·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

LA IMPORTÀNCIA DE LA MÚSICA EN L'EDUCACIÓ

2021/11/11

La música és un element clau a les nostres vides i ens acompanya d’ençà que som petits fins a la maduresa, per això la importància de la música en l’educació és un element clau que aporta molts beneficis a l’alumnat i els ajuda a créixer a diferents nivells. A continuació explicarem per què és tan important i quin paper té aquesta a l’Escola Mare de Déu del Roser. Acompanya’ns per descobrir-ho! 

Existeixen molts estudis que assenyalen la importància de la música en l’educació i els efectes positius que té en el desenvolupament cognitiu, creatiu, intel·lectual i psicològic dels nens. Inclús s’ha demostrat que la música estimula l'hemisferi esquerre del cervell, encarregat de l’aprenentatge del llenguatge, els números i l’ús de la lògica. 

A l’Escola Mare de Déu del Roser coneixem la importància de la música en l’educació i sabem que aquesta augmenta la capacitat de memòria, atenció i concentració dels alumnes. La relació entre aquesta i altres camps de coneixement com les matemàtiques són més estretes del que ens pensem, i l’estudi de la música afavoreix la memorització de textos i la facilitat per fer raonaments lògics. A més, coneixem dades sobre el treball auditiu que es fa amb la melodia i sabem que aquest beneficia la capacitat de concentració i l’aprenentatge d’altres llengües. 

La importància de la música en l’educació i sobretot en relació amb altres matèries és molt gran, ja que aquesta ajuda a interrelacionar coneixements. A l’Escola Mare de Déu del Roser seguim un projecte educatiu que es basa en el creixement dels nostres alumnes, posant al seu abast tota mena de recursos perquè siguin capaços d’elaborar el seu propi futur. És per aquest motiu que els recursos com la música acompanyen als nostres alumnes des del primer dia. 

Entre els nostres objectius educatius té una gran importància la formació integral dels alumnes, fent que aquests esdevinguin persones preparades acadèmicament i humana. Per aconseguir-ho, ajudem a desenvolupar la seva creativitat a través de l’estudi de la importància de la música en l’educació i fomentem les habilitats comunicatives tan importants en l’aprenentatge dels idiomes.D’aquesta manera aconseguim formar alumnes empàtics, tolerants, resilients, positius i feliços. 

Recordem que l’aprenentatge musical ajuda a la socialització i fomenta la col·laboració, l’esperit crític i el respecte quan es duen a terme activitats col·lectives. A més, la importància de la música en l’educació influeix en com els estudiants aprenen valors, hàbits i costums que els ajudaran al llarg de la seva vida. Per si encara us pregunteu per què és tan important el seu estudi, pensem en què la música ens acompanya al llarg de totes les etapes de la nostra vida, i clarament juga un paper fonamental en ella, cosa que fa que tant els pares com la societat en general comprengui que les matèries artístiques són essencials en l’aprenentatge i creixement dels nens i nenes. 

A l’Escola Mare de Déu del Roser ens prenem molt seriosament la música i per aquest motiu fomentem el seu coneixement a través del treball que fem a les aules, però també com a activitat extraescolar que pot ajudar a reforçar algunes mancances i beneficiar molt als alumnes. A més, es tracta d’una activitat entretinguda que agrada molt als estudiants! Vols saber-ne més? Demana més informació o visita’ns!


Xarxes socials: