·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

DEPARTAMENT PSICOPEDAGÒGIC I LOGOPÈDIA

2021/09/23

Avui ens centrarem a parlar en l’important paper d’un departament psicopedagògic i de logopèdia en l’entorn escolar com el que fomentem a l’Escola Mare de Déu del Roser. Cada alumne té diverses necessitats educatives que han de ser ateses de manera adequada per tal de preveure, solucionar o millorar qualsevol inconvenient que es pugui detectar. En les escoles, podem trobar que coincideixin alumnes amb diverses necessitats educatives, per això és vital comptar amb un departament psicopedagògic que ofereixi el suport necessari per al benestar físic i emocional dels nostres alumnes. 

 

Què és un gabinet psicopedagògic?

Es tracta d’un servei multidisciplinari que vol detectar les variables que puguin afectar el desenvolupament integral dels alumnes. Funciona com una eina molt útil per assolir la màxima qualitat educativa, duent a terme un seguit d’activitats i programes centrats en una atenció individualitzada. El gabinet psicopedagògic està format per un equip professional de psicòlegs, professors-tutors i directors tècnics que acompanyen als alumnes. 

 

La seva funció està orientada a detectar i preveure les diferents necessitats educatives. Els gabinets psicopedagògics ofereixen assessorament i orientació als membres de la comunitat educativa, detecten les possibles dificultats que puguin afectar a l’aprenentatge dels alumnes i se centren en una orientació individualitzada, control i seguiment dels alumnes. 

 

Un dels seus eixos essencials és l’acció preventiva, que ajuda a detectar a temps situacions com la dislèxia, el TDA, TDAH o el DEA entre d’altres, contribuint a prendre les mesures ideals per a l’adaptació de l’alumne. També ajuden a adaptar els programes a les necessitats de cada alumne.

 

En què consisteix la logopèdia a les aules?

El treball del gabinet psicopedagògic es complementa amb la tasca del logopeda a les escoles, sent fonamental per l’observació i valoració d’aspectes com l'audició, el llenguatge, la parla i la veu dels alumnes i en cas necessari, l’assessorament a les famílies per a la derivació a un especialista. 

Es  du a terme un seguiment especialitzat de cada cas, combinant la seva tasca amb la feina educativa dels mestres, apropant-se a cada alumne. Disposar d’un logopeda a l’escola suposa certa tranquil·litat per a les famílies, ja que es pot fer seguiments de l’evolució dels alumnes des de l’escola. 

 

A l’Escola Mare de Déu del Roser comptem amb un gabinet psicopedagògic i logopèdia que s’implica amb els nostres alumnes, les seves famílies i els professors, per tal d’oferir un acompanyament i alternatives de prevenció, millora i seguiment a les situacions que es puguin presentar a l’escola i permetent el benestar dels nostres estudiants en tots els àmbits. Si en vols saber més contacta amb nosaltres i coneix el funcionament del nostre centre! 


Xarxes socials: