tant nens i nenes com nois i noies  ens necessiten. Necessiten sentir-se estimats, valorats i necessiten del nostre reconeixement  i suport constant.  És un saber donar la mà, saber acompanyar, saber dir sí i saber dir no, perquè el no també és educatiu. Per tant, des de l’escola volem reconèixer la tasca que feu  tots plegats.

Davant tot això,  només em resten paraules d’agraïment per a tots vosaltres.

A tots els qui heu dedicat hores de feina per anar l’escola endavant, GRÀCIES.

La meva gratitud a les Germanes Adoratrius pel seu suport constant, a tots els alumnes i famílies que confien i segueixen confiant en nosaltres, a la secretaria i recepció del centre  per les hores d’atenció i dedicació a les famílies, al personal de serveis per mantenir les classes netes i en ordre,  al servei del menjador i monitoratge d’acollida, piscines... A  l’ Equip de Pastoral del centre per tirar endavant el nostre projecte d’escola i als i les catequistes per la bona preparació que heu donat als nostres alumnes. Als  tutors i no tutors, per l’atenció a  alumnes i les seves famílies. A Coordinació de Qualitat per l’esforç de tenir tots els papers, programacions i un munt de coses més en ordre i al dia,  al Departament de Psicopedagogia i  als professors d’Educació Especial per la seva atenció i dedicació als casos més complicats, als professors que formen part dels departaments de Ciències, Lletres, Noves Tecnologies. Als impulsors de la nostra pàgina web i plataforma, a les persones encarregades de tirar endavant  el projecte de lecto-escriptura i a tot el professorat implicat, als bons organitzadors dels apadrinaments lectors, a tots els qui heu contribuït a treballar els idiomes català, castellà   a l’anglès, l’alemany  als nostres alumnes, als músics de l’escola per tot el que s’esforcen en  aquest camp, festivals, concerts, assajos, per la Cantània i per fer-nos viure i sentir aquest meravellós art que es percep mitjançant els sentiment. Als professors de  Visual i Plàstica per les innovacions en aquest camp ,  a l’organitzadora  del mail art pel seu enginy i creativitat, al professorat d’Educació Física per mantenir en forma els nostres alumnes, als dels concursos matemàtics, lliga matemàtica, fotografia matemàtica, als dels Jocs Florals de l’escola, per l’organització de l’acte i l’èxit dels resultats obtinguts amb els nostres alumnes,  a tots els qui heu col·laborat en la setmana de la ciència, i l’àrea de tecnologia, per tots els qui feu projectes innovadors al centre, crèdit de síntesi, treballs de recerca, projecte interdisciplinari, per les moltes hores de correcció de deures i exàmens, a l’equip del Lip-Dub, tant als pares de l’AMPA com als mestres i a tots els qui hi ha participat, als membres de l’Equip FEAC per fer que Família i Escola ens mantinguem unides. Per la feina que fan els  coordinadors de les diferents etapes, per la bona  tasca i gestió dels Caps d’Estudi, la seva entrega, disponibilitat  i la feina ben feta, a la Titularitat del centre pel seu suport i ajuda constant i a Santa Maria Micaela, per haver estat dona d’empenta i caràcter,  propera a la gent, amb molta responsabilitat i una gran capacitat d’estar pendent de les necessitats dels altres amb bona predisposició a estimar sempre.

Som ESCOLA, l’escola del futur, una escola molt especial amb persones que la fan especial. Gràcies a tots per fer del Roser una escola propera, de bona convivència, de bon ambient i de bona relació on tothom s’ajuda i  tothom aprèn de tothom.

Permeteu-me per acabar unes paraules:

Digue'm com estàs i et diré camina,

Digue'm com et sents i t’escoltaré.

T’explicaré les coses dels savis i et faré competent

Et donaré suport i et donaré consol.

T’ajudaré a ser millor cada dia

I procuraré que siguis una bona persona.

T’ensenyaré a ser digne i a encarar la vida amb èxit

T’animaré a que siguis tu mateix

A saber decidir i a tenir criteri.

T’inculcaré el valor de l’esforç i de la responsabilitat

T’ensenyaré a saber gaudir de les petites coses

T’ajudaré a saber preparar el futur

I a ampliar la mirada

I estaré orgullós d’haver estat per a tu un  bon mestre.

 

Tot i la crisi que ens afecta, des de l’escola MARE DE DÉU DEL ROSER, germanes, personal,  pares, alumnes i professors,  mai retallaré l’estima i  l’afecte que sento per tots vosaltres.

 

                              PASSEU TOTS UNES BONES I MERESCUDES VACANCES.

                                                                                                                                 BON ESTIU.

                                                       

                                                                                                                                Anna Pedrola.


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA FINAL DE CURS I D’ETAPA

2012/06/21
JORNADES ESPORTIVES DELS NENS I NENES DE 6è

El dijous 21 de juny els alumnes de 6è van fer una sortida molt especial : l’última de curs però també d’etapa. Van fer dues activitats que no havien practicat encara,  iniciació al rugbi i a l’atletisme; i com a premi al seu treball  i esforç , després de dinar van poder banyar-se a la piscina. Tot això va ser a les instal·lacions esportives de la UB esports.

Va ser  un dia molt refrescant !


Xarxes socials:


ELS BONS RESULTATS OBTINGUTS A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES DE 4T D'ESO I 6è

2012/06/21

Felicitem els alumnes de 4t d'ESO i de 6è de primària pels bons resultats aconseguits en les proves de Competències Bàsiques que hem realitzat enguany.

Des de l'escola volem felicitar també a  tot el professorat que ho ha fet possible.


Xarxes socials:


Arxius:

S’AIXECA EL TELÓ!!

2012/06/21
Actors i actrius de 5è EP.

En el taller d’escriure de Llengua catalana hem treballat diferents tipologies de textos. Aquest darrer trimestre ha estat: EL TEATRE.

Després de moltes setmanes de treball de lectura, redacció i cooperació entre els nens i les nenes de 5è:

HEM ESTRENAT LES NOSTRES PETITES OBRES TEATRALS!!

Tot va començar amb un treball de recerca de llegendes catalanes, que, després de llegir-les, vàrem haver de triar la que ens agradava més per representar-la  en forma de teatre. 

L’adaptació de la llegenda ha estat un treball força difícil, on hem hagut d’aplicar tots aquells coneixements que teníem de la llengua catalana, ortografia, frases fetes,  expressions, adjectius... HA PAGAT LA PENA!!

Però els textos teatrals són només una part del teatre. Aquests han de ser posats en escena per tenir un sentit complert. Aquesta part ens ha agradat més!!

Finalment, arribat el moment,  hem tingut uns espectadors molt estimats: els companys d’E. Infantil, C. Inicial i Mitjà, que ens van regalar els seus aplaudiments i somriures.  Gràcies a tots!!


Xarxes socials:


Arxius:

BENVINGUTS AL LLARG VIATGE !

2012/06/19
El circ ha arribat al Roser!

Avui dimarts 19 els artistes de 6è han actuat pels seus companys/es de primària.
Tot un musical basat en les cançons del grup català Txarango.
Ha estat un espectacle ple de música, cançons, balls, colors i alegria.
L’actuació la repetiran demà pels petits de l’escola.
FELICITATS a tots pel vostre esforç, motivació, il•lusió i entusiasme en aquest projecte musical tan maco.


Xarxes socials:


Arxius:

LA IAIA RONDALLA

2012/06/19

Aquest curs els alumnes de P-5 hem estat treballant el Projecte de la Iaia Rondalla dins de la nostra programació, incidint en el conte des de totes les seves vessants: escriptura, lectura, explicació, comprensió i dramatització.

Si voleu veure els resultats de tot aquest treball, a la pàgina web de l´escola trobareu un link amb la icona de la Iaia Rondalla, cliqueu-la i sortiran totes les activitats que hem fet.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE SISÈ ES GRADUEN

2012/06/16

Felicitats!!!!!!, ja esteu graduats.  Ha estat un llarg viatge, ple d’emocions i anècdotes. La vostra aventura continua però ara gaudiu del moment i porteu sempre aquesta graduació en el vostre cor. Mariners, marineres, BON VIATGE!


Xarxes socials:


Arxius:

SANTA MARIA MICAELA

2012/06/15

Avui hem celebrat el dia de santa Maria Micaela, fundadora de la congregació de les Germanes Adoratrius. Ha estat un dia de festa a l’escola, que ha començat amb una pregària per clases i, a mig matí, una trobada de tots els alumnes i mestres al pati vermell, on hem recordat la seva vida i la seva obra extesa arreu del món. Després, un animat concert a l’església del grup Kairoi, i els més grans s’han reunit al pati per jugar als jocs preparats en grup sobre santa Maria Micaela.

MOLTES FELICITATS!!


Xarxes socials:


PREMIATS I CAMPIONS DEL ROSER - CURS 2011-12

2012/06/15

El Roser està d'enhorabona! Ens plau comunicar-vos els alumnes i professors premiats en l'àmbit acadèmic i esportiu d'aquest curs 2011-12:

ÀMBIT ACADÈMIC

ESO

  • Proves Cangur (Concurs de nivell de matemàtiques a Catalunya):

MARC ALFONSO 3r A ESO

                                                   (De 7000 participants, ha quedat en el lloc 92). L'enhorabona!

  • Fotografia Matemàtica (ABEAM - Associació  de Barcelona per a l'aprenentatge de les matemàtiques): 

JORDI  CABELLO (Categoria professorat)

Tercer premi. L'enhorabona!

  • The Big Challenge (Concurs d'àmbit nacional de nivell i cultura anglesa):

AROA GRACIA 1r B ESO

(De 852 participants, ha quedat en el lloc 83). L'enhorabona!

RAUL CÁLCAMO 3r ESO B

(De 605 participants, ha quedat en el lloc 45). L'enhorabona!

  • Concurs COBEGA de Joves Talents d'escriptura en llengua Castellana:

ANA FERNÁNDEZ - 2n B ESO

4t lloc de Catalunya. L'enhorabona!

LAURA SANCHA 2n A ESO

5è lloc de Catalunya. L'enhorabona!

L'entrega de premis es va celebrar a Port Aventura.

PRIMÀRIA

  • Jocs Florals de l'Eixample:

ISAAC MARTÍ CARTWRIGHT  de 1r B

2n Premi en la categoria de Cicle Inicial. L'enhorabona!

L'acte es va celebrar a l'Auditori de Barcelona.


  • Premi d'escriptura 'Pilarín Bayés' - 9a edició:

ALEJANDRO MARTÍNEZ 4t A

Guanyador a la categoria Cicle Mitjà amb la temàtica 'Valors per superar la crisi'. 

El seu conte serà il·lustrat per la Pilarín Bayés i es publicarà a l'Editorial Mediterrània. L'enhorabona!

L'entrega de premis va tenir lloc al Palau Robert.


ÀMBIT ESPORTIU 

 

  • Gimnàstica artística - Nivell Federació:

MARIA ESCODA - 4t de primària.

1a Classificada de la seva categoria. L'enhorabona!

ANDREA SEVILLA - 1r d'ESO

1a Classificada de la seva categoria. L'enhorabona!

 

  • Gimnàstica artística - Nivell Consell de l'Esport de Barcelona:

MIREIA MEZQUIDA - 6è de primària.

3a de Barcelona. L'enhorabona!

JÚLIA MEZQUIDA - 1r d'ESO

1a de Barcelona. L'enhorabona!

  • Judo - Campionat de Catalunya Sub-15:

ROGER MASSÓ - 2n d'ESO.

Classificat per a la Gran Final. L'enhorabona!

  • Tennis - Torneig Open Express Pere Massip:

ERNEST RIBAS - 2n d'ESO.

Guanyador del Torneig - Categoria Infantil. L'enhorabona!

  • Escacs - Classificació per posicions:

1 - POL LLORCA

2 - SARA RODRÍGUEZ

3 - NOA VERNET

4 - GERARD COMAS

5 - SALVADOR OLIVA

6 - POL COMAS

7 - ANNA LLAMAS

8 - ALBERT MUR

9 - LAIA BOFARULL

10 - PEP OMS

11 - JÚLIA OMS

12 - ALEXIA ROMERO

13 - ALBA ACOSTA

L'enhorabona a tots!

 

 


Xarxes socials:


Arxius:

ENTREVISTA A RNE

2012/06/12

Extraordinària la intervenció dels nostres alumnes Alejandro Martínez i Alejandra Morilla de 4t-A E.P en el programa radiofònic “Matí a 4 bandes” de RNE (Radio 4) el dilluns 11 de juny de 2012 sobre “la crisi explicada pels nens”, on van anar acompanyats pel seu tutor Joan Yélamos.

Els alumnes han explicat amb naturalitat el seu punt de vista sobre el tema de més actualitat i han aportat solucions, clares i contundents, demanant alguns esforços importants, sent curosos amb les seves coses i confiant en les seves forces. Com a conclusió han dit que els temps no son fàcils i cal esforçar-se una mica més, tant a casa com a l’escola, amb els estudis, sense oblidar al que està en una situació pitjor que la seva.

A la tertúlia ha participat també en Gregori Luri, pedagog i analista dels contes presentats al 9è concurs Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nens 'Contes de la crisi'  qui, basant-se en els diferents punts de vista dels nens i nenes, ha escrit 'Valors per superar la crisi', on el lema final és: Mai més gastarem el que no tinguem.

Podreu sentir de nou el programa radiofònic entrant a aquesta adreça (minut 25):

http://www.rtve.es/alacarta/audios/mati-a-4-bandes/mati-4-bandes-tertulia-esportiva-amb-gonzalo-bernardos-ferran-espada-marga-lluch-josep-capel-contes-crisi/1433145/


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 3r ESO B VISITEN EL PARLAMENT

2012/06/11

Alumnes d 3rB d'ESO - Ciències Socials

Avui els alumnes de 3rB de l'ESO han visitat el Parlament de Catalunya. Hem tingut l’oportunitat de veure l’hemicicle, el salons dels “passos perduts” (on molts dels diputats s’assebenten si han de votar a favor, en contra o bé s’han  d’abtenir. El seu vot és lliure però tots els diputats que formen part d’una coalició o partit voten consensuadament).

 Hem treballat en una de les sales que utilitzen aquestes comissions que gestionen i prenen decisions en relació a l’educació, la salut, el benestar social, etc. Avui ens ha visitat la diputada  Neus Munté (CIU). Les preguntes fetes pels alumnes eren força reivindicatives (és un magnífic grup). El resultat de punyents i assertives preguntes relacionades amb l’educació i l’imminent futur dels nostres joves ha propiciat clares justificacions en alguns casos i, divagants respostes en d’altres. Com a bona política que és... respostes ben torejades. En fi, una visita que no deixa a ningú..., indiferent!


Xarxes socials:


Arxius:

DUES ALUMNES D'ESO GUARDONADES EN EL 52è CONCURS DE JOVES TALENTS EN LLENGUA CASTELLANA

2012/06/11

 

El passat dissabte nou de juny tingué lloc a Port Aventura l’entrega de premis del 52è concurs de joves talents de relats curts en Llengua Castellana organitzat per l’empresa Cobega. El jurat va valorar la capacitat creativa i la riquesa lèxica, així com la correcció sintàctica,  per tal d’atorgar els esmentats premis.

Les alumnes de 2n d’ ESO de la nostra escola que havien estat seleccionades com a finalistes obtingueren un cinquè i un quart lloc. Des d’aquí volem felicitar-les  i valorar el seu esforç per haver-se classificat en aquesta etapa del concurs i arribar a la final de Catalunya, i obtenir aquests premis. Desitgem que hagin gaudit  tot participant i la nostra enhorabona més cordial.


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA AL CIM D'ÀLIGUES

2012/06/07

Els de 2n de Primària  hem anat el 7 de juny al Cim d’Àligues, que és a Sant Feliu de Codines. Ja havíem treballat el tema dels animals a l’escola, i ara hem pogut aprendre moltes més coses de les aus, i en concret de les rapinyaires.

Hem fet 4 activitats molt interessants:

1-Visita a la zona de gàbies

2- Itinerari pel bosc per trobar rastres dels animals que hi viuen

3-Espectacle de vol lliure de rapinyaires

4-Després de dinar, gincama per grups

A més, ha fet un dia esplèndid i ho hem passat la mar de bé!!


Xarxes socials:


Arxius:

CONCURS DE RELATS CURTS

2012/06/06

Dues alumnes de 2n d’ESO han estat seleccionades com a finalistes del 52è  concurs de joves talents de relats curts en Llengua Castellana organitzat per l’empresa Cobega. L’entrega de premis serà dissabte 9 de juny a Port Aventura.

Més de deu mil joves de 2n d’ ESO participen anualment en tot l’Estat en aquest concurs, classificats per autonomies. Els alumnes afronten el repte d’escriure un relat de temàtica lliure a partir d’una cita de la literatura universal que ha de ser l’ inici del relat de tots els participants.

Des d’aquí volem felicitar les nostres alumnes. El fet de ser finalistes de Catalunya ja demostra un bon nivell  lingüístic i és ja tot un premi. Només ens resta animar-les pel gran dia, 9 de juny, i desitjar que passin una gran jornada acompanyades de les seves respectives famílies.


Xarxes socials:


Arxius:

ANUNCIEM LA FESTA DE FINAL DE CURS

2012/06/05

Ampa i Escola us volen anunciar la festa de fi de curs que tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny. Concert de La Coral, Graduacions, gresca, diversió i fins i tot paella. Ànims, tot això és per vosaltres.

També comentar-vos que el Cap de setmana vinent, dissabte dia 9 de Juny es farà el festival de fi de curs de les activitats esportives organitzades per l'AMPA. Us hi esperem.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE 3r D'ESO A VISITEN EL PARLAMENT

2012/06/05

Alumnes de 3rA d'ESO - Ciències Socials

Ahir els alumnes de 3r de l'ESO van visitar el Parlament de Catalunya. L'hemicicle, les sales de reunió dels diputats, els despatxos i els passadissos amb història i fent història..., han estat espais deferits i compartits. El Parlament i la nostra trajectòria, partits i coalicions, l'esmorzar i la guinda final..., poder preguntar i parlar amb l'il.lustre Roger Montañola, el diputat més jove d'aquesta nova legislatura. Un jove apassionat i amb molta empenta. El dilluns vinent hi tornarem amb el 3rB. Quin serà el polític entrevistat? Ja us informarem...

         

 


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA AL RIU LA TORDERA

2012/06/04

La sortida al riu la Tordera, va ser molt divertida i enriquidora. Vam tenir molta sort, no ens va ploure! I a més vam aprendre i participar de totes les activitats.


Xarxes socials:


Arxius:

CONTINUEM RECOLLINT PREMIS!

2012/06/01
JOCS FLORALS DE L'EIXAMPLE

L'alumne Isaac Martí Cartwright-Long de 1r-B ha estat guardonat avui amb el 2n premi dels Jocs Florals de l'Eixample en la categoria del Cicle Inicial. L'acte ha tingut lloc aquest matí a l'Auditori de Barcelona i han assitit tots els alumnes guanyadors dels Jocs Florals de l'escola.

Moltes felicitats!!


Xarxes socials:


2n PREMI EN EL CONCURS DE FOTOGRAFIA MATÈMATICA - Categoria Professorat

2012/06/01

El 17 de maig es van atorgar els premis del XIII Concurs fotogràfic de l’ABEAM (Associació de Barcelona per l’estudi i Aprenentatge de les Matemàtiques) dins dels quals va obtenir un merescut 2n premi la fotografia anomenada '180º' del professor Jordi Cabello. Davant el gran nivell fotogràfic del concurs és un orgull per a nosaltres que un professor del nostre centre hagi estat premiat. Enhorabona Jordi! Mitjançant aquest enllaç podreu accedir al total de fotografies finalistes: http://abeam.feemcat.org/course/view.php?id=6

Us animem a tots a participar en la propera edició!

 


Xarxes socials:


Arxius:

JA TORNEM!!!

2012/06/01

Avui és el nostre últim dia de colònies, ens ho estem passant genial!! Ja ho tenim tot preparat per marxar però abans encara hem de fer un munt de coses, els indis ens esperen!!!!

 


Xarxes socials:


Arxius:

ENTREGA DELS GUARDONS DEL 9è PREMI PILARÍN BAYÉS

2012/05/31
PRIMER PREMI DEL CICLE MITJÀ PER L'ALEJANDRO MARTÍNEZ DE 4t-A

El lliurament dels premis del 9è concurs Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes s'ha fet enguany al Palau Robert coincidint amb l'exposició 'Pilarín, 50 anys dibuixant per a tots', que romandrà oberta fins el proper 11 de setembre.

L'acte ha estat presidit per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per la directora de l'editorial Mediterrània, Mònica Estruch, pel doctor en filosofia i educador, Gregorio Luri i, evidentment, per la Pilarín Bayés.

Durant l'acte, s'han lliurat els 15 guardons pels alumnes de primària (5 per a cada cicle) i s'ha presentat el llibre 'Contes de la crisi' que recull tots els escrits guanyadors. Cal remarcar que el concurs estava obert a tota Catalunya i han participat 4000 nens i nenes que han presentat més de 1200 contes, entre els quals estava 'La noia del violí', escrit per l'Alejandro Martínez de 4t-A i que ha obtingut el primer premi de la seva categoria.

Felicitats, Alejandro, pel teu primer llibre publicat!


Xarxes socials:


BON DIA !!

2012/05/31

Ja ha passat la primera nit, que divertit dormir fora de casa amb els amics...!

Ara ens toca anar a esmorzar per agafar forces que ens espera un dia molt llarg d´aventures i diversió.

Fins aviat!


Xarxes socials:


Arxius:

Museu de les aigües, Cornellà de Llobregat

2012/05/30

En autocar cap a Cornellà, al Museu de les aigües hem anat.

L’aigua del Llobregat  amb una bomba l’han xuclat

A un dipòsit l’han deixat i a casa ens ha arribat.

L’aixeta s’obre i es tanca, no ens podem oblidar,

Aigua hem d’estalviar  si ens volem cada dia dutxar.

Si no tenim molta cura, sense aigua ens podem quedar.

Als pares els hem de fer saber, i als germans també

Que l’aigua és un bé, que no tothom té.


Xarxes socials:


Arxius:

VIDEOCONFERÈNCIA AMB L'ESCOLANIA DE MONTSERRAT: ARREVEURE EDUARD!

2012/05/30

Al llarg d'aquest curs, els alumnes de 4t hem estat guiats en el Projecte Telemàtic Montserrat per l'Eduard, escolanet de Montserrat. Ells ens ha fet conèixer el Parc Natural del massís de Montserrat, el museu, la basílica i el monestir, l'Escolania... Avui, per mitjà de videoconferència, ens hem acomiadat d'ell. Des de la darrera vegada que el vam veure a la Trobada a presencial a Montserrat, teniem moltes coses per explicar-li i ell a nosaltres. Per finalitzar, hem cantat tots plegats la cançó del Telemàtic que ells ens va ensenyar. Arreveure Eduard!


Xarxes socials:


ELS ALUMNES D´INFANTIL ARRIBEN A CAN RIBAS

2012/05/30

Els més petits de l´escola ja estem de colònies, hem arribat bé i ara toca carregar les motxilles i preparar els llits.  Els monitors ja ens estan esperant per començar les activitats, aquest any anirem a l´Oest i farem d´indis i cowboys.

Ja us explicarem...


Xarxes socials:


Arxius:

MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA: UN VIATGE PER 1000 ANYS D'HISTÒRIA DE L'ART

2012/05/29

Alumnes de 4t d'ESO - Humanístic

Avui hem anat de viatge al passat! Amb la nostra visita al MNAC - Museu Nacional d'Art de Catalunya hem gaudit de 1000 anys d'història de l'art: ROMÀNIC, GÒTIC, RENAIXEMENT, BARROC, FORTUNYISME I IMPRESSIONISME... Aquesta jornada ens ha ajudat a repassar i consolidar els conceptes treballats al llarg del curs i... Ah! I el més important! Contemplar de primera mà les obres que tant hem estudiat.


Xarxes socials:


INVESTIGUEM, INVESTIGUEM

2012/05/29

Durant aquest curs alguns alumnes de sisè han estat petits investigadors/es  i han elaborat recerques de tota mena: els còmics, l’evolució del cinema, la mitologia grega, hàbits d’alimentació, l’evolució dels mitjans de comunicació, els romans, les estacions, els cavalls,…

Han après molt els uns dels altres. D’aquesta manera han treballat l’autonomia, el saber treballar en grup, l’expressió escrita i oral i l’ús de les noves tecnologies d’una manera lúdica i divertida.


Xarxes socials:


Arxius:

ANTONI GAUDÍ

2012/05/29

AQUEST MES DE MAIG HEM COMENÇAT A TREBALLAR EL PROJECTE D’ANTONI GAUDÍ.

CADA NEN PORTA INFORMACIÓ D’UNA DE LES SEVES OBRES I L’EXPOSA ALS COMPANYS DE CLASSE. 

 ELS TREBALLS QUE PREPAREM A CASA AMB ELS PARES ENS AJUDEN A CONÈIXER MOLTES COSES QUE NO SABÍEM.

ARA JA SABEM MOLT DE LA SAGRADA FAMÍLIA I DEL PARC GÜELL… I APRENDREM ENCARA MOLTES COSES MÉS!


Xarxes socials:


P-3 VISITA EL ZOO

2012/05/29

ZOO

ELS NENS/ES DE P3 HEM POGUT CONÈIXER PERSONALMENT ELS FAMILIARS DE LES NOSTRES MASCOTES DE LA CLASSE: EL DOFÍ SERAFÍ I EL PINGÜÍ MARCEL·LÍ.

TAMBÉ HEM VIATJAT AMB TREN PER DINS DEL ZOO I AIXÍ HEM POGUT VEURE TOTS ELS ANIMALS SENSE CANSAR-NOS GAIRE.

 


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE P-5 VISITEN EL CRAM

2012/05/29

Les classes dels Planetes i els Continents han visitat les instal.lacions dels CRAM.  

Han pogut fer d´investigadors sota l´aigua i han vist les tortugues Bobes que s´estan recuperant gràcies a l´ajut de veterinaris i voluntaris. El proper mes d´octubre, les que ja estan curades, seran deixades en llibertat a la platja del Prat.

A la tarda ens ho vam passar d´allò més bé jugant a la platja.

 


Xarxes socials:


COM AJUDAR ELS FILLS A ESTUDIAR?. XERRADA FEAC

2012/05/25

 

Família Escola Acció Compartida, una realitat present on escola i família es comprometen i interaccionen envers l’educació dels nostres alumnes i fills. El  dimarts dia 22 de maig, vam poder assistir a la xerrada d’en Juanjo Fernández: “com ajudar els fills a estudiar”.  Han estat moltes les estratègies donades. Una conferència densa en continguts (molts recursos i  orientació) i lleugera en execució (doncs en Juanjo ha esdevingut un àgil i excel·lent comunicador). I sí, hem començat amb dos principis bàsics; l’ INTERVENCIÓ si s’és cau (les evidències i el diàleg ens ajuden) i la idea, sempre present, de que TOTHOM POT CANVIAR I MILLORAR. Només així…, podem construir i avançar, no? Així que posem fill a l’agulla i deixeu-nos de preocupar.

I si voleu saber més…, en el nostre nou bloc del FEAC (http://instantsfeac.blogspot.com) podreu trobar més informació. Esteu tots, convidats a ser-hi. El trobareu en aquesta mateixa web: ESCOLA DE PARES-FEAC.


Xarxes socials:


Arxius:

TALLER ONCE

2012/05/23

Els alumnes de tercer, hem gaudit d’un taller de la O.N.C.E. On hem pogut comprovar el que senten les persones amb dificultats de visió. A més hem après el codi Braille que utilitzen per comunicar-se i que per cert és molt difícil.


Xarxes socials:


Arxius:

OFRENA FLORAL

2012/05/23

Com que estem al mes de Maig, el mes dedicat a la Verge Maria,  els nens i nenes d'infantil i de Cicle Incial hem volgut anar a la capella a fer-li un regal: unes flors, que l’han omplert de color i de bona olor! A més, hem parlat del que significa que Maria és mare de tots,  hem resat l’Ave Maria i li hem cantat una cançó molt bonica.


Xarxes socials:


Arxius:

SA, BO I NYAM !!

2012/05/22

Aquest és el títol d’un dels treballs de matemàtiques que hem fet els nens i les nenes de durant el tercer trimestre d’aquest curs.

Tornant de Setmana Santa vàrem elaborar una taula de freqüències sobre els esmorzars que preníem a l’escola. Cada esmorzar tindria un color representatiu.

 Arribat el moment i fet el recompte de dades, hem elaborat  diferents tipus de gràfics, a mà i amb l’ordinador.

Hem estudiat la “moda”, la dada que més es repeteix, constatant que som “ELS CAMPIONS DE L’ENTREPÀ”.

Tot recordant allò que ja sabíem dels cursos anteriors hem analitzat els resultats, descobrint  quins hàbits alimentaris podríem millorar i quins hem de potenciar més.

Aquí teniu el gràfic circular. A nosaltres ens ha fet reflexionar molt mentre apreníem  conceptes nous.


Xarxes socials:


A bord del Titanic

2012/05/21

Avui els alumnes de sisè han acabat el seu projecte del Titànic visitant l’exposició temporal que es troba al Museu marítim de Barcelona.

L’exposició transporta els alumnes al passat i permet conèixer com era la vida a bord del vaixell. Han pogut veure objectes recuperats i rèpliques exactes d’algunes habitacions. 

Ha estat una visita que han aprofitat per acabar d’entendre tot el que va passar aquell mes de maig de 1912.


Xarxes socials:


Arxius:

Cloenda de l'activitat dels Padrins Lectors

2012/05/18

Els alumnes de 1r de Primària i de la ESO, s’han trobat avui per donar-se les gràcies a la cloenda de l’activitat dels Padrins Lectors. El comiat ha estat molt emotiu. Els grans, amb les seves mans, han fet regalets pels petits: Dibuixos per pintar, sopes de lletres i un munt d’animals i flors de papiroflèxia!!!! Molt i molt elaborat i amb molta bona voluntat i estima. Els petits, per la seva banda, s’han emocionat i s’emporten un record molt especial.


Xarxes socials:


Arxius:

RECORDATORI XERRADA COM AJUDAR ALS FILLS A ESTUDIAR

2012/05/17

Benvolgudes famílies: Recordem que el proper dimarts dia 22 de maig a les 19.00 h. tindrem el plaer de gaudir de la presència del professional Juanjo Fernández qui ens deleitarà amb la conferència: Com ajudar els fills a estudiar?

Des de l'escola us animem a assistir-hi. Aquest acte és obert a tothom. Podeu animar a altres familiars i amics a participar-hi.

 

 


Xarxes socials:


Arxius:

GIMCANA AL MUSEU PICASSO

2012/05/17

Avui els alumnes de P-5 hem anat a visitar el friso de l'escola d'arquitectes i el Museu Picasso. Amb l'ajut dels pares i mares que ens han acompanyat hem fet una petita gimcana buscant quadres a dins del Museu i responent algunes preguntes. Vosaltres sabeu com es diu el bufó que surt al quadre de les Menines?... Pregunteu als vostres fills!!!


Xarxes socials:


Arxius:

Cantània a l’Auditori

2012/05/15

Després de molt de treball i esforç ho hem aconseguit! Ahir els alumnes de 5è i alguns dels seus mestres vam gaudir de poder cantar a l’Auditori de Barcelona. Vam formar part d’un immens cor infantil que va cantar l’obra “50 milions de segons”. Una cantata sobre l’escola que va ser molt aplaudida pel millor públic del món.


Xarxes socials:


Arxius:

TROBADA FAMILIAR AMB PARES I ALUMNES QUE FAN LA I COMUNIÓ

2012/05/14

Ahir Diumenge, familiars i alumnes que enguany fan la Primera Comunió, van gaudir d'una trobada profitosa i molt interessant. Des de l'escola volem agrair a les famílies que han decidit que els seus fills facin un pas més en la seva vida Cristiana. Esperem poder acompanyar-los conjuntament al llarg d'aquest camí.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE 3r D'ESO JA HAN ARRIBAT A LONDRES

2012/05/14

Els alumnes de 3r d'ESO van arribar ahir a Londres i ja estan instal.lats amb les famílies. Avui tot just de bon matí visita cultural per la city. Esperem gaudeixin d'una molt bona estada i puguin practicar l'idioma. Els pares que ens heu autoritzat els podeu seguir pel twitter.

Molt bon viatge. 


Xarxes socials:


Arxius:

ACTE DIA DE LES MATEMÀTIQUES

2012/05/14

Divendres 11 de maig a última hora de la tarda, els alumnes de 6è de primària i tots els de l’ESO, van participar en l’acte d’entrega de premis de les diverses activitats matemàtiques que s’han dut a terme al centre durant aquest curs escolar.

També hi van assistir els alumnes de 5è que voluntàriament havien participat en el concurs de fotografia.

Els alumnes que van obtenir la major puntuació en la lliga matemàtica de cada curs, van participar en les proves Cangur, que és un concurs matemàtic a nivell de tota Catalunya. Cal destacar que l’alumne Marc Alfonso de 3r d’ESO, ha obtingut un molt bon resultat, quedant en la posició 92 dels 7000 participants que hi van haver.

Manifestar també el gran interès que ha despertat en tots els alumnes el concurs de fotografia matemàtica. Aquest any tant el nivell de participació com el de qualitat artística ha estat molt elevat. En aquest àmbit hi han participat també professors del centre. Cal destacar que el jurat d’aquesta modalitat de professorat han estat els propis alumnes i amb molt bon criteri han seleccionat la fotografia matemàtica del professor Jordi Cabello que porta per títol 180 graus que tanmateix ha estat seleccionada com a finalista per l’ABEAM ( Associació de Barcelona per a l’estudi i aprenentatge de les matemàtiques).

Des de l’escola, creiem en les matemàtiques i les potenciem com a disciplina que desenvolupa capacitats i estructura el pensament.

Felicitem doncs a tots els participants i guanyadors pel seu esforç, el seu interès i la seva implicació. Tots van obtenir la seva recompensa.

 


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 4T D'ESO JA SON A BERLÍN

2012/05/14

Els alumnes de 4t d'ESO ja han arribat bé a la seva respectiva destinació. S'ho estan passant d'allò més bé. Cares de felicitat acompanyen les diverses activitats que tenen programades. Les famílies que ens heu autoritzat els podeu seguir des del Twitter de l'escola! Gaudiu d'una molt bona estada.


Xarxes socials:


Arxius:

MANEL FUENTES ENTREVISTA UN ALUMNE DE L’ESCOLA

2012/05/13

Aquest matí als estudis de Catalunya ràdio ha tingut lloc una tertúlia sobre el tema de la crisi i les seves conseqüències. Juntament amb el pedagog i filòsof Gregori Luri, han estat convidats alguns dels guanyadors del  9è concurs de la Pilarín Bayés “Contes de la crisi”, entre ells el nostre alumne Alejandro Martínez de 4t-EP.

Al programa s’ha analitzat la situació actual del país i s’ha parlat del punt de vista d’actuació dels infants davant aquest fet.

Els guanyadors tindran els seu llibre publicat amb il·lustracions de la Pilarín Bayés. L’entrega de premis tindrà lloc el proper 30 de maig a una sala del Palau Robert.


Xarxes socials:


6a TROBADA MAIL ART: alumnes del Roser i alumnes Col·legi Vedruna de Terrassa

2012/05/11

Des de fa sis anys i des de l’Àrea d’Educació Visual i Plàstica, el Col·legi Vedruna de Terrassa i la nostra escola, fem el Projecte d’Intercanvi Artístic Mail Art. Un projecte voluntari pels alumnes de 3r i 4t d’ESO on, al llarg de sis postals  i de forma visual i plàstica, s’expliquen a si mateixos als alumnes de l’altre escola. Avui els Mail Artistes del Roser ens hem desplaçat a Terrassa per trobar-nos amb els Mail Artistes del Vedruna Vall.  Ha estat una jornada plena d’emocions, on ens hem conegut, hem compartit art i on s’han lliurat els premis a la millor seqüència de postals de les dos escoles i categories. Els guanyadors/es han estat:

1r Nivell - 3r d’ESO: Laura Montero (Escola MdD del Roser) i Irene Solé (Col·legi Vedruna)

2n Nivell – 4t d’ESO: Maria Liang (Escola MdD del Roser) i Josep Rosell (Col·legi Vedruna).

L’enhorabona!!


Xarxes socials:


CONCURS FOTOGRAFIA MATEMÀTICA - ÀLBUMS DE FOTOS

2012/05/11

Ja teniu disponibles, a l'apartat 'Fotos' d'aquesta mateixa web, les fotografies que els alumnes de Primer i Segon Cicle de Secundària, Cicle Superior de Primària i el Professorat ha presentat al Concurs de Fotografia Matemàtica d'enguany.  Aquesta tarda es farà el lliurament dels premis a la Millor Fotografia Matemàtica de cada categoria de l'escola.

Gaudiu-ne i sort a tots els participants!

 

 


Xarxes socials:


PARTICIPEM A 'THE BIG CHALLENGE'

2012/05/10

Aquest matí els alumnes d'ESO inscrits a 'The Big Challenge' participen en aquest concurs-joc en anglès que s'organitza a diversos països europeus. Les preguntes del test avaluen  tant el coneixement de la llengua anglesa com el de la seva cultura.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

MANEL FUENTES ENTREVISTA UN ALUMNE DE L’ESCOLA

2012/05/09

Aquest matí als estudis de Catalunya ràdio ha tingut lloc una tertúlia sobre el tema de la crisi i les seves conseqüències. Juntament amb el pedagog i filòsof Gregori Luri, han estat convidats alguns dels guanyadors del  9è concurs de la Pilarín Bayés “Contes de la crisi”, entre ells el nostre alumne Alejandro Martínez de 4t-EP.

Al programa s’ha analitzat la situació actual del país i s’ha parlat del punt de vista d’actuació dels infants davant aquest fet.

Els guanyadors tindran els seu llibre publicat amb il·lustracions de la Pilarín Bayés. L’entrega de premis tindrà lloc el proper 30 de maig a una sala del Palau Robert.


Xarxes socials:


ENTREVISTA A CATALUNYA RÀDIO

2012/05/08

Demà dimecres 9 de maig, a les 10:00, l'alumne de 4t A de Primària Alejandro Martínez serà entrevistat a Catalunya Ràdio juntament amb els altres gunayadors-es del concurs de contes escrits per nens i nenes Pilarín Bayés. Recordem que el passat 23 d'abril l'Alejandro va ser guardonat amb el primer premi de la seva categoria en aquest concurs que tenia com a tema 'Valors per superar la crisi.


Xarxes socials:


CONTA CONTES

2012/05/07

ELS NENS/ES DE P3 HEM ANAT  A LA BIBLIOTECA DE CAJA MADRID A ESCOLTAR CONTES MOLT DIVERTITS.

EL MÉS INTERESSANT HA ESTAT CONÈIXER UN NOU AMIC: EL RATOLÍ CALIXTE QUE ENS HA ENSENYAT A TENIR CURA DELS CONTES I A SABER ESTAR “CALLADETS”.


Xarxes socials:


Ritmes al Romea

2012/05/04

El passat divendres 4 de maig els alumnes de 1r vam anar al Teatre Romea a veure de prop com es tocaven diferents tipus d'instruments de percussió.  Vam veure des d’una darbuka a una bateria i ens van explicar molts contes! I a més a més... vam picar de mans!


Xarxes socials:


2ª TROBADA AVIS-ALUMNES

2012/05/03

Una tarda emocionant, plena d’anècdotes, divertida, entretinguda, ... són les paraules que alumnes i avis han citat després de la 2ª trobada avis-alumnes que es va celebrar el passat dimecres 2 de maig.

La tarda va començar amb una tertúlia on els avis comentaven com era la seva vida durant la guerra i la postguerra. Els alumnes molt atents a les  històries feien preguntes d’allò que desconeixien.

Una vegada vam acabar els alumnes tenien preparada una petita sorpresa al pati vermell de l’escola: Un berenar!!!

Avis i àvies moltes gràcies per compartir la vostra experiència amb tots nosaltres. 


Xarxes socials:


PROCEDIMENTS PICTÒRICS: VISITA A LA FUNDACIÓ TÀPIES

2012/05/02

Antoni Tàpies, és un autor que es caracteritza per la riquesa en la utilització de diferents procediments a l'hora de crear les seves obres: grattage, esquitxada, tècnica mixta, materials en relleu, cera fosa... Així doncs, la nostra visita a la Fundació Antoni Tàpies ens ha servit per conèixer com es duen a terme aquests i quin aspecte final tenen les obres realitzades per mitjà d'quests procediments pictòrics.

 


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

VISITEM EL MUSEU DE LA MÚSICA

2012/04/27

El passat divendres 27 d’abril els nens i nenes de 3r vam visitar el museu de la música. Mai havíem vist tants instruments junts! Ni de tant diferents! Vam descobrir com es feien els primers instruments de percussió i vam veure moltes arpes! També en vam tocar alguns!


Xarxes socials:


LES NOSTRES MASCOTES VAN A CLASSE

2012/04/27

A 2n de Primària estem treballant el tema dels animals i, entre d’altres activitats,  aquests dies rebem la visita d’uns convidats molt especials: les nostres mascotes!

Alguns nens i nenes han portat a classe peixos, tortugues, hàmsters, ocells… i tots els hem pogut conèixer i veure com són de ben a prop.

Aquí estem amb el Pipo, la Papallona, el Jerry i dos peixets que encara no tenen nom: gràcies per venir a la nostra escola!!


Xarxes socials:


VISITA A L'AQUÀRIUM

2012/04/24

La sortida a l'Aquàrium dels alumnes de 1r de primària ha estat genial. Taurons, llenguados invisibles, cavallets de mar embarassats, taurons vegetarians i... un tauró diminut!!!!

Tot plegat un mar d'animals increïbles!!!


Xarxes socials:


GUANYADOR DEL NOVÈ PREMI PILARÍN BAYÉS

2012/04/23

L’alumne Alejandro Martínez de 4t A ha estat guanyador d’un dels cinc premis del Novè concurs  Pilarín Bayés per la categoria del Cicle Mitjà. Amb la temàtica 'Valors per superar la crisi', el seu conte serà publicat per l’ Editorial Mediterrània i  il•lustrat per la pròpia Pilarín, qui ha estat també la presidenta del jurat.

El veredicte s’ha fet públic aquest matí de Sant Jordi, a Els matins de TV3, i a finals del mes de maig tindrà lloc una gran festa per fer el lliurament dels premis als autors dels contes guardonats.

Moltes felicitats, Alejandro! Continua escrivint així de bé!


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

CELEBREM SANT JORDI A L'ESCOLA

2012/04/23

Un any més la nostra Escola es vesteix de festa per celebrar la Diada de Sant Jordi. Al llarg del dia, des dels més petits fins als més grans, tots els alumnes realitzen activitats culturals: paradetes on es comparteixen i  intercanvien llibres, conta-contes per als més menuts, i, com sempre, l’entrega de premis del Concurs Literari de les etapes de Primària i Secundària, on tots els alumnes demostren que la bona escriptura no és només patrimoni dels escriptors consagrats: la voluntat, la imaginació i l’esforç hi tenen molt a dir.
També els alumnes de la nostra escola han pogut  copsar l’ambient festiu que  viu  Barcelona, tot passejant per la Rambla de Catalunya i contemplant els colors dels llibres i les olors de les roses que tempten el vianant indecís i li encomanen la màgia de la diada d’avui, on la festa  de la cultura es viu al carrer: lletres i flors com a únic referent.


Xarxes socials:


ENGLISH SUMMER CAMP - CASAL D'ESTIU EN ANGLÈS

2012/04/19

Us informem que ja s'han obert les inscripcions per a l'ENGLISH SUMMER CAMP, casal d'estiu en anglès que, estiu rera estiu, la nostra escola ofereix tant a les famílies del centre com a  externes. Podreu trobar el full d'inscripció clicant sobre el logo 'ESTIU BEST' que trobareu a la dreta d'aquesta mateixa pantalla.

 


Xarxes socials:


VISITEM L´HORT DE CAN CANADELL

2012/04/19

Ahir dimecres tots els nens d´Infantil de l´escola vam visitar Can Canadell. Vam aprendre a cuidar l´hort, vam plantar diferents verdures, les vam tastar i ens van ensenyar a preparar una bona amanida amb pebrot, enciam, tomàquet i ceba. Boníssima!!!

A més, vam fer un munt d´activitats.


Xarxes socials:


VISITEM LA FÀBRICA DE PATATES TORRES

2012/04/13

Avui els alumnes de sisè hem visitat la fàbrica de Patates Torres a Dosrius (Mataró). Ha estat una visita molt interessant on hem pogut observar clarament el procés d’empaquetatge de les patates sense cap tipus de conservants.

En acabar la sortida hem anat a dinar a la platja on hem pogut jugar i compartir una estona molt divertida.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE PRIMÀRIA JA HAN ARRIBAT A LA CASA DE COLÒNIES. AGAFANT FORCES!!

2012/04/11

Els alumnes de primària ja han arribat al seu destí. De moment fa bon dia i esperem que s'aguanti així. Com podeu veure, el menjar no hi pot faltar. Cal doncs agafar forces per passar tres dies plens d'activitats i aventures. Gaudiu tots  d'una bona estada.


Xarxes socials:


EL GAT DE BOTERO

2012/03/30

Els nens de P-5 han treballat aquest segon trimestre l´obra de Fernando Botero. Una de les activitats proposades consistia en buscar on era el Gat de Botero, com era i quant pesava. Després d´una llarga discussió, van plantejar una sèrie d´hipòtesis sobre si ells pesaven més o menys que el Gat i de com ho podrien fer per esbrinar-ho. Van decidir portar una bàscula i començar a pesar nens, primer de P-5... després de P-4... i, finalment també els de P-3. Al final, els nens d´infantil de l´escola pesen més que el Gat de Botero. Ho hem aconseguit!!!!


Xarxes socials:


PROJECTE TELEMÀTIC: ELS ALUMNES DE 4t DE PRIMÀRIA A MONTSERRAT.

2012/03/23


Els alumnes de 4t de primària han anat avui a Montserrat.  Han viatjat amb  l'arbre que l'Eduard, el nostre escolanet-guia ens va portar a l'inici de curs per a cuidar-lo i que avui es transplantarà per reforestar una zona de la muntanya. Aquest arbre portarà una placa amb el nom de la nostra escola, el del projecte, el curs i l'any. Prèviament li oferirem a la Mare de Déu a l'acte de la Basílica. A les cintes els nens han escrit bons propòsits personals.


Xarxes socials:


Projecte Interdisciplinari de Primària: ELS NOSTRES AVANTPASSATS

2012/03/22

Ja estem preparats, el gran dia ha arribat, comencem el nostre viatge al passat de la mà dels nostres mestres...  a la maleta portem  il.lusió, motivació i ganes d’aprendre. Des de la prehistòria, passant pels nostres orígens romans, fins a descobrir Amèrica, estem segurs que aquest viatge serà inoblidable.

Com en tots els viatges tenim reporters i ja tenim ganes de poder mostrar-vos els nostres tresors. Us esperem a tots-es a l’exposició dels dies 28 de març i 10 d’abril. No hi falteu!!


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 2n D'ESO HAN ARRIBAT BÉ A LES COLÒNIES DEL DELTA DE L'EBRE.

2012/03/21

Els alumnes de 2n d'ESO ja han arribat al Delta. Sembla ser que per aquesta zona fa bon temps i el sol els aconmpanya. Al principi, com no, molta feina. Descarregar, fer llits ... però després engega la gresca i diversió. Gaudiu força d'aquests tres dies que passen volant.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 1r D'ESO HAN ARRIBAT BÉ A LES COLÒNIES DE PUIGCERDÀ

2012/03/21

Tot i que el dia no acompanya massa, ja que va plovent, els alumnes de 1r d'ESO han arribat perfectament a Puigcerdà. En creuar el túnel del Cadí, el paisatge era nevat. Tots han quedat bocabadats. Aquesta tarda toca patinatge sobre gel. Com s'ho passaran???. Esperem gaudeixin d'aquests tres dies.


Xarxes socials:


ENS ENDISEM AL REFUGI 307

2012/03/16
6è de primària

Avui hem visitat el refugi 307 situat al poble Sec. A classe molt aviat començarem a estudiar la guerra civil i per conèixer una mica la sensació i el que van patir els nostres avantpassats més pròxims hem visitat aquest refugi. És un dels refugis que encara es conserven a Barcelona. Els monitors ens han explicat les normes, qui van ser els que el van construir, anècdotes i moltes coses més.

Ha estat una sortida molt profitosa i amena.


Xarxes socials:


LES CARTES DE PRIMER

2012/03/16

Avui els nens de 1r ens intercanviem cartetes. A l’àrea de llengua treballem diferents tipologies textuals. Aquest trimestre hem treballat: La carta.

Els nens escriuen la seva adreça i una carta a un company de l’altra classe, Ssshhh…. és secret. En un parell de dies, sabran qui és el seu amic misteriós. Per posar-ho en pràctica, hem anat a la bústia, no us ho creureu, per alguns nens era la primera vegada que tiraven una carta a la bústia.


Xarxes socials:


Barcelona TV ENS ENTREVISTA

2012/03/06

Aquest matí 24 dels nostres alumnes  de 3r a 6è han participat d'una gravació pel programa Connexió Barcelona de BTV que ha tingut lloc a la nostra escola. Aquest programa s'emet els dijous a la tarda, entre les 17:30 i les 19:30, i té una secció fixa que es grava en les escoles on els nens i nenes responen preguntes sobre diversos temes. 
Primer hem passat nervis tots plegats pensant quines preguntes ens faríem i veient la càmera que ens estava gravant però ara estem més nerviosos i impacients perquè tenim moltes ganes de veure com sortim a la tele...
L'emissió de les imatges enregistrades avui tindrà lloc en 3 dies diferents, coincidint amb l'actualitat dels temes tractats: Les curses populars (22 de març), La Mona (5 d'abril, dijous Sant) i Sant Jordi (19 d'abril). Els programes seran repetits el dia següent en l'edició de matí del mateix programa, a les 13:00.

Xarxes socials:


LA PASTISSERIA I ELS FOLLETS

2012/03/06

Avui tots els nens d´infantil hem anat a la pastisseria de la Neus. Uns follets molt eixerits que viuen amagats per tota la botiga ens han explicat moltes coses: cóm viuen, on dormen, què mengen... però el que més ens ha agradat és que ens han donat la seva recepta màgica per fer galetes!!!

 Ja us explicarem com ens han sortit!!!


Xarxes socials:


CONTINUEM ENSENYANT L'ESCOLA

2012/03/06

Benvolgudes Famílies:

Després de les dues Jornades de Portes Obertes ja realitzades, us informem que continuem ensenyant l'escola, per a totes aquelles famílies que ens volgueu conèixer . Cal, però, demanar visita concertada telefonant al 93.453.10.80 i demanar per la Srta Rosalia o bé Srta. Carmina. Amb molt de gust us atendran.

Gràcies.


Xarxes socials:


SORTIDA DELS ALUMNES DE 1r ESO B a TV3/CATALUNYA RÀDIO

2012/03/05

Els alumnes de 1r d’ESO B divendres vam tenir la sort de poder visitar els estudis de TV3. Vam trepitjar el plató on graven els Tele Notícies i la sala de realització,  vam veure la sala de redacció i per uns minuts seguérem  al plató del programa Divendres.

Ens va impressionar la gran infraestructura i coordinació que ha d’haver perquè al donar-li al comandament a distància de casa puguem veure un programa.


Xarxes socials:


SORTIDA DELS ALUMNES DE 1r ESO A a TV3/CATALUNYA RÀDIO

2012/03/05

Els alumens de 1r d'ESO A hem participat del SUPERTRAM, una iniciativa per a conèixer el funcionament de dos mitjans de comunicació: TV3 i catalunya ràdio. El recorregut l'hem fet amb tramvia i gràcies a les explicacions d'un guia hem descobert el funcionament de la televisió i de la ràdio. En aquesta sortida hem estat una mica redactors, periodistes, tècnics de so, llum, càmera... i hem trepitjat els platós dels programes com Banda Ampla, Divendres i el telenotícies.També hem participat del directe de ' tot és confús', programa que havia convidat al directiu del Barça Manel Arroyo. També vam ser el millor públic de la ràdio i vam escoltar la crítica d'Àngel Llàtcer de l'obra teatral Incendis. en definitiva, aquest matí compartit ha estat molt instructiu i divertit.


Xarxes socials:


2a JORNADA DE PORTES OBERTES PROPER 24 DE FEBRER, DIVENDRES A LES 15.15h.

2012/03/05

El proper 24 de febrer tornem a obrim les portes de la Nostra Escola. Cal demanar cita prèvia al tel. 93-4531080 (Srta. Rosalia). Per aquelles famílies que no puguin venir, cal telefonar al mateix número i donarem dia i hora a convenir. Molt Agraïts. Escola MARE DE DÉU DEL ROSER. C/ Consell de Cent 214 de Barcelona.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

DUES ALUMNES DE L'ESO SELECCIONADES PEL CONCURS JOVES TALENTS DE RELATS CURTS DE COBEGA

2012/03/01

Dues alumnes de 2n d’ESO han estat seleccionades per representar  la nostra escola en el 52è concurs de joves talents de relats curts que organitza l’empresa Cobega. El certamen tindrà lloc dissabte 24 de març, i hi assistiran alumnes de tot Catalunya. Realitzaran la prova en Llengua Castellana.

El tema serà proposat pels promotors d’aquest concurs en el moment de realitzar-se la prova i valoraran aspectes com vocabulari, sintaxi, originalitat i adequació. Tots ells qualificats habitualment a les classes de llengua.

Tot i la competència, esperem i desitgem que les nostres alumnes gaudeixin del concurs i aprofitin l’oportunitat de què disposen.


Xarxes socials:


VISITEM L'HORT DE CAN MIRAVITGES

2012/02/28
2n de Primària

El dia 24 els nens i nenes de 2n vam anar a passar el dia a l’Hort de Can Miravitges (Badalona). A part de gaudir d’un dia primaveral enmig de la natura , vam poder aprendre més coses sobre les plantes, el tema que estem treballant a Medi.Vam fer tres activitats molt interessants: observar i reconèixer diferents hortalisses collides de l’hort i fer-ne un tast, veure les plantes que hi ha a l’hort en aquesta època i plantar llavors d’espinacs, i aprendre com s’elabora el compost natural per adobar la terra, utilitzant algunes eines com l’aixada, la pala o el carretó.

Ho vam passar molt bé i ara continuarem la feina a classe!


Xarxes socials:


¿QUIÉN ES QUIÉN?

2012/02/22

¡Por fin! Después de unas semanas de trabajo individual en clase de Lengua Castellana, hoy hemos podido jugar con nuestro '¿QUIÉN ES QUIÉN?'. Lo hemos creado entre todos los niños y niñas de 5º con mucha ilusión, esfuerzo y respeto hacia los compañeros/as, celebrando que aunque somos
iguales, ¡somos tan diferentes!.



 


Xarxes socials:


GRESCA I DISBAUXA PER CARNESTOLTES

2012/02/17

Aquest matí el rei Carnestoltes ens ha visitat i ha donat l'última ordre: venir disfressats com volguem, ja sabeu que per Carnestoltes tot si val! Ja és aquí la gresca i la diversió, el xivarri i l'emoció. Prepareu-vos per ballar sense parar! Riure, saltar i cantar! Ha estat una tarda molt divertida, plena de música, disfresses i balls. Tots els nens i nenes hem gaudit a l'escola d'un Carnestoltes genial.


Xarxes socials:


PLANETES I CONTINENTS VISITEN COSMOCAIXA

2012/02/17

Els alumnes de P-5 hem anat a veure el Planetari Bombolla de Cosmocaixa. Hem vist Planetes i Constel.lacions. Hem pogut explicar coses que ja sabíem i n´hem après algunes de noves.  El que més ens ha agradat és que ara cadascú de nosaltres ja sabem quantes voltes senceres hem fet al Sol.

Sabeu quantes voltes heu fet vosaltres?


Xarxes socials:


VIDEOCONFERÈNCIA AMB L'ESCOLANIA DE MONTSERRAT. Alumnes de 4t de Primària

2012/02/17

Aquest matí els alumnes de 4t de primària, ens hem comunicat amb el nostre escolanet guia, l'Eduard, d'una manera ben especial: amb una videoconferència!

A les 10h, ens hem preparat i fet un petit assaig i a les 10.30 hores, ben puntual, l'Eduard, ens trucava. Hem despenjat i... li sentiem la veu i el veiem!!! 

Ell ens ha recordat les activitats que hem de preparar per la Trobada d'escoles a Montserrat i nosaltres hem aprofitat per explicar-li els missatges d'aquesta setmana del Rei Carnestoltes i els balls que hem preparat per aquesta tarda. Ells ens ha dit que es disfressarà de Cowboy!.

També li hem explicat el que vam aprendre a la sortida que vam fer la setmana passada a la Llet Pascual.

Per acabar, tots a l'hora, li hem desitjat un molt bon Carnestoltes.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

EDUCACIÓ PER A LA MOBILITAT SEGURA

2012/02/14

Aquest matí els nens i nenes de 5è estàvem emocionats. Avui faríem Educació física en bicicleta!!! Abans de sortir de l’escola hem recordat entre tots i totes les normes de civisme quan anem en serveis públics. Hem anat en metro fins a la Plaça Espanya. Un cop allà, una guàrdia urbana ens ha acompanyat en autobús fins a l’entrada del telefèric de Montjuïc. Fent un passeig hem arribat al circuït, quina sorpresa!!! No només anàvem a practicar ciclisme!! Hi havia un mini circuït amb senyals de tota mena, pas de vianants, semàfors...i guàrdies urbans!! Hem fet jocs de rol, una estona fèiem de vianants i després de conductors... Què difícil conduir bé!, calia estar atent a totes les senyals i les indicacions. Ha estat una experiència molt profitosa i divertida. Estem segurs i segures que a partir d’avui anirem amb més compte per la ciutat.


Xarxes socials:


PROCÉS D'UPERITZACIÓ A LA LLET PASCUAL - ALUMNES DE QUART

2012/02/11

El divendres dia 10 de febrer els alumnes de 4t de primària  van anar a visitar la fàbrica de Llet  Pascual, a Gurb, a la comarca d’Osona .

Van aprendre quines són les condicions imprescindibles per a que les vaques produeixin llet amb qualitat i van veure projeccions i vídeos sobre el procés d’uperització, desnatat, controls sanitaris i transport adequat. Després d’un aperitiu de productes,  els nens es van posar els vestits i casquets adients per entrar a la factoria i veure tot el treball en cadena per embotellar els productes làctics i la seva posterior distribució. Les  màquines i eines eren modernes i d’alta tecnologia.

A continuació vam anar a dinar  i  jugar una estona a la Plaça Monumental de Vic, on vam completar un gran dia, ben aprofitat i amb un sol esplèndid.


Xarxes socials:


TEATRE EN ANGLÈS: 'GAME OVER'

2012/02/10
CICLE SUPERIOR

Ahir dijous,  els de 5è i 6è de Primària vam anar al teatre del Centre Catòlic de Sants a veure una obra en anglès: Game over. Una obra que feia reflexionar sobre el món dels videojocs i les conseqüències de portar aquests jocs al límit. Al final, vam poder fer preguntes als actors i a les actrius per resoldre els nostres dubtes i curiositats.

 

Yesterday, 5th and 6th grade of Primary went to the Centre Catòlic de Sants to see an English play: Game over. The play was completely in English and it was about a reflection on the world of videogames and the consequences of taking their consumption to the limit. At the end, we had the opportunity to ask questions and curiosities to the actors.


Xarxes socials:


JORNADA DE PORTES OBERTES 15 DE FEBRER 15.30

2012/02/10

Dimecres 15 de febrer obrim les portes de la nostra escola per a totes aquelles famílies interessades a conèixer el nostre centre. Cal demanar cita prèvia. Si no us va bé aquest dia podeu telefonar i concertarem una visita a hores  i dies convinguts.

Podeu trucar al 93.453.10.80 i demanar per Sta. Rosalia o Srta Carmina.

Gràcies. Us hi esperem!


Xarxes socials:


EL REI CARNESTOLTES ARRIBA AL ROSER

2012/02/09

Carnestoltes, Carnestoltes

El món volta a l’inrevés!

Amb disfresses, músiques i gresca

ens ho passarem d’allò més bé!!


Xarxes socials:


ROBIN HOOD IN ENGLISH

2012/02/09
3r i 4t anem al teatre

Avui els de 3r i 4t de Primària hem anat al teatre Guasch a veure una obra en anglès: Robin Hood. L’obra, completament en anglès, barrejava moments musicals, moments divertits i moments emocionants. Ha estat molt interessant i fins i tot al final hem pogut parlar amb als actors per planteja’ls-hi algun dubte o alguna curiositat.

Today, 3r and 4th class of Primary have gone to the theatre to see an English play: Robin Hood. The play, completely in English, has mixed musical, funny and exciting moments. It has been very interesting. After the play, we have talked with the actors, and we have asked them some doubts and some curiosities.


Xarxes socials:


APADRINAMENTS EN ANGLÈS

2012/02/09
6è E.P. i 3r ESO

Avui6è de primària i 3r de la ESO hem començat els apadrinaments lectors en anglès. La trobada ha estat molt divertida.Cada alumne anàvem amb una carota d’un personatge conegut i al pati havíem de trobar la nostra parella.
Després de la trobada els nens de sisè hem començat a llegir un llibre en anglès “Changing places” i els nostres padrins de 3r de la ESO ens han ajudat a entendre i a pronunciar correctament.
Ha estat una experiència molt agradable que gaudirem durant tot aquest segon trimestre.
Today, 6th class of Primary and 3r grade of Secondary have started “apadrinaments lectors” in English. It has been a lot of fun. Each student  got a mask of a famous character and in the playground we have looked for our pair.
After the meeting, we have started to read a book in English called “Changing places” and our “padrins” of 3rd ESO have helped us to understand and pronounce correctly.
It has been a very interesting experience which we are going to enjoy during this term.

Xarxes socials:


Arxius:

ELS NENS DE P3 FAN DE PINTORS

2012/02/08

Els nens de P3 hem anat  a Caixa Fòrum a veure el mural de Sol Lewit. Ens hem posat samarretes de colors i hem fet de pintors amb el nostre cos. A la classe també farem un mural de colorins.


Xarxes socials:


THE BOARDING SCHOOL OF HORRORS

2012/02/08

Today, our 1st and 2nd of ESO students have enjoyed a very exciting play in English: 'The Boarding School of Horrors', by the Open Theatre company. This play mixes ghosts, drama, love, songs and humour with a very unusual and surprising ending.  After the play, the students have had the opportunity to ask questions to the actors.

Avui, els nostres alumnes de 1r i 2n d'ESO han gaudit d'una obra en anglès molt emocionant: 'The Boarding School of Horrors', de la companyia Open Theatre. Aquesta obra barreja fantasmes, drama, amor, cançons i humor amb un final soprenent i poc usual. Després de l'obra, els alumnes han tingut l'oportunitat de fer preguntes als actors.


Xarxes socials:


UN DIA A L'EDAT DE PEDRA

2012/02/07

Els/les alumnes de 5è ens hem traslladat per un dia a l'època de la Prehistòria. Ens hem endisat en la cova de la Font Major de l'Espluga de Francolí i allà hem constatat les dures condicions que van patir els nostres avantpassats.

Hem vist algunes de les rudimentàries eines que havien creat, hem estat testimonis d'alguns rites i creences i ens hem sentit propers a la realitat d'aquells nens i nenes que jugaven amb els recursos que tenien al seu abast. Quina vida tan diferent a la nostra!

El més divertit de tot ha estat construir en equip una cabana com la de les tribus nòmades, aprofitant una balma i amb l'ajut de pals, pells de cavalls i branques amb fulles. També ens hem convertit en artistes rupestres realitzant un dibuix a sobre d'una llosa de pedra i amb una pintura feta de clara d'ou i òxid de ferro.

Què divertida i interessant ha estat aquesta sortida! I quin fred havien de passar els nostres 'rebesavis'! Nosaltres estem molt agraïts a tot el que van anar descobrint i inventant ja que això ens ha permès tenir una vida molt més còmoda en l'actualitat.


Xarxes socials:


XERRADA PELS ALUMNES DE 2N ESO: ALCOHOL I SOCIETAT

2012/02/07

Aquest matí, els alumnes de 2n d'ESO han tingut una xerrada informativa sobre els riscos de l'alcohol a càrrec de la Fundació alcohol i societat. Aquesta és una activitat que l'escola duu a terme des de fa molts anys amb l'objectiu de conscienciar els nostres alumnes sobre els perills de  l'alcohol. La primera part de la xerrada ha estat informativa i la segona part ha consistit en unes dinàmiques de grup on els alumnes han pogut demostrar els coneixements apresos.


Xarxes socials:


DEMÀ DIVENDRES DIA 3 L'ESCOLA ROMANDRÀ OBERTA

2012/02/02

Benvolgudes famílies i professorat: Seguint les indicacions del Departament d'Interior en la roda de premsa emesa pel Conseller  Felip Puig,  a les 20.00, demà divendres dia 3 l'escola romandrà oberta amb tota normalitat. 

Per actualitzar les noves instruccions us remeto a seguir la informació al http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament


Xarxes socials:


EPISODI DE FRED I RISC DE NEVADES

2012/02/02

Benvolguts pares,

Donades les previsions  meteorològiques d’onada de fred i risc de possibles nevades, el Departament d’Ensenyament d’acord amb Protecció Civil, ha activat un pla d’emergència que a hores d’ara s’ha elevat a nivell 2. Davant la incertesa del que pugui passar, no podem saber si l’escola romandrà oberta o no demà. Caldrà anar seguint la informació que els mitjans de comunicació vagin donant. De totes maneres, a partir del vespre, us mantindrem informats a través de la web de l’escola.


Xarxes socials:


CONTES DE TOTS COLORS ARRIBA A 1r d'ESO.

2012/02/02

Els alumnes de 1r d'ESO han gaudit de l'acte Contes de Tots Colors que s'ha realitzat a l'escola. Hem passat pel món de les lletres a través dels contes, tot aprenent la interpretació, entonació i diferents relats.


Xarxes socials:


REGALEM ABRAÇADES

2012/01/30

Avui per celebrar el dia de la pau, els alumnes de sisè de primària hem regalat abraçades. A les nou del matí hem rebut a la porta de l'escola a companys/es, pares, mares,...amb cartells fent saber que feiem abraçades gratis a tothom que volgués. Ha estat una estona molt divertida per començar bé el dia.


Xarxes socials:


EL ROSER CELEBRA EL DIA DE LA PAU ESCOLAR I LA NO-VIOLÈNCIA.

2012/01/30

Avui, com cada any, els alumnes, professors i personal de l'escola Mare de Déu del Roser, ens hem reunit plegats per a conmemorar el dia escolar de la Pau i la No Violència.  Vivim en un món plural i divers on persones i grups socials som diferents. Fruit d'aquesta diversitat, a vegades, sorgeixen conflictes i problemes: racisme, la no acceptació del que físicament és diferent a mi...  Des de l'escola potenciem les bones actituds, fomentem el respecte com a base fonamental per a construir espais de Pau. Pensem que la violència i les actituds de rebuig deshumanitzen a qui les practiquen. Si eduquem en la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, les bones formes contribuirem a la millora de la societat actual. Gràcies a tot per ser portadors de PAU.


Xarxes socials:


MOMENTS DE PRESA DE DECISIONS

2012/01/30

A 5è hem iniciat en el taller de Raonament Lògic diverses sessions trimestrals on els nens i les nenes juguen junts, amb el tangram, dòminos, balances i/o escacs.

Els escacs és un dels jocs que més èxit té entre els/les alumnes. Aquests jocs són eines perquè els infants exercitin la seva capacitat d'analitzar racionalment, perquè aprenguin a pensar i assumeixin els encerts o les errades de cada jugada després d'haver-la fet com a conseqüència d'una decisió pròpia.


Xarxes socials:


PAVELLÓ MIES VAN DER ROHE: UN EXEMPLE DE DISSENY

2012/01/24
Visita dels alumnes de 3r d'ESO - Àrea d'E. Visual i Plàstica

Sabíeu que el Pavelló Mies Van Der Rohe es va construir al 1929? Sabíeu que la Cadira Barcelona, que va ser dissenyada per aquest pavelló, encara es ven? Sabíeu que el seu arquitecte va dirigir la prestigiosa i pionera escola de disseny Bauhaus?

Aquestes i d'altres qüestions són les que hem aprés amb aquesta visita i ens han ajudat a introduir-nos en el món del Disseny, en concret el Disseny Insdustrial, per a després, ja a l'aula, desenvolupar un treball sobre aquesta disciplina.


Xarxes socials:


SORTIDA DELS ALUMNES DE 3r A MERCABARNA

2012/01/12

 

Els alumnes de tercer, el dimarts dia 10, vam anar a Mercabarna. La sortida va ser molt interessant. Els nens van poder observar el camí que segueix el peix fins que arriba al plat (el fons marí, tipus de pesca, comercialització i preparació per a la venda) . També hem treballat nocions fonamentals per seguir una dieta saludable. A més van fer un toca- toca de diferents crustacis i peixos. Finalment van dinar tots plegats. Ha estat una sortida molt enriquidora.  


Xarxes socials:


LA GUÀRDIA URBANA ENS VISITA

2012/01/10

Avui a les classes de P-5 ens ha visitat una Guàrdia Urbana i ens ha recordat les normes bàsiques de civisme: què hem de fer quan anem pel carrer, quan creuem una cruïlla, quan anem en cotxe...També hem après paraules noves com vianants, vorera o calçada. Ha estat una experiència divertida i interessant i ens ha agradat molt el seu uniforme.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

REUNIÓ DE PARES DE 6È DE PRIMÀRIA: QUÈ ÉS L'ESO?

2012/01/09

El dia 17 de Gener a les 19.00 els pares dels alumnes de 6è de primària estan convocats a una trobada a l'escola per explicar Què és l'ESO?.  Pensem que és important assistir a aquesta reunió per tal de poder explicar-vos les característiques d'aquesta nova etapa, la seva estructura i quina és la  nostra manera de funcionar. Us agraïm a tots la vostra assistència 


Xarxes socials: