·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

BON NADAL 2013!

2013/12/20

Benvolgudes Famílies:

Des de l'escola Mare de Déu del Roser, els nostres millors desitjos de pau i solidaritat per aquestes festes nadalenques. Que tingueu un bon començament d'any.

Amb estima: Escola Mare de Déu del Roser.


Xarxes socials:


PREMIS XIM I XESCA!

2013/12/20

Ja tenim els primers guanyadors d'aquest curs a Xim i Xesca. Els guardonats aquest primer trimestre amb la disitinció de 'Bons lectors' han estat l'Àlex DLH. pel CM i en Daniel L. pel CS. Enhorabona a tots dos!

Des d'aquí us volem encoratjar a vosaltres i als vostres companys a continuar gaudint de la lectura. Recordeu que podeu accedir a la plataforma també durant les vacances. No deixeu d'entrar i de fer els qüestionaris dels llibres llegits. Quants punts acumulareu pel proper trimestre?


Xarxes socials:


Arxius:

APROPEM L'EMPRESA A L'ESCOLA.

2013/12/19

Els alumnes de 3r ESO han assistit a una xerrada del programa Escola i Empresa a càrrec de FEMCAT fundació EAE.L'objectiu ha estat el de mostrar la necessitat de l'empresa a la societat, despertant l'interès pel món empresarial entre els joves a l'hora que mostrar les habilitats per a poder treballar en el futur: Lideratge, disciplina, creativitat, compromís, honestedat, iniciativa, assumpció de riscos, esperit d'equip, flexibilitat, presa de decisions i esperit crític.


Xarxes socials:


Arxius:

CANTADA DE NADALES AL CASAL D'AVIS

2013/12/18

Els alumnes de P5, 6è i 4art d'ESO han visitat el Casal d'Avis del costat de l'escola per interpretar nadales. Ha sigut un acte molt emotiu on els alumnes i els avis han compartit desitjos i il·lusions en dates tan assenyalades.

Aquesta experiència ens enseya a valorar i a apropar-nos als nostres avis, tan importants a les nostres vides.


Xarxes socials:


ELABORACIÓ DE L'OLI

2013/12/13
ELS DE 5è BATOLLEM LES OLIVES

El passat dimecres dia 11 vam anar d'excursió a Can Ribas per veure el procés d'elaboració de l'oli. Un cop treballats a classe els sectors econòmics, vam poder entendre com passava l'oliva pels 3 sectors: primari, secundari i terciari. Així vam participar en la recollida de les olives, en la seva neteja abans de ficar-les a la trituradora per obtenir la pinyolada i en col·locar aquesta a sobre dels cofins un cop escalfada i abans de premsar-la. Un procés molt interessant i potser més llarg i complexe del que ens podíem imaginar. 

Per la tarda, i després de jugar una bona estona, vam berenar tots junts pa torrat amb oli i vam poder portar una mostra del nostre oli a casa.

Ara, quan veurem l'oli a les botigues pensarem en les oliveres i sabrem tot el procés pel qual ha hagut de passar.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS NENS DE P-5 VISITEN LA FUNDACIÓ TÀPIES

2013/11/29

PLANETES I CONTINENTS VAM VISITAR LA FUNDACIÓ TÀPIES I VAM PODER VEURE EN DIRECTE QUADRES I ESCULTURES DE L´ANTONI TÀPIES.

ENS VA AGRADAR MOLT PODER VEURE LES DIFERENTS TÈCNIQUES QUE UTILITZAVA I QUE NOSALTRES  HAVIEM PRACTICAT A L´AULA: FER PETJADES, POSAR NÚMEROS I LLETRES, UTILITZAR DIFERENTS MATERIALS TROBATS A LA NATURA, I MOLTES COSES MÉS.

PER ACABAR VAM VEURE EL MITJÓ GEGANT QUE HI HA A LA TAULADA. VAM QUEDAR IMPRESIONATS!!!


Xarxes socials:


EL ROSER BALLA A RITME DE SALSA!!! INFANTIL I CICLE INCIAL DE PRIMÀRIA

2013/11/27

PER VEURE UN PETIT VÍDEO DE L'ACTUACIÓ FES CLIC AQUÍ!

AVUI ELS NENS D´INFANTIL I CICLE INICIAL HEM POGUT GAUDIR D´UNA AUDICIÓ  MUSICAL A L´ESCOLA. ENS HA VISITAT LA COMPANYIA  DMÚSICS AMB EL SEU ESPECTACLE  'EL SON DE LA GUAGUA'.

ELS NENS I ELS PROFESSORS HEM BALLAT A RITME CUBÀ I HEM CONEGUT DIFERENTS ESTILS MUSICALS.

HEM PASSAT UNA ESTONA D´ALLÒ MÉS DIVERTIDA!!!


Xarxes socials:


COETS, EXPERIMENTS CIÈNTIFICS...VOLEU VEURE IMATGES I VÍDEOS? VISITEU EL PROJECTE REPORTERS!

2013/11/25

COETS, EXPERIMENTS CIÈNTIFICS...VOLEU VEURE IMATGES? VISITEU EL PROJECTE REPORTERS!

Feu clic AQUÍ per veure imatges i vídeos de les diferents activitats que s'han dut a terme al llarg de la setmana de la ciència.


Xarxes socials:


CLOENDA DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA: GRACIES PER LA VOSTRA PARTICIPACIÓ!

2013/11/25

Finalitzada la Setmana de la Ciència, Mathews us adjunta la solució al darrer repte, les tres piràmides de Mathews en un .pdf, i us animem a que veieu fotos, vídeos i articles sobre el que ha estat aquesta científica setmana a l'escola. Visiteu la nostra web i cliqueu sobre Projecte Reporters (Tintín reporter). http://reportersroser.blogspot.com.es/  

Mathews us  vol agraïr el vostre ajut amb els reptes regalant-vos aquest interessant link on trobareu pàgines web on seguir gaudint de jocs científics!                             http://www.tv3.cat/videos/4690911/Espai-Internet-29092013

Gràcies a tots per la vostra participació!


Xarxes socials:


Arxius:

1r i 2n d'ESO: SETMANA TEMÀTICA DE LA CIÈNCIA AL MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES.

2013/11/22

MÉS IMATGES FENT CLIC AL PDF DEL FINAL DE LA NOTÍCIA!

Els alumnes de 1r i 2n han anat avui al Museu Agbar amb la missió d'investigar l'estranya contaminació de les aigües d'un poble. Aquesta activitat ha estat l'excusa per aprendre molts aspectes sobre la importància dels aqüífers. Aquesta proposta s'enmarca dintre de la Setmana temàtica de la Ciència que cada any organitza el Museu.


Xarxes socials:


Arxius:

5è REPTE DEL DR. MATHEWS!

2013/11/22

Mathews no es pot treure del cap el seu viatge a Egipte i els nombres secrets que s'amaguen a tres piràmides. Per això necessita el teu ajut! 

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte i la solució del dia anterior Mathews va de viatge!


Xarxes socials:


Arxius:

LA MARATÓ DE TV3 VISITA EL ROSER PER LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

2013/11/21

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, al llarg del dia d'avui la Fundació La Marató de TV3, està impartint xerrades als diferents cursos de l'ESO per introduïr a l'alumnat en el tema d'enguany, Malalties Neurodegeneratives, i explicar a què i com es destinen els diners recaptats per les diferents activitats i iniciatives ciutadanes que es donen arreu de Catalunya. 


Xarxes socials:


4T REPTE DEL DR. MATHEWS!

2013/11/21

Mathews vol viatjar per veure als seus amics i familiars, podries ajudar-lo a trobar el millor preu?

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte i la solució del dia anterior Laberints numèrics!


Xarxes socials:


Arxius:

3R REPTE DEL DR. MATHEWS!

2013/11/20

Mathews es troba perdut dins de dos laberints numèrics podries ajudar-lo?

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs aquest nou repte i la solució del dia anterior Pales de platja!

 


Xarxes socials:


Arxius:

GRAN ESTRENA AMB ÈXIT DEL PLANETARI DEL ROSER!

2013/11/19

VIDEO DE L'ACTIVITAT AL PROJECTE REPORTERS CLICANT AQUI I MÉS FOTOS OBRINT EL .PDF DEL FINAL DE LA NOTÍCIA.

La Setmana de la Ciència que ahir va arrencar amb força amb els coets realitzats pels alumnes d’infantil amb les instruccions i ajut dels alumnes de l’ESO, avui  ha continuat amb una de les activitat més esperades: l’estrena del planetari! Dins la bombolla del planetari, els alumnes, un a un, entraven per descobrir la immensitat de l’univers. Poc a poc els alumnes  de 4t d’ESO, han anat desentrellant els petits misteris del firmament com ara les constel·lacions, l’estrella polar, els moviments de la terra així com els mites que els Grecs ens van deixar... Al llarg del matí els nens i nenes que han visitat el planetari s’han pogut maquillar amb motius astronòmics.


Xarxes socials:


Arxius:

2N REPTE DEL DR. MATHEWS!

2013/11/19

Mathews és un amant de la platja i de les matemàtiques i sobre aquest tema, et vol plantejar un nou repte i...ah! i et dóna la solució de la recepta numérica del dia anterior.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte i la solució!


Xarxes socials:


Arxius:

1R REPTE MATEMÀTIC DEL DR. MATHEWS!

2013/11/18

Mathews es diverteix amb els nombres i les operacions. Ara ha decidit jugar amb ells i amb tu.

Per això et convida a seguir aquesta recepta numèrica:

a)      Pensa una xifra de l’1 al 9.

b)      Multiplica-la per 9

c)       Escriu el resultat sota el nombre 12345679 (vigila, falta el 8!).

d)      Fes-ne la multiplicació.

e)      Quin és el resultat? Sorprenent, oi?


Xarxes socials:


REPTES MATEMÀTICS AMB EL DR. MATHEWS!!!

2013/11/17

Si t’apassionen les matemàtiques o t’agraden els reptes personals o en família no deixis de banda al professor Mathews: Aquest vell matemàtic necessita la teva ajuda!  Curiosament, aquesta setmana de la ciència té 5 problemes per resoldre de dificultats diferents. Cada dia ha decidit plantejar una qüestió matemàtica i et desafia a que obtinguis la resposta correcta. Si vols descobrir si ho has fet bé, després de l’enunciat del següent repte trobaràs la solució de l’anterior.

Anima’t a participar-hi, i no t’oblidis d’engrescar a la família perquè et doni un cop de mà!

Confia en el teu raonament matemàtic i gaudeix amb les seves propostes.


Xarxes socials:


Arxius:

JA ESTÀ AQUÍ LA SETMANA DE LA CIÈNCIA A L'ESCOLA CURS 2013-14!!!

2013/11/15

Amb motiu de la 18a Setmana de la Ciència a Catalunya coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, del 18 al 22 de novembre, celebrarem la Setmana de la Ciència a l’escola amb un munt d’activitats que de ben segur us agradaran! Els més petits de l’escola decoraran i faran volar coets. Tindrem cinefòrum científic sobre l’univers. Ens visitarà la Marató de TV3. Anirem al Museu de les aigües de Cornellà. Ens convertirem en científics per una estona fent experiments... I els alumnes més grans presentaran el PLANETARI GOTO EX-3 de l’escola per observar el cel, els moviments dels astres i coneixerem històries mitològiques sobre les constel·lacions. Ah! I...a més a més, cada dia el Dr. Mathews us propossarà un repte científic a la nostra web perquè en família, us exprimiu bé el cervell...! Però no patiu! A l’endemà us donarà la solució!

Acompanyem aquesta notícia amb el cartell guanyador d'enguany. L'enhorabona al Ken M. i Justin C. de 3r A.

Ah! I no deixeu de clicar sobre Projecte Reporters (Tintín reporter) per veure fotos i vídeos de totes les activitats d'aquesta setmana tan especial.

Esperem que totes aquestes activitats us ajudin a despertar i potenciar l’interès vers la ciència i l’astronomia!  


Xarxes socials:


Arxius:

L'ESCOLÀ JAUME VISITA LA NOSTRA ESCOLA.

2013/11/13

Avui, l'escolà Jaume D. ha visitat la nostra escola i ha compartit aquest dia tan especial amb els seus companys de 4t de primària inscrits en el projecte telemàtic de l'àrea d'informàtica: ' Montserrat un munt d'aventures'. En Jaume ens ha vingut a conèixer i a explicar-nos tot allò que farem quan visitem Montserrat i l'escolania. El dia ha estat ple d'emocions: una entrevista, un esmorzar col.lectiu, ah! i en Jaume ens ha deleitat amb unes peces musicals interpretades amb clartinet, el seu instrument preferit. A la tarda ens hem acomiadat desitjant-li una feliç i bona tornada. Al Roser ara ja tens uns bons amics. A reveure, Jaume!!


Xarxes socials:


Arxius:

MOBILITZA´T PER LA SELVA

2013/11/08

ELS NENS DE P-5 HEM COMENÇAT UNA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE MÒBILS A L´ESCOLA PER AJUDAR ELS GORIL.LES I XIMPANZÉS DE LA SELVA DEL CONGO.

SI TENIU MÒBILS QUE JA NO FEU SERVIR PORTEU-LOS A L´ESCOLA.

TOTS JUNTS HO PODEM FER!!!

MOLTES GRÀCIES


Xarxes socials:


LA GUÀRDIA URBANA VISITA P-5

2013/11/08

DOS GUÀRDIES URBANS ENS HA VINGUT A VEURE A LA CLASSE I ENS HAN EXPICAT UN MUNT DE COSES PER PODER ANAR PEL CARRER SENSE PERILL. NOSALTRES, QUE SOM MOLT RESPONSABLES, JA LES SABIEM, PERÒ NO ESTÀ DE MÉS TORNAR-LES A RECORDAR!!!!


Xarxes socials:


EXPOSICIÓ D’APARELLS METEOROLÒGICS DE 4T

2013/11/08

Després d’haver acabat el tema sobre l’atmosfera, hem preparat una exposició d’aparells meteorològics fets a casa, de manera voluntària, amb elements reciclats: pluviòmetres, anemòmetres, termòmetres, penells, mànegues de vent... Ha estat molt interessant i hem après més coses sobre el seu funcionament.

Us convidem a tots els alumnes a visitar-la!


Xarxes socials:


Arxius:

2N D'ESO: XERRADA 'PARLEM DE L'ALCOHOL' A CÀRREC DE LA FUNDACIÓ ALCOHOL I SOCIETAT

2013/11/07

Ahir,  els alumnes de 2n d’ESO van tenir una xerrada a càrrec de la Fundación Alcohol y Sociedad. Durant aquesta, els alumnes van ser informats i previnguts d’una manera ben didàctica dels motius pels quals els adolescents no han de beure alcohol, les conseqüències del seu abús a curt i llarg termini i dels mites i realitats en torn a aquesta substància. En acabar la xerrada, la ponent els va fer participar en un joc actiu de preguntes i respostes per equips per assegurar-se de que la informació que els alumnes havien rebut fos la correcta.


Xarxes socials:


SORTIDA A TMB

2013/11/06

ELS NENS DE P-5 HEM VISITAT LES INSTAL.LACIONS DEL METRO DE BARCELONA.

VIATJAR TOTS JUNTS EN METRO HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA MOLT DIVERTIDA I HEM APRÈS COSES INTERESSANTS I ÚTILS SOBRE EL FUNCIONAMENT DELS CENTRES D´INFORMACIÓ DE LES ESTACIONS.

TOT EL PERSONAL QUE ENS HA ATÈS HA ESTAT MOLT AMABLE I ENS HAN FELICITAT PER QUÈ  ENS HEM PORTAT MOLT BÉ!!!


Xarxes socials:


LA CASTANYADA AL ROSER!

2013/10/31

El passat dijous 31 d’octubre, l’Escola va celebrar la castanyada a les diferents etapes educatives. Els alumnes de P-4 van unir-se als de 1r d’EP i van cantar cançons i ballar-les junts. Els alumnes de 6è d’EP van representar una petita obra de teatre i els alumnes de secundària van baixar al pati. Tothom va poder gaudir d’unes quantes castanyes per preparar-se pel cap de setmana llarg. A més a més, a l’hora de sortir per la tarda, els alumnes de segon cicle d’ESO havien preparat una paradeta oferint berenar amb la intenció de recaptar diners per el seu viatge de final de curs.

PER VEURE MÉS IMATGES US DEIXEM UN ENLLAÇ AL PROJECTE REPORTERS:

LA CASTANYADA AL ROSER



Xarxes socials:


1a TROBADA FEAC CURS 2013/14 - DIMARTS, 12 DE NOVEMBRE

2013/10/31

Benvolgudes famílies,

Us informem que la data de la 1a TROBADA FEAC serà el dimarts, 12 de novembre en els següents horaris:

Infantil i primària: 17.15 hores.    Secundària: 19 hores.

Us hi esperem!


Xarxes socials:


4t FA UNA PASSEJADA AMB LA GUÀRDIA URBANA

2013/10/30

Dos agents de la Guàrdia Urbana, que tots dos es diuen César, ens han acompanyat a fer una passejada pels carrers del voltant de l’escola, fixant-nos en els elements importants per a la mobilitat dels vianants. Ens hem posat una armilla fluorescent, ens hem dividit en tres grups i cadascun havia d’apuntar una sèrie de coses, que després hem posat en comú a l’aula, per tal de millorar la seguretat i el comportament quan anem pel carrer.

Ha estat una activitat molt interessant i profitosa!


Xarxes socials:


Arxius:

1r d'ESO VISITA EL MUSEU EGIPCI: TALLER DE MOMIFICACIÓ

2013/10/30

Avui els alumnes de 1r d'ESO han anat el Museu Egipci de Barcelona (Us adjuntem un arxiu amb les imatges de la visita al final d'aquesta notícia).

Però no només ha estat una visita guiada, amb moltes explicacions i un munt d'imatges impressionants, sinó que també han realitzat un taller sobre el procés de la momificació. Han pogut veure mòmies i, allò que els ha cridat molt l'atenció ha estat que han pogut comprendre pas a pas tot el procés de la momificació. La civilització egípcia complia tot un ritual per assegurar el pas a l'altra vida! Gràcies a les restes trobades, s'ha pogut entendre millor com vivien els egipcis, interpretar les seves creences i saber com es preparaven per al més enllà.
Les monitores i professores han comentat el bon comportament i atenció que els alumnes han demostrat en tot moment, i des d'aquí els volem felicitar.

Fins a la propera activitat!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA A LA BIBLIOTECA DEL BARRI

2013/10/22

El dia 15 d’Octubre els nens i nenes de primer vam visitar la Biblioteca Agustí Centelles, que es troba a Barcelona, molt a prop de la nostra escola.

Una vegada allà, ens varen explicar coses molt interessants: com fer-nos socis de la biblioteca, quants llibres i CD ens podem endur cap a  casa... i sobre tot, ens van ensenyar la gran quantitat de material del qual disposen: contes, llibres científics, pel·lícules i un llarg etcètera.

Finalment, vàrem poder gaudir d’una estona llegint llibres que ens havien preparat especialment per nosaltres sobre del cos humà.

Un matí diferent!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA A LA FÀBRICA DE IOGURTS DANONE

2013/10/22

Els alumnes de 2n de Primària hem anat tot el dia a Parets del Vallès a visitar la fàbrica Danone ja que estem estudiant l’alimentació. Hem après com s’elaboren els iogurts. Ara ja sabem que els fan amb la llet de les vaques i unes protagonistes molt especials: les bactèries Bulgui i Filu, que s’encarreguen de fermentar la llet. També ens han dit que el primer iogurt el va fer a Barcelona Isaac Carasso, l’any 1919, i es venia a les farmàcies com a medicament per a millorar la digestió. Per això és un producte tan sa i bo!

Ens hem vestit amb una bata i un gorro, i hem pogut tastar l’Actimel i el Danonino. A més, ens han donat un full d’entreteniments i, en sortir, una bossa amb productes Danone.

Després hem anat a dinar al Parc de la Linera, on hem jugat i ens ho hem passat genial.


Xarxes socials:


Arxius:

MUSEU DEL LA CIÈNCIA I DE LA TÈCNICA DE CATALUNYA

2013/10/21

El dia 10 d’Octubre els alumnes de 1r de Primària vam anar d’excursió al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya situat a Terrassa.

En aquest espai, vàrem tenir l’oportunitat de gaudir de l’aprenentatge mitjançant el joc i l’experimentació. El museu oferia un espai lúdic dedicat al cos humà i als sentits. Els nens i nenes podien fer prediccions, comprovacions... per finalment trobar la resposta a la seva curiositat.

Ho vàrem passar genial, vam dinar al museu i després vam poder fer un passejada per una exposició de cotxes i motos antics, on vam poder comprovar com han evolucionat aquests mitjans de transport fins als nostres dies.

Sense cap mena de dubte, va ser un gran dia!


Xarxes socials:


Arxius:

UN VIATGE EN EL TEMPS

2013/10/08

El passat divendres 4 d’octubre els alumnes de 5è vam retrocedir en el temps i vam viatjar fins a la prehistòria. Ens vam “allotjar” temporalment a la cova de la Font Major, a l’Espluga de Francolí, i allà vam conviure unes hores amb els nostres rebesavis, tot veient les dures condicions de vida que patien i com van saber enginyar-se-les per sobreviure i anar superant-se mica en mica. Com a bons prehistòrics que vam ser, vam construir una cabana aprofitant una petita balma i fins i tot vam realitzar una pintura rupestre.


Xarxes socials:


Arxius:

RECOLLIDA SOLIDÀRIA DE TAPS DE PLÀSTIC

2013/10/08

Des de l’escola Mare de Déu del Roser ens afegim a les nombroses campanyes solidàries de recollida de taps de plàstic i us animem, de nou aquest curs, a portar els taps a l’escola per col·laborar a fer possible un somriure en aquelles persones que esperen el nostre ajut. Gràcies per la vostra col·laboració.


Xarxes socials:


VÍDEOS - CELEBREM LA FESTA DEL ROSER!

2013/10/07

Avui, 7 d'Octubre, els alumnes de l’escola hem celebrat la festivitat de la Mare de Déu del Roser, que dóna nom a la nostra escola: la FESTA DEL ROSER. Xocolatada, titelles, ofrenes, discomòbil... un munt d'activitats s'han dut a terme a totes les etapes. Voleu veure-les? Feu clic a l'enllaç!           INFANTIL - PRIMÀRIA - SECUNDÀRIA


Xarxes socials:


EUCARISTIA D'INICI DE CURS 2013-14

2013/10/03

Benvolgudes Famílies:

Com cada any inaugurem el Curs escolar amb una Eucaristia.

L’Eucaristia serà el proper dimarts dia 8 d’octubre a les 19.00 h.

                                 Hi esteu tots convidats!


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA DE 4t AL MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

2013/10/02

El dia 2 d’octubre vam anar a Capellades per visitar l’antic Molí Paperer, del segle XVIII. Vam aprendre moltes coses, com per exemple que aquest poble va ser un dels centres paperers més importants
d’Europa, que allà es fabricava el paper de barba a partir de retalls de roba de teixits vegetals, mai d’animals, que les màquines es movien gràcies al molí d’aigua, fent un soroll infernal, que hi treballaven fins i tot nens i era una feina molt dura i perillosa i, que per elaborar el paper tenien molta feina i valia molts diners, per això no tothom podia tenir-ne. 

Nosaltres vam fer paper de tres colors i ens el vam endur encara moll, per això l’hem hagut de deixar assecar estès al terra de l’escola.  Després vam dinar en un parc i ho vam passar molt bé jugant amb les fulles dels arbres.

La primera sortida de 4t va ser genial!!


Xarxes socials:


Arxius:

VÍDEO - SORTIDES D'INCI DE CURS DE L'ESO

2013/10/02

Us deixem un vídeo amb els instants de les sortides d'inici de curs de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO.

Esperem que en gaudiu!  Feu clic a:

VÍDEO - SORTIDES 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO


Xarxes socials:


Arxius:

3r EP- SOM A LA TARDOR: TEMPS DE VEREMA!

2013/09/30

Els alumnes de 3r EP hem visitat les vinyes de Can Ribas i hem observat els ceps, el raïm i tot el procés  de l’elaboració del most. Hem tingut l’oportunitat de trepitjar, a la manera antiga, el raïm amb els peus, tot fent gresca, cantant la cançó de la “Verema” i tastant el most en porró.

Tots hem compartit un dia FELIÇ experimentant, aprenent i jugant!


Xarxes socials:


Arxius:

LA MERCÈ AL ROSER

2013/09/24

ELS NENS I NENES D´INFANTIL, COM CADA ANY, HEM CELEBRAT A L´ESCOLA LES FESTES DE LA MERCÈ.

GEGANTS, CAPGROSSOS, MÚSICS I CASTELLERS, TOTS JUNTS HEM CANTAT I BALLAT AL RITME DEL GEGANT DEL PI.

PINGÜINS I DOFINS, ELS MÉS PETITS, DE LA FESTA HAN GAUDIT. 


Xarxes socials:


VÍDEOS PRIMERS DIES DE CURS 2013-14

2013/09/18

Estem encantats de que us hagin agradat els vídeos dels primers dies dels vostres fills a l'escola! 

Fent clic a l'etapa podreu gaudir de nou d'aquests en família.

INFANTIL - PRIMÀRIA - SECUNDÀRIA


Xarxes socials:


Arxius:

INICI DE CURS I REUNIÓ DE PARES: DADES IMPORTANTS

2013/09/09

Benvolgudes famílies:

Després d’un estiu que ja s’acaba i a punt de començar un nou curs escolar, en nom de tot el personal del centre, les Germanes Adoratrius, Personal d’administració i serveis, l’ equip de professors i l’Equip Directiu us donem la nostra més cordial benvinguda tot desitjant un bon curs per a tothom i sempre a prop vostre pel que necessiteu.

Us recordem algunes dades que ja vam notificar a final de curs:

A)   INICI DE CURS: Dijous 12 de setembre.

  1. P-3 a les 11.00 h.
  2. P-4 i P-5 a les 9.00 h.
  3. Primària: 9.00 h.
  4. ESO: 8.30 h.

B)   REUNIONS DE PARES: Setembre

  1. Infantil - Dijous 12 de setembre a les 18.00 h.
  2. Primària - Dilluns, 16 de setembre per:
        i.    1r, 2n i 3r a les 19.00 h.
       ii.    4t, 5è i 6è a les 18.00 h.
  3. ESO - Dimarts 17 de setembre a les 18.30 h.

 

                                    Agraïts per la vostra atenció, rebeu una cordial salutació.

                                                                                           Atentament: Equip Directiu.


Xarxes socials:


BONES VACANCES I FELIÇ ESTIU!

2013/06/21

Benvolgudes Famílies,

En nom de tots els qui treballem a l’escola Mare de Déu del Roser, us volem donar les gràcies per la confiança que ens heu demostrat al llarg de tot el curs.

Us desitgem unes bones vacances i un feliç estiu!

Atentament, tot el personal del centre.


Xarxes socials:


LLIURAMENT DE NOTES: PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

2013/06/21

Benvolgudes Famílies,

Us recordem que el lliurament de notes tindrà lloc el divendres 28 de juny, de 8.30 a 10.30h., a les respectives classes. Tanmateix podreu adquirir els quadernets d'estiu, tal i com us vàrem informar.

Atentament, l'Equip Directiu.


Xarxes socials:


RECOLLIDA SOLIDÀRIA DE TAPS

2013/06/21

Durant tot el curs escolar hem estat recollint taps de plàstic amb una finalitat solidària. Han estat milers i milers els taps que hem ajuntat tots plegats i que periòdicament s’han portat a la parròquia de Sant Josep Oriol i a l’Hospitalitat de Lourdes. De ben segur que hem col·laborat al somriure d’alguna persona. GRÀCIES A TOTS I A TOTES!!!


Xarxes socials:


ELS SUPERMULTIPLICADORS DE 2n!!

2013/06/21

A segon de Primària hem estat tot el curs aprenent les taules de multiplicar, amb una graella i un codi a base de gomets: verd, groc i vermell. Hem fet un total de 5 rondes: primer d’una en una, després de dos en dos, de tres en tres, cinc i cinc, i per acabar totes barrejades. Al final, gairebé tots hem superat el repte, a la primera o a base de repesques. Però cal destacar onze nens i nenes de les dues classes que, al llarg de tot aquest programa intensiu, no han comès ni un sol error…sí, sí, NOMÉS GOMETS VERDS! I per a demostrar-ho, han voltat per tota la Primària responent correctament les multiplicacions que els han plantejat.

Moltes felicitats Noa, Salvador, Paula, Martina, Daniel, Angelo, Alejandro, Pol S., Pol Ll., Miquel i Gerard: sou uns autèntics supermultiplicadors!!!


Xarxes socials:


TEATRE AL ROSER

2013/06/20

Els nens/es de cinquè de primària hem pogut, per fi, estrenar les nostres petites obres teatrals. Han estat moltes hores de treball al taller d’escriptura de llengua catalana. Vàrem buscar les llegendes, les vam llegir escollint les que més ens agradaven. Més tard vàrem haver d’adaptar-les a teatre. Tot i que ha estat una feina difícil, estem contents i satisfets del nostre treball.

Aquests dies les hem presentat davant de la resta de companys/es i mestres de l’escola. Volem agrair al nostre públic el seu suport. Tanta feina... HA PAGAT LA PENA!!!

Aquí teniu un petit tastet de les obres


Xarxes socials:


SORTIDA FINAL DE CURS I D’ETAPA

2013/06/19
JORNADES ESPORTIVES DELS NENS I NENES DE 6è

El dimecres 19 de juny els alumnes de 6è hem fer una sortida molt especial: l’última de curs però també d’etapa!. Vam fer dues activitats: iniciació al rugbi i a l’atletisme; i com a premi al seu treball i esforç van poder banyar-se a la piscina. Tot això va ser a les instal·lacions esportives de la UB esports.

Va ser un dia molt refrescant!


Xarxes socials:


Arxius:

COLÒNIES A INFANTIL: JA HEM ARRIBAT A CAN RIBAS!

2013/06/17

Benvolgudes famílies,

Els nens i nenes de P3, P4 i P5  ja hem arribat a la casa de colònies Can Ribas, a Bigues i Riells. Després de deixar totes les nostres bosses i motxilles, ja estem gaudint de les activitats i de l'entorn. Una abraçada a tots!


Xarxes socials:


Arxius:

CAMBRIDGE EXAM DONE!

2013/06/17

Després d’un matí ple de nervis i emocions, ja podem dir que hem acabat els exàmens! Starters, Movers i Flyers, cadascú quan tocava, hem fet el Listening, Reading, Writing i Speaking. Un matí molt complet que hem passat a l’escola Mare de Déu del Roser d’Amílcar, on hem realitzat les proves. Una gran experiència que no ha deixat indiferent a ningú. I si voleu saber la nostra opinió, d’aquí poc les penjarem a l’English Blog! No us oblideu de visitar-lo! www.roserenglish.blogspot.com


Xarxes socials:


Arxius:

AVUI HEM CELEBRAT LA FESTA DE LA NOSTRA FUNDADORA SANTA MARIA MICAELA

2013/06/14

Avui a l'Escola hem celebrat un dia molt especial: la festivitat de Santa Maria Micaela, la nostra fundadora. Germanes Adoratrius, alumnes i professors ens hem aplegat al pati vermell per recordar la seva figura i comprometre'ns a treballar els seus valors per a construir l'Escola que ella volia.


Xarxes socials:


Arxius:

1r PREMI - CIUTAT DE BARCELONA: XXIV EDICIÓ DELS JOCS FLORALS DE BARCELONA CATEGORIA E - 2n CICLE D'ESO.

2013/06/13

L'altre dia us notificàvem que el nostre alumne de 4t d'ESO Raül C. havia obtingut el primer premi a la categoria de segon cicle d'ESO en la XXIV edició dels Jocs Florals de l'Eixample. És per nosaltres motiu d'orgull i satisfacció fer-vos saber que el nostre alumne Raül, també ha obtingut el primer premi en la categoria d'ESO en els Jocs Florals de Barcelona que que s'han celebrat avui dia 10 de juny al Saló de Cent de l'Ajuntament. . La poesia Moro sense haver viscut escrita pel nostre alumne explica magníficament el procés de vida d'un home que no sap aprofitar les oportunitats que aquesta li ofereix. Per llegir-la podeu anar a: https://docs.google.com/file/d/0B-vcfwaP_aMZQUYxRzFoLWlHdEU/edit?pli=1

Des de l'escola volem felicitar l'alumne, la seva família. i a tots els professors que han contribuit a fomentar el gust per la lectura i escriptura als nostres alumnes i a animar-los a seguir fent escrits i endinsar-se en el món de les lletres.

Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA AL RIU LA TORDERA

2013/06/05

El bon temps ens ha acompanyat durant la sortida al riu La Tordera. Hem pogut gaudir de la natura i hem après a distingir diferents arbres del bosc de la ribera. A la vora del riu hem capturat alguns animals aquàtics i hem observat capgrossos, sabaters, teixidors, etc. Tot caminant pel bosc escoltàvem els sons d’alguns ocells. Ha estat un dia de convivència molt agradable gaudint del Parc Natural del Montseny.


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA MUSEU AGBAR

2013/06/04

Els de Primer de Primària vam anar el dia 29 de Maig al Museu AGBAR de Cornellà. Una vegada allà, ens vam endinsar en una meravellosa aventura plena de màgia i fantasia. Ens van ensenyar coses tan interessants com per exemple, com arriba l’aigua a les nostres cases i  quins elements fan possible aquest procés. Però, per sobre de tot, ens van ensenyar com podem estalviar aigua i no malgastar-la, perquè així, entre tots mantindrem viu el nostre planeta.

Va ser un dia increïble i ens ho vam passar genial!!


Xarxes socials:


VIDEOCONFERÈNCIA AMB L'ESCOLANIA DE MONTSERRAT: A REVEURE MARK! - 4T DE PRIMÀRIA

2013/05/30

Avui, per mitjà de videoconferència, ens hem acomiadat d'en Mark, escolanet de Montserrat. Al llarg d'aquest curs, els alumnes de 4t hem estat guiats per ell en el Projecte Telemàtic Montserrat i ens ha fet conèixer el Parc Natural del massís de Montserrat, el museu, instruments musicals i partitures, la basílica i el monestir, l'Escolania... . Des de la darrera vegada que el vam veure a la Trobada presencial a Montserrat, teníem moltes activitats i anècdotes per explicar-li i ell a nosaltres. Per finalitzar, hem cantat tots plegats la cançó del Telemàtic que ells ens va ensenyar. A reveure Mark!


Xarxes socials:


Arxius:

ELS NENS D'INFANTIL VAN AL CIRC!

2013/05/30

COM A CLOENDA DE CURS, ELS NENS DE P3, P4 I P5 HEM FET UNA SORTIDA TOTS JUNTS. HEM ANAT AL CIRC!!

PERÒ PER PODER ENTRAR, ENS HEM HAGUT DE GUANYAR L'ENTRADA. HEM FET UNA GINCANA PER PODER ACONSEGUIR-LA. HA ESTAT MOLT DIVERTIT, HEM FET UN MUNT DE PROVES I, COM A PREMI, HEM ENTRAT A LA CARPA ON UN PALLASSO MOLT SIMPÀTIC ENS HA EXPLICAT UNA HISTÒRIA QUE ENS HA FET RIURE MOLT.


Xarxes socials:


Arxius:

FELICITATS RAÜL C.! 1R PREMI ALS JOCS FLORALS DE L'EIXAMPLE - 2N CICLE D'ESO!

2013/05/28

El nostre alumne de 4t d'ESO Raül C. ha obtingut el primer premi a la categoria de segon cicle d'ESO en la XXIV edició dels Jocs Florals de l'Eixample. Els guardonats que avui s'han anunciat a l'Auditori, participaran directament en els Jocs Florals de Barcelona, un acte que tindrà lloc el proper 10 de juny al Saló de Cent de l'Ajuntament. La poesia Moro sense haver viscut escrita pel nostre alumne explica magníficament el procés de vida d'un home que no sap aprofitar les oportunitats que aquesta li ofereix. Feu clic aquí per llegir-la.

Els alumnes guanyadors del Concurs Literari de la nostra escola, que es va realitzar el dia de Sant Jordi, han pogut assistir a aquest acte i gaudir de les lectures dels treballs guanyadors narrades per la rapsoda Roser Ros. Des d'aquí us animem a seguir llegint i escrivint tan bé com ho feu!

PRIMÀRIA

Cicle Inicial: Zoe, Gerard, Sara i Noa.

Cicle Mitjà: Elisabeth, Maria, Eduard i Carlota.

Cicle Superior: Irene, Daria, Maria, Rita i Siwei.

SECUNDÀRIA

Primer Cicle: Mireia, Mary Kate, Júlia i Maria.

Segon Cicle: Erik, Toni, Jan i Raül.


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA AL CRAM

2013/05/24

ELS NENS DE P-5, COM A CLOENDA DEL PROJECTE DELS ANIMALS EN PERILL D´EXTINCIÓ, HEM FET UNA VISITA AL CRAM,' CENTRE DE RECUPERACIÓ D´ANIMALS MARINS'. HEM POGUT POSAR EN PRÀCTICA MOLTES DE LES COSES QUE HEM APRÈS A LA CLASSE I ENS HAN ENSENYAT COM FER EL RESCAT D´UN DOFÍ, ARA SI ANEM A LA PLATJA I ENS EN TROBEM UN ENCALLAT A LA SORRA, JA SABEM EL QUE HEM DE FER PER SALVAR-LO, PRIMER DE TOT TRUCAR AL TELÈFON 112. SI VOLEU SABER MÉS ENS HO PODEU PREGUNTAR.


Xarxes socials:


SORTIDA AL CIM D'ÀLIGUES

2013/05/24

Els de 2n de Primària hem anat el dia 23 al Cim d’Àligues (Sant Feliu de Codines), per aprendre més coses sobre les aus i, més concretament, les rapinyaires.  Primer hem vist els ocells a les gàbies i ens han explicat les seves característiques: bec en forma de ganxo, urpes esmolades i ganxudes i alimentació carnívora. N’hi ha de diürnes  (àliga, aligot, falcó, voltor, secretari, milà, xoriguer, trencalòs, aufrany) i de nocturnes (mussol, òliba, duc, gamarús, xot). Després hem vist l’espectacle de vol lliure, i finalment hem fet una gimkana per grups.

Hem gaudit d’un preciós dia primaveral a la muntanya, amb els companys, i ho hem passat súper bé!!


Xarxes socials:


Arxius:

PREMIATS PER L'ABEAM! 2N PREMI FOTOGRAFIA MATEMÀTICA - CATEGORIA PROFESSORAT- FELICITATS CARME!

2013/05/22

Tenim l'orgull d'anunciar-vos que, per segon any consecutiu, el nostre professorat ha estat guardonat amb el 2n premi del XIV Concurs de fotografia Matemàtica organitzat per l'ABEAM (Associació de Barcelona per l’estudi i Aprenentatge de les Matemàtiques): La fotografia premiada ha estat l'anomenada 'Contradicció vectorial' de la professora Carme M. i és la que ens acompanya aquesta notícia.

Davant el gran nivell fotogràfic del concurs és una satisfacció per a nosaltres que una professora del nostre centre hagi estat premiada. Enhorabona Carme!

Mitjançant aquest enllaç podreu accedir al total de fotografies finalistes: http://abeam.feemcat.org/course/view.php?id=6

Us animem a tots a participar en la propera edició!


Xarxes socials:


OFRENA FLORAL A MARIA

2013/05/22

És el mes de maig, i per això  els nens i nenes d’Educació Infantil i Cicle Inicial de Primària hem anat avui al matí a la capella de l’escola per fer-li un regal a Maria: una flor, una cançó i una estona de pregària. La Mare de Déu ha quedat envoltada de colors i olors de primavera, molt maca i molt contenta!


Xarxes socials:


Arxius:

7a TROBADA MAIL ART: Col·legi Vedruna (Terrassa) - Escola Mare de Déu del Roser (Barcelona)

2013/05/17

Avui ha tingut lloc la 7a Trobada Projecte Mail Art i la seva entrega de premis a la nostra escola (Feu clic aquí per veure fotos i vídeo). Aquesta trobada esdevé la fita culminant d'aquest projecte d'intercanvi artístic que al llarg de tot el curs, els alumnes de 3r i 4t d'eso del Col·legi Vedruna i de la nostra escola, realitzem des de l'àrea d'Educació Visual i Plàstica. A través de sis postals ens expliquem als alumnes de l'altra escola de forma visual i plàstica alhora que també treballem els textos de forma creativa i visual. Les dues escoles fem el mateix exercici i ens enviem les postals. Aquest intercanvi esdevé especialment enriquidor perquè a més d'aprendre de les produccions dels nostres companys, també podem aprendre de les dels companys de l'altra escola. Des d'aquí volem donar l'enhorabona, a tots els alumnes que al llarg de tot el curs han participat en aquest projecte de forma voluntària i en especial a les guanyadores d'aquest curs: Montse P. i la Clara A. del Col·legi Vedruna i a la Cristina C. i l'Andrea V. de l'Escola Mare de Déu del Roser.


Xarxes socials:


CANTÀNIA: HA PASSAT UN ÀNGEL

2013/05/16

El passat dimecres 15 de maig els alumnes de 5è vam gaudir de poder interpretar la Cantània a l'Auditori de Barcelona. Ho van fer juntament amb 750 alumnes més i davant de centenar de pares, mares i familiars. Aquest any tenia per títol "Ha passat un àngel" i el tema principal n'era la recerca del silenci.

Una actuació fruit de l'esforç de molts mesos de treball. Amb constància i esforç hem obtingut una recompensa immillorable: els vostres somriures. 


Xarxes socials:


Arxius:

DE FESTA AMB UNA BIG BAND!

2013/05/16

Avui, dijous 16, els alumnes de 2n de Primària hem anat de festa al SAT (Sant Andreu Teatre). Ens hi ha convidat la Nora i els seus amics de la Big Band de Granollers. Amb ells, hem viatjat  amb la música fins a l’Equador, el Marroc i Romania, hem conegut diferents danses i ritmes, hem gaudit de la música de diferents instruments de vent, piano, guitarra, contrabaix i bateria, i ho hem passat d’allò més bé amb aquest espectacle musical.


Xarxes socials:


1000 ANYS D'HISTÒRIA AL MNAC - MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA - 4t HUMANÍSTIC

2013/05/14

A través de la col·lecció d'art del MNAC-Museu Nacional d'Art de Catalunya, els alumnes de 4t d'ESO han completat els continguts estudiats a classe, des de l’Art Romànic, Gòtic, Renaixentista, Barroc, Neoclàssic, Impressionista i Primeres Avantguardes...fins arribar als nostres temps. Veient les obres estudiades de primera mà, els alumnes han repassat, reforçat i ampliat diferents conceptes, vocabulari, tècniques…com el contrapostto, la tècnica dels draps molls, la perspectiva cònica, les veladures, la pintura al tremp...

La participació del nostra alumnat durant les explicacions del guia ha estat molt participativa i han demostrat ser coneixedors de moltes de les obres del MNAC. Un cop acabada la visita, a més a més, han volgut veure altres sales del museu, demostrant interès per l’art i per introduir-se en l’obra d’altres autors diferents als estudiats i val a dir, que aquest és un dels objectius finals de la matèria!

 

 

 


Xarxes socials:


Arxius:

PRIMERES COMUNIONS AL ROSER

2013/05/13

El dissabte 11 i el diumenge 12 de maig, 38 alumnes de l'escola Mare de Déu del Roser 4t de primària han rebut la Primera Comunió. Una cerimònia bonica i emotiva per a tots els alumnes, acompanyats aquest dia tan especial per les seves famílies, catequistes, Germanes Adoratrius i professorat del centre. La Capella de l'escola feia goig plena de flors, amb l'acompanyament de les veus de la coral del Roser que van voler sumar-se a la festa. Cal destacar el comportament excel·lent d'alumnes i familiars en un dia tan especial que ja forma part de les vostres vides. Enhorabona a tots i endavant en el camí d'estimar cada dia més com Jesús i a Jesús.


Xarxes socials:


Arxius:

PREMIS MATEMÀTICS 2013 - Lliga matemàtica, Proves Cangur i Fotografia Matemàtica

2013/05/13

El dia 12 de maig es celebra el dia escolar de les matemàtiques. La nostra escola aprofita aquesta data assenyalada per fer entrega dels premis als alumnes que han participat, al llarg de tot el curs, en diferents activitats matemàtiques. Feu click en aquest enllaç! Us animem a que observeu amb deteniment les fotos premiades i el vídeo on trobareu una petita selecció de les fotos classificades de cada nivell! L'enhorabona als guanyadors i guanyadores! 

Xarxes socials:


MODELACIÓ FOTOGRÀFICA AMB 3D - 4t d'ESO TECNOLÒGIC

2013/05/10

Els alumnes de 4t d'ESO de Tecnologia hem après a fer un detallat model en 3D a partir de diferents fotografies de l'objecte real. El primer projecte ha estat aconseguir un detallat model en 3D del drac que vam fer servir per l'obra de teatre 'Saint George and the dragon' que vam fer pels alumnes d'infantil. Feu click aquí per veure el drac i animeu-vos a fer servir els controls d'imatge de la barra del menú: el podreu veure des de qualsevol punt de vista!

 


Xarxes socials:


RESUM DE LA XERRADA: 'COM FER DE LA LECTURA UNA AVENTURA!'

2013/05/10

El passat dilluns 29 d’abril vam tenir el plaer d'escoltar i gaudir de la xerrada: “com fer de la lectura una aventura” a càrrec de l’excel·lent educador Juanjo Fernández que ens va proporcinar elements per a la reflexió sobre la lectura en els nostres fills. A continuació us adjutem un document resum de la xerrada.


Xarxes socials:


Arxius:

A P3 PLANTEM FLORS

2013/05/09

PER CELEBRAR LA PRIMAVERA ELS NENS/ES DE P3 FEM UN JARDÍ AMB MOLTES FLORS. HEM PLANTAT LLAVORS I LES HEM REGAT. I SORPRESA!! JA ESTAN SORTIN LES TIGES.


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

HALLO BERLÍN! PRACTIQUEM ALEMANY I GAUDIM DE LA CIUTAT DE BERLÍN

2013/05/06

Checpoint Charlie, Alexanderplatz, Bundestag, el mur… els nostres alumnes de 4t d’ESO han viatjat a Berlín amb l’objectiu de conèixer la cultura alemanya, practicar el seu idioma i conèixer la ciutat. El bon temps, l’energia i les ganes d’explorar una nova ciutat els hi acompanyen! Gaudiu d’aquesta setmana! Auf wiedershen!


Xarxes socials:


Arxius:

TALLER FECSA-ENDESA - 2N D'ESO

2013/05/06

Cases intel.ligents, centrals elèctriques,  estalvi de consum elèctric a casa...gràcies a les activitats interactives del Museu de l'Electricitat d'Endesa hem pogut veure de primera mà i aprofundir en els continguts que al llarg del curs, hem anat treballant a l'àrea de Tecnologia.


Xarxes socials:


Arxius:

TE ESCUCHO…

2013/05/03

ENTREVISTAMOS A 4º ESO

En el taller de escritura de Lengua Castellana  hemos trabajado la entrevista. De esta manera hemos descubierto que preguntar con educación y escuchar con interés nos permite acercarnos a otras personas y aprender de ellas cosas inesperadas.

En una entrevista es tan importante escuchar como saber preguntar.

Hemos preparado un guión con las preguntas que queríamos hacer, revisando la ortografía, la redacción…  Esta mañana,  ¡por fin!, hemos podido realizar nuestra entrevista a los compañeros/as de 4º de la ESO.

Han sido simpáticos y amables. Nos hemos sentido muy a gusto y arropados por ellos.

Los niños y las niñas de 5º E.P. agradecemos el tiempo que nos habéis dedicado y os deseamos suerte en vuestro futuro, deseándoos que podáis cumplir todos los sueños que habéis compartido con nosotros.


Xarxes socials:


Arxius:

TÈCNIQUES PICTÒRIQUES A LA FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES - 2N D'ESO

2013/05/03

Avui els alumnes de 2n d'ESO han tingut una missió: esbrinar quines tècniques pictòriques utilitzava Antoni Tàpies en les seves obres i quin era els seu procés i procediment. Grattage, tècnica mixta, degoteig... la visita a la Fundació Tàpies ens ha servit per completar els continguts de classe, apropar-nos a la figura d'Antoni Tàpies i la seva simbologia artística així com també per treballar l’esperit crític constructiu davant d'una obra d’art.


Xarxes socials:


Arxius:

3ª TROBADA D'AVIS/ES I ALUMNES DE SISÈ

2013/04/29

Una tarda emocionant, plena d’anècdotes, divertida, entretinguda, ... són les paraules que alumnes i avis han citat després de la 3ª trobada avis-alumnes que es va celebrar el passat dimecres 24 d'abril.

La tarda va començar amb una tertúlia on els avis comentaven com era la seva vida durant la guerra i la postguerra. Els alumnes molt atents a les històries feien preguntes d’allò que desconeixien.

Una vegada vam acabar els alumnes tenien preparada una petita sorpresa al pati vermell de l’escola: Un berenar!!!

Avis i àvies moltes gràcies per compartir la vostra experiència amb tots nosaltres.


Xarxes socials:


Arxius:

SAINT GEORGE

2013/04/26

PER VEURE L'OBRA DE TEATRE CLIQUEU AQUI

TODAY OUR STUDENTS OF 4th. OF ESO HAVE PREPARED A PLAY FOR SAINT GEORGE´S DAY.

OUR YOUNGER STUDENTS WILL ENJOY IT!


Xarxes socials:


Arxius:

XERRADA: COM FER DE LA LECTURA UNA AVENTURA - A CÀRREC DE JUANJO FERNÁNDEZ

2013/04/25

Ens gratifica comunicar-vos que el proper dilluns 29 d’abril a les 20:00h, tindrem el plaer de poder escoltar i gaudir de la xerrada: “com fer de la lectura una aventura” a càrrec de l’excel·lent educador Juanjo Fernández. Proporcionarà elements per a la reflexió sobre la lectura en els nostres fills, especificarà uns quants errors a evitar i proposarà diverses estratègies per animar la lectura en diverses edats. La xerrada té una durada d’una hora i mitja, i s’imparteix amb el suport d’una dinàmica presentació amb PowerPoint.

Hi esteu tots convidats, us esperem!


Xarxes socials:


Arxius:

ALGUNA COSA S’ESTÀ COENT...

2013/04/25

Els nens i les nenes de 5è de primària han fet un nou pas en el seu taller d’escriure: han començat a transcriure les seves adaptacions teatrals de les llegendes escollides.

Tot i que encara queda molta feina a fer, el moment de l’estrena s’acosta i tot són emocions!!

Seguirem informant...


Xarxes socials:


Arxius:

CONGRATULATIONS! ENHORABONA!

2013/04/25

Ja tenim els resultats del concurs d’anglès The Fonix, i hem de dir que han estat molt satisfactoris!

De la categoria de 6è de Primària l’Abigail B. ha quedat només a UN PUNT de classificar-se! (6 de 124 alumnes)
De la categoria de 2n d’ESO el Mark L. 21è de 136 alumnes.

De la categoria de 4t d’ESO el Raúl C., 28è de 140 alumnes.

Moltes felicitats a TOTS els participants: Irene, Salim i Laura!


Xarxes socials:


RECORREGUT D’UNA CARTA

2013/04/24

Els alumnes de 1r de primària estem treballant la carta. Hem fet un escrit a un company i l’hem tirat a la bústia. Amb les noves tecnologies, se’ls fa difícil entendre aquest mitjà de comunicació…Pares, prepareu-vos, fins que arribi a casa haureu d’obrir cada dia la bústia de casa!!! Estàn impacients!!!!!


Xarxes socials:


VISITA AL COSMOCAIXA

2013/04/24

Aquest matí els alumnes dels itineraris científic i tecnològic de 4t d'ESO han assistit a un taller didàctic al Museu de la Ciència, Cosmocaixa. En aquest taller han pogut aprendre moltíssimes coses i aclarir conceptes sobre les reaccions químiques, al mateix temps que han gaudit de la ciència d'una manera diferent i divertida.

Xarxes socials:


Arxius:

ELS PETITS DE L´ESCOLA TAMBÉ CELEBREM SANT JORDI

2013/04/23

AQUEST MATÍ HEM PREPARAT PARADETES DE LLIBRES I HEM COMPARTIT ELS NOSTRES CONTES PREFERITS AMB ELS COMPANYS DE LA CLASSE. DESPRÉS ELS NENS DE PRIMÀRIA ENS HAN EXPLICAT UNS CONTES MOLT DIVERTITS I ORIGINALS. ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ I HEM GAUDIT MOLT DE LA DIADA DE SANT JORDI.


Xarxes socials:


LA DIADA DE SANT JORDI AL ROSER: PREMIS LITERARIS, LLIBRES, CONTES I MOLT MÉS!

2013/04/23

Tot Sant Jordi al Roser: premis, fotos, contes, llibres i molt més fent clic sobre aquest enllaç!

Un any més la nostra Escola es vesteix de festa per celebrar la Diada de Sant Jordi. Al llarg del dia, des dels més petits fins als més grans, tots els alumnes realitzen activitats culturals: paradetes on es comparteixen i  intercanvien llibres, conta-contes per als més menuts, i, com sempre, l’entrega de premis del Concurs Literari de les etapes de Primària i Secundària, on tots els alumnes demostren que la bona escriptura no és només patrimoni dels escriptors consagrats: la voluntat, la imaginació i l’esforç hi tenen molt a dir.
També els alumnes de la nostra escola han pogut  copsar l’ambient festiu que  viu  Barcelona, tot passejant per la Rambla de Catalunya i contemplant els colors dels llibres i les olors de les roses que tempten el vianant indecís i li encomanen la màgia de la diada d’avui, on la festa  de la cultura es viu al carrer: lletres i flors com a únic referent.


Xarxes socials:


Arxius:

MESUREM L’ESCOLA!

2013/04/18

Els alumnes de 2n hem posat en pràctica el tema de les mesures de Matemàtiques, per aprendre a diferenciar centímetres de metres i a utilizar correctament la cinta mètrica.

Per grups, hem anat mesurant diferents coses de la classe i el pati de l’escola: la pissarra, la taula de la mestra, una columna, el mural de la paret, la porta del lavabo, etc. Calia organitzar-se bé i comptar amb l’ajuda de tots!

Després hem posat en comú les mesures que hem pres i hem valorat aquesta activitat com a molt divertida i positiva.


Xarxes socials:


LA GUÀRDIA URBANA VISITA P-5

2013/04/18

LA GUÀRDIA URBANA HA VINGUT A CONÈIXER ELS NENS DE P-5.

AVUI EL CÉSAR I LA BÀRBARA, DOS GUÀRDIES URBANS MOLT SIMPÀTICS ENS HAN VINGUT A VEURE.

ENS HAN ENSENYAT MOLTES COSES PER PODER ANAR PEL CARRER SENSE PERILL I ALGUNES NORMES DE CIRCULACIÓ. TAMBÉ HEM APRÈS VOCABULARI NOU.

ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ I ENS HA SEMBLAT MOLT INTERESSANT TOT EL QUE ENS HAN EXPLICAT. QUAN SIGUEM MÉS GRANS TORNARAN A VISITAR-NOS !


Xarxes socials:


ENHORABONA MATEMÀTICA!

2013/04/15

Com ja us vam avançar, dotze alumnes de l’escola de segon cicle d’ESO van participar a les proves cangur d’enguany. Els bons resultats obtinguts mostren l’interès i capacitats que tenen davant les matemàtiques.  Aquest és el nostre medaller matemàtic:

En la categoria d’alumnes de 3r d’ESO:
Posició 72 de 6105 participants, Joan Ll.
Posició 786 de 6105 participants, Guillem V.
Posició 859 de 6105 participants, Maria Ana F.
En al categoria d’alumnes de 4t d’ESO:
Posició 758 de 5471 participants, Pol R.
Posició 1459 de 5471 participants, Marc A.
Posició 2018 de 5471 participants, Jofre P.

Cal felicitar a tot l’alumnat participant, ja que tots han fet un gran treball.

Cultivant l’estudi de les matemàtiques aprofundim en la creació, el descobriment, l’exploració… i us animem a convertir aquesta ciència en la vostra passió!


Xarxes socials:


Arxius:

SORT! ALUMNES DE 2N D'ESO AL 53È CONCURS DE RELATS CURTS EN LLENGUA CASTELLANA COBEGA

2013/04/14

El passat dissabte tretze d’abril tingué lloc el 53è Concurs de Joves Talents de Relats Curts en Llengua Castellana Cobega. Més de mil alumnes de Barcelona capital i província es van reunir a les instal·lacions de la UPC i entre ells, un grup seleccionat de sis alumnes de 2n A i B d’ESO  van estar treballant-hi els seus relats durant tot el matí. Al llarg del mes de maig es coneixeran els guanyadors d’entre tota Catalunya. Des d’aquí volem desitjar molta sort a l’Aroa, la Júlia, la Laura, la Katia, la Maria i el Pablo!  


Xarxes socials:


Arxius:

EMPRENEDORIA 3r D'ESO: XOCOLATES SIMÓN-COLL ENS EXPLICA LA SEVA ORGANITZACIÓ EMPRESARIAL

2013/04/12

Avui els alumnes d'emprenedoria han visitat l'empresa centenària Xocolates Simon-Coll de Sant Sadurní d'Anoia. Passant per la importació de cacao de Ghana i Equador enmig de la selva tropical hem pogut assistir a l'audiovisual projectat amb la més innovadora tecnologia mentre el paladar assaboria una aromàtica xocolatina. També han pogut veure una línia de producció per a, posteriorment, poder escoltar a la directora de Màrketing i el director de Finances que han explicat en que consistia la seva feina. Escoltar de primera mà a aquests caps de departament de Xocolates Simón-Coll, els ha ajudat a entendre millor el món empresarial i des d'aquí els hi volem agrair el temps que ens han dedicat.

En definitiva, entre xocolata negra i xocolata amb llet, hem passat un ben dolç matí d’empresa!


Xarxes socials:


Arxius:

JA HEM ARRIBAT! COLÒNIES A PRIMÀRIA: ALBERG DE SANTA MARIA DEL MAR, COMA-RUGA.

2013/04/03

Benvolgudes famílies,

Els nens i nenes de 1r a 6è de primària, ja hem arribat a l'Alberg de Santa Maria del Mar a Coma-ruga. Com veieu ens fa molt bon temps i, després de deixar totes les nostres bosses i motxilles, ja estem gaudint de l'entorn. Una abraçada a tots!


Xarxes socials:


Arxius:

ELS NENS DE P-5 VAN AL COSMOCAIXA

2013/04/02

EL PASSAT DIJOUS 21 DE MARÇ ELS NENS DE P-5 VAN ANAR AL COSMOCAIXA A VISITAR EL PLANETARI BOMBOLLA COM A CLOENDA DEL PROJECTE DELS PLANETES. ALLÀ VAN PODER POSAR EN PRÀCTICA TOTS ELS CONEIXEMENTS QUE HAVIEN TREBALLAT A L´AULA. QUAN VA ACABAR LA VISITA VAN PODER GAUDIR DE LES ACTIVITATS I VAN VEURE EL BOSC INUNDAT.


Xarxes socials:


CÀRITAS DIOCESANA FELICITA AL NOSTRE ALUMNAT! Crèdit de Síntesi de 3r d'ESO

2013/03/21

Us volem transmetre un molt bon missatge que ha arribat a direcció dirigit al nostre alumnat i del qual us en fem còpia en aquesta notícia:

Escola Mare de Déu del Roser - A l’atenció de Direcció.

Benvolguts,

Aquest matí hem pogut atendre tres alumnes de la vostra escola que han vingut a Càritas, de Pl. Nova, amb motiu de la preparació del seu crèdit de síntesi.

Amb molta satisfacció us transmetem la nostra molt agradable sorpresa per la qualitat humana i comunicativa que tots tres – Margot, Laura i Erik–   han manifestat. No solament han fet preguntes sobre el qüestionari que havien preparat, sinó que han anat improvisant i intervenint davant la temàtica que anàvem exposant. S’ha creat un clima de diàleg molt enriquidor també per a nosaltres.

Us felicitem per aquests alumnes i per la bona feina educativa que feu, que no sempre és fàcil.

Afectuosament,

Vicenç Casas  (en nom, també, de Mireia Milián i Francesc Bassas)

Càritas Diocesana de Barcelona


Xarxes socials:


Arxius:

PROVES MATEMÀTIQUES CANGUR 2013: MOLTA SORT AL NOSTRES PARTICIPANTS!

2013/03/21

Les proves Cangur  són un concurs preuniversitari de matemàtiques que s'organitza en més de 30 països. Les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules. En d’altres edicions, la nostra escola ha quedat classificada entre la 6a i la 20a posició de 6000 participants. Des d’aquesta pàgina web, desitgem molta sort al grup d’alumnes de 3r i 4t d’ESO que es presenta aquest any!


Xarxes socials:


Arxius:

CRÈDIT DE SINTESI DE PRIMERA MÀ! PARC DE DIAGONAL MAR, ROCA GALLERY I RUTA CERDÀ

2013/03/20

Entrevistes, consulta d'arxius, amidaments, estadístiques... els alumnes de l'ESO aquesta setmana es troben immersos en el Crèdit de Síntesi: Primer d'ESO aprofundeixen sobre el tema de "El verd a la ciutat"; segon d'ESO "L'Aigua: recurs a l'abast, recurs escàs" i tercer d'ESO "L'Example, un lloc per viure-hi!". Avui, a través de les sortides al Parc de Diagonal Mar, Roca Gallery – Exposició Biomimesi i la Ruta Cerdà, experimentaran i coneixeran de primera mà tot allò que estan investigant. 


Xarxes socials:


Arxius:

PROJECTE INTERDISCIPLINARI DE PRIMÀRIA

2013/03/18

Entre els dies 14 i 20 de març, els/les alumnes de primària i els seus mestres comencem un viatge al passat. Els més petits de la Primària es traslladen a la Prehistòria, els orígens del ser humà; les classes de segon, tercer i quart investigaran sobre l’Edat Antiga de la mà de les civilitzacions egípcia, grega i romana (respectivament); cinquè s’endinsarà a l’època dels castells (l’Edat Mitjana ) i els més grans, els de sisè, s’acostaran al Modernisme.

Recordeu que un recull d’algunes de les activitats que realitzarem estarà exposat al claustre de l’escola. L’exposició serà oberta a les famílies els dies 21 de març i 8 d’abril. Us hi esperem!!

Veure més


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

4t DE PRIMÀRIA A LA XIV TROBADA TELEMÀTICA A MONTSERRAT

2013/03/15

Més de 800 alumnes provinents d'arreu de Catalunya ens reunim avui a
Montserrat per veure de primera mà tot allò que estem treballant a
l'aula d'informàtica sobre la muntanya, la música, el museu i el
monestir de Montserrat. A l'estació del cremallera ens esperava el Mark,
el nostre escolà per guiar-nos pels diferents indrets i per
ensenyar-nos l'escolania i la residència dels escolans i animar-nos en
la nostra actuació a l'espai gresca.

'Montserrat: UN MUNT D'AVENTURES'!!!


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

COLÒNIES A L'ESO

2013/03/13

Benvolgudes famílies:

Us informem que els alumnes  de la nostra escola ja han arribat al seu lloc de destí i ja han iniciat el programa d'activitats: Puigcerdà (1r d’ESO), Delta de l’Ebre (2n d’ESO) i La Garrotxa (3r d’ESO). De ben segur que tornaran amb un grapat de bones experiències i bons records!!


Xarxes socials:


Arxius:

16 TALENTS DE L'ESO A 'TALENTS 2020: AVENTURES EMPRENEDORES'

2013/03/12

Els alumnes de 3r d’ESO de la matèria Emprenedoria, dilluns al matí van assistir a la xerrada “Talents 2020: Aventures emprenedores” que es va realitzar a l’Auditori AXA sota l’organització de l’empresa Arrenca i patrocinat per la Caixa d’Enginyers. Quatre ponents van explicar la seva trajectòria professional i els seus perfils com a persones: en Pau Argeloguet amb només 16 anys (EyeOS), la Núria Castro (Offemily), l’Ariadna Mateu (Haiku) i l’Héctor Ruíz (Digital Text i Eureka). Els alumnes van gaudir d’una estimulant xerrada prou profitosa acompanyada amb música de Dj i van poder escoltar bons consells sobre l’esperit emprenedor tal com:

Creure que tot és possible.

Has de fer el que et motiva.

És important treballar amb un bon equip de persones.

La família sempre és un referent important a tenir en compte.

Cal dedicar temps i responsabilitat.

Il·lusió i esforç són una clau important per a ser emprenedor.


Xarxes socials:


Arxius:

LA MÚSICA DELS BALCANS

2013/03/12

El passat divendres els alumnes de 6è vam gaudir d’una actuació de música en directe al CaixaForum.  Un grup de músics dels Balcans, Israel i Catalunya ens van fer descobrir la música balcànica. Ells són els Moussakis! Una barreja de sonoritats orientals i occidentals, una música festiva però també de qualitat.  Vam escoltar instruments com el violí, el llaüt, el contrabaix o la darbuka. 


Xarxes socials:


Arxius:

THE FONIX

2013/03/11

Com ja us vam anunciar fa unes setmanes, la primera fase del concurs The Fonix es va realitzar a la nostra escola durant el mes de Febrer. Els guanyadors de cada curs (de 5è de Primària a 4t d'ESO) van assistir el dissabte, 2 de Març, a la segona Fase: la Fase Territorial. Moltes escoles d'arreu de Barcelona van participar-hi. Ara només toca esperar els resultats i creuar els dits! Molta sort als participants!


Xarxes socials:


Anem a l’hort de Can Jornet! 2n Primària

2013/03/11

Després d’haver-ho hagut d’ajornar una setmana, per pluja, el dia 7 de març vam anar a l’hort de Can Jornet, a Parets del Vallès. Va fer un dia esplèndid amb sol, tot i que vam acabar ben bruts de fang! Hi havia tres activitats: recorregut per la masia i voltants, reconeixement de llavors i planter de bledes, i descobrir quins animalons viuen a l’hort. Després vam dinar tots junts a l’era i vam tenir una bona estona per jugar i buscar diferents tipus de fulles.

Ho vam passar molt bé!!!


Xarxes socials:


TROBADA MUSICAL DELS ALUMNES DE P3 I 3r DE PRIMÀRIA

2013/03/05

Ahir els nens i nenes de P3 i 3r de Primària vam fer un intercanvi musical. Vam tocar alguns instruments com el piano, la flauta d’èmbol, el tambor i l’harmònica. Després vam cantar cada classe les seves cançons. Vam finalitzar la trobada ballant tots junts amb l’ajuda de l’acordió. Va ser una experiència molt gratificant, tant pels grans com pels petits.


Xarxes socials:


JORNADES DE PORTES OBERTES

2013/03/01

Si no heu pogut assistir a les notres Jornades de Portes Obertes i esteu interessats en conèixer la nostra escola i el nostre projecte educatiu, podeu concertar una visita trucant el telèfon 93 453 10 80 - Srta. Rosalia / Srta. Carmina. Us hi esperem!


Xarxes socials:


SORTIDA A LA COVA DE LA FONT MAJOR

2013/02/28

Ahir va ser un dia diferent. Després d'estar treballant a l'aula el tema de la prehistòria durant vàries sessions, vam anar a visitar la Cova de la Font Major a l'Espluga de Francolí i allà vam poder veure i viure unes hores a la mateixa llar dels nostres avantpassats. El viatge va ser llarg però va pagar la pena perquè des del moment de l'arribada fins l'hora de dinar vam estar immersos en el passat. L'entrada a la cova ens va traslladar en el temps i vam veure les dures condicions de vida que havien patit els homes i dones de l'edat de pedra i com l'esperit de supervivència i superació els va dur a inventar diferents eines que els facilitessin les feines diàries com les que estaven exposades allà. La part més divertida va ser crear una cabana amb pals i pells i, fins i tot, fer una pintura rupestre!

A la tornada estàvem tots esgotats però hem tingut la sort de tornar a la nostra llar calentoneta i amb moltes més comoditats.


Xarxes socials:


Arxius:

ÈXIT DE CONVOCATÒRIA: BONA ORTOGRAFIA SENSE ESFORÇ AMB PNL. Formació permanent del professorat al Roser.

2013/02/28

Més de 60 escoles i representants del cos d'inspectors del Departament d'Educació van assistir al curs de formació permanent del professorat 'Bona ortografia sense esforç amb Programació Neurollingüística' del mestre, psicopedagog, professor de la Universtitat Ramon Llull i expert en PNL, Daniel Gabarró. Aquest acte, organitzat per la nostra escola, va tenir lloc dimarts a la tarda. Reduïr les errades ortogràfiques entre un 50 i un 80% en nou passes va esdevenir l'objectiu d'aquesta xerrada, per cert, molt profitosa i motivadora per posar en pràctica amb els nostres alumnes. 


Xarxes socials:


Arxius:

MARATÓ DE TV3: DIPLOMA DE COL·LABORACIÓ A LA NOSTRA ESCOLA

2013/02/27

Com ja sabeu, la nostra escola va participar en La Marató de TV3 amb l'organització d'un concert benèfic on moltes famílies hi vàreu col·laborar. Com a agraïment a tota la comunitat educativa -famílies, alumnat, professorat, personal de PAS i germanes-, La Marató de TV3 ens ha fet arribar una carta i un diploma. Us el fem adjunt en aquesta notícia!


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA AL MUSEU DE LA MÚSICA

2013/02/26

Avui,  dimecres 27 de Febrer, els alumnes de 3r de Primària hem anat al Museu de la Música. Hem gaudit d’una visita guiada molt especial. Hem après com els humans vam començar a construir els primers instruments musicals i també com han evolucionat al llarg del temps. Al final de la visita hem pogut tocar alguns instruments amb les nostres pròpies mans com ara el violoncel o l’arpa. Molt interessant i divertit!


Xarxes socials:


VOLS ESQUIAR AMB NOSALTRES? ESCAPADA D'UN DIA AMB L'AMPA.

2013/02/22

Vols esquiar amb nosaltres?

La Secció de Muntanya de l'AMPA organitza un dia d’esquí! La proposta és la següent: pujar el dissabte 2 de març, esquiar a Port del Comte, dinar a l’alberg  i baixar cap a Barcelona. Segons demanda, s'agafaria curset de 2 o 3 hores. Per més informació, feu click al següent enllaç: ESQUÍADA D'UN DIA A PORT DEL COMTE.   ANIMEU-VOS! US HI ESPEREM!


Xarxes socials:


Arxius:

TEATRE EN ANGLÈS AL CICLE INICIAL

2013/02/21

El 21 de febrer, tot 1r i 2n de Primària hem anat al teatre Guasch a veure una obra de teatre en anglès. Els quatre actors eren de la companyia The Golden Hat Theatre Company, i l’obra que han representat es diu “Friends”.

Ens ha agradat molt, era molt divertida! Tres amics havien de rescatar la seva mestra d’anglès, atrapada a la cova de les antenes pel monstre de la televisió. Els ajuda la guardiana de les paraules, i han de passar un munt de proves i anar per diferents paisatges, resolent unes endevinalles. Al final, aconsegueixen el seu propòsit i tornen a cantar i ballar tots junts.

A classe, continuarem treballant la lletra de les cançons i participarem al concurs de dibuixos del monstre.


Xarxes socials:


ENS ENDINSEM A L'ANTIGA CIUTAT ROMANA DE BAETULO - 4T D'ESO HUMANÍSTIC

2013/02/20

Els alumnes d’Itinerari Humanístic de 4t d’ESO hem anat a Badalona per visitar les restes de l’antiga ciutat romana de Baetulo. Hem pogut veure la Casa dels Dofins, una domus o casa benestant romana de finals del segle I aC i els Jardins de Quint Licini, on s’hi conserva la piscina del jardí d’una casa de Baetulo, construïda a finals del segle I dC. A més a més, hem visitat el museu de Badalona on hem après moltes curiositats sobre la vida quotidiana dels antics romans.


Xarxes socials:


Arxius:

CONFERÈNCIA: AFECTIVITAT I SEXUALITAT PER A TOTES LES EDATS

2013/02/17

El proper dimarts 19 de Febrer  a les 20:00h, tindrem el plaer de poder escoltar i gaudir de la xerrada: 'AFECTIVITAT I SEXUALITAT PER A TOTES LES EDATS” a càrrec de l’excel·lent educador Juanjo Fernández. Aquesta s'enmarca dintre del cicle de conferències que la nostra escola ofereix per a pares i mares: 6 de Novembre - Som referents pels nostres fills? / 19 de Febrer - Afectivitat i sexualitat per a totes les edats / 30 d'Abril - Com fer de la lectura una aventura.

AFECTIVITAT I SEXUALITAT PER A TOTES LES EDATS

Vivim en un Planeta Sexe -mitjans de comunicació, publicitat, pel.lícules, Internet, cançons...-, però la sexualitat no apareix sobtadament a l'adolescència (encara que és llavors quan fills i filles esdevenen 'mutants') sinó que va lligada al desenvolupament afectiu al llarg de tota la vida. Pares i mares hem de conèixer aquest procés i saber com i quan intervenir-hi, amb discreció, naturalitat, sentit comú i sentit de l'oportunitat. Aquesta xerrada proposa conceptes, recursos, reflexions i estratègies que són d'utilitat en edats molt diverses.

JUANJO FERNÁNDEZ

Membre del Departament Pedagògic de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, coordina cursos i activitats de formació per a mestres i professors, però la seva activitat principal és la de conferenciant, oferint xerrades a famílies, professors i alumnes. Llicenciat en Filosofia i Lletres, les seves vocacions  principals són ensenyar i escriure. Ha redactat articles en relació amb l'educació en el temps lliure, obres de teatre i llibres de temàtica religiosa. Recentment ha publicat un llibre de relats amb el títol 'No abras el cajón'.


Xarxes socials:


2N D'ESO – SELECCIONATS AL 53è CONCURS DE JOVES TALENTS DE RELAT CURT COBEGA I VISITA A LES SEVES INSTAL·LACIONS.

2013/02/16

Avui dilluns divuit de febrer, els alumnes de 2n d’ESO hem anat a visitar l’empresa Cobega, distribuïdora dels productes Coca-Cola. Ha estat molt emocionant perquè també hem sabut el nom dels sis alumnes de la nostra escola seleccionats per participar en el 53è Concurs de Joves Talents de relat curt en llengua castellana que tindrà lloc a la Universitat de Barcelona el proper dissabte 13 d’abril a les 11:00 hores. El fet de poder participar ja és motiu d’il·lusió i orgull. Esperem tenir sort!

Hem començat la visita amb l’explicació del funcionament general de la fàbrica per part de la nostra monitora, Montse Llácer. Tot seguit hem vist dos documentals, el primer dels quals explicava la historia de l’empresa, fundada l’any 1886 a Atlanta. El segon documental ens explicava detalladament el procés d’elaboració dels productes. En acabar, ens han fet unes preguntes sobre aspectes importants esmentats en els documentals i com que les hem sabudes totes, hem tingut premi!!! Abans de passar a visitar les instal·lacions de la fàbrica ens han obsequiat amb una llauna de refresc d’una de les begudes de la companyia, tot esmorzant.

Un cop hem tingut aquest petit moment d’esbarjo, hem pogut visitar detingudament les instal·lacions. Duran aquest recorregut hem pogut observar el laboriós treball dels empleats de la fàbrica que, tot i estar molt mecanitzada, necessita que els treballadors comprovin personalment el funcionament de la cadena de muntatge. Finalment, ens han obsequiat amb uns productes de cortesia i ens han felicitat pel nostre comportament. Ha estat una visita molt interessant.


Xarxes socials:


Arxius:

MOLÍ PAPERER

2013/02/14

Els nens i nenes de Quart de Primària han visitat el Molí Paperer de Capellades.


Xarxes socials:


TEATRE EN ANGLÈS: ALICE IN WONDERLAND!

2013/02/11

Today, 3th and 4th class of Primary have gone to the Guasch Theatre to see an English play: ALICE IN WONDERLAND. The play has mixed musical, funny and exciting moments. After the play, we have talked with the actors!

Avui els de 3r i 4t de Primària hem anat al Teatre Guasch a veure una obra en anglès: ALICE IN WONDERLAND. L’obra barrejava moments musicals, moments divertits i moments emocionants. Al final hem pogut parlar amb els actors!

 


Xarxes socials:


4T D'ESO - ENS ENDINSEM EN EL MÓN DALINEÀ: VISITA AL MUSEU DALÍ A FIGUERES

2013/02/08

El Teatre-Museu Dalí de Figueres representa una experiència única per poder observar, viure i gaudir de l’obra i el pensament d'un artista de casa nostra reconegut internacionalment. Tal com va explicar el mateix Dalí: “És evident que existeixen altres móns, això segur; però, com ja he dit moltes altres vegades, aquests altres móns estan en el nostre, resideixen a la terra i precisament al centre de la cúpula del Museu Dalí, on hi ha tot el nou món insospitat i al·lucinant del surrealisme”. A més a més, a través de les visites dinamitzades ens hem apropat de forma lúdica i participativa als recursos que empraven els artistes del surrealisme com ara els cadàvers exquisits, l'escriptura automàtica... El Teatre-Museu Dalí, ens ha captivat i ens ha fet descobrir i gaudir de les obres d'art d'aquest gran artista!


Xarxes socials:


Arxius:

3R D'ESO VISITA LA GIRONA MEDIEVAL: MESTISSATGE I CONVIVÈNCIA DE CULTURES A L'ÈPOCA MEDIEVAL.

2013/02/08

Una visita pel Barri Vell de Girona ens ha portat als alumnes de 3r d'ESO a conèixer com era la societat medieval: les classes socials, l’urbanisme, la convivència entre cultures o les seves llegendes. En el monestir de Sant Pere de Galligants, l’església de Sant Feliu i la Catedral hem observat l’art romànic i el gòtic i ens adonat  del paper que l’Església va tenir dins la societat del moment. També hem visitat  els banys àrabs, les muralles, la zona gremial i hem gaudit del call jueu millor conservat de Catalunya.


Xarxes socials:


Arxius:

2N D'ESO - VISITA AL MONESTIR DE SANT BENET: ENS TRANSPORTEM AL MÓN MEDIEVAL!

2013/02/08

Avui divendres, els alumnes de 2n d'ESO hem quedat transportats a l'Edat Mitjana. Amb l'ajuda de disfresses i jocs i amb la visita al Monestir de Sant Benet i al tallers que hem realitzat, hem pogut entendre l'estructura de la societat d'aquella època i la forma de viure en els monestirs, reconèixer les diferents dependències i saber la seva funcionalitat, apropar-nos a les idees de l'ordre del Císter...


Xarxes socials:


Arxius:

1R D'ESO VISITA TARRACO: ENS TRANSPORTEM AL MÓN DELS ROMANS!

2013/02/08

Les muralles, el circ, l'amfiteatre..., el món romà de Tarraco ens ha obert les portes!  Un viatge a través del temps, entenem així on i com vivien els romans. Hem fet de detectius i ens hem posat a la pell del diferents personatges que han fet història. Fent història, també!


Xarxes socials:


Arxius:

EL REI CARNESTOLTES JA HA ARRIBAT AL ROSER

2013/02/07

Barrets i capes, corbates i collarets, varetes i ullerots... Les classes de la nostra escola s'han omplert de colors aquesta setmana. Els missatgers de sa majestat el Rei dels Pocasoltes, alumnes de sisè, han estat els encarregats de transmetre'ns les seves ordres i tots i totes hem obeït!!!

Les màscares decorades vestien les nostres finestres i l'exposició d'ous disfressats cada dia estava més plena, cada cop més bonica  fent-nos meravellar a tots i totes de les 'obres d'art casolanes'.

El dijous Gras de bon matí els més grans de l'escola, alumnes de 4t ESO, professors i mestres han estat els encarregats de preparar els entrepans de truita per esmorzar... mmmm!! 

I divendres finalment després d'escoltar el pregó del rei Carnestoltes i la seva darrera ordre ens haurem de disfressar per a sortir a ballar!!

NO OBLIDEU VISITAR EL BLOC DELS REPORTERS... TROBAREU FOGRÀFIES I VIDEOS D'AQUESTA SETMANA ESBOJARRADA!!


Xarxes socials:


APADRINAMENTS LECTORS P5-5è

2013/02/06

Els apadrinaments lectors potencien la responsabilitat, estimulen la lectura, estrenyen els llaços de convivència escolar i ajuden a interioritzar i millorar el nivell lector tant dels més grans (que acompanyen) com el dels més petits (que són acompanyats).

“Diuen els experts que un concepte, una eina  la domines quan ets capaç d’explicar-la als altres.” Per això aquesta activitat any rere any és un èxit i tant els/les alumnes com els/les mestres la valorem molt positivament.

Tots en algun moment de la nostra vida som: petits – mitjans – grans. L’escola és com casa nostra. Els nostres companys són part de la nostra vida.

Mestres de P5 i 5è E.P


Xarxes socials:


SORTIDA AL PARC DE TRÀNSIT INFANTIL

2013/02/04

El passat divendres 1/02/2013 els/les alumnes de 5è vam participar animadament de l’activitat “La Guàrdia Urbana a les escoles -Mobilitat i Civisme-”.

Vam gaudir molt perquè és una activitat vivencial i participativa on aprenem com hem de desplaçar-nos pels carrers quan som vianants i també quan som conductors. Els nostres vehicles han estat les bicicletes i les vies urbanes, el parc infantil de trànsit.

Allí ens han ensenyat diferents senyals de trànsit, verticals i horitzontals, i la necessitat de ser respectuosos amb els altres vianants i/o conductors. Ara ho tindrem tot en compte en el camí d’anada i tornada de l’escola.

Situat a la part posterior del Castell de Montjuic, el Parc Infantil de Trànsit està obert els dissabtes al matí, de 10:00 a 13:00, per fer pràctiques de circulació en bicicleta amb una participació lliure. 

Ara ja sabem on és i com funciona, només ens cal convèncer els pares i les mares perquè ens acompanyin algun dia i puguem repetir aquesta experiència.

 


Xarxes socials:


Arxius:

CELEBREM EL DIA MUNDIAL DE LA PAU A LA NOSTRA ESCOLA

2013/01/30
LA PAU COMENÇA PER TU MATEIX! PROJECTA-LA!

Un desig de pau és el que tots hem demanat aquest matí des del pati vermell de l'escola amb l'enlairament de globus amb missatges de pau, la lectura d'un manifest i la cançó 'El Mon seria més feliç' interpretada per tota la comunitat educativa. Feu click a http://reportersroser.blogspot.com.es/2013/01/manifest-per-la-pau-2013.html i podreu veure imatges i vídeos de la celebració.

LA PAU COMENÇA PER TU MATEIX! PROJECTA-LA!


Xarxes socials:


Arxius:
Els guanyadors amb el seu regal i felicitació.

EL LECTOR DE L'ESTACIÓ

2013/01/28

Ens complau informar-vos que dos alumnes de la nostra escola han estat premiats en la primera etapa del concurs El lector de l'Estació de XIM I XESCA!

Els guardonats han estat Thiago Barboza de 4t-A i Jana Saenz de 5è-B. Moltes felicitats als dos!


Xarxes socials:


Arxius:

PAINT A FISH!

2013/01/28

Els alumnes de 1r a l’aula d’informàtica, participaran en la Campanya “Pinta un pez”.  Les pràctiques pesqueres, combinades amb un consum creixent de productes del mar, estan buidant els nostres mars i oceans. La campanya vol conscienciar i comprometre als més joves en la conservació de la vida marina. Us convidem a participar en aquesta campanya, tenim temps fins el diumenge, així que... a l’aigua peixos!! És molt senzill, per a més informació: http://www.fish2fork.com/es-ES/news-index/Los-ninos-pintan-peces-para-pedir-a-la-Union-Europea-que-proteja-las-especies.asp i per participar en la campanya: http://www.paintafish.org/


Xarxes socials:


THE FONIX 2013 IS HERE! THE 6th ENGLISH COMPETITION FOR CATALAN SCHOOLS

2013/01/18

THE FONIX 2013 is here! The 6th English Competition for Catalan Schools

This competition tries to encourage and motivate the learning of the English language due to the importance of this language in our society.

The students from the higher cycle of primary to 4th of ESO are going to take part in The Fonix competition. They have to fight for being the winners of their levels. The winners will compete in a territorial phase, facing the best participants of the rest of Catalan schools. The last phase will face the winners of each Catalan provinces.

For further information, as prizes, dates or rules, look for it on the web page www.concurs-angles.info

Good luck to all the participants!

Comença el 6è Concurs d’Anglès Interescolar de Catalunya, THE FONIX 2013!

Aquest concurs s’organitza amb la finalitat d’estimular i motivar l’aprenentatge de l’anglès, atesa la seva importància a la societat actual.

Els alumnes de l'escola participen en el The Fonix des de 5è de primària fins a 4t d'ESO competint amb d'altres centres. Hi haurà diferents fases: escolar, territorial i final. Cal anar superant cadascuna de les etapes fins a poder arribar a la darrera fase.

Els guanyadors de la fase territorial, competiran en la fase final, amb els guanyadors de cada província catalana.

Per més informació, com ara premis, dates, bases del concurs, us podeu adreçar a la página web www.concurs-angles.info

Bona sort als participants!


Xarxes socials:


Arxius:

IOGA MUSICAL

2013/01/17

Avui els nens i nenes de 1r A hem après les primeres postures de ioga al Centre Cívic Comte Urgell. Una sessió de Ioga Musical emmarcada en l'àrea de música i dansa. Avui ja coneixem una mica més el nostre cos! I hem après a relaxar-nos mitjançant la música i el moviment! El proper dijous serà el torn de 1r B.


Xarxes socials:


1r D'ESO PARTICIPA AL PROGRAMA DE CATALUNYA RÀDIO 'ELS OPTIMISTES'!

2013/01/16

Ahir i avui, alumnes de 1r d'ESO hem assistit com a públic al programa de Catalunya Ràdio 'Els optimistes' i hem pogut conèixer alguns dels seus protagonistes com l'Àngel Llàtzer i en Manu Guix. Però aquestes no han estat les úniques sorpreses! Prèviament, amb el TRAMBAIX ens havíem desplaçat a TV3. Allà hem visitat totes les instal·lacions i hem vist com la Família Súper3 es preparaven per enregistrar un nou programa.

L’objectiu de l'activitat SUPERTRAM és que els estudiants d’ESO coneguin per dintre els dos mitjans de comunicació públics de Catalunya, que són vistos i escoltats per milers de catalans cada dia. Que tinguin contacte amb el món audiovisual i que completin aquesta experiència amb l’ús del transport públic més innovador i sostenible de l’àrea metropolitana de Barcelona.


Xarxes socials:


Arxius:

CREIX AMB EL PEIX

2013/01/09

Els alumnes de 3r EP hem fet la sortida a Mercabarna, al mercat del peix.

Hem visitat el museu interactiu on hem observat l’hàbitat de diferents peixos, crustacis i mol·luscs (que hem pogut agafar). També hem vist diferents tipus de pesca, la llotja, el mercat, la piràmide alimentària i els aquaris.

Hem après que el peix és molt important en la nostra dieta alimentària i que “EL PEIX PETIT, NI PESCAT NI MENJAT”.

Ens ho hem passat molt bé.


Xarxes socials: