·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

FELICITACIÓ DE NADAL I ACTIVITATS

2021/12/22

Benvolgudes famílies:

Ja a les portes d'un nou Nadal us desitgem sobre tot salut, estima i pau per aquestes festes que tot just ara comencen.

Esperem de tot cor que passeu bons dies i que l'any vinent sigui ple de bons desitjos per a tothom. 

Des de l'escola i en nom de tot el professorat, personal del centre i AMPA, un cop més us volem donar les gràcies pel vostre suport incondicional i volem fer un esment a tot l'alumnat reconeixent en cadascun dels vostres fills i filles el seu saber estar, saber fer i l'amabilitat que sempre els/les caracteritza.

Aquí us deixem la presentació final amb totes les activitats de Nadal que hem portat a terme aquests dies: FEU CLIC AQUÍ

BON NADAL i FELIÇ ANY NOU... Ah i molts bons Reis.

ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER.

 


Xarxes socials:


L'ÚS DE LES NOVES TECNOLOGIES A L'ESCOLA

2021/12/15

Les noves tecnologies tenen un paper decisiu en el futur de l'educació. Al Roser, les apliquem i treballem dia a dia perquè siguin realment transformadores. Per aconseguir uns millors resultats, és essencial inserir-les en els programes pedagògics incloent idees innovadores de qualitat i de sostenibilitat educativa.

 

Les noves tecnologies faciliten l'educació permanent i suposen un salt qualitatiu en termes pedagògics, ja que permeten l'accés als materials i continguts sense dependre de l'espai o el temps disponibles. També permeten treballar de manera col·laborativa atès que faciliten les tasques en grup tant de forma online com presencial. Això fa que es pugui treballar i alhora seguir des de casa. 

 

Tots hi estem d'acord. L'impacte de les TIC en l'àmbit educatiu és un dels majors canvis que ha viscut el sector de l'ensenyament. La influència de les tecnologies i la comunicació és clau per organitzar el currículum escolar d'una manera més dinàmica, transversal i col·laborativa. Ofereixen moltes possibilitats:

  1. Les TIC, si s'utilitzen correctament, poden ajudar a desenvolupar un aprenentatge més socioconstructiu. És a dir, més centrat en l'alumne i en el seu procés d'aprenentatge.
  2. Les TIC permeten desenvolupar activitats d'aprenentatge interactives i participatives que simulen situacions reals. 
  3. La transformació digital en l'educació és fonamental per adquirir les competències digitals que després seran imprescindibles en el món laboral.

 

La tasca del professorat és essencial en la correcta implementació de les noves tecnologies en les diferents matèries. Aquest és l'encarregat de guiar el procés de l'estudiant i l'acompanya d'una forma personalitzada: no només en les qüestions relatives als aspectes acadèmics, sinó també a escala emocional. 

 

Cada cop més, el futur ens exigeix tenir bones competències en l'ús de les noves tecnologies a l'escola i l'entorn digital, per això a l'escola posem a l'abast dels nostres alumnes i del professorat tot un conjunt de recursos, així com formació constant. La nostra escola promou una línia d'actuació que dona suport a la formació integral dels alumnes, fent que aquests siguin els protagonistes del seu propi aprenentatge, afavorint la seva autonomia i iniciativa personal. La nostra innovadora escola incorpora altres metodologies a més de l'ús de noves tecnologies a l'escola, com les intel·ligències múltiples, el treball per ambients i per projectes, el treball cooperatiu, el treball interetapa i les plataformes digitals. 

 

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres o venir a visitar-nos


Xarxes socials:


FIGURETES DEL PESSEBRE

2021/12/01

 
 

Xarxes socials:


EL PROCÉS DE LECTOESCRIPTURA A INFANTIL

2021/11/25

L'aprenentatge de la lectura i de l'escriptura és clau i fonamental pel desenvolupament personal de cada un dels i les nostres alumnes i constitueix una eina imprescindible per a la comunicació i l'assoliment dels coneixements. A l'Escola Mare de Déu del Roser entenem aquest procés d'ensenyament-aprenentatge de la lectoescriptura com un món màgic que s'obre entre l'Etapa d'Infantil i el Cicle Inicial de Primària

És un procés especial i molt personal que cada infant viu al seu ritme, al seu moment i de la seva manera particular. La lectoescriptura no és un objectiu que s'assoleixi d'avui per demà, no s'explica i s'entén, sinó que es viu i se sent , s'interioritza fent petites passes i, al final, es consolida. És per aquest motiu que, en el procés de lectoescriptura, l'escola té un paper molt important, així com la família. El treball conjunt i la constant comunicació entre ambdues parts afavoreix, sense cap mena de dubte, l'aprenentatge de l'infant. 

El que veritablement importa és la constància i la perseverança que fan i faran els infants al llarg de la seva edat primerenca, un procés que iniciem a P3 jugant amb els noms per aprendre el codi escrit  i fent servir el conte com a text literari juntament amb poemes, dites i endevinalles. I és clar, sempre treballant de manera significativa i vivencial. D'aquesta manera afavorim l'entorn idoni i proporcionem les eines i estratègies que fan sorgir l'interès i la motivació de les nenes i els nens per tal de donar sentit a allò que estem aprenent.

Estimular l'interès és essencial, com també deixar que cada alumne pugui construir el seu aprenentatge sense por i amb il·lusió. Si vols descobrir més detalls de com treballem el procés de lectoescriptura a infantil-Primària o obtenir més informació de com es pot treballar a casa, pots contactar amb nosaltres. Estarem encantats d'explicar-te més! 


Xarxes socials:


FI SETMANA DE LA CIÈNCIA 2021

2021/11/19

La setmana de la ciència ha arribat a la seva fi. Un any més, a l’escola hem gaudit de les activitats realitzades, i esperem amb il·lusió tornar a celebrar-la el curs que ve.

Per seguir gaudint de la ciència a casa, us proposem dos llibres d’experiments que podeu fer en família.

 

  • El meu gran llibre d’experiments

 

Mar Benegas, Editorial Susaeta

 

És un llibre per a petits grans científics. Cada experiment inclou les instruccions detallades pas a pas, els estris necessaris, l’explicació del fenomen observat i una curiositat.

 

  • Aquest llibre pensa que ets científic

 

London Science Museum & Harriet Russell, Librooks

Aquest llibre t’ensenyarà a pensar com un científic i científica i t’ajudarà a entendre el món que t’envolta experimentant de manera divertida amb els teus propis mètodes. Aquest NO és el típic llibre de ciència amb experiments pas a pas: aquí aprendràs a pensar en gran, a ser creatiu i a veure el món amb ulls de científic. Perquè aquest llibre pensa que ets científic!

 

I per finalitzar, ens acomiadem amb les solucions dels reptes! Els trobareu a stories al nostre Instagram!. Esperem que us hagueu engrescat a resoldre’ls!


Xarxes socials:


SETMANA DE LA CIÈNCIA 2021

2021/11/15

Del 15 al 19 de novembre la nostra escola celebra la Setmana de la Ciència.

 

Enguany podrem reprendre algunes de les activitats que no vam poder realitzar el curs passat.

Voleu saber tot el que farem des dels més petits de la casa fins als més grans? Aquí us ho expliquem...

Els alumnes d'Infantil, experimentaran amb els 5 sentits, realitzaran diferents experiments i decoraran i llançaran un coet.

Els alumnes de primària es convertiran en científics portant a terme una gran varietat d'experiments a l'aula on demostraran les seves capacitats científiques i d'experimentació. També gaudiran d'una sessió de cinefòrum, on veuran pel·lícules relacionades amb la ciència. A més, tots els cursos realitzaran alguna sortida o taller relacionada amb la ciència.

Els alumnes de l'ESO participaran en la xerrada divulgativa de la Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la Salut Mental. A més, tots els cursos faran una sortida per gaudir de la ciència.

Un any més, us proposarem dos reptes d'enginy per resoldre en família. Els podreu trobar a l'Instagram de l'escola avui dilluns. No us amoïneu si no us en sortiu perquè divendres trobareu la solució!

Aprofitem per felicitar a la C.C. i la C.M., de 3r d'ESO A, per la realització del cartell guanyador de la Setmana de Ciència d'aquest any.

Per saber més de les activitats i sortides realitzades, seguiu-nos a les xarxes socials. 

 

Us animem a gaudir d'una setmana plena de nous aprenentatges i activitats!


BONA SETMANA DE LA CIÈNCIA A TOTHOM!!!

 


Xarxes socials:


LA IMPORTÀNCIA DE LA MÚSICA EN L'EDUCACIÓ

2021/11/11

La música és un element clau a les nostres vides i ens acompanya d’ençà que som petits fins a la maduresa, per això la importància de la música en l’educació és un element clau que aporta molts beneficis a l’alumnat i els ajuda a créixer a diferents nivells. A continuació explicarem per què és tan important i quin paper té aquesta a l’Escola Mare de Déu del Roser. Acompanya’ns per descobrir-ho! 

Existeixen molts estudis que assenyalen la importància de la música en l’educació i els efectes positius que té en el desenvolupament cognitiu, creatiu, intel·lectual i psicològic dels nens. Inclús s’ha demostrat que la música estimula l'hemisferi esquerre del cervell, encarregat de l’aprenentatge del llenguatge, els números i l’ús de la lògica. 

A l’Escola Mare de Déu del Roser coneixem la importància de la música en l’educació i sabem que aquesta augmenta la capacitat de memòria, atenció i concentració dels alumnes. La relació entre aquesta i altres camps de coneixement com les matemàtiques són més estretes del que ens pensem, i l’estudi de la música afavoreix la memorització de textos i la facilitat per fer raonaments lògics. A més, coneixem dades sobre el treball auditiu que es fa amb la melodia i sabem que aquest beneficia la capacitat de concentració i l’aprenentatge d’altres llengües. 

La importància de la música en l’educació i sobretot en relació amb altres matèries és molt gran, ja que aquesta ajuda a interrelacionar coneixements. A l’Escola Mare de Déu del Roser seguim un projecte educatiu que es basa en el creixement dels nostres alumnes, posant al seu abast tota mena de recursos perquè siguin capaços d’elaborar el seu propi futur. És per aquest motiu que els recursos com la música acompanyen als nostres alumnes des del primer dia. 

Entre els nostres objectius educatius té una gran importància la formació integral dels alumnes, fent que aquests esdevinguin persones preparades acadèmicament i humana. Per aconseguir-ho, ajudem a desenvolupar la seva creativitat a través de l’estudi de la importància de la música en l’educació i fomentem les habilitats comunicatives tan importants en l’aprenentatge dels idiomes.D’aquesta manera aconseguim formar alumnes empàtics, tolerants, resilients, positius i feliços. 

Recordem que l’aprenentatge musical ajuda a la socialització i fomenta la col·laboració, l’esperit crític i el respecte quan es duen a terme activitats col·lectives. A més, la importància de la música en l’educació influeix en com els estudiants aprenen valors, hàbits i costums que els ajudaran al llarg de la seva vida. Per si encara us pregunteu per què és tan important el seu estudi, pensem en què la música ens acompanya al llarg de totes les etapes de la nostra vida, i clarament juga un paper fonamental en ella, cosa que fa que tant els pares com la societat en general comprengui que les matèries artístiques són essencials en l’aprenentatge i creixement dels nens i nenes. 

A l’Escola Mare de Déu del Roser ens prenem molt seriosament la música i per aquest motiu fomentem el seu coneixement a través del treball que fem a les aules, però també com a activitat extraescolar que pot ajudar a reforçar algunes mancances i beneficiar molt als alumnes. A més, es tracta d’una activitat entretinguda que agrada molt als estudiants! Vols saber-ne més? Demana més informació o visita’ns!


Xarxes socials:


PREINSCRIPCIONS

2021/11/02


Xarxes socials:


COMUNICATIVA

2021/11/02


Xarxes socials:


CREATIVA

2021/11/02


Xarxes socials:


INNOVADORA

2021/11/02


Xarxes socials:


FAMILIAR

2021/11/02


Xarxes socials:


VIVENCIAL

2021/11/02


Xarxes socials:


PORTES OBERTES

2021/11/02


Xarxes socials:


PORTADA

2021/11/02


Xarxes socials:


LA COMUNICACIÓ EN EL PROCÉS D'APRENENTATGE

2021/10/21

La comunicació és l'eina fonamental perquè els nens/es creixin en un ambient en el qual predomina la participació, la llibertat d'expressió i la facilitat de relacionarse. Sense dubte, una bona comunicació entre pares/mares i fills/es, en l'àmbit escolar i amb els/les  companyes  ajuden al fet que puguin tenir una mentalitat positiva, col·laborativa i fonamental per al seu desenvolupament personal. 

A l'Escola Mare de Déu del Roser som un espai educatiu obert, de qualitat, innovador i familiar, per això tenim molt en compte la importància de la comunicació en el procés d'aprenentatge dels nostres alumnes. Recordem que el nostre caràcter propi té com a línia d'actuació preferent la formació integral dels alumnes, afavorint la seva autonomia i la iniciativa personal per encarar el seu futur amb èxit. Això només s'aconsegueix incentivant una bona comunicació des del principi, i sobretot des de l'àmbit educatiu. 

La comunicació és un dels pilars fonamentals en el procés d'aprenentatge de qualsevol nen o nena. Els pares/mares són els responsables de crear un clima adequat i de ser persones comunicatives, prenent consciència de la importància de parlar, escoltar a l'altre i transmetre la informació de la manera correcta. Perquè la comunicació funcioni aquesta ha de ser bidireccional, és a dir, els nensi nenes també han de participar del procés, comunicant tot allò que hagin de dir. Tots els éssers humans necessiten a l'altre per desenvolupar-se i créixer com a persones i intel·lectualment, per això el procés comunicatiu és bàsic i necessari en l'educació dels nostres fills i filles. 

Educar-los en una bona comunicació i facilitar-los aquestes eines els servirà per relacionar-se amb el seu propi ésser i amb el seu entorn, utilitzant tots els sentits: el llenguatge articulat, les mirades, els gestos i altres elements propis del procés comunicatiu que ens relacionen els uns amb els altres de forma continuada. 

La comunicació amb l'entorn social i escolar influeix en el concepte que l'estudiant té de si mateix, cosa que afectarà al seu rendiment escolar i a tenir una autoestima sana, fomentant la dignitat de l'ésser humà, millorant la seva qualitat de vida i ajudant-lo a enfrontar-se a diferents situacions. 

A l'Escola Mare de Déu del Roser sabem que la comunicació és fonamental en l'aprenentatge i el camí de creixement personal dels alumnes, reforçant o reconstruint el concepte que tingui de si mateix, per això volem ser una escola innovadora que utilitza noves metodologies d'ensenyament comunicatiu com el treball per ambients i per projectes, el treball cooperatiu, entre d'altres. Una de les nostres grans eines comunicatives és l'estimulació del llenguatge oral i escrit, i l'ensenyament d'idiomes (anglès i alemany). 

Tots els alumnes seran capaços de millorar les seves habilitats comunicatives a través de l'expressió tant sigui de forma oral o escrita, fomentant el gust per la lectura com a base per a l'assoliment dels seus aprenentatges alhora que  desenvolupar  la capacitat d'escolta activa amb respecte amb l'entorn i els/les altres, i en definitiva, formant persones empàtiques  tolerants, resilients, positives i felices. 

Si vols saber més sobre el nostre model educatiu i el paper que juga la comunicació en els vostres fills i filles no dubtis en contactar amb nosaltres, estarem encantats de resoldre tots els vostres dubtes! 


Xarxes socials:


EL TREBALL DE LA PISCOMOTRICITAT EN ANGLÈS

2021/10/06

A l’Escola Mare de Déu del Roser treballem la psicomotricitat en anglès dins els nostres programes educatius de formació integral, que pretenen fer que els estudiants siguin els protagonistes del seu propi aprenentatge, afavorint la seva autonomia i iniciativa personal. ¿Saps en què consisteix? T’ho expliquem a continuació! 

 

La psicomotricitat en anglès és una tècnica o disciplina que ajuda als nens a desenvolupar el seu moviment corporal, les seves relacions amb els altres, a controlar les seves emocions i coneixements, integrant tot entre si. El terme es divideix en dos conceptes diferents: psicologia (psico) i motriu (motricitat), per tant, quan parlem de psicomotricitat en anglès ens referim a tot allò que té a veure amb aquests conceptes, i a les complexes relacions que existeixen entre els dos camps, però a més s’hi afegeix el component d’aprendre una llengua estrangera.

 

Quan fem referència a la psicologia dels nens, ens referim a tot el que es relaciona amb la seva personalitat, autoestima, conèixer-se a un mateix, les relacions i les emocions. D’altra banda, quan parlem de motricitat ens referim al coneixement, la consciència del propi cos, el moviment, la manipulació d’objectes, l’equilibri o el contacte. El progrés d’un nen en la seva psicomotricitat li permet ser capaç de controlar millor els seus moviments però també els seus impulsos emocionals, així com adaptar-se millor al medi social, familiar i escolar. Si a això li afegim el component lingüístic de la psicomotricitat en anglès, trobarem que el nen o la nena no només domina el moviment corporal, millora la seva memòria i l'atenció, la concentració i la creativitat, sinó que també aprèn a perdre la por als altres i desenvolupa habilitats a nivell social i afectiu, enfrontant-se a les seves pors i aprenent a relacionar-se amb la resta. 

A l’Escola Mare de Déu del Roser treballem la psicomotricitat en anglès perquè som una escola innovadora, que desenvolupa projectes focalitzats en treballar intel·ligències múltiples, el treball per projectes, el treball cooperatiu i vivencial. El component lingüístic del nostre treball és essencial a  nivell comunicatiu, ja que desenvolupem una estimulació del llenguatge oral i escrit en anglès diàriament, que facilita desenvolupar la part més creativa i social dels nostres alumnes. A més, a l’Escola Mare de Déu del Roser organitzem un casal d’estiu en anglès oferint una experiència completa què potencia l’aprenentatge i el desenvolupament de la psicomotricitat en anglès dels estudiants. 


La nostra aposta per les llengües estrangeres i per desenvolupar la psicomotricitat en anglès són una gran aposta a l’escola, i s’inicia amb els alumnes més petits. Començant per P3, on desenvolupem classes curriculars i una hora setmanal de parla per a primària i ESO. Al nivell infantil treballem dia a dia l’escolta activa, fent listenings i orals, cosa que facilita el desenvolupament de la psicomotricitat i aporta seguretat i llibertat als nostres alumnes. Perquè sabem que aprendre un altre idioma ens fa més oberts i més lliures, i facilita la comunicació i establir relacions més properes amb la resta. Si vols saber més sobre tot el que implica la psicomotricitat en anglès al nostre centre, contacta amb nosaltres i t’explicarem tot el que has de saber!


Xarxes socials:


DEPARTAMENT PSICOPEDAGÒGIC I LOGOPÈDIA

2021/09/23

Avui ens centrarem a parlar en l’important paper d’un departament psicopedagògic i de logopèdia en l’entorn escolar com el que fomentem a l’Escola Mare de Déu del Roser. Cada alumne té diverses necessitats educatives que han de ser ateses de manera adequada per tal de preveure, solucionar o millorar qualsevol inconvenient que es pugui detectar. En les escoles, podem trobar que coincideixin alumnes amb diverses necessitats educatives, per això és vital comptar amb un departament psicopedagògic que ofereixi el suport necessari per al benestar físic i emocional dels nostres alumnes. 

 

Què és un gabinet psicopedagògic?

Es tracta d’un servei multidisciplinari que vol detectar les variables que puguin afectar el desenvolupament integral dels alumnes. Funciona com una eina molt útil per assolir la màxima qualitat educativa, duent a terme un seguit d’activitats i programes centrats en una atenció individualitzada. El gabinet psicopedagògic està format per un equip professional de psicòlegs, professors-tutors i directors tècnics que acompanyen als alumnes. 

 

La seva funció està orientada a detectar i preveure les diferents necessitats educatives. Els gabinets psicopedagògics ofereixen assessorament i orientació als membres de la comunitat educativa, detecten les possibles dificultats que puguin afectar a l’aprenentatge dels alumnes i se centren en una orientació individualitzada, control i seguiment dels alumnes. 

 

Un dels seus eixos essencials és l’acció preventiva, que ajuda a detectar a temps situacions com la dislèxia, el TDA, TDAH o el DEA entre d’altres, contribuint a prendre les mesures ideals per a l’adaptació de l’alumne. També ajuden a adaptar els programes a les necessitats de cada alumne.

 

En què consisteix la logopèdia a les aules?

El treball del gabinet psicopedagògic es complementa amb la tasca del logopeda a les escoles, sent fonamental per l’observació i valoració d’aspectes com l'audició, el llenguatge, la parla i la veu dels alumnes i en cas necessari, l’assessorament a les famílies per a la derivació a un especialista. 

Es  du a terme un seguiment especialitzat de cada cas, combinant la seva tasca amb la feina educativa dels mestres, apropant-se a cada alumne. Disposar d’un logopeda a l’escola suposa certa tranquil·litat per a les famílies, ja que es pot fer seguiments de l’evolució dels alumnes des de l’escola. 

 

A l’Escola Mare de Déu del Roser comptem amb un gabinet psicopedagògic i logopèdia que s’implica amb els nostres alumnes, les seves famílies i els professors, per tal d’oferir un acompanyament i alternatives de prevenció, millora i seguiment a les situacions que es puguin presentar a l’escola i permetent el benestar dels nostres estudiants en tots els àmbits. Si en vols saber més contacta amb nosaltres i coneix el funcionament del nostre centre! 


Xarxes socials:


BON INICI DE CURS! ENTRE TOTS HO FAREM POSSIBLE: VINE A VEURE!

2021/09/13

Benvolgudes famílies, 


Avui hem iniciat un nou curs escolar i us volem donar la benvinguda amb els millors desitjos de rebre els vostres fills i filles amb gran il·lusió i estima. 

Esperem que aquest curs escolar porti molts èxits, bones emocions i molt bon estat de salut. Entre tots/es ho farem possible: VINE A VEURE!



Moltes gràcies per la confiança i bon inici de curs a tothom. 

Equip Directiu


Xarxes socials:


EL TREBALL INTERETAPA, IMPRESCINDIBLE PER AL DESENVOLUPAMENT

2021/08/04

Ser un centre amb un projecte educatiu que abraça les etapes d'Infantil, Primària i Secundària ens permet desenvolupar alguns dels nostres projectes posant en contacte alumnes de les diferents etapes, és a dir, ens permet desenvolupar el treball interetapa. Una forma de fer o treballar que uneix alumnes de diferents edats, amb l'enriquiment personal que això comporta. D'aquesta manera s'estableixen vincles emocionals imprescindibles per al creixement maduratiu.

 

Actualment, amb el canvi metodològic que estem vivint, desenvolupar projectes transversals en els quals participen alumnes de diferents edats, poden ser molt positius per a l'alumnat, independentment del nivell escolar. Projectes, àmbits o sortides curriculars formen part d’aquestes propostes que s’engloben dins un marc comú al llarg del curs. Tot i que amb la pandèmia el treball interetapa s'ha restringit per tal de mantenir els grups bombolla, sabem que aplicar activitats que afavoreixen la relació entre alumnes de diferents edats afavoreix, sense cap mena de dubte, el desenvolupament acadèmic. 

L'Escola Mare de Déu del Roser, com a escola que aposta pel treball interetapa i el treball cooperatiu, assumeix que valors cooperatius com l’ajuda mútua, la corresponsabilitat, la igualtat, l’equitat i la solidaritat com a principis bàsics dels projectes en els quals hi participen diferents nivells són essencials. Essencials per configurar el nostre caràcter propi i els trets d'identitat que ens caracteritzen. El nostre projecte educatiu, per tant, es construeix sobre la base del treball cooperatiu i en xarxa entre tots els agents educatius. Respectant l’autonomia individual, en contraposició als sistemes que afavoreixen l’individualisme i la competitivitat. Principis que formen part de la nostra essència i que són els que ens ajuden a desenvolupar projectes com els següents:

Padrins lectors: Aquest projecte se centra en afavorir el gust per la lectura i ens permet formar bons lectors que gaudeixin i aprenguin llegint. L'alumne/a exerceix el rol d'aprenent i més tard d'ensenyant compartint amb els companys/es estones de lectura per motivar l'aprenentatge mutu i potenciar la cooperació entre els diferents cicles.

Setmana de la Ciència: Des de l’escola, apropem la ciència als nostres alumnes de manera pràctica, lúdica i divertida amb el treball cooperatiu interetapa. Durant tota la setmana es realitzen diferents reptes, experiments, activitats i sortides relacionades amb el món científic. Aquest projecte ja fa uns anys que el venim desenvolupant i tots els nostres alumnes, amb molta il·lusió, esperen el moment de mostrar i compartir les seves produccions i experiments científics, a la resta de companys/es, als més petits de la casa i a les famílies.


El treball interetapa, com heu pogut apreciar, uneix sota valors com el de cooperació i interdisciplinarietat als nostres alumnes. La coordinació entre els professors de les diferents etapes és fonamental per obtenir l’èxit dels projectes que desenvolupem. Vols conèixer més detalls de com desenvolupem el treball interetapa a l'escola? Contacta amb nosaltres i demana una visita a l'escola!


Xarxes socials:


EDUCAR EN LA CREATIVITAT: LA CREATIVITAT A L'AULA

2021/08/04

Educar en la creativitat és educar pel canvi. És un dels pilars fonamentals de la nova educació i nosaltres com escola a l'avantguarda de les noves metodologies de l'ensenyament apostem per una educació on la creativitat és present en totes les àrees. Entenem la creativitat com la capacitat d'aportar solucions originals als diferents reptes, esdeveniments o problemes que es plantegen a l'aula. A partir de la generació d'idees, conceptes o, per exemple, associacions entre idees i conceptes. I partim de la idea que la creativitat es pot aprendre i desenvolupar si s'utilitzen els recursos i estratègies adequades. 

La creativitat o pensament original és un procés que sorgeix de la imaginació. Les persones creatives es caracteritzen per ser inquietes, curioses, analítiques, sintètiques… Per això, des de l'Escola Mare de Déu del Roser considerem que és molt important desenvolupar la creativitat dels nens i nenes. No sols per ajudar-los en la seva trajectòria acadèmica, sinó per afrontar el seu futur d'una forma autònoma, totalment adaptada a la societat canviant en la qual vivim. La creativitat com a inquietud, proporciona confiança i seguretat que neix instintivament quan els nens saben o aprenen a fer a través de les seves capacitats, a partir dels seus talents. És per això que des de l'escola creiem que és tan important fomentar la creativitat com ajudar als nostres alumnes a descobrir els talents innats en cadascun d'ells. 

Educar en la creativitat, per tant, aporta beneficis incomptables i per això és important treballar-la des de l'Etapa Infantil. Un dels principals és que millora l'autoestima. I, en conseqüència, desenvolupa la capacitat de comunicació, es milloren les relacions socials i la integritat personal. Per altra banda, també reforça l'autonomia i la seguretat. I és que el concepte està associat als processos d’innovació, originalitat… Els nens i nenes tenen un gran potencial creatiu i les escoles han de ser capaces de generar l'ambient propici, a través d'un projecte educatiu ple d'activitats que posin en marxa l’ús de la creativitat. I per això és necessari facilitar eines i recursos per a desenvolupar tot el seu potencial creatiu, però sempre des de la llibertat, el respecte i la no imposició. 

És tan positiu educar en la creativitat que, són molts els estudis que en parlen i demostren la importància del desenvolupament i ús de la creativitat en diferents contextos. La creativitat està influenciada per tres components: el domini de la tasca, les destreses creatives i la motivació (intrínseca i extrínseca) que influeixen en els nivells de creativitat. La creativitat és, per tant, una activitat humana molt important en l'actualitat, ja que l'entorn no deixa de canviar i la tecnologia no para d'evolucionar. L'adaptació al canvi i voler donar resposta als nous reptes exigeix un alt nivell de creativitat. 


En definitiva, educar en la creativitat implica, per part dels professors, posar en marxa una sèrie de mecanismes que permeten fomentar l’autovisió creativa dels alumnes, identificar les seves habilitats creatives i fomentar la creativitat a partir del desenvolupament d’habilitats com la curiositat. Si voleu saber com eduquem en la creativitat a l'Escola Mare de Déu del Roser no us perdeu la secció de notícies de la nostra web on trobareu informació del nostre dia a dia a l'escola i com la creativitat és un element sempre present en totes les àrees.


Xarxes socials:


CONEIX EL PROJECTE LINGÜÍSTIC DE L'ESCOLA

2021/08/04

Vivim en un món totalment globalitzat. És per això que, com a escola tenim la responsabilitat de comptar amb un projecte lingüístic sòlid adaptat al moment actual i obert al canvi. Al recer d'una societat en constant desenvolupament i en la que com educadors la nostra tasca és molt important, clau podríem dir. I és que aprendre idiomes constitueix una gran eina que permet a l'alumne desenvolupar diferents habilitats i progressar com a estudiant al mateix temps que el prepara per formar part d'aquest món connectat, obert i en constant canvi. 

Avui dia resulta imprescindible aprendre altres idiomes, ja que en la majoria de les àrees de coneixement i desenvolupament humà s'utilitzen altres llengües. Per això podem afirmar que l'aprenentatge de diferents idiomes per als estudiants és una necessitat primordial. És una inversió de futur, ja que aquest aprenentatge no només fa créixer la possibilitat d'aconseguir un millor treball sinó que enriqueix la vida social i cultural. De fet, el desenvolupament aconseguit per les noves societats, exigeix el domini de diferents llengües. I això suposa un gran desafiament per l'escola, ja que des d'aquí, el nostre projecte lingüístic, ha de donar l'empenta a l'estudiant per sentir-se part i atrevir-se a formar part d'un món on estem en permanent comunicació amb altres països amb llengües diferents. 

L'objectiu del projecte lingüístic de l'Escola Mare de Déu del Roser garanteix la competència comunicativa de l'alumnat en les tres llengües obligatòries (català, castellà i anglès) i ofereix la possibilitat d'estudiar una segona llengua estrangera (alemany) al llarg de la Secundària. La llengua vehicular principal és el català. Tot i que el castellà i l'anglès s'inicien des de l'etapa d'Educació Infantil. A partir de P3, diferents matèries i activitats tenen l'anglès com a llengua vehicular perquè el seu ús estigui normalitzat i aconseguir la desitjada competència expressiva de l'alumnat. 

A les nostres classes d'idiomes sempre es fa servir la llengua anglesa o l'alemanya des de la primera sessió. En el cas de l'anglès la dedicació horària setmanal a l'estudi de la llengua anglesa s'incrementa gradualment en les diferents etapes, a mesura que l'infant va avançant de curs. 

 

Pel que fa a l'alemany, s'inicia a 1r d'ESO, com a segona llengua estrangera i és obligatòria per a tothom. A l'ESO, a més a més, s'organitzen estades a l'estranger amb un doble objectiu: la immersió cultural i la lingüística en llengua anglesa i alemanya per part dels nostres alumnes. A 3r d'ESO es porta a terme un viatge a Londres i a 4t d'ESO, a Berlín. 

 

Un altre punt interessant a destacar és que de fa anys, a l'escola també oferim la possibilitat de fer els exàmens de Cambridge: KET i PET (Key English Test i Preliminary English Test) amb l'objectiu de complementar la formació en llengua anglesa dels alumnes amb els seus primers títols oficials. Les recomanacions es fan a partir de 6è de Primària. Els resultats dels nostres alumnes en aquests exàmens oficials, així com a les proves d'avaluació externes (competències bàsiques de 6è, competències bàsiques de 4t d'ESO), són molt bons i superen en un alt percentatge la  mitjana de Catalunya.

I a l'estiu, un cop finalitzades les classes, els alumnes de l'escola de les etapes d'Infantil i Primària, poden participar en el nostre casal d'estiu íntegre en anglès organitzat per professorat nadiu. El casal, a més a més és obert a alumnes d'altres centres i contempla activitats que estimulen l'aprenentatge de la llengua anglesa, entre altres habilitats. 

Com heu vist, a l'Escola Mare de Déu del Roser hem fet una important aposta. Considerant que l'aprenentatge d'altres idiomes permet enriquir la vida, experimentar noves idees, exercitar la ment, beneficiar-se de la diversitat cultural mundial, obtenir beques per estudiar a l'estranger, treballar en una empresa transnacional, a més d'una capacitat per a expressar-se davant els altres d'una manera comprensible, augmentant així les relacions socials. Descobreix més detalls sobre el Projecte lingüístic de l'Escola Mare de Déu del Roser, aquí. I si, com a pare, mare o tutor vols més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres. 


Xarxes socials:


ELS BENEFICIS DEL TREBALL PER PROJECTES

2021/07/21

A l'Escola Mare de Déu del Roser hem fet una important aposta pel treball per projectes. Una manera de treballar que proporciona moltes coses bones. I és que el treball per projectes fa que els nous aprenentatges se sumin als coneixements previs, afavorint la curiositat i generant nous interrogants que voldran ser resolts. I això, sense cap mena de dubte, permet el desenvolupament de la memòria, la iniciativa, l'autoregulació, l'anticipació, la presa de decisions o l'escolta d'altres punts de vista que, en definitiva esdevindran claus per guiar i organitzar la mateixa conducta, així com el desenvolupament en etapes posteriors.

La societat actual, dins la seva complexitat i pluralitat, amb constants canvis socials, econòmics i tecnològics ha comportat un replantejament important en procés ensenyament-aprenentatge. Aquesta nova concepció ha forçat la necessitat de vetllar per una formació integral de l'alumne. De vetllar pel seu desenvolupament en les competències per a la vida quotidiana des d'un enfocament globalitzador. El treball per projectes, íntimament lligat al treball cooperatiu, en aquest sentit, implica l'aprenentatge entre iguals. Promou la necessitat de relació i l'evolució de conductes com el diàleg, l'empatia, el respecte, la col·laboració, entre altres. I, en conseqüència, ajuda a millorar les actituds i els aprenentatges de l'alumnat. 

L'educació, per tant, ha d'incidir en la capacitat d'organitzar, interpretar, donar sentit i assimilar críticament. I, sens dubte, vetllar per donar resposta a l'aparició de nous perfils professionals. És per això que l'aprenentatge basat en projectes esdevé una eina molt útil a l'aula, ja que potencia l'aprenentatge de presa de decisions, de tractament de la informació i d'autoavaluació per conèixer què sabem, què no sabem i com podem plantejar-nos nous objectius. 

La metodologia de l'aprenentatge basat en el treball per projectes promou l'autoaprenentatge -sigui quin sigui el ritme de l'alumne-, l'autonomia personal i el treball en equip, aspectes clau per potenciar les capacitats personals. Els alumnes poden prendre decisions i donar resposta a plantejaments amb objectius específics en funció dels seus interessos i necessitats. Mentre en l'activitat individual s'aconsegueixen els objectius personals, independentment dels objectius grupals; en l'activitat grupal, concebuda sota una estructura cooperativa, l'objectiu només s'assoleix si l'aconsegueixen totes les persones. En aquesta organització, l'aprenentatge basat en el treball per projectes troba la seva raó de ser per ser possible.

La interdisciplinarietat, permet connectar i relacionar continguts de diferents àrees, ja que tenen objectius i usos comuns. I això afavoreix la implicació de xarxes neuronals, més grans i més extenses. Per altra banda, més enllà del treball per projectes purament tradicional, l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, han afavorit l'adquisició d'aquesta experiència pròpia, però al mateix temps grupal

Vols conèixer com és el treball per projectes a l'Escola Mare de Déu del Roser? Visita la secció de notícies de la nostra web i descobreix-ne els detalls. Fes click, aquí


Xarxes socials:


EL NOSTRE COMPROMÍS COM A ESCOLA FAMILIAR

2021/07/07

Som una escola familiar, una escola que vetlla per l'educació de nens i nenes des de P3 fins a adolescents de 4t d'ESO. Una escola innovadora, creativa, vivencial que posa a l'abast dels seus alumnes i famílies una formació de qualitat adaptada als nous temps. I ho fem gràcies a la nostra voluntat de servei, d'atendre als alumnes i les seves famílies de forma individualitzada. 

Donem gran valor a la implicació familiar, en ser aquesta molt important en l'èxit educatiu. I és que la participació de mares i pares en l'educació -no només a casa sinó també a l'escola- es tradueix en beneficis per als fills des de la infància fins a la vida adulta. Iniciatives com comunicar-se amb els fills sobre qüestions escolars, crear ambients i rutines per afavorir l'estudi, ajudar els fills a aprendre a llegir o projectar expectatives positives sobre l'escola. 

A l'Escola comptem amb un departament psicopedagògic i logopèdia. Un espai de suport que té per objectiu atendre les necessitats psico-educatives del conjunt d'alumnes de respecte al seu desenvolupament personal i acadèmic. I d'altra banda, aquest departament, també proporciona assessorament i orientació al col·lectiu de professors i professores en la seva tasca docent diària. 

Com a escola familiar, per facilitar la conciliació de la vida laboral amb els horaris escolars, posem a la vostra disposició un servei d'acollida matinal previ a l'inici de les classes, a partir de les 7.30 i també a la tarda durant tots els dies lectius. Aquest servei està pensat per a les famílies on els pares i mares comencen a treballar molt d'hora al matí i necessiten que els nens i les nenes estiguin atesos mentre no comencen les classes, oferint un espai agradable i lúdic. També està pensat per a les famílies que necessiten utilitzar aquest servei d'una manera esporàdica i puntual.

Un altre dels elements que ens caracteritza i ens ajuda a ser una escola familiar, és el fet de tenir menjador i cuina pròpia. Dirigida per Scolarest, s'organitza d'acord amb un interessant projecte que fomenta l'obtenció d'hàbits saludables. L'hora de dinar, per tant, es converteix en un moment de trobada, d'aprenentatge, on la convivència entre els diferents nivells educatius es converteix en una molt bona experiència. Els petits, per la seva banda, tenen el seu propi lloc i després de dinar, compten amb un espai per fer la migdiada. Els més grans, d'altra banda, tenen a la seva disposició, espais com el pati o la biblioteca que, acostuma a utilitzar-se com a sala d'estudi. 

Les extraescolars són un altre dels trets que ens afavoreixen i ens fan ser una escola familiar. En proposar diferents activitats que fomenten els esports, la natura i la cultura. Vols conèixer l'escola? Demana cita i visita'ns!

 

 

DEMANAR CITA


Xarxes socials:


MOLT BON ESTIU!

2021/06/22

Benvolgudes famílies:

Avui finalitza un curs que inicialment es preveia dificultós, però la bona voluntat i la predisposició de tota la comunitat educativa ha fet possible superar-ho amb èxit.

Només ens resta agrair-vos un cop més el vostre suport i estima cap a l'escola desitjant-vos que passeu un molt bon i merescut estiu!

Ens retrobem al setembre. Moltes gràcies per la confiança.

Una forta abraçada,
Escola Mare de Déu del Roser


Xarxes socials:


ÚLTIMA SORTIDA DEL CURS A PRIMÀRIA!

2021/06/21

A Primària ens acomiadem d’aquest curs tan especial amb una sortida a la Riera de Ciuret al Montseny. Entre muntanyes, naturalesa, jocs i activitats multiesports hem passat un dia genial! Ja teniu les fotos penjades als àlbums del vostre clickedu.


Xarxes socials:


GRADUACIÓ DELS ALUMNES DE 4t D'ESO - CURS 2020-21

2021/06/18

Orgullosos dels nostres alumnes de 4t humanístic, tecnològic i científic. Avui hem tingut el plaer de celebrar aquest acte tan esperat al claustre de la nostra escola. Promoció del 2020-21 us trobarem a faltar!


Feu clic aquí per veure imatges


Xarxes socials:


SOM LA CLAU: JORNADES ESPORTIVES AL ROSER

2021/06/18

Durant aquesta setmana al Roser, EI, EP i l'ESO, hem gaudit duent a terme diferents activitats esportives. Jugant, compartint i fent equip aconseguim crear i ser l'escola que ens caracteritza: una escola de tots i totes, on les emocions són l'eix central de la nostra educació. Som la clau!

Aquí teniu una petita mostra!


Xarxes socials:


UNA ESCOLA COMUNICATIVA

2021/06/16

La comunicació és la base del nostre dia a dia i la base del nostre saber estar, ser i fer. A través de la comunicació es poden treballar de forma transversal molts aspectes curriculars. La pràctica i la teoria ben combinada, ens ofereixen vivències i experiències que són les que ajuden a l'alumnat a aprendre, a enriquir-se.

Feu click aquí per veure més imatges


Xarxes socials:


SORTIDA DE LLEURE I AVENTURA A L'ESO

2021/06/15

Després de tot el curs ens mereixem un dia de lleure ple d'activitats de lleure i aventura! Tir amb arc, cursa d'orientació, taller de brúixoles, circuit de bosc vertical... a l'ESO enguany celebrem el Dia de la nostra fundadora, Santa Maria Micaela, amb aquesta sortida ben merescuda!

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE IMATGES


Xarxes socials:


15 de JUNY : CELEBREM EL DIA DE SANTA MARIA MICAELA

2021/06/15

Un dia molt especial de Santa Maria Micaela a EI , EP I l'ESO. 

Avui, dia 15 de juny de 2021, la nostra escola està de festa. Hem celebrat el dia de la fundadora, sta Maria Micaela, un acte molt emotiu on tota la comunitat educativa hem recordat la seva vida, la seva obra social i les seves virtuts d'entrega com a dona en favor de la dona i dels més necessitats.

També hem cantat i ballat la cançó "A ti quiero yo en mi obra” enmig de rialles , alegria i molta il·lusió! A més a més, hi ha hagut activitats esportives als patis, cinefòrums amb valors, activitats creatives variades i activitats de lleure amb altres estones per reflexionar i jugar en grup.

Moltes gràcies a tots i bona diada!


Xarxes socials:


ELS PROJECTES DE PRIMÀRIA (2n part)

2021/06/11

Ara és el torn de 1r, 2n i 3r i us volem ensenyar el que els i les alumnes han anat fent durant aquest trimestre! Hem gaudit plegats, tant del procés com del resultat final!

Ho voleu veure:

1r: Els peixos marins!

2n: Enginyeres i enginyers del futur... contaminació zero!

3r: El Barcelonès i el paisatge!


Xarxes socials:


CIRCUS IS COMING!

2021/06/09

The circus has arrived at the school and the students of 3rd grade have become acrobats, jugglers, tightrope walkers, clowns and mimes for a day. Are you ready and prepared to enjoy, laugh and be surprised with our performance? Here we go!


Xarxes socials:


ELS PROJECTES DE PRIMÀRIA (1r part)

2021/06/08

Aquesta setmana, al Roser, recopilem alguns dels projectes que hem anat fent al llarg del curs!

Projecte és allò pel qual els i les alumnes descobreixen, comparteixen, construeixen...i per descomptat els i les ajuda a imaginar fets o aspectes necessaris per entendre millor el món on viuen!

Aquí teniu els de 4t, 5è i 6è....el divendres en tindreu més!

4t : Fem eleccions, millorem l'escola!

5è: Descobrim la península!

6è: Les etapes de la vida!

 


Xarxes socials:


Arxius:

LA SETMANA DE LES ESPECIALITATS a 4t, 5è i 6è

2021/06/04

Avui continuem amb els més grans de Primària i les activitats que han realitzat a Physical Education, Visual i Plàstica, English i Música!

Aquest trimestre ha estat ple de vivencies i aprenentatges i ens agradaria compartir-ho amb vosaltres.....Ho voleu veure?

Aquí teniu una petita mostra:

4t: English time! Work hard, play hard!

5è: Enjoy learning English!

6è: We talk about activities!


Xarxes socials:


PREMIS MATEMÀTICS 2021

2021/06/03

Des d'aquí volem felicitar a tots els guanyadors i guanyadores resultat dels diferents concursos i propostes de caire matemàtic i científic que s'han proposat al llarg del curs des de la Comissió de la Ciència. Avui s'ha fet el lliurament de premis Proves Cangur, Fotografia Matemàtica categories alumnes i professorat així com el Cartell de la Setmana de la Ciència. ENHORABONA! 

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE IMATGES


Xarxes socials:


LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

2021/06/02

Saps què són les intel·ligències múltiples? Amb el temps el concepte tradicional d'intel·ligència ha canviat. És per això que actualment podem definir fins a nou intel·ligències: intrapersonal, interpersonal, naturalista, musical, espaciovisual, cinesicocorporal, lingüística, logicomatemàtica i existencial. Totes elles es relacionen. De fet, en néixer disposem de totes les intel·ligències, però amb el pas dels anys, el més habitual és que sols en desenvolupem tres o quatre. 

Partint de la premissa que es pot aprendre un mateix coneixement des de cadascuna de les intel·ligències, a l'Escola Mare de Déu del Roser treballem aquest vessant en totes les nostres àrees. La voluntat és la d'oferir un ensenyament de qualitat adequat per cada alumne, i poder-lo acompanyar i orientar d'una millor manera al llarg de tot el procés educatiu. Aquesta educació global, també val a dir que, a més de facilitar l'aprenentatge, també ajuda a reforçar aquelles competències que el nen/nena ja té més desenvolupades. 

Tradicionalment sempre s'havien valorat més les intel·ligències logicomatemàtica i lingüística, però actualment es pot afirmar que hi ha diferents formes d'entendre i representar el món, intel·ligències múltiples, totes elles molt importants en el desenvolupament dels infants. I és que cadascuna d'elles permet obtenir noves i millors habilitats i descobrir capacitats i talents innats que poden no veure's a simple vista. Per això a l'Escola Mare de Déu del Roser li donem valor a totes elles i les apliquem dia a dia per oferir una educació més completa als nostres alumnes. 

Des del Roser considerem que tots els infants i alumnes són intel·ligents. Ja des dels seus inicis d'estudiants, en edats primerenques focalitzem la descoberta de les diferents habilitats, destreses, aptituds i actituds que seran rellevants pel treball de les Intel·ligències múltiples. Gardner i Kim Peek ens il·lustren amb detalls que constatem a l'escola. De fet tots som intel·ligents, però no tots som iguals. Hi ha 9 intel·ligències que cal redescobrir i reorientar. Ens agrada afirmar: TU SEMPRE POTS PERQUÈ ETS INTEL·LIGENT", una màxima que la nostra escola potencia envers un treball constant basat en la coordinació i domini de les nostres habilitats.

Descobreix aquí, com treballem a partir de diferents activitats les intel·ligències múltiples a l'Escola Mare de Déu del Roser. I si necessites més informació específica, no dubtis a contactar amb nosaltres.


Xarxes socials:


LA SETMANA DE LES ESPECIALITATS a 1r, 2n i 3r

2021/06/01

Al Roser, volem seguir donant rellevància a les activitats que es porten a terme durant les sessions de Physical Education, Visual i Plàstica, English i Música.

Avui us volem ensenyar com aquestes àrees son tan importants pel desenvolupament dels i de les nostres alumnes per ajudar-los a seguir enriquint el seu dia a dia!


Aquí teniu una petita mostra:

1r : English time!

2n: Educació Visual i Plàstica: La dona i l'ocell (Jona Miró)

3r: Aprenem a divertir-nos!

 


Xarxes socials:


A 5È EXPERIMENTEM AMB LA GEOMETRIA

2021/05/28

Aquest trimestre a matemàtiques de  5è estem estudiant els cossos geomètrics i ens ajudem de diferents materials per visualitzar millor els continguts treballats!

Què divertit treballar els conceptes de perímetre i superfície amb el Tangram o veure com es crea volum a partir d'una figura plana per fer un dau que després utilitzem per jugar al trivial que havíem elaborat nosaltres mateixos a Medi.

Aquí teniu una petita mostra!


Xarxes socials:


Arxius:

OFRENA FLORAL A MARIA AL PATI VERMELL

2021/05/26

Aquest matí els alumnes, professors i personal del centre hem estat convidats a l'ofrena floral a Maria, una dona clau que l'Escola sempre té present. Ens ha agradat molt fer l'ofrena al pati vermell tot gaudint d'un temps esplèndid.
 
 
 

Xarxes socials:


LES EMOCIONS AL ROSER!

2021/05/25

L'educació és emoció!! Aprendre a ser per aprendre a conviure!

A l'escola cada setmana destinem una estona a treballar l'expressió i la gestió emocional a tota la primària! Intentem crear espais on els i les nostres alumnes estiguin motivats per expressar emocions de manera assertiva i respectuosa amb els ritmes i necessitats de cadascú!

Busquem materials, dinàmiques, espais i moments on cada alumne pugui seguir descobrint la seva essència i on treballem per tenir més autoestima any rere any! Això, ens ajuda a aprendre a conviure i aprendre a compartir moments tots plegats!

Aquí teniu una petita mostra!


Xarxes socials:


ENGLISH WEEK A PRIMÀRIA! (Segona part)

2021/05/20

The top grades turn is the next one! 4th, 5th and 6th!!!

That's the way how we learn English having fun and sharing all together.

Here we go!!

 

Ara és el torn dels més grans de l'etapa de primària, 4t, 5è i 6è!

Així és com posen en pràctica els seus coneixements d'anglès recreant situacions on gaudir, compartir i aprendre van de la mà!

Aquí teniu una petita mostra!


Xarxes socials:


DOS ALUMNES GUARDONATS ALS JOCS FLORALS DE L'EIXAMPLE!

2021/05/18

Volem compartir amb tots vosaltres una bona notícia: l'escola està d'enhorabona!


Dos dels escrits guanyadors dels Jocs Florals de l'escola, "L'àvia dels vagons" d'un alumne de 5è EP i el poema "El temps" d'un alumne de 4t ESO han estat guanyadors del certamen dels Jocs Florals de l'Eixample 2021 en la categoria C1-prosa i G2-poesia respectivament.

MOLTÍSSIMES FELICITATS, joves escriptors!!!


En aquests moments els treballs estan en fase d'interpretació per un actor professional però aviat els podrem veure a Youtube.





Xarxes socials:


ENGLISH WEEK A PRIMÀRIA! (Primera part)

2021/05/18

In our school, English has an important role that's why our students practice the language in their everyday life at school!

How do we do it?

We learn by playing games, doing oral presentations, performances, in physical education lessons, among others. The main objective is to focus the learning in the students' needs and motivations. 

Al Roser ho tenim clar...l'anglès ens encanta!

A l'escola intentem treballar-lo de manera que l'alumne pugui posar en pràctica els aspectes més teòrics de la llengua.

Com ho fem? Amb jocs, exposicions orals, physical education.... Amb activitat on la motivació i la il·lusió per participar, fan que els i les alumnes trobin la manera d'expressar-se amb aquesta llengua!

Aquí teniu una petita mostra de 1r, 2n i 3r...el divendres tindreu més!


Xarxes socials:


LES HORES GEGANTS A 4t d'EP

2021/05/14

El temps, un concepte clau per a nosaltres, l'hem treballat a 4t i ens ho hem passat genial! Hem treballat les hores en català cooperativament amb un rellotge gegant a terra! D'aquesta manera, treballant vivencialment aprenem més i millor!

 

Aquí teniu una petita mostra!


Xarxes socials:


EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA A 1r, 2n i 3r d'EP

2021/05/11

La plàstica ens motiva, ens agrada i ens ensenya com el procés és tant o més divertit que el resultat final!

A cada curs descobrim nous materials, autors i autores i tècniques i en aquest cas, hem treballat amb Joan Miró, l'art japonès "Origami" i la construcció de personatges amb material reciclat!

Aquí teniu una petita mostra!


Xarxes socials:


LET'S TALK ABOUT ACTIVISM! 4th ESO INFOGRAPHICS

2021/05/05

Lets talk about activism! The 4th of ESO students have presented a set of very interesting infographics about different activists in recent history! It's been a great opportunity to learn from them! 

Click here!


Xarxes socials:


MESUREM EL NOSTRE VOLTANT AMB EL COS I ALTRES EINES

2021/05/04

A tercer de EP hem estat investigant i creant maneres de mesurar els objectes al nostre voltant... Hem utilitzat diferents estratègies i eines, com el nostre propi cos a part de les cintes mètriques convencionals... Imaginació al poder! estat investigant i creant maneres de mesurar els objectes al nostre voltant....hem utilitzat diferents estrategies i eines! 

 


Xarxes socials:


PLÀSTICA: UN MOMENT D'EXPRESSIÓ CREATIVA

2021/04/30

L'Art al Roser va més enllà del sol fet de "crear".... més enllà de l'obra plàstica final!

L'art a l'escola va acompanyat de l'expressió de les emocions i sensacions que sentim mentre experimentem. Diferents materials, tècniques, artistes i consignes, ...fan que al Roser, cada nena i nen, pugui trobar l'expressió artística que més s'identifica amb ells, a part de fer-los descobrir de noves!

Fes clic aquí per veure-ho!


Xarxes socials:


ÉS PASQUA AL ROSER!

2021/04/30

És Pasqua al Roser...

Obre el teu cor!

Celebra la VIDA!

Estima!


Xarxes socials:


A PRIMER APRENEM I TREBALLEM MANIPULANT

2021/04/27

A 1r fem construccions de frases i per ajudar-nos tenim diversos materials perquè les frases tinguin més sentit pels petits i petites. Tam aprofitem la caixa de paraules per buscar: noms, adjectius, paraules femenines i masculines... Gaudim aprenent!


Xarxes socials:


FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!

2021/04/23

Tot i que enguany no podem fer la tradicional passejada pels carrers de la ciutat, la diada de Sant Jordi arriba a l'escola.

Omplim aquesta jornada de diferents activitats culturals i lúdiques per fer present l'esperit d'aquesta entre els alumnes de la nostra escola.  Aquí teniu un petit recull d'algunes de les diferents activitats que hem realitzat:

Infantil                 Primària                         ESO

 

Amb aquesta poesia, en nom de tota la Comunitat Educativa, us desitgem:

Feliç Diada de Sant Jordi!

 

Bon dia a tothom!

A l'escola del Roser

avui és un dia important.

La diada de Sant Jordi

aquí l'estem celebrant.

 

Totes les nenes i nens,

del més petit al més gran,

esperem aquesta data

com a jornada especial.

 

És un curs molt diferent

que no ens ha tret de jugar,

de gaudir a les nostres classes

aprenent amb els companys.

 

Heu escrit moltes històries,

molt boniques i especials,

per participar aquest dia

en els nostres Jocs Florals.

 

Ha estat difícil la tria

entre tants participants,

però acabem de sentir

els que el jurat ha votat.

 

Felicitats, nois i noies,

a tots, per participar.

I una gran enhorabona

a tots els que heu guanyat.

Avui he vist  Sant Jordi

I estava un pèl despistat.

Per què porteu mascareta?

Creieu que us salvarà del drac?

 

No, Sant Jordi, on paraves?

No saps què passa aquest any?

No hi ha cap drac molt ferotge,

ni cap princesa esperant.

 

Hi ha una bestiola petita

que porta molt de temps voltant,

que ens ha tancat a les cases

i també ha fet molt de mal.

 

I els nostres herois i heroïnes

no munten  un cavall blanc.

Van vestits amb bata blanca

I treballen a hospitals.

 

Però tenim l'esperança

que això acabarà ben aviat

perquè han tret unes vacunes

que a tots ens protegiran.

 

I quan tornis l'any vinent

i això ja s'hagi acabat,

compartirem l'alegria

d'estar desemmascarats.

                                    Per BP


 

 


Xarxes socials:


PHYSICAL EDUCATION: LET'S GO!

2021/04/20

Aquesta setmana arriba el torn de Physical Education de 1r, 2n i 3r d'EP !

Varietat de material, coordinació i treball en equip fan de les classes de Physical Education un dels moments més enriquidors i per què no, dels més divertits de la setmana!

Voleu veure una petita mostra? Feu clic aquí!


Xarxes socials:


EL PROJECTE "ESPURNES" A SISÈ

2021/04/16

L'electricitat forma part essencial del nostre entorn... Però sabem com funciona? Sabem que passa quan accionem un interruptor?

A sisè hem dut a terme el projecte "ESPURNES", que ha consistit a construir un circuit elèctric. Hem utilitzat una pila de 4,5 V, bombetes, portalàmpades, cables, motor i un interruptor. El procés ha estat tot un repte, però al final hem aconseguit que els circuits s'encenguessin!!

El projecte han estat un èxit. Enhorabona, nois i noies!!

Clica aquí per veure una petita mostra.


Xarxes socials:


BUSQUEM SIMETRIES

2021/04/13

La simetria és un concepte, una idea.... Però a segon hem pensat experimentar amb miralls per entendre del tot que vol dir aquesta paraula.

Ens hem dedicat a buscar elements de la classe, a dibuixar objectes, a pensar lletres i nombres simètrics.... Amb l'objectiu de trobar el màxim possible de simetries al nostre voltant. Les matemàtiques poden ser divertides i màgiques, només cal saber com fer que els nostres i les nostres alumnes puguin anar descobrint-les de mica en mica!

Voleu veure una petita mostra? Feu clic aquí.


Xarxes socials:


LES TECNOLOGIES A L'ESCOLA

2021/04/09

Al Roser seguim incloent les noves tecnologies a les activitats quotidianes dels i de les nostres alumnes, sempre com un recurs per continuar diversificant metodologies i construint aprenentatges més significatius.  

Aquí teniu una petita mostra!


Xarxes socials:


BONA PASQUA!

2021/03/26

Benvolgudes famílies:

Arribat el període de Setmana Santa, des de l'escola Mare de Déu del Roser, us desitgem que passeu bons dies de Pasqua i que tingueu bon estat de salut.
Hem passat un segon trimestre amb la il·lusió d'haver aconseguit funcionar a ple rendiment. Ara ens toca encarar l'etapa final amb el convenciment que podrem continuar la nostra tasca educativa de la mateixa manera com fins ara.

Gràcies a totes les famílies per contribuir a fer-ho possible.

Bona Pasqua!

Una forta abraçada,

Escola Mare de Déu del Roser


Xarxes socials:


PROJECTE INTERDISCIPLINARI: EL COR BLAU DE LA TERRA

2021/03/18

Avui és el nostre demà...Al Roser avui hem iniciat un projecte a tota la primària en el que ens endinsarem en l'aventura de contribuir a la cura i conscienciació mediambiental per intentar tenir un futur millor.

Tal com diu Sylvia Earle "... No blue, no green...", amb aquesta frase donem pas a una setmana en què cada dia descobrirem diferents personatges, farem reptes i activitats amb les quals anirem convertint-nos en experts i expertes marines.... Ja us anirem ensenyant com aprendrem a cuidar el cor blau de la terra!

Si voleu anar veient el que anem fent podeu mirar al Clickedu i/o a l'Instagram de l'escola.

 

 


Xarxes socials:


PROVES CANGUR 2021

2021/03/18

Els alumnes de Cicle Superior de primària i d'ESO participen avui a les Proves Cangur, un concurs internacional de matemàtiques que s'organitza en més de 30 països i on els participants han de demostrar que saben combinar la lògica i les matemàtiques per resoldre els problemes donats. Hi participen tots els alumnes de 5è i 6è i dos alumnes de cada classe de l'ESO seleccionats per nota.
Els alumnes amb millors qualificacions són distingits amb un Pin de Plata atorgat per la Societat Catalana de Matemàtiques.

Si voleu veure com ha transcorregut l'event a l'Escola seguiu-nos @escolamarededeudelroser a Instagram. 


Xarxes socials:


SETMANA DELS PROJECTES DE MEDI A PRIMÀRIA

2021/03/16

L'assignatura de Medi natural i social sempre és un moment d'aprendre i ser més conscient del món que ens envolta. Els hi proposem objectius i reptes que podran anar assolint amb una metodologia significativa, que els permet cooperar i ser el centre del seu propi procés d'aprenentatge.

Temàtiques variades sempre intentant que estiguin relacionades amb l'entorn i l'actualitat dels alumnes, fan d'aquesta assignatura un dels moments més esperats de la setmana.... Aquí teniu algun dels resultats!

1r: La prehistòria

2n: Creem un restaurant

3r:Experts en animals

4t: Inventem un país

5è: Les plantes

6è: Projecte avis i àvies 


Xarxes socials:


6Oè CONCURS COBEGA ·"JÓVENES TALENTOS DE RELATO CORTO"

2021/03/12

Com cada any, ens presentem al #concursojovenestalentos. Els candidats d'aquest any hi participen de forma telemàtica. Voleu veure com es fa la prova?
Seguiu-nos a Instagram @escolamarededeudelroser


Xarxes socials:


L'ART A PRIMÀRIA...I AIXÒ QUÈ ÉS?

2021/03/12

Els nostres i les nostres alumnes viuen l'art a l'escola de manera molt especial!

Al Roser intentem transmetre als nostres alumnes els beneficis de l'art com a vehicle per expressar emocions ...com podem ajudar a fer realitat les seves idees? Com fer que, en un futur, puguin utilitzar les seves idees per a contribuir a aconseguir un món més conscient? 

A l'escola pensem que amb l'art fem possible que puguin portar a terme tot això, pensem que l'educació visual i plàstica fa que vegin que és possible extreure els seus pensaments i fer-los realitat, ja que les grans idees sempre han sorgit d'un seguit de petites accions, no?

Aquí tens un petit recull de com ho fem!


Xarxes socials:


LA SETMANA DE LES ESPECIALITATS

2021/03/09

Aquesta setmana al Roser volem fer més visible el treball que portem a terme durant les sessions de Physical Education,Visual i Plàstica, English i Música.

Aquestes assignatures són molt especials per grans i petits perquè els permeten seguir enfortint aspectes emocionals i treballar les relacions socials; ajuden a potenciar la seva creativitat i autoestima mentre segueixen adquirint els coneixements necessaris per desenvolupar les competències de l'etapa de Primària.

Aquí teniu una petita mostra:

1r : Pyshical Education

2n: English i Physical Education

3r: Música

4t : Visual i plàstica i Physical Education

5è: English i Visual i Plàstica

6è: Visual i Plàstica i English


Xarxes socials:


RECOLLIDA SOLIDÀRIA "NETS I POLITS"

2021/03/05

Un any més, el Roser col.labora amb Càritas en la recollida de productes de neteja i higiene personal per a la gent necessitada. Aquest matí ja els hem lliurat les 34 caixes que hem omplert en dos dies, gràcies a la GENEROSITAT dels alumnes i les seves famílies. Estem molt satisfets de la vostra resposta i de ser una Escola amb Cor! La clau és AJUDAR-NOS!! Gràcies, mireu com ho hem fet! Clic aquí


Xarxes socials:


LES EMOCIONS AL ROSER

2021/03/05

Aquesta setmana volem ressaltar que, gràcies a les emocions, som la clau per aprendre i ajudar als nostres alumnes a ser més assertius i més conscients de les seves emocions i la dels altres.

Al Roser ho tenim molt present, per això sempre trobem un moment per treballar l'empatia, la reflexió i comunicació... La il·lusió que hi posem cada dia a les aules, fan que entre tots, vetllem per aconseguir entendre que les emocions mouen el món per això com més, millor!

Aquí tens un petit recull d'aquests moments.


Xarxes socials:


UN DICTAT EXPLOSIU A SISÈ

2021/03/02

Aquesta setmana hem fet el nostre primer dictat "explosiu", una manera molt més divertida i dinàmica de fer els dictats.

Els alumnes han anat descobrint paraules del dictat que es trobaven amagades als globus i ells mateixos ho han dictat als companys que en petits grups esbrinaven com s'escrivia correctament.

Hem unit entusiasme, atenció i motivació a una tasca que podria ser poc atractiva a una d'allò molt divertida.

Mireu les fotos!


Xarxes socials:


NETS I POLITS! RECOLLIDA SOLIDÀRIA PER A CÀRITAS

2021/02/26
"La clau és ajudar-nos!

S’acaba el 2n trimestre i engeguem una altra recollida solidària a l’escola. Ara ajudem a Càritas i la seva campanya “Nets i polits”, amb productes de neteja i higiene personal.

Són moltes les persones que s’adrecen a Càritas per demanar ajut per cobrir les necessitats més bàsiques, i més encara en temps de pandèmia. Des dels magatzems de Càritas s’atén directament a moltes famílies i equipaments, com ara: centres de dia per a persones grans, cases d’acollida per a dones maltractades, centres infantils... Gràcies al suport de diferents institucions i escoles, com la nostra, és possible disposar de productes per tal de cobrir les seves necessitats més bàsiques. 

Productes que ens han demanat:   NETEJA I HIGIENE PERSONAL 

  • Gel de bany
  • Xampú de cabell
  • Pastilles de sabó
  • Aigua de colònia
  • Pasta i raspalls de dents
  • Pintes i raspalls de cabell
  • Esponges
  • Tovalloletes de nadó

Dates de la recollida: Dimecres 3 i dijous 4 de març

Els productes s’han de deixar a les caixes de Càritas que hi haurà a les tres entrades (Consell de Cent, església i Casanovas), abans d’accedir al centre escolar.

MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ!!!

Equip de Pastoral

Barcelona, 26 de febrer de 2021


Xarxes socials:


LA CIÈNCIA ENS APROPA AL MÓN

2021/02/26

Al Roser intentem fer que el món entri a les aules de l'escola amb la ciència!

Amb ella estudiem i coneixem aspectes que ens ajuden a entendre com funciones les coses i a poder imaginar el futur que volem.... Com més descobrim, més podrem construir el món que desitgem! 

Vols veure una petita mostra? Fes clic aquí!


Xarxes socials:


TAL: TALLER D'ANIMACIÓ A LA LECTURA

2021/02/23

Començar cada dia amb una estona de lectura és genial! Ens relaxa i prepara per a una nova jornada a l'escola. Als llibres hi ha mil històries per viure!

Mireu com ho fem! Clic aquí!


Xarxes socials:


READY, STEADY...GO!!!

2021/02/19

Educació Física en anglès! Al Roser sabem què seguir treballant la llengua anglesa amb una de les assignatures més motivadores pels i les alumnes ajuda a traslladar  l'aprenentatge lingüístic fora de l'aula, fent-lo així més vivencial.

Therefore, students take on slowly new vocabulary and phrases that will be useful for their general English knowledge. After few lessons they get in words like ball, hoop, arch, box, matt, rope, handkerchief… and set phrases as go straight ahead, let's make a line, turn around yourself and the most famous one to start the activities READY, STEADY, GO!!!    

L'activitat física és més que una assignatura… al Roser ho sabem molt bé, per aquest motiu, el nostre "PUSH UP” és  fer-los veure que, si ens movem, col·laborem, compartim i ens respectem, contribuïm a ser la CLAU per un futur més compromès i més humà.

Aquí us deixem una petita mostra!


Xarxes socials:


PER QUÈ SOM IGUALS I A LA VEGADA DIFERENTS?

2021/02/17

Per què som iguals i a la vegada diferents? Els alumnes de 4t ESO Científic han simulat amb plastilina el procés de la divisió cel·lular (meiosi) d'una cèl·lula diploide,2n=4. D'aquesta manera els alumnes han pogut copsar tot el procés de recombinació genètica i la variabilitat genètica a la qual dona lloc aquest procés de recombinació.

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE IMATGES


Xarxes socials:


A QUART ENS INSPIREM EN EL GRAN DICTAT

2021/02/16

Com s'escriuen les paraules? Ortografia divertida amb la lletra H? Lletrejar?

A quart saben com és d'important treballar de manera més lúdica aspectes que resulten ser més mecànics!

Per aprendre i recordar com podem escriure les paraules correctament, procurem fer que els i les alumnes recordin, imaginin i juguin amb les lletres.... També aprofitem per incorporar nou vocabulari. Hi ha alguna manera millor que fer-ho que de manera significativa i motivadora?


Fes clic aquí per veure-ho!


Xarxes socials:


EL GRAN DIA HA ARRIBAT: CARNESTOLTES 2021

2021/02/12

Que res aturi el Carnestoltes al Roser! Durant tota la setmana hem anat preparant-nos pel gran dia : Carnestoltes 2021!

Avui, alumnes i mestres del Roser, ens hem unit per celebrar un Carnestoltes diferent! Seguint les mesures adequades, hem pogut gaudir d'un dels dies més especials per a petits i grans.... Hem ballat, construït instruments amb materials reciclats, compartit moments.... Tot per fer possible aquest dia!

Tal com diu el nostre lema: Tu ets la clau contra la Covid! Així que endavant... amb il·lusió tot és possible!

Voleu veure com ha estat el nostre Carnestoltes 2021? Feu clic a l'enllaç!

VÍDEO  -  FOTOS INFANTIL  - FOTOS PRIMÀRIA  -   FOTOS SECUNDÀRIA





Xarxes socials:


L'ANTIGA GRÈCIA ARRIBA A TERCER

2021/02/09

La història de la humanitat és molt important i interessant per nosaltres i aquesta setmana a 3r ens hem transportat a l'Antiga Grècia! Hem pogut descobrir moltes coses i ens hem pogut convertir en Déus i deesses, heroïnes i herois i criatures fantàstiques!

Ho vols veure?

Clica aquí!


Xarxes socials:


DESPERTEM LA CURIOSITAT PER LES MATEMÀTIQUES

2021/02/05

Les matemàtiques al Roser, variades i fetes per experimentar, analitzar i crear raonament lògic!

Despertar la seva curiositat per crear la motivació necessària per produir aprenentatges significatius. Volem que puguin aplicar i representar la teoria i els conceptes que treballem curs a curs, així procurem assegurar-nos que els continguts siguin més ben assolits i anem, de mica en mica, creant una base sòlida necessària per seguir enfrontant els reptes futurs.... Vols veure una petita mostra?

Clica aquí!


Xarxes socials:


A PRIMER APRENEM QUÈ SÓN LES PARAULES CONTRÀRIES

2021/02/02

Antònims, paraules contràries... Aquesta setmana a primer ho hem tornat a fer! Hem apropat els aprenentatges als alumnes i les alumnes de primer i els hem transformat en vivències amb les quals hem pogut gaudir i anar adquirint més i més coneixements!

Si voleu veure un tastet del què hem estat fent, feu clic aquí!


Xarxes socials:


SOM PORTADORS i PORTADORES DE PAU!

2021/01/29

Som la clau per la pau!

Amb aquest lema hem treballat, celebrat i preparat, pel dia de demà, de la pau i no-violència escolar, poder ser més conscients de què necessitem i de què podem fer tots plegats per ser portadors/es de la pau!

Cantant, escoltant el manifest i pensant quines accions podem portar a terme en el nostre dia a dia, serem més a prop de la Pau!


Feu clic aquí per veure-ho!


Xarxes socials:


A SEGON INVESTIGUEM ELS ALIMENTS!

2021/01/28

El menjar està present al nostre dia a dia,  per això  és tan important que els i les nostres alumnes sàpiguen com més coses millor! Hàbits saludables, alimentació conscient, descoberta d'aliments i activitats significatives amb materials variats fan de tot el procés, una experiència inoblidable!

Si voleu veure una petita mostra de tot el que estem fent.... Cliqueu aquí!


Xarxes socials:


INDUSTRIA TÈXTIL.... GLAMOUR?

2021/01/27

Els cursos de 3r d'ESO han dissenyat grans maquetes, després de treballar les causes i conseqüències de la deslocalització industrial tèxtil. Esclavitud darrere del "glamour” de la roba? Consumisme en excés? El "fast fashion” al descobert!
 
 

Xarxes socials:


LLEGIR, TOTA UNA AVENTURA A PRIMÀRIA!

2021/01/22

Tots i totes sabem que la lectura és un pilar fonamental pels nostres alumnes, així que com més maneres de llegir provem millor i més divertit!

A l'escola, intentem trobar activitats diverses que girin al voltant de la lectura per les quals els i les alumnes vagin seguint augmentant l'interès i motivació pels llibres.... En grup, representant, gamificant...,. Vols veure alguna de les maneres?
Fes clic aquí!


Xarxes socials:


L'ASSASSÍ DE LES FRACCIONS...

2021/01/20

Amb la #gamificació els alumnes de 3r d'ESO estan motivats a repassar les operacions combinades amb fraccions per trobar l'assassí de la història!!! ... Tot això a través del Genially, una eina que permet al professorat preparar material per presentar continguts d'una manera innovadora, lúdica i atractiva amb la que els alumnes gaudeixen d'allò més. 

VOLS SABER QUI HA ESTAT???...FES CLIC AQUÍ!!!


Xarxes socials: