·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

DESENVOLUPAMENT DE LA CREATIVITAT A TRAVÉS DE L'ART

2022/02/24

La creativitat és l’art de combinar dues petites idees per crear-ne una de nova, amb sort una gran idea. És l’habilitat de reconèixer patrons que queden amagats a simple vista, qüestionar assumpcions, observar l’entorn de manera crítica i analítica i realitzar noves connexions entre elements dispars.

 

Com funciona la creativitat?

Tenim l’hemisferi esquerre, que és el seriós, el crític, l’analític, el del llenguatge i el de les matemàtiques. I  l’hemisferi dret, que és la part artística, intuïtiva i perspicaç però tot i que hi ha una especialització per regions cerebrals, el que predomina és el fet de compartir tasques. Així la facilitat de tenir respostes creatives està relacionada amb el nombre de connexions entre els dos hemisferis. Segons els neurobiòleg David Bueno, amb la música i l’art el nostre cervell fa gimnàstica i augmenta la plasticitat neuronal, que és la capacitat de fer connexions noves dins del nostre cervell gràcies a les activitats que fem. 

 

Les emocions de benestar i plaer que ens genera l’art i el joc són les que activen el tàlem, que és on hi ha la motivació i per tant, amb activitats creatives el cervell ens compensa amb emocions alegres i sensacions de plaer. Els nens i nenes no juguen per divertir-se, sinó perquè jugant, aprenen. El joc espontani dels infants és intrínsecament creatiu i per això, quan anem creixent i el joc va desapareixent, l’art és una manera de seguir establint connexions o dit d’una altra manera, de jugar i sobretot, d’aprendre. 

 

Així doncs, a l’Escola Mare de Déu del Roser, potenciem les arts, la plàstica, la música i la creativitat per estimular i ajudar a l’aprenentatge de totes les àrees. Perquè quan fem plàstica, toquem un instrument o juguem, estem aprenent, establint relacions dins del nostre cervell, augmentant la nostra plasticitat i en definitiva, entenent el nostre entorn.

A la nostra escola fem moltes activitats per a cultivar la creativitat artística durant el curs, si voleu venir a descobrir-les podeu contactar amb nosaltres, estarem encantats de rebre-us! 


Xarxes socials: