·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

ELS ALUMNES DE L'ESCOLA CELEBREN EL NAIXEMENT DE JESÚS.

2011/12/22

Tota l’escola hem anat a l’església per celebrar el naixement de Jesús que ja s’acosta. Els més petits han beneït el nen Jesús del pessebre de casa, els mitjans li han fet ofrenes, han recordat on va néixer i li han cantat nadales. Els més grans han fet viu el pessebre identificant cada personatge amb una situació social actual. 

Us vaig a confessar un secret: molts alumnes m’han dit com d’especial és compartir aquests moments amb els companys i junts cercar el veritable missatge del Nadal.


Xarxes socials:


EL TIÓ ARRIBA A L´ESCOLA

2011/12/22

Ja fa dies que el Tió ronda per l´escola, grans i petits es dediquen a alimentar-lo amb paciència, esperant el gran moment... i per fi avui, l´últim dia d´escola ha cagat per tothom: plastilina, capsetes per les dents i cordes de saltar.

Quina emoció, tots han cantat i picat ben fort i el Tió s´ha portat com un campió!


Xarxes socials:


BON NADAL A TOTHOM

2011/12/20

Temps de Nadal. Temps d'alegria, de bons propòsits i d'unió. Units hem fet el nostre pessebre, un pessebre fet amb materials reciclats. El Roser vesteix el hall i els seus passadissos amb treballs fets pels alumnes. Tot es transforma. Llums i colors  il·luminen el nostre entorn. Amb els nostres millors desitjos, tot el personal del Roser us diem BON NADAL.

 


Xarxes socials:


INAUGUREM LA 6a Edició del MAIL ART!

2011/12/19
Projecte d’Intercanvi Artístic a l’ESO.

Acabem de rebre les postals de l’Escola Vedruna de Terrassa i les nostres ja han arribat allà!

El mail art és una disciplina artística i experimental que consisteix en l’intercanvi de petites obres, en forma de postals, a través del correu convencional. Tots els participants són voluntaris i acabem de rebre el primer enviament de l’Escola Vedruna de Terrassa.  

El projecte mail art són dotze postals repartides entre 3r i 4t d’ESO. Dotze petites obres que combinen fotografies, dibuixos i textos amb un contingut conceptual i estètic. Obres diferents que giren a l’entorn de la persona que les crea, perquè l’acte de comunicar-se amb aquells que les rebran serveixi d’excusa per plantejar-se qüestions sobre un mateix. La realització es fa a partir de tècniques ben diverses (procediments informàtics, pictòrics, collage, dibuix, cal·ligrafia...) segons les necessitats expressives de cada proposta personal.

Bon Mail Art a tothom!


Xarxes socials:


EL PATGE PETER VISITA ELS MÉS PETITS DE L'ESCOLA

2011/12/16

Aquest any SSMM els Reis d'Orient han enviat a l'escola el patge Peter.Els més petits de la casa han fet realitat els seus desitjos.  Molts d'ells li han entregat dibuixos i cartes per a  que les faci arribar als Reis.  Enmig d'un ambient de respecte i alegria, tots ells han gaudit d'una estona entranyable.  


Xarxes socials:


BENEDICCIÓ DEL NEN JESÚS

2011/12/16

Els alumnes d'infantil i cicle Inicial han anat a l'església per beneir el nen Jesús. Cadascún dels alumnes portava un jesuset petit a les mans. Amb molta cura l'acaronaven i se'l miraven. El capellà ha fet la benedicció i molt contents han cantat una nadala.


Xarxes socials:


SORTIDA DELS ALUMNES DE 5è AL MOLÍ D'OLI DE BIGUES I RIELLS.

2011/12/16

Els alumnes de 5è de primària hem visitat avui un Trull, un molí artesà per fer oli. Ens han explicat el procés d'elaboració de l'oli. També hem, anat a collir olives, i ens han ensenyat una recepta per fer-les macerades. Ha estat una visita típica mediterrània, on hem après molt i ens ho hem passat d'allò més bé.  


Xarxes socials:


Arxius:

P-5 I ANTONI TÀPIES

2011/12/16

Planetes i Continents han estat treballant durant aquest primer trimestre l´Antoni Tàpies, han conegut la seva obra i les tècniques que fa servir per pintar els seus quadres. Els nens de P5 s´han posat a la pell de l´artista i també han pintat una sèrie  d´obres inspirades en ell.

Per acabar la feina han visitat la Fundàció Tàpies on han pogut veure en directe moltes de les obres que ha fet.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES D´INFANTIL VAN AL TEATRE

2011/12/15

Els alumnes de P3, P4 i P5 han anat al teatre a veure els 'Tres porquets', una versió molt divertida i engrescadora on tots han participat i disfrutat de valent. L´experiència ha estat molt positiva, sobre tot pels més petits ja que ha estat la seva primera sortida.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 2N D'ESO VISITEN COBEGA (MARTORELLES)

2011/12/15

Com cada any, l'escola participa en el concurs literari de redacció que la companyia Cobega organitza per a centres escolars. Com a agraiment per a participar-hi, han obsequiat els alumnes de 2n d'ESO  amb una visita a les instal.lacions de la planta embotelladora que Cobega té A  Martorelles. Els alumnes han pogut comprovar tot el procés d'envasat dels diferents productes.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE 6è HEM TREBALLAT LES COMUNITATS AUTÒNOMES D'ESPANYA.

2011/12/13

Aquesta setmana hem exposat per parelles o grups de tres, les Comunitats Autònomes espanyoles. Ens hem vestit amb la roba tradicional de la Comunitat, hem fet maquetes i hem preparat menjar cuinat típic de la regió. Tots estem molt contents pel nostre esforç i hem après molt!!!


Xarxes socials:


DENTS NETES SI!!!. TEATRE: TITELLES DE LES DENTS A 1r DE PRIMÀRIA

2011/12/07

Els alumnes de 1r ja coneixen en Rashid i la Neus. La Neus sempre està menjant caramels i llaminadures. Tot sovint, en Rashid li recorda la necessitat de rentar-se les dents, ja que menjar sempre tans dolços no pot ser bo de cap de les maneres. Un bon dia, la Neus comença a tenir mal de queixal, i l'amic raspall esdevé la seva salvació. Ara cal posar-se en marxa i fer la seva feina raspallant ben fort.

Aquesta obra de teatre de divertiment pretén concienciar els nens i nenes sobre la necessitat de mantenir una bona higiene bucal fluorada i menjar aliments sans per evitar les dolentes càries.

Els alumnes s'ho van passar d'allò més bé.


Xarxes socials:


P-5 VISITA TMB

2011/12/02

Els alumnes de P-5 han visitat l´estació de metro de la Plaça Universitat. Ha estat una sortida molt interessant ja que ens han explicat la importància d´utilitzar el transport públic per estalviar energia i per contaminar menys; hem conegut moltes persones que hi treballen i també ens han parlat de com fer un bon ús de les instal.lcions. Segur que a partir d´ara, quan agafem el metro, el mirarem amb uns altres ulls.


Xarxes socials:


ENS ENDINSEM EN EL MÓN CEL.LULAR

2011/12/01

Ens endinsem en el món cel·lular!!

Sabeu com és la cèl.lula? Quina forma té i com funciona?....

No dubteu en preguntar-ho  als alumnes de 1r d’ESO.

Després d’una recerca intensa, els alumnes han dissenyat la seva propia cèl.lula i ens han explicat les seves parts i per a què serveixen. Han fet tot tipus de maquetes: maquetes de gelatina, de porexpan, de plastelina, de paper….i inclús una “cel.lu-pizza”.

Per aquesta feina tan ben feta, les professores de ciències naturals felicitem a tot 1r d’ESO. L’originalitat i la creativitat han estat els punts forts del projecte. Les maquetes resultants demostren un molt bon treball en equip.  Podem afirmar que ha estat tot un èxit. Esperem que ens torneu a sorprendre ben aviat!!!


Xarxes socials:


INICIEM LA CAMPANYA D'AVISMON DE RECOLLIDA D'ALIMENTS

2011/12/01

Com cada any, arribada l'època nadalenca, l'escola participa en la Campanya AVISMON. Aquesta campanya té com a objectiu recollir aliments pels avis de l'Eixample. Des de l'escola valorem aquesta tasca de solidaritat i de pensar en els altres i agraïm la bona voluntat i participació de totes les famílies en aquest projecte. Gràcies a tothom.


Xarxes socials:


Arxius:

SETMANA DE LA CIÈNCIA: INFANTIL

2011/11/25

Tots els alumnes d´Infantil han pogut gaudir aquesta setmana de divertits experiments que han realitzat les tutores i els nens i les nenes de Primària i Secundària.  Han construït coets i han fet llançaments multitudinaris: han experimentat amb bombolles de sabó; han inflat globus sense bufar;  han pintat amb llet de colors; han fet màgia amb uns cigrons... i moltes coses més. 

Ha estat una setmana molt intensa i divertida.


Xarxes socials:


SETMANA DE LA CIÈNCIA: PRIMÀRIA

2011/11/25

Els nens i les nenes de Primària han estat protagonistes i expectadors d´un munt d´experiments al llarg de tota la setmana. Han pogut observar en directe reaccions químiques, lleis físiques i curiositats del món que ens envolta. En aquest viatge han acompanyat als més petits de l´escola mostrant  tot allò que han après a les classes.


Xarxes socials:


LA QUÍMICA DE L'AIGUA

2011/11/25

Els alumnes de 3r i  4t d’ESO hem anat al museu Agbar de les Aigües a veure un espectacle anomenat: “La química de l’aigua”, dins de les activitats programades de la Setmana de la Ciència.

Allà, mitjançant diferents reaccions químiques i canvis d’estat vam poder entendre que l’aigua és una molècula clau per a la vida.

Amb dissolucions, explosions, barreges i d’altres experiments ens varen explicar les seves propietats: Solubilitat, acidesa, conducció tèrmica i tensió superficial. Tot això de la mà de Dani Jimenez Albiach i 4 ajudants químics d’una manera molt visual i dinàmica.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

LA MARATÓ DE TV3 VISITA L'ESCOLA!!!

2011/11/23

La Marató de TV3 d’aquest any buscarà finançament per la investigació de la regeneració i el transplantament d’òrgans i teixits.

La doctora Margarida Mas Sardà ha vingut a l’escola per explicar als alumnes d’ESO com s’inverteixen aquests diners i a què van destinats. També hem pogut veure un reportatge on persones afectades, ja siguin malalts o familiars, explicaven les dificultats per les quals havien passat i el que havien patit.

La Marató de TV3 recull diners cada any per a la investigació científica de malalties que no tenen, ara per ara, curació definitiva.

Els alumnes han après la gran importància dels  transplantaments ja que gràcies a ells es poden salvar vides. També han escoltat els testimonis del mal moment que passen les persones a l’hora de partir aquestes malalties.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

ARRIBEN LES PISSARRES DIGITALS A INFANTIL!!

2011/11/21

Ja són aquí!!! Els nens d´infantil ja tenen pissarres digitals a les aules i estan encantats amb totes les activitats que es poden fer.  Les mestres ja estan preparant un munt de material per poder-les fer servir.

Aquestes pissarres es sumen a les que ja tenim a l´ESO i a 6è de primària.

Esperem poder-ne gaudir tots i APRENDRE millor.


Xarxes socials:


CONCURS DE CARTELLS DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

2011/11/18

Enguany, els alumnes de 3r i 4t d’ESO han dissenyat el cartell utilitzat per l’escola per anunciar la setmana internacional de la ciència.

Aquest és l’any de la química i els boscos, i els guanyadors del concurs han estat l’Andrea Serrano i el Guillermo Reyna, de 4rt d’ESO que, amb el seu cartell, han combinat a la perfecció aquests dos elements.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

VISITA DE L'EDUARD: EL NOSTRE ESCOLANET GUIA - Projecte Telemàtic Montserrat

2011/11/16

Els alumnes de 4t hem tingut una visita molt important! Per un dia, l'Eduard, el nostre escolà-guia al Projecte Telemàtic Montserrat: Un munt d'Aventures, ha deixat l'Escolania de Montserrat per a venir-nos a conèixer! L'ocasió s'ho mereixia i vam preparar un dia replet d'activitats:

Un esmorzar cooperatiu, va rebre a l'Eduard seguit d'una entrevista (tots i totes estàvem molt impacients per conèixer més d'ell). Després l'Eduard ens va explicar, amb una presentació en power-point, quines activitats fariem a la Trobada telemàtica a Montserrat i ens va ensenyar la cançó del telemàtic. 

Nens i nenes,  professors i professores vam gaudir d'un dia ben especial!


Xarxes socials:


ANEM A CAPELLADES A FER PAPER. JA SOM A 4t.

2011/11/11

Els alumnes de 4t de primària han visitat el molí paperer de Capellades. L'objectiu ha estat veure i aprendre tot el procés de fabricació, des de l'inici fins al final. Resultat: El paper, aquell bon company damunt del qual sempre hi podem deixar nombres, lletres, dibuixos  o l'expressió dels nostres sentiments .


Xarxes socials:


SORTIDA DELS ALUMNES DE 1r ESO AL MUSEU EGIPCI

2011/10/28

Els alumnes de 1r d'ESO han visitat el museu Egipci. La sortida ha estat una experiència molt positiva ja que els alumnes han pogut observar més directament la civilització Egipcia que recentment han treballat en el temari de socials. Entre mòmies, aixovars, màscares,  i  Faraons han passat un matí interessant.


Xarxes socials:


CAPITALS I RELLEU A 6è de PRIMÀRIA

2011/10/21

Aquest any els alumnes de 6è,  han après les capitals, les províncies  i el relleu d'Europa i d'Espanya. Com tots ho han fet tan bé, les  mestres hem proposat una competició entre els dos sisès. Un per  un i amb la pissarra digital, han hagut d'enfrontar-se a un seguit de preguntes. Ha estat molt divertit i els guanyadors finals han estat...


Xarxes socials:


ELECCIONS A 6è

2011/10/18

El dia 20 de novembre hi ha eleccions per escollir al nou president d'Espanya. els alunes de 6è han creat els seus propis partits. Han dissenyat els seus cartells, inventat un eslògan i el divendres 18 de novembre han fet un debat simulant el que els polítics fan a la televisió o a la ràdio. Qui guanyarà?


Xarxes socials:


ELS IOGURTS? PROFITOSOS I SANS. 2n A LA DANONE.

2011/10/11

Una bona dieta alimentícia mai pot oblidar els làctics. Els alumnes de 2n de primària això ho tenen molt clar després d'haver visitat la fàbrica de iogurts Danone. Saber com l'estat líquid de la llet s'ha convertit en quelcom espès i cremós ha estat tot un èxit.. Veure les diferents varietats, i tot el procés fins arribar a l'envàs no és cosa senzilla.   Ara els alumnes saben que el iogurt és sa i que cal tot un procés d'elaboració fins que aquest producte arriba a les seves llars. Tots han vingut molt contents de la sortida.


Xarxes socials:


EL ROSER

2011/10/07

MARE DE DÉU DEL ROSER: Avui és el dia de la Mare de Déu del Roser, la festa de la nostra escola. Com cada any és un dia important de celebració i com a tal tenim un munt d'activitats per als nostres alumnes i professors. Començarem amb el bon dia i salutació a la Mare de Déu del Roser que faran els alumnes d'infantil i de Cicle Inicial, acompanyats de les seves famílies a primera hora del matí a la Capella de l'escola. Enmig del repicar de les campanes oferirem flors i treballs a la Mare de Déu. Entre d'altres activitats cal destacar la xocolatada a l'hora d'esmorzar per a tots els alumnes;  visites a la capella per cursos per oferir el dia a la Mare de Déu i a la tarda GRESCA que ENGRESCA: Des de contes pels més petits, passant pel taller de màgia i jocs  i el super ball amb música modena, la que fa moure a tots els nens i nenes, nois i noies. Gràcies a tots per fer possible aquesta festa i per la vostra participació.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 6è VISITEN LES MINES DE SAL DE CARDONA

2011/10/05

El passat dimecres vam visitar les Mines de Sal de Cardona. Ho vam passar d'allò més bé. Primer de tot vam fer uns experiments am,b la sal. Sabeu que hi ha una planta que és salada? El Salat Blanc. En acabar vam visitar les coves, són molt espectaculars. Al finalitzar la visita vam dinar tots junts i vam passar un dia fantàstic, professors i alumnes.


Xarxes socials:


Arxius:

PRIMERS VISITEN EL MUSEU DE LA CIÈNCIA I LA TÈCNICA DE TERRASSA

2011/10/04

Els alumnes de 1r han visitat el museu de la ciència i la tècnica de Terrassa. La sortida ha estat molt positiva ja que els alumnes han après moltes coses i han pogut gaudir d'un museu interactiu manipulant i observant el que passava. Ànims que ja fem coses de grans!


Xarxes socials:


Arxius:

GEGANTS I CASTELLERS

2011/09/29

Els Gegants i Castellers visiten La Casa de la Caritat per veure l’exposició de Gegants i Capgrossos que organitza l´Ajuntament de Barcelona.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 3r DE PRIÀRIA APRENEN A VEREMAR

2011/09/26

Els alumnes de 3r de primària han treballat el tema de la verema. L'excursió a Sant esteve Sesrovires ha estat molt positiva. Nens i nenes han pogut gaudir del sol del setembre  a plena natura. Per un dia han fet de pagesos i pageses recollint el raïm, aixefant-lo amb els peus i produint un gustós most.  Ara ja en són uns bons experts.


Xarxes socials:


LA MERCÈ ARRIBA AL ROSER

2011/09/24

Els nens de P-4 i P-5 donen la benvinguda als nous alumnes de P-3 celebrant una gran festa amb castellers, gegants i capgrossos. 

Tots junts van ballar i cantar al ritme de la música i s´ho van passar d´allò més bé.


Xarxes socials:


BON INICI DE CURS A TOTHOM

2011/09/12

En nom de l'equip de mestres i professors, personal d'administració i serveis i Equip Directiu us donem la benvinguda al nou curs escolar.


Xarxes socials: