·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

BON NADAL I FELIÇ 2019!

2018/12/21

Des de l’Escola Mare de Déu del Roser, en nom de tota la Comunitat Educativa us desitgem un Bon Nadal i un feliç 2019 plens d’estima i il·lusió. Passeu tots molt bones festes!
 

Xarxes socials:


NADALES AL MERCAT DE "SANT ANTONI" I "EL NINOT"

2018/12/20

Ahir i avui, els mercats de "Sant Antoni" i "El ninot" han estat amenitzats per les nadales de la coral del Roser. Bon Nadal a tot el barri! 


Xarxes socials:


SORTIDA A LA COLÒNIA VIDAL

2018/12/17

El passat divendres dia 14 de desembre els nens i nenes de sisè vàrem fer un viatge al passat de la mà d'en Gepet i en Cisco, dos homes obrers de la Colònia Vidal de Puig-Reig.

Tots dos entraven a treballar i calia que signessin el seu contracte i acceptessin els drets i deures dels treballadors. Necessitaven ajuda perquè no sabien llegir!

Els vàrem ajudar i acompanyar per la Colònia descobrint amb ells els costums, espais i horaris d'una de les moltes colònies industrials que s'estenien al llarg del riu Llobregat.

No ens ho pensàvem pas però aquesta experiència ens ha ajudat a valorar tot el que avui en dia tenim al nostre voltant!!


Xarxes socials:


LA CORAL DEL ROSER PORTA LES SEVES NADALES ALS MÉS MENUTS DEL BARRI!

2018/12/17

Com ja és tradició, la Coral del Roser han visitat les llars d'infants "El Cigronet" i "El Cel Blau". Un plaer per nosaltres compartir nadales i esperit nadalenc amb els més menuts del barri! 


Xarxes socials:


UN PATGE REIAL ENS VISITA!

2018/12/14

Aquesta setmana l'Escola ha rebut la visita d'un patge reial! 


Xarxes socials:


T'AGRADARIA CREAR LA TEVA PRÒPIA APLICACIÓ MÒBIL?

2018/12/13

T'agradaria crear la teva pròpia aplicació mòbil? Els alumnes de 6è de primària han pogut conèixer de primera mà com fer-ho.Els seus mentors han estat els alumnes de 4t d'ESO de l'itinerari tecnològic de la nostra escola.Amb els seus mòbils i els ordinadors de l'aula de robòtica, els han ensenyat la seva recent creació. Han dissenyat una aplicació per aprendre a associar imatges amb uns sons determinats. Animals, objectes, personatges animats... tots ells amb el seu so més característic.Una experiència interessant compartida entre companys.


Xarxes socials:


ENCARA SOM A TEMPS! RECOLLIDA D'ALIMENTS PER AVISMÓN 2018

2018/12/05

Encara som a temps de participar en la campanya solidària del 1r trimestre, fins al dia 11 de desembre al hall de l'escola.

Esperem el Nadal amb emoció i compartim emocions amb els avis!

Feu clic aquí...


Xarxes socials:


A CINQUÈ APRENEM A FER OLI

2018/11/30

El dia 29 de novembre hem anat a Can Ribes (Bigues i Riells) per fer una activitat molt interessant: hem après quin és el procés artesanal per elaborar oli. Aquests són els passos: collir el fruit de les oliveres, rentar les olives, triturar-les amb pinyol i tot, posar la pasta resultant al cofí i premsar-la, separar l’oli de l’aigua bruta per decantació, i finalment envasar-lo. Hem cantat la cançó “Volem pa amb oli” i hem pogut tastar-lo, amb un oli extra verge de primera premsada: estava boníssim!

A part d’aprendre moltes coses, també hem pogut gaudir d’un bonic dia de tardor a la muntanya, hem jugat i menjat a l’aire lliure, i ens ho hem passat genial.


Xarxes socials:


ELS DE 4t VISITEM UNA FÀBRICA ENVASADORA

2018/11/28

Els alumnes de 4t, vam visitar la planta envasadora de llet Pascual a Gurb-Vic, on vam poder tastar diferents productes làctics i veure el procés d’uperització i el treball en cadena de les màquines que envasen la llet. Després vam dinar a la Plaça Major de Vic, la que surt al temps!!! Vam poder veure com desmuntaven el mercat setmanal i després vam tenir la plaça per nosaltres sols! Quina sort! Va ser un dia per conviure i aprendre molt.


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE DESEMBRE

2018/11/28

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!


Xarxes socials:


VISCA LA MÚSICA!

2018/11/22

Per celebrar el dia de la música, l'escola obre al matí les seves portes amb la coral i els estudiants donen les gràcies per poder gaudir de la música en molts moments de la seva vida. CLIC AQUÍ PER VEURE MÉS IMATGES


Xarxes socials:


SETMANA DE LA CIÈNCIA: FINS LA PROPERA!

2018/11/19

Un any més, la setmana de la ciència del Roser s'acaba. A la memòria ens queden experiments, sortides, reptes, estrelles i constel·lacions...

Ara només et quedarà comprovar si has resolt correctament l'últim repte fent clic sobre el .pdf adjunt i per finalitzar, us volem fer una petita recomanació: Coneixeu les Càpsules de Ciències que emet TV3?.

Són una sèrie de 20 reportatges dedicats a la biomedicina i la biotecnologia protagonitzats per científics catalans. Es va emetre per primera vegada l'any passat i aquest any, els continguts abasten camps més amplis com ara l'estudi del cosmos, la física quàntica, el medi ambient, les noves energies, l'evolució humana o la intel·ligència artificial, entre molts d'altres.

Us animeu a descobrir aquestes càpsules de ciència? Podeu accedir mitjançant aquest link: feu clic aquí.

Gràcies a tots per la vostra participació! Fins el curs vinent!


Xarxes socials:


Arxius:

MARATÓ DE TV3: LA INVESTIGACIÓ DONA VIDA! 2018 - LLUITA CONTRA EL CÀNCER

2018/11/16

Avui ha vingut a l'escola la Clara Roig, col·laboradora de la Marató de TV3, a fer-nos una xerrada sobre la lluita Contra el Càncer. Serà la tercera marató dedicada a la lluita contra aquesta malaltia, que televisivament tindrà lloc el 16 de desembre.

L'activitat ha començat amb un vídeo que combina el testimoni de persones que pateixen la malaltia amb l'explicació de l'oncòloga i investigadora Joana Vidal. També hi participen les "instagramers" i "youtubers" Paula Gonu, Juliana W. i Maribel Granados, i Blaumut, que ha regalat a La Marató la cançó "Partícules", inspirada en els testimonis que presenta el vídeo.

A continuació, la Clara ha prosseguit amb una explicació més detallada i sensibilitzadora respecte a aquesta malaltia, i hem après què és el càncer, quins tumors són els més freqüents, com prevenir aquesta malaltia i com n'és d'important la recerca per diagnosticar-los més precoçment i comptar amb tractaments més eficients que aconsegueixin més percentatge de curació i de cronificació. 

A més, amb el grup de 4t d'ESO hem tingut la sort de comptar amb la participació de la "youtuber”  Maribel Granados, que ens ha explicat en primera persona la seva experiència i ens ha deixat el seu contacte d'instagram @mepidolavida fet que ens ha permès comunicar-li totes les reflexions i emocions que els seu testimoni ha originat en nosaltres.

Gràcies, Maribel  Granados i Clara Roig per apropar aquesta realitat als nostres alumnes.

Us deixem l'enllaç a l'anunci d'enguany.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/la-marato-de-tv3/lespot-de-la-marato-2018/video/5795944/


Xarxes socials:


EXPERIMENTS A L'ENTRADA DE L'ESCOLA

2018/11/16

Clic aquí per veure imatges!

Per celebrar la Setmana de la Ciència, els alumnes de 4t d'ESO. van rebre els alumnes de primària, a l'entrada escolar, amb diferents experiments per ensenyar diferents aspectes de la Ciència d'una manera divertida i entretinguda. A continuació podeu observar els diferents experiments i la seva explicació.

Sorres movedisses

Quin fluïd hem generat, si sembla una arena movedissa. Aquest experiment consisteix en la barreja d'aigua i farina de blat (Maizena®) dins d'un recipient. Amb aquesta mescla es descobreix com un líquid  adquireix sota pressió el comportament d'un sòlid. L'explicació científica la trobem en l'existència de fluids no newtonians. Les molècules de midó que són els components de la maizena es compacten i atrapen les molècules d'aigua fent que el fluid actuï, momentàniament, com un sòlid quan rep per exemple un impacte, pel contrari quan deixem d'aplicar aquesta força, les molècules es descompacten i recuperen la seva fluïdesa.

El ninot que es fa invisible

Ha desaparegut? Misteri o ciència.  Amb un ninot dins d'una peixera d'aigua i cobrint-lo amb un simple got de vidre, Ualà, el nostre ninot es fa invisible. Comprovem davant els nostres propis ulls la desaparició. Però…

Com és possible que el ninot desaparegui? Cal començar per explicar que, quan nosaltres veiem un objecte dins de l'aigua, no veiem el propi objecte en si, sinó que veiem el reflex que crea l'objecte dins de l'aigua. Això fa que el vegem en diferents posicions, com quan fiquem un llapis a l'aigua i sembla que es trenca.

Amb aquest experiment hem anat més enllà perquè hem jugat també amb el medi gasós. El que passa és el següent: el ninot està en un got ple d'aire i la llum que reflecteix ha de passar a l'aire de l'exterior. Per tant, ocorre una doble refracció. És a dir, de l'aire del vas a l'aigua hi ha una refracció i, de l'aigua a l'aire exterior, hi ha una segona refracció. Això provoca que el reflex del ninot no arribi als nostres ulls i sembli que desapareix.

L'experiment del camaleó

Quin munt de colors!! Amb aquest experiment descobrim mitjançant els canvis de color com esdevenen les reaccions químiques d'oxidació-reducció.

El procediment parteix de barrejar en un vas de precipitats aigua (H2O) amb sucre (C6H12O6) i sosa (NaOH). En un altre recipient es dissol el  permanganat de potassi (KMnO4) amb aigua. A continuació, amb l'ajut del comptagotes, es posen dues gotes d'aquesta última mescla en el vas de precipitats  que contia el sucre i la sosa. I sorprenentment observem els següents canvis de color:

MORAT : És el color inicial de quan el Permanganat de potassi  es dissol amb l'aigua i la sosa.

VERD: És el color obtingut  quan el Permanganat reacciona amb el sucre  i esdevé manganat de potassi.

MARRÓ: Esdevé l'últim color com a conseqüència  de la reducció del manganat de potassi amb sucre a diòxid de manganés.

Llauna saltarina

Aconseguirem que una llauna faci saltets??? Doncs sí, els alumnes de quart ens demostren que, posant una llauna de cap per avall sobre un plat que ha estat prèviament mullat amb aigua i col·locant-la de manera que no s'escapi l'aire i quedi completament adherida a la superfície plana, aconseguim aquest efecte si apropem un encenedor. Sí, la llauna en fa saltets.

L'explicació científica correspon a que la llauna s'escalfa per culpa de l'encenedor, la temperatura a dins d'aquesta puja, i com l'aire  no pot aguantar dins molt de temps perquè es dilata (és a dir, s'expandeix i ocupa més espai), ha de sortir, així que s'escaparà pel forat de la llauna, donant la sensació de fer "saltets”.


Xarxes socials:


P5 -IMANTS

2018/11/16

Els nens i nenes de P-5 hem estat experimentant amb imants i diferents objectes. Hem descobert que hi ha objectes magnètics que s'enganxen a l'imant i d'altres que no s'enganxen. Ha sigut molt interessant.. FEU CLICK AQUÍ per mirar l'àlbum de fotografies!!


Xarxes socials:


P3, P4 I P5 - CONSTRUÏM COETS!!

2018/11/16

El dilluns 12 de novembre, els alumnes de l'ESO han baixat a les aules d'infantil per a construir els coets amb els més petits de l'escola. Així doncs, donem per inaugurada la setmana de la ciència. Grans i petits han gaudit molt decorant els coets i amb moltes ganes de fer-los volar divendres al pati de l'escola.

Mireu! Quins coets més bonics!!! FEU CLICK AQUÍ


Xarxes socials:


L'ULL DETECTIU - 5è REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2018/11/16

I ja per acabar... Utilitza la teva mirada detectivesca i posant a prova la teva observació troba la solució als enigmes. 
A l'arxiu adjunt trobaràs el repte d'avui així com la resposta a l'anterior. Tu pots!


Xarxes socials:


Arxius:

ELS SENTITS

2018/11/15

Aquest dies hem estat treballant els sentits a classe!

VISTA

Ha arribat el moment d'obrir bé els ulls i observar la quantitat de colors que podem descobrir amb la llum! I a més, hem creat de nous amb la barreja de dos colors diferents!! FEU CLICK AQUÍ per veure l'àlbum!!

TACTE

Els dofins i els pingüins ens hem convertit en científics i hem experimentat amb la farina, la sal i l'aigua! Ho hem barrejat tot i...mans a la massa!!! Ha estat molt interessant tocar aquesta textura, un pèl diferent i molt molt molt enganxosa!!! FEU CLICK AQUÍ per veure l'àlbum de fotografies!!

OLFACTE

Mmm..quantes olors que hi ha al nostre voltant! Ens hem tapat els ulls per no fer trampa i hem intentar endevinar quins aromes oloràvem. Avui ha treballat de valent el nostre nas! Ha descobert l'olor de la xocolata, de la mandarina, el iogurt i la colònia! FEU CLICK AQUÍ per veure l'àlbum de les fotografies!

GUST

Mmmm... Aprofitant el temps de la tardor, hem tastat els fruits més coneguts! La magrana i el moniato han estat els protagonistes. Gustos ben diferents, textures peculiars i reaccions molt curioses! Feu click aquí per veure l'àlbum de fotografies!


Xarxes socials:


RODAR I GIRAR. OBSERVACIÓ A L'AULA

2018/11/15

En aquesta Setmana de la Ciència, els nens i les nenes de P-4 hem volgut saber si alguns dels objectes que coneixem roden o giren. Per això hem portat de casa algunes coses que hem trobat, com ara: pilotes, baldufes, rotllos de paper, taps...

Després d'experimentar amb el material, hem descobert que hi ha alguns objectes que giren i d'altres que roden, però que també pot ser que un mateix objecte pugui fer les dues coses: girar i rodar.

Ens ha sobtat saber que no ens cal un objecte per fer girar o rodar perquè nosaltres també ho podem fer amb el nostre cos! Heu provat mai de  "girar com una baldufa” o "rodar com una croqueta”? Nosaltres ens ho hem passat la mar de bé! FEU CLICK AQUÍ

Mireu, mireu!


Xarxes socials:


EL PASTÍS D'ANIVERSARI - 4t REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2018/11/15

Podràs ajudar a l'Anna a tallar el seu pastís d'aniversari en vuit trossos iguals només fent tres talls?
A l'arxiu adjunt trobaràs el repte d'avui així com la resposta a l'anterior. Pensa-hi! Segur que ho aconseguiràs!


Xarxes socials:


Arxius:

PLANETARI, CONSTEL·LACIONS I MITES A LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2018/11/14

CLIC AQUÍ PER VEURE IMATGES!

Durant el dia d'avui, els alumnes més grans de l'escola han apropat la ciència als alumnes de P5, 2n, 4t i 6è de Primària. Els han organitzat diverses sessions relacionades amb l'astronomia, en les que han pogut endinsar-se en el planetari de l'Escola, conèixer el nom i la forma de diverses constel·lacions, així com veure una representació teatral del mite de la formació de les més conegudes, l'Óssa Major i l'Óssa Menor. De ben segur que, petits i grans, han gaudit de l'experiència i fins i tot alguns han marxat a casa amb un maquillatge ben estel·lar! 


Xarxes socials:


FRUITES - 3r REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2018/11/14

En aquesta ocasió podràs resoldre l'enigmàtica macedònia de fruites que et plantegem?

A l'arxiu adjunt trobaràs el repte d'avui així com la resposta a l'anterior. Sort! 


Xarxes socials:


Arxius:

LES OVELLES - 2n REPTE DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2018/11/13

Seràs capaç d'ajudar a dos amics pastors a resoldre un problema que tenen amb les seves ovelles? Potser necessitaràs ajut de la teva família!

A l'arxiu adjunt trobaràs el repte que us plantegem així com la solució d'ahir. Ànims! Ho aconseguiràs!


Xarxes socials:


Arxius:

FEM MÀGIA! POTS DE SAL DE COLORS.

2018/11/12

Dins de la Setmana de la Ciència, avui a P-4 hem fet màgia!

Els companys de 6è de l'escola han vingut a la nostra classe per fer-nos passar una tarda diferent i divertida.  Com a autèntics científics, hem transformat la sal de color blanc en diferents colors!

Sabeu com ho hem fet? Hem fregat la sal amb guixos de colors i... "tatxan”! La sal ha quedat dels colors de l'Arc de Sant Martí: blau, verd, groc, lila, taronja, rosa, vermell, marró... Després hem omplert els nostres pots amb la sal de colors, fent petites muntanyetes i decorant-los amb una tapa feta de paper pinotxo. Han quedat preciosos!

Finalment hem pogut emportar-nos els pots de sal de colors per fer-los lluir a casa nostra. Ens ha encantat!

Moltes gràcies companys de 6è per la vostra ajuda! Hem après molt amb vosaltres!


Xarxes socials:


LA RODA - 1r  REPTE  DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA!

2018/11/12

Ets capaç d'esbrinar en quina posició estarà el punt negre en la següent roda?

A l'arxiu adjunt trobaràs el repte que us plantegem. Endavant!


Xarxes socials:


Arxius:

VIATGE L'ESPAI

2018/11/09

Els nens i nenes de 3r vam fer una visita a Can Ribas el dia 8 de novembre. Vam començar el dia agafant forces menjant l’esmorzar que havíem portat, ens esperava un dia de moltes aventures! Després, vam participar en una gimcana molt especial a la que ens vam sentir com a veritables astronautes!

Finalment, després de dinar, vam descobrir coses noves sobre l’espai. Ens van ensenyar les constel·lacions més importants i, fins i tot, vam saber que hi ha planetes amb moltes llunes i molt diferents!

Ens va agradar molt la sortida, ja que, com ja sabeu, a 3r som experts en la matèria de l’Univers!


Xarxes socials:


P3 - ENS DIVERTIM, APRENEM I ENS DESENVOLUPEM A PSICOMOTRICITAT!

2018/11/09

Ha arribat l'hora de deixar-nos anar, conèixer als altres, interactuar, mirar-nos, descobrir nous elements i possibilitats... Aquí en teniu un tastet del resultat! Objectiu: A partir del joc exploratori, ens permet potenciar el desenvolupament cognitiu, afectiu i motor, molt important en aquesta primera etapa. FEU CLIC AQUÍ!


Xarxes socials:


P4 - OUR ENGLISH CLASSROOM PET: THE MONKEY!

2018/11/09

Look how we are comunicating with the English classroom pet. The Monkey is helping us to speak amoung us and express our emotion. Click here!

Mireu com ens comuniquem amb la mascota d'anglès!. El "Monkey” ens ajuda a parlar entre nosaltres i a expressar les nostres emocions. Clica aquí!


Xarxes socials:


 Cartell guanyador de la setmana de la ciència a càrrec dels alumnes de 3r d'ESO

SETMANA DE LA CIÈNCIA: JA ESTÀ AQUÍ!

2018/11/09

Del 12 al 16 de novembre la nostra escola celebra la Setmana de la Ciència.

Voleu saber tot el que farem des dels més petits de la casa fins als més grans?

Doncs aquí teniu un tastet per anar obrint boca:

Infantil experimentarà amb el cos, els conceptes de rodar i girar,  els imants, i, un any més,  juntament amb 1r i 2n d'ESO, decorarà i farà volar coets. Els petitons també descobriran els experiments que els cursos de primària han fet al llarg de la setmana.

Els alumnes de primària es convertiran en científics i compartiran les seves descobertes a més de gaudir d'una sessió de cinefòrum. Els alumnes de 1r i 3r de primària gaudiran d’una cursa d’orientació a l’escola i els de 5è al Parc Joan Miró. Amb aquesta activitat d’orientació  competiran contra-rellotge i sense un itinerari preestablert, però amb l'obligació de passar pels controls assenyalats en un mapa.

4t d'ESO organitzarà experiments per alumnes i famílies d'infantil i primària a l'entrada de l'escola. A més a més, també ensenyaran a observar el cel amb l'ajut del Planetari de l'escola, explicaran històries mitològiques d'algunes constel·lacions de les quals coneixeran la seva forma espaial  i faran maquillatges estel·lars.  

1r d'ESO també farà la cursa d’orientació proposada al Parc Joan Miró, 2n d'ESO gaudirà d’un taller d’energies renovables i 3r tindrà una sortida que els farà aprendre i aprofundir sobre les prediccions meteorològiques , i com cada any a la secundària ens visitarà la Marató de TV3.

Un any més, a través de la web de l'escola  ens proposaran nous reptes d'enginy per resoldre en família. No us amoïneu si no us en sortiu perquè l'endemà trobareu la solució!


Aprofitem per felicitar a l’Elisabeth A. i a la Mireia F. de 3r d'ESO, per la realització del cartell guanyador de la Setmana de Ciència d'aquest any.


Xarxes socials:


DOMUND AL ROSER: AJUDEM A CANVIAR EL MÓN!

2018/11/05

El lema del Domund d'enguany ha estat "Canviar el món" i al Roser hem posat el nostre granet de sorra particular per fer un món més solidari, més just i més feliç. Amb l'ajuda de tots els qui fem escola i de tots vosaltres, hem recollit 1070 €, uns diners que aniran destinats a l'obra social que les germanes adoratrius tenen a Togo (Àfrica).

Acompanyem aquest escrit d'agraïment amb un power point com a mostra de què és el Domund i de tot el que els vostres fills i filles han fet com a acte solidari.


Emocionar-se amb les imatges és contribuir a "canviar el món" per fer possible un món millor per a tothom.
Moltes gràcies per la vostra col·laboració!!!


Xarxes socials:


Arxius:

BONA CASTANYADA!

2018/10/31

Bona Castanyada! Obrim les portes de l'escola i els alumnes de sisè donen la benvinguda a tothom vestits de castanyers i castanyeres. Durant aquesta setmana, els alumes del Roser, han participat en el concurs de disfressar castanyes i moniatos, totes les creacions han estat ESPECTACULARS, gràcies a tots els participants.


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE NOVEMBRE

2018/10/30

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!


Xarxes socials:


VISITEM LA BIBLIOTECA DEL BARRI!

2018/10/29

Els nens i nens de 1r i 2n de Primària hem visitat la biblioteca Agustí Centelles, que es troba a Barcelona molt a prop de la nostra escola.

Una vegada allà, ens han explicat coses molt interessants: com fer-nos socis de la biblioteca, quants llibres, pel·lícules i CD ens podem endur cap a  casa... i el més interessant, ens han ensenyat la gran quantitat de material  que tenen, contes visuals, contes populars, llibres d’enigmes, d’endevinalles, llibres científics, pel·lícules.... un món ple d’aventures.

Finalment, hem pogut gaudir d’una estona mirant i remenant llibres que ens havien preparat especialment per nosaltres. Els de primer hem mirat llibres del cos humà; i els de segon d’animals i planes,  ja que ho estem treballant a Medi.

Un matí ben diferent!


Xarxes socials:


CONEIXEM MILLOR ELS RESIDUS!

2018/10/22

El divendres 19 d'octubre els nens i nenes de 3r vam rebre una visita d'un noi molt simpàtic de l'Ajuntament de Barcelona que ens va explicar moltes coses sobre el reciclatge. 
Ens va ensenyar en quin contenidor havíem de llençar cada cosa, i vam fer un joc molt divertit! Una xerrada molt interessant i entretinguda. Ens ho vam passar molt bé!


Xarxes socials:


E-MOCION@T AMB EL ROSER

2018/10/17

Identificar les nostres emocions és molt important i els alumnes ho saben, per això ha estat una feina enriquidora per ells plasmar-les i decorar les diferents portes de les aules.


Xarxes socials:


2n D'ESO - CONEIXEM EL FUNCIONAMENT D'UNA PLANTA D'EMBOTELLAMENT I EMMAGATZEMATGE: COCA-COLA IBERIAN PARTNERS

2018/10/10

Els alumnes de 2n d'ESO hem anat a Martorelles a visitar l'empresa Coca-Cola Iberian Partners.
Aquesta sortida ens ha servit per conèixer de primera mà el funcionament d'una fàbrica. Des de l'arribada de les matèries primeres, seguint pel seu muntatge i emmagatzematge, fins a la corresponent comercialització.
Ens ha cridat l'atenció el nivell tan alt d'automatització del procés d'embotellament i emmagatzematge.

També hem pogut descobrir la implicació d'una empresa tan gran com aquesta amb temes de caràcter social i mediambiental.

Com cada any, els nostres alumnes participaran en el concurs de relat breu en castellà patrocinat per la Fundació Coca-Cola. De ben segur que la visita d'avui els servirà d'inspiració!


Xarxes socials:


ESTEM DE FESTA! VISCA "EL ROSER"!

2018/10/08

El dia del Roser estem de festa a l’escola. De bon matí repicaven les campanes i els nens oferien a la Mare de Déu una flor o un dibuix feta amb molta il·lusió.

Per esmorzar hem gaudit d’una xocolatada “rica rica”. I al llarg del matí hem fet activitats on hem mostrat i compartit nostres e-mocions!

Per la tarda, en els més petits, ens han vingut a visitar en “Salchichón i la Pildorita”, que ens han fet riure i ballar a cop de xiulet. Ens ho hem passat d’allò més bé!! I els més grans de la casa, 4t d’ESO, ens han fet moure l’esquelet fent de DJ’s.

Visca “El Roser”!


Xarxes socials:


LA VALENTIA I LES PORS

2018/10/08

El passat dimecres 3 d’octubre, els alumnes de 1r vam anar a La Granja de Sta. Maria de Palautordera per tal d’aprendre a treballar les nostres emocions. Entre tots vam parlar de les pors, la impulsivitat... De com expressar-les i com sentir-nos més segurs.

Passejant pel bosc vam conèixer a la Nana Bunilda que ens va ensenyar amb la seva màgia a poder explicar els nostres somnis i a no tenir por.

Ens va donar una bala màgica per tenir molta força i vam passar un dia molt divertit a l’aire lliure amb els nostres companys/es aprenent a confiar en els altres.


Xarxes socials:


PROGRAMA DE LA FESTA DEL ROSER

2018/10/05

Benvolgudes famílies,

Un any més El Roser ja és aquí! Us adjuntem el programa de la festa de l'escola on veureu totes les activitats per a les diferents etapes que tindran lloc aquest dilluns. 

Visca El Roser!

 


Xarxes socials:


Arxius:

4t d'ESO VISITA EL BORN

2018/10/04

Els alumnes de 4t d'ESO han assistit a una visita guiada al Born per a conèixer i visitar un barri de Barcelona afectat per la guerra de successió.

Hem pogut escoltar i viure en directe com es va gestar el conflicte en el segle XVlll i com aquests fets van afectar la ciutat de Barcelona. Tanmateix hem voltat i conegut la societat, els seus habitatges i els carrers d'un temps passat.


Xarxes socials:


LA VEREMA A QUART DE PRIMÀRIA

2018/10/01

El passat divendres, els alumnes de 4t vam anar a Sant Esteve Sesrovires per aprendre i viure com és el procés de la Verema. Tot i que ja s’està acabant, perquè es fa a finals d’agost o a principis de setembre, vam poder recollir el raïm de la vinya i trepitjar-lo per fer most!

El most és el suc del raïm abans que fermentin els sucres i es converteixi en vi. Vam poder provar-lo i fer la nostra etiqueta per l’ampolla. El vam portar a casa per deixar-lo provar a les nostres famílies!

Va ser un dia fantàstic, vam aprendre molt i vam gaudir d’un dia espectacular a la natura!

Comencem el curs amb les piles carregades!


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES D'OCTUBRE

2018/09/28

 

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!


Xarxes socials:


LA MERCÈ OMPLE DE COLOR EL ROSER!

2018/09/25

La Mercè va omplir de color El Roser! Tots els nens i nenes d'infantil van gaudir de la festa que els alumnes de P5 van organitzar on van treure a passejar i van fer dansar els capgrossos que havien estat realitzant uns dies abans. Tots plegats van ballar i cantar molt contents!


Xarxes socials:


A PRIMÀRIA ENS CONEIXEM DE MANERA LÚDICA I ENGRESCADORA!

2018/09/14

Iniciem el curs amb una sortida prop de la natura per treballar dinàmiques de grup. Tota la primària hem passat un dia espectacular a Mas Banyeres per treballar la cohesió de grup i el coneixement grupal de manera lúdica i engrescadora, on el joc és la via cap al coneixement.


Xarxes socials:


CIRCUIT SEGWAY, CURSES D'OBSTACLES, CONCURS MUSICAL.... COHESIONEM ELS GRUPS DE 2n CICLE DE L'ESO

2018/09/14

Els alumnes de segon cicle d’ESO han anat a la Masia el Xaloc a realitzar la seva Jornada Zero. L’objectiu de la Jornada, a més a més de passar un dia ben divertit tot parlant sobre les vivències de l'estiu, ha estat cohesionar encara més els grups classe.

Les activitats portades a terme han inclòs balls, lluites de gladiadors, circuit en Segway, curses d’obstacles i un castell inflable d’obstacles, així com un divertit concurs musical.  Després de totes elles, els alumnes han gaudit d’un merescut dinar i han pogut gaudir del bon temps que feia a l’àrea de Calders.

En definitiva, ha estat un magnífic dia ple d’emocions i diversió, que ha carregat les piles per començar el curs amb la millor disposició.


Xarxes socials:


COMPETÈNCIES EMOCIONALS I HABILITATS SOCIALS A LA JORNADA ZERO DEL PRIMER CICLE DE L'ESO

2018/09/13

Els alumnes del primer cicle de secundària han iniciat el curs amb una jornada d'entrenament de la gestió emocional, a través d'un seguit de dinàmiques que treballen les competències emocionals i habilitats socials. Aquest, es podria dir, és un dels objectius, però no l'únic, però hem començat per aquest.

La gestió de la por, la ràbia, millorar l'autoestima, l'empatia, la capacitat de comunicació, l'assertivitat, controlar l'ansietat i la pressió pròpia i del grup, són algunes de les habilitats que, tot jugant, han posat en pràctica els nois i noies.

Les dues classes de primer han treballat la cohesió de grup, a partir de diverses dinàmiques, focalitzant en la confiança i en el compromís. Cal dir que els monitors s'han mostrat molt satisfets. Els alumnes de segon han basat les seves activitats en l'autonomia, també amb la felicitació dels professionals que dirigien els exercicis. Les quatre classes han mostrat en tot moment un esperit col·laborador i d'equip que reflecteix l'ambient que es viu també a l'escola. En acabar les activitats, sempre hi ha hagut una reflexió amb els monitors per extreure'n conclusions. Una d'elles, per exemple, és que no hi havia l'estratègia correcta i l'equivocada, sinó diverses maneres de sortir-se'n d'una situació de conflicte grupal.

Cal dir que el clima ens ha acompanyat: un esplèndid sol ens ha ajudat a poder realitzar les activitats i poder dinar i jugar la mar de bé!

No podem negar la gran importància que les emocions tenen en la vida de les persones. I més, som conscients quina edat tenen els nostres alumnes? Una edat molt " tendra", on la muntanya russa d'aquestes emocions està en constant funcionament les vint-i-quatre hores del dia. Laborables i festius, com es diu. Des de l'Escola ho sabem. Per això aquest acompanyament en el camí pedregós de l'adolescència és més planer i agradable si els coneixem una mica millor i els hi fem la pujada una mica menys feixuga...


Xarxes socials:


NOVES AULES A INFANTIL!

2018/09/12

FEU CLIC AQUÍ PER ACCEDIR A LES IMATGES!

Ens alegra explicar-vos que els alumnes de P3 i P4 han fet estrena de noves aules. Aquest estiu s'ha treballat de valent per oferir unes classes que han estat pensades per ser un espai acollidor, motivador, alegre, confortable i adaptat al dia a dia dels alumnes.  Aquesta renovació es farà extensible a la resta d'infantil. Nens i nenes feliços, nens i nenes que aprenen!


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE SETEMBRE

2018/09/07

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!


Xarxes socials:


BENVINGUTS AL NOU CURS ESCOLAR 2018 - 2019!

2018/09/07

Benvolgudes famílies,

A les portes d'iniciar un nou curs escolar us donem la benvinguda amb els millors desitjos de rebre els vostres fills i filles amb gran il·lusió.

Amb el desig d'una bona acollida esperem que aquest curs escolar ens porti molts èxits i bones emocions!

Moltes gràcies per la confiança i bon inici de curs a tothom.

Equip Directiu del Centre.


Xarxes socials:


SUMMER CAMP 2018!

2018/07/30

Hello everyone!!

Just like every year, we're happy to share with you all pictures from the past five weeks. We've really gone WILD this summer!!

  • Water games / Art attack / Green planet / Let's get fit / Master chef / Mad science / Field trips / Party / Free time

We hope you enjoyed it and we expect you to come back next year! HAVE A NICE SUMMER!!!

Photos! Click on .pdf at the end of the new! 

 

Hola a tothom!!

Com cada any, compartim amb vosaltres totes les imatges de les cinc setmanes de casal. Aquest estiu ha estat BESTIAL!!

  • Water games / Art attack / Green planet / Let's get fit / Master chef/ Mad science / Field trips / Party/ Free time

Esperem que us ho hagueu passat molt bé i que torneu l'any vinent! GAUDIU MOLT DE L'ESTIU!!!

Fotos! Feu clic sobre .pdf del final de la notícia!

 

Xarxes socials:


Arxius:

UBINDING - ACONSEGUIR UNA BONA BASE LECTORA PER ALS NOSTRES ALUMNES

2018/07/06

Des de fa 4 anys la nostra escola participa en el Projecte Petit Binding de la UB - Universitat de Barcelona. Aquest programa ha ajudat els nostres alumnes a millorar les seves habilitats lectores.

Es tracta d’un programa innovador en l’aprenentatge dels processos lectors amb el qual es detecten les dificultats de cada alumne en l’aprenentatge de la lectura a l’inici del curs de 1r EP i, a partir dels resultats obtinguts al mes d’octubre, s’inicien dues accions: d’una banda, les sessions individuals adaptades a cada infant i d’altra, les sessions grupals a l’aula, on es treballen diferents aspectes relacionats amb aquest àmbit.

Aquí us deixem un enllaç amb el que podreu accedir a més informació i on es pot veure la nostra escola entre les col·laboradores del UBinding.

http://www.ubinding.cat/serveis/escoles/


Xarxes socials:


LLIBRES DE TEXT

2018/06/30

Benvolgudes famílies, 
Ja teniu oberta la venda de llibres a través d'aquesta pàgina web a partir de l'1 de juliol. Aneu a l'apartat "Llibres de text" a banners o bé feu clic directament AQUÍ.
Recordeu que teniu fins al 31 de juliol per efectuar la compra dels llibres.


Xarxes socials:


BONES VACANCES I FELIÇ ESTIU!

2018/06/22

Benvolgudes famílies:


Un nou curs que ha arribat al seu destí final. Enrere queden ja els mesos de tardors, hivern i primavera per donar pas a un estiu ple de llum, aigua i color.
Ara arriben uns dies de descans, d'estar en família amb l'oportunitat de poder gaudir plegats d'aquesta època estival.
Volem agrair a totes les famílies i alumnes que formeu part de la vida del Roser, el vostre tracte i la vostra cordialitat, com sempre.


Gràcies per compartir un any més amb tots nosaltres.

Des de l'escola i en nom de tots els qui formen part de la Comunitat Educativa us desitgem un bon estiu i merescudes vacances!


Xarxes socials:


ORGULLOSOS DELS NOSTRES ALUMNES!

2018/06/22

Benvolgudes famílies,


Ens enorgulleix comunicar-vos tots els alumnes que han estat premiats en certàmens i concursos a nivell de Catalunya i d'estat. L'enhorabona a tots els que han treballat de valent així com també a tot el professorat que vetlla dia rere dia, per l'excel·lència de la nostra Escola:


PRIMÀRIA
ÀREA DE MATEMÀTIQUES


PROVES CANGUR – Lliga Catalana


Primer premi:

Fan Chen 6è A . Enhorabona Fan!
Aquest premi li permetrà participar en el Campus Cangur d'aquest estiu amb activitats matemàtiques de lleure organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques.


Tres mencions honorífiques. (Això vol dir que estan dintre de l'1% dels millors alumnes de Catalunya):


Gabriel Sans 5è A – Enhorabona Gabriel!
Jan Murillo 5è B – Enhorabona Jan!
Feng Chen 6è B – Enhorabona Feng!



PANGEA – Lliga estatal.

Finalistes:

Xavi Grifoll 5è A - Enhorabona Xavi!
Jan Murillo 5è B - Enhorabona Jan!
Fan Chen 6è A - Enhorabona Fan!
Feng Chen 6è B - Enhorabona Feng!



SECUNDÀRIA
ÀREA DE MATEMÀTIQUES


PANGEA – Lliga estatal.
• Finalistes:
Laia Bofarull 1r ESO B - Enhorabona Laia!
Maria Iranzo 2n ESO A – Enhorabona Feng!

ÀREA DE LLENGÜES


Llengua Castellana: 58º EDICIÓN - CONCURSO "JÓVENES TALENTOS DE RELATO CORTO" - COBEGA
2n Premi de tota Catalunya – Alícia Álvarez 2n ESO A – Enhorabona Alícia!

PREMI PILARÍN BAYÉS
Contes curts en català:
De les quinze edicions d'aquest concurs a nivell de  Catalunya, la nostra escola ha estat guanyadora en set ocasions. Tots els nostres alumnes presentaven els seus treballs des de l'àrea de llengua catalana a 4t de primària. Enguany, el Premi Pilarín Bayés cel·lebra el seu 15è aniversari i ha triat a dos alumnes de la nostra escola per assistir i participar en les diverses activitats (events, entrevistes a ràdios, rodes de premsa...) que es duran a terme d'ara fins finals d'any.


L'enhorabona a en Gerard Albiach de 2n d'ESO i l'Alejandro Martínez de 4t ESO però també a la vegada, a tots els alumnes de la nostra escola que al llarg de tants anys han anat guanyant aquest concurs.


Xarxes socials:


SORTIDA REFRESCANT AL CANAL OLÍMPIC I VISITA A SANT JUST

2018/06/22

Els alumnes de sisè de primària per fi hem conegut als nostres companys de Sant Just Desvern. Va ser una jornada molt fraternal i vàrem fer nous amics. 

Per celebrar el nostre final d'etapa vàrem fer la sortida més refrescant: el canal olímpic de Castelldefels. 

Us convidem a entrar al nostre blog i veure els vídeos.

Visita l'escola Madre Sacramento

Sortida al canal olímpic de Castelldefels


Xarxes socials:


ROSERVISION, TEATRE I RAPS, ACABEM EL CURS ESCOLAR!

2018/06/22

Els últims dies de curs i  les últimes feines per acabar. Durant aquests dies els alumnes de primària del Roser ensenyen tots els seus projectes, tan musicals, com teatrals a la resta de companys. 

Us volem mostrar un petit tastet i desitjar-vos un molt bon estiu.

Cliqueu a cadascuna de les entrades per veures fotos:

Obres de teatre de 5è

Roservision

Raps de 4t


Xarxes socials:


Arxius:

SILIGURI - ÍNDIA: GRÀCIES A TOTS!

2018/06/21

Benvolgudes famílies,

Us informem que gràcies a les vostres compres solidàries a la "paradeta" podrem enviar a l'obra de les Germanes Adoratrius a Siliguri – Índia la quantitat de 450€.

També aprofitem aquesta comunicació per a fer-vos còpia de la carta d'agraïment que la Fundació Banc d'Aliments ens ha fet arribar a tota l'Escola:

Ens plau agrair-vos la vostra col·laboració habitual dins el "Programa escoles Banc dels aliments de Barcelona" essent el resultat del vostre recapte d'aquests darrers dies, la xifra de 937 quilos, que ens notifica el nostre dept. de logística/magatzem, aliments que immediatament aniran destinats a les famílies més necessitades del nostre entorn.
Moltes gràcies per les vostres incondicionals col·laboracions que esperem seguir mantenint curs rere curs.
Al mateix temps féu extensiu aquest agraïment a l'alumnat col·laborador i equip directiu i docent de l'escola.
Seguirem en contacte el proper curs 2018-19 .
Salutacions cordials.
Antoni Dolader
Coordinador Programa i Equip de Voluntaris Escoles


Xarxes socials:


FESTA GRAN A L'ESCOLA! 15 DE JUNY STA. MARIA MICAELA

2018/06/15

 

Un dia molt especial a EP i EI. Cliqueu aquí!!

Santa Maria Micaela 2018 ESO. Cliqueu aquí!

Avui, dia 15 de juny de 2018, la nostra escola està de festa. Hem celebrat el dia de la fundadora, sta Maria Micaela, un acte molt emotiu que ha tingut lloc al pati vermell. Tota la comunitat educativa hem recordat la seva vida, la seva obra social i les seves virtuts d'entrega com a dona en favor de la dona i dels més necessitats.

També hem cantat i ballat la cançó "A ti quiero yo en mi obra”. Enmig de rialles i alegria, hem fet esment a les 3 campanyes solidàries que hem dut a terme: recapte per al Banc d'Aliments, reciclatge i venda de llibres, i "mercadillo” per recollir diners i enviar-los a l'escola de Siliguri (Índia).

A més, hi ha hagut competicions esportives als patis, l'acte matemàtic, tarda de cinema en valors, i altres estones per reflexionar i jugar en grup.

La festa continuarà durant el cap de setmana, amb el Festival de Fi de Curs i les graduacions de P5, 6èEP i 4t ESO.

Moltes gràcies a tots i bona diada!


Xarxes socials:


TOT UN ÈXIT! - CAMPANYA DE RECOLLIDA D'ALIMENTS

2018/06/15

Moltes gràcies a totes les famílies que heu col·laborat des de l'escola aportant aliments per a la Fundació Banc d'Aliments i en especial a l'alumnat de secundària que aquesta setmana ha estat a una gran superfície comercial del costat de l'escola animant a tot el barri a aportar aliments per aquesta campanya.

ENTRE TOTS HEM ACONSEGUIT OMPLIR 67 CAIXES! TOT UN ÈXIT!

GRÀCIES A TOTS PER LA VOSTRA COL·LABORACIÓ!

VEURE VÍDEO!


Xarxes socials:


VISITA AL CRAM

2018/06/15

ELS NENS I NENES DE P-5 HEM ANAT AL CRAM.

HEM VIST ALGUNS DELS ANIMALS QUE HEM ESTUDIAT A CLASSE I HEM FET EL RESCAT D´UN DOFÍ.

ESTEM MOLT CONCIENCIATS DE QUE HEM DE CUIDAR ELS ANIMALS I LA NATURA. 

EL FUTUR DEL NOSTRE PLANETA ÉS A LES NOSTRES MANS.


Xarxes socials:


RECICLAR ÉS DIVERTIT!

2018/06/14

RECICLAR ÉS DIVERTIT!

Dimarts 12 de Juny els nens i nens de 1r vàrem visitar “Can Vila” una masia situada a plena natura, on vam poder realitzar activitats d’allò més divertides.

La Recicleta ens va explicar un munt de coses de per a què i com podem reciclar per tal d’ajudar al nostre planeta. Vam fer paper reciclat amb diaris i aigua , vam separar moltes deixalles , cadascuna al seu contenidor RECICLAR, vam fer un joc en una botiga per aprendre a comprar seleccionant els envasos adients per poder REDUIR, per finalitzar les activitats vàrem construir una joguina amb productes reciclats REUTILITZAR i ens vàrem convertir en autèntics experts de les TRES R!

Un dia fascinant!


Xarxes socials:


VISITA AL MÓN SANT BENET

2018/06/01

Els de 3r EP us volem comentar la sortida que vàrem fer el divendres dia 1 de juny, al Món Sant Benet, per a participar en uns tallers de cuina que ens van entusiasmar.

Vam elaborar un menú molt saludable que consistia en canalons fets amb cabdells, lasanya de verdures i galetes amb fruites.

Ummmmm! Boníssim!

També vam preparar el pa, que menjaven els monjos del Monestir a l’època medieval.

I... quines salses més saboroses ens van ensenyar a cuinar!  Què bones!!!

Ens vam llepar els dits!!!!

Hem tornat molt satisfets d’aprendre unes riquíssimes receptes i amb ganes d’explicar-les a casa per posar-les en pràctica.


Xarxes socials:


Arxius:

CIRCULEM AMB BICICLETA!

2018/05/29

El curs de 5è de Primària hem anat el dilluns 28 de maig al Parc Infantil de Trànsit de la Guàrdia Urbana, darrera el castell de Montjuïc, per aprendre a circular correctament. Hem repassat el significat dels senyals, el semàfor i les normes viàries bàsiques. Tant com a vianants com fent de conductors de bicicletes, hem passat un matí molt divertit i educatiu, que després haurem d’aplicar al carrer. Ah! I els agents urbans ens han dit que aquest circuit és obert gratuïtament a les famílies dos caps de setmana al mes.


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE JUNY

2018/05/29

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!


Xarxes socials:


JOVES TALENTS A COBEGA!

2018/05/28

El passat 28 de maig, l'alumnat de 2n d'ESO va tenir l'oportunitat de poder visitar la planta embotelladora Cobega, una planta situada a Martorelles i encarregada de distribuir els productes Coca-Cola a Catalunya, Aragó, Galícia, Illes Balears i Illes Canàries. Aquesta visita a Cobega té com a objectiu motivar la participació de l'alumnat al concurs literari que l'empresa patrocina anomenat Concurso Coca-Cola Jóvenes Talentos Premio Relato Corto.

La primera part de la visita, la vam fer a la sala d'audiovisuals. Allà, ens van explicar la història de la marca i, després de fer unes preguntes als nostres alumnes sobre el que havien vist, els van repartir uns obsequis. Vam continuar la visita tot fent un recorregut per les instal·lacions: les màquines de bufat d'ampolles de plàstic, el laboratori de qualitat, la sala on barregen el concentrat amb aigua, sucre i gas, l'etiquetatge i l'envasament dels diferents productes Coca-Cola i, finalment, la línia de producció fins al magatzem de productes acabats.


Xarxes socials:


PASSEJADA SEGURA AMB LA GUÀRDIA URBANA

2018/05/21

A 4t de Primària hem rebut dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que ens han ensenyat quines són les conductes segures per circular per la via pública i així evitar possibles accidents. Ens ha agradat molt posar-nos l'armilla reflectant i apuntar per grups tot el que hem vist al carrer. En tornar hem fet una posada en comú i hem pres 5 compromisos que sempre posarem en pràctica d'ara endavant. Moltes gràcies per ajudar-nos a anar més segurs i ser bons ciutadans! Hem resolt molts dubtes i hem après moltes coses!


Xarxes socials:


LA CANTÀNIA DE 5è

2018/05/18

14-05-2018

La Cantània és una activitat musical que culmina en un concert a l’Auditori de Barcelona, on la nostra escola hi participa cada any. Enguany l'obra inèdita s’anomenava 'PARTÍCULES'.

Avui els nens de 5è hem viscut una experiència inoblidable. Hem actuat davant un públic format per centenars de persones, en un dels recintes musicals més importants de Catalunya, i ho hem fet conjuntament amb nens d’altres escoles amb els que únicament hem fet un assaig previ a l’actuació. Això ha estat possible gràcies a l'esforç i dedicació de cada un de nosaltres preparant l'actuació a l’escola dins de l'àrea de Música i de Visual i Plàstica.


Xarxes socials:


UN DETALL AMB MOLT DE COR! EL ROSER COL·LABORA AMB CÀRITAS

2018/05/17

 

El dia 17 de maig es va celebrar la Festa de Primavera per als avis que atén Càritas i la nostra escola, com cada any, hi va col·laborar amb uns treballs manuals fets pels alumnes de 5è de Primària. Aquest cop van ser uns portaespelmes decorats, que van agradar molt tant als nens i nenes com a la gent gran que els va rebre d'obsequi. Moltes gràcies als nostres artistes! Seguim com a Escola amb Cor, ajudant qui ho necessita.


Xarxes socials:


UN VIATGE MUSICAL

2018/05/17

Aquest dijous els alumnes de 6è hem viatjat al segle XX gràcies a l’espectacle “Quin viatge!” al Teatre Romea. Un recorregut per a les principals músiques nascudes al segle passat de la mà d’una hostessa de vol de vegades molt amable i d’altres esbojarrada. Una història que comença als camps de cotó d’Amèrica amb les Worksongs i acaba amb la música de Txarango, passant per AC/DC o els Beatles. Tot un espectacle!


Xarxes socials:


VISITEM L'HORT URBÀ DE "CAN MESTRES"!

2018/05/16

ELS GEGANTS I ELS CASTELLERS DE P-4 HEM PASSAT UN MATÍ A L'HORT URBÀ DE "CAN MESTRES".

ALLÀ ENS ESPERAVA LA MARTA QUE ENS HA EXPLICAT MOLTES COSES SOBRE L'HORT I ENS HA ACOMPANYAT A VISITAR-LO.

ALS HORTS HEM POGUT VEURE-HI COM CREIXEN DIFERENTS HORTALISSES I VERDURES.

ENS HEM TROBAT ELS PAGESOS QUE SÓN LES PERSONES QUE TENEN CURA DELS HORTS I ENS HAN EXPLICAT QUÈ FAN PER CUIDAR-LO. ENS HAN DEIXAT UNES REGADORES I AMB AIGUA HEM POGUT REGAR LES SEVES VERDURES.

NOSALTRES JA SABÍEM QUE TOTES LES PLANTES PER CRÉIXER NECESSITEN TERRA, AIGUA I SOL!

HEM FET D'INVESTIGADORS I HEM TROBAT LES PASTANAGUES, LES PATATES, ELS TOMÀQUETS QUE ENCARA NO HAVIEN CRESCUT, LES CEBES, ELS COGOMBRES, LES MONGETERES, ELS ENCIAMS...

AMB LA MARTA HEM POGUT PLANTAR UNES LLAVORS DE MADUIXA. ELLA ENS HA ENSENYAT COM FER-HO I ENS L'HEM EMPORTADA A CASA.

ARA N'HAUREM DE TENIR MOLTA CURA, REGAR-LA I QUE LI TOQUI EL SOL PERQUÈ CREIXI!


Xarxes socials:


QUART AL PARLAMENT DE CATALUNYA

2018/05/14

Estem treballant el tema de la democràcia i, abans de fer el projecte sobre les eleccions, hem volgut visitar el Parlament, situat al Parc de la Ciutadella. Primer hem  fet una visita guiada molt interessant, on hem après la seva història, per qui està presidit, els diferents grups polítics que el formen i com treballen en representació dels ciutadans i ciutadanes. Ens hem assegut a l’hemicicle i és impressionant!! És més petit del que sembla a la televisió!  Hem pogut comprovar que el Parlament és un edifici actiu, on hi treballa molta gent que està en constant activitat! La Noemí, la guia, ens ho ha explicat genial!! Després de la visita hem dibuixat la façana del Parlament al natural i hem estat jugant al Parc de la Ciutadella!

A classe també prepararem unes eleccions i haurem de votar el programa electoral que més ens agradi: estem molt il·lusionats amb aquesta última feina del curs!


Xarxes socials:


BERLÍN 2018 - ESTADA LINGÜÍSTICA

2018/05/14

Hallo! Wir haben viel Spaß in Berlin! Wir haben schon zwei Museen besucht, den Reichstag, wir sind mit dem Boot auf dem Fluss gesegelt und viele weitere Aktivitäten! Wir haben viel gelernt und wir genießen es sehr! bis Donnerstag !!!
 
Hola! Ens ho estem passant molt bé a Berlín! Ja hem visitat els museus, el Reichstag, hem anat en vaixell pel riu i moltes atres activitats! Estem aprenent molt i gaudint també! Fins dijous! 
 

Xarxes socials:


PROGRAMACIÓ I ROBÒTICA EDUCATIVA: PROFESSORAT DE LES ESCOLES ADORATRIUS A LA XVIa FIRA TIC

2018/05/11

Amb la convicció que en el nostre dia a dia la tecnologia i la robòtica estan cada vegada més presents, el professorat del Roser de les etapes d'infantil, primària i secundària, sempre en formació contínua en les últimes tendències educatives, ha assistit a la XVIa Jornada de Programació i Robòtica Educativa organitzada pel Secretariat de l'Escola Cristiana.
Destaquem la interdisciplinarietat d'aquesta nova àrea de coneixement amb l'objectiu que els nostres alumnes puguin esdevenir ciutadans digitals preparats per canviar el món que ens envolta i com es potencia la motivació que crea entre els nens i nenes.


Xarxes socials:


Música a 1r

2018/05/03

A música seguim treballant de manera que els alumnes experimentin de diferents formes els conceptes teòrics, proporcionant a l'alumne moments en els quals pugui posar en pràctica el que està aprenent.

 

Aquí teniu una petita mostra...


Xarxes socials:


ANALITZEM EL BON DISSENY D'OBJECTES AL MUSEU DISSENY HUB DE BARCELONA

2018/05/02

L'objectiu d'aquesta visita taller al museu Disseny HUB de Barcelona, ha estat descobrir la voluntat funcionalista del bon disseny per resoldre problemes de manera senzilla i eficaç. Darrere de cada objecte hi ha una necessitat o problema que cal solucionar i una persona que l'ha analitzat i l'ha resolt: el dissenyador industrial. Avui, els alumnes de 4t d'ESO de l'itinerari tecnològic hem analitzat un seguit d'objectes quotidians que formen part de la col·lecció de disseny de producte del Museu del Disseny i hem entès la importància que el disseny té en el nostre dia a dia així com els processos de creació en els equips de treball. 


Xarxes socials:


INVESTIGUEM LA VACUNA DEL VIH! - SORTIDA AL COSMOCAIXA - 4t D"ESO CIENTÍFIC

2018/04/27

Avui els alumnes de l'itinerari científic de 4t d'ESO han fet un petit tast de com s'investiga en l'erradicació d'una malaltia: la Sida.  Han utilitzat micropipetes, enzims de restricció, DNA víric,.. Han treballat com uns autèntics investigadors!


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE MAIG

2018/04/26

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!


Xarxes socials:


OFICIAL ENGLISH CAMBRIDGE EXAMS!

2018/04/26


Xarxes socials:


FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!

2018/04/25

En nom del professorat de totes les etapes, el personal de PAS i la Comunitat de Germanes Adoratrius us desitgem una MOLT BONA DIADA DE SANT JORDI!

Per veure com ha transcorregut la jornada, us convidem a entrar a les següents seccions!

Poema de Sant Jordi

Guanyadors dels Jocs Florals de Primària

Sant Jordi un dia molt especial

Guanyadors dels Jocs Florals de Secundària

Premis Ximixesca

 


Xarxes socials:


FEM FÍSICA AL TIBIDABO!

2018/04/24

Aquest matí, els alumnes de 4t d'ESO dels itineraris científic i tecnològic, han descobert els petits secrets del parc del Tibidabo. Tot gaudint de les atraccions, han aprofundit en els coneixements tècnics i constructius d'aquestes màquines. Així han pogut comprendre quins són els principis del seu funcionament i han comprès perquè ens diverteixen o ens provoquen una sensació diferent.


Xarxes socials:


ENGLISH SUMMER CAMP - CASAL D'ESTIU EN ANGLÈS

2018/04/17

Tota la informació sobre l'English Summer Camp (Casal d'Estiu en Anglès) en el següent document adjunt. Reserveu ja la vostra plaça!


Xarxes socials:


Arxius:

MURS QUE COMUNIQUEN: DEL ROMÀNIC AL FACEBOOK - MNAC 4t D'ESO HUMANÍSTIC

2018/04/11

Sabíeu que els murs del Romànic tenen similitud amb el mur del Facebook o amb la xarxa social d'imatge Instagram? En la nostra visita al MNAC, ens hem apropat a l'art medieval, Romànic i Gòtic, a partir d'una mirada des de la contemporaneïtat. Ens referirem als mitjans amb què ens comuniquem nosaltres avui en dia (Facebook, Instagram, Whatsapp...) per entendre la funció de les imatges pintades en diferents suports a les esglésies en època medieval. També hem reflexionat sobre la manera com es jerarquitza la informació i la relació que això té amb el context social on es dóna.


Xarxes socials:


PRIMÀRIA DE COLÒNIES

2018/04/11

 

Famílies!


Voleu saber de les peripècies dels vostres fills/es a les colònies? No deixeu de visitar el bloc Reporters:(feu clic a sobre del link) Colònies a Primària. 

Professorat de primària.

 


Xarxes socials:


VISITEM EL MERCAT DEL NINOT!

2018/04/11

ELS GEGANTS I ELS CASTELLERS DE P-4 HEM ANAT DE VISITA AL MERCAT DEL NINOT.

ALLÀ HEM POGUT VEURE LES DIFERENTS PARADES QUE HI HA.

A LA FRUITERIA HI HEM TROBAT CIRERES, PLÀTANS, KIWIS, POMES, RAÏM, PERES, MADUIXES, SÍNDRIES, MELONS...

A LA VERDULERIA HEM VIST ENCIAMS, BRÒQUILS, COLS, PATATES, ESPÀRRECS, PASTANAGUES, CEBES, TOMÀQUETS...

A LA CARNISSERIA I A LA XARCUTERIA HEM TROBAT TOT TIPUS DE CARN I D'EMBOTITS: FUET, PERNIL DOLÇ, FORMATGE, XORIÇ...

EL VENEDOR DE LA XARCUTERIA, MOLT SIMPÀTIC, ENS HA ENSENYAT TOTA CLASSE DE FORMATGES BONÍSSIMS I ENS HA DEIXAT TASTAR-NE UN DE LLET DE VACA. QUÈ BO QUE ESTAVA!

A LA PEIXATERIA HEM VIST LES GAMBES, ELS CALAMARS, LES SARDINES, LES PETXINES, ELS MUSCLOS I ALTRES TIPUS DE PEIX.

I SABEU QUÈ? LA VENEDORA DE LA PARADA DELS "OUS DE CALAF" ENS HA ENSENYAT UN OU D'ESTRUÇ QUE ERA MOLT GRAN I DE COLOR BLANC I UN OU D'EMÚ QUE ERA DE COLOR NEGRE!

ABANS DE MARXAR, ELS VENEDORS DE LA PARADA DE FRUITA ENS HAN REGALAT UNA BOSSA AMB UN PLÀTAN I UNA MANDARINA BEN BONS! GRÀCIES!

I DE TANT VEURE MENJAR... MMMMM QUINA GANA QUE ENS HA ENTRAT!!!


Xarxes socials:


Tot un èxit....EXPOSICIÓ DEL PROJECTE!!

2018/04/11

Hem estat treballant moltíssim durant tot el projecte i ens feia molta il·lusió compartir-ho amb tots vosaltres!! L'exposició va ser tot un èxit...junts molts millor, ho voleu veure? Moltes gràcies a tots!!


Xarxes socials:


LONDON! HERE WE ARE! 3th ESO

2018/04/11

Here we are in London practicing english and having fun and nice days with our classmates and teachers. Right now we have visited hotspots such the London Eye, the National Gallery, Camdem Town and we look forward to enjoy the rest of the city these next days.

We will never forget this trip experience!  


Xarxes socials:


QUANT COLACAO !

2018/04/10

Avui, dimarts 10 d’abril, hem visitat la fàbrica del ColaCao. Ens ha impressionat molt el pot gegant que es veia des de la carretera.

Hem vist un vídeo de la història del Colacao i hem observat el procés de fabricació i etiquetatge del producte.

Quin esmorzar més deliciós ens hem preparat! Mmmm...què bo, quin gust!!

Fins i tot hem cantat la cançó del ColaCao: “Yo soy aquel negrito del África tropical...”

Ens ha encantat!!

Mireu la foto, ens coneixeu?


Xarxes socials:


LES REACCIONS QUÍMIQUES ENS ENVOLTEN! - COSMOCAIXA

2018/04/04

En la nostra vida quotidiana la química ens envolta i sovint ens passa desapercebuda. Amb la visita al laboratori del Cosmocaixa i la participació en el seu taller de reaccions químiques, els alumnes dels itineraris científic i tecnològic de 4t d'ESO, han pogut fer ells mateixos una sèrie d'experiments per comprendre millor els conceptes treballats a classe: quins canvis tenen lloc quan fem una reacció, les transformacions que es realitzen o les substàncies que se'n deriven.

 

 


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES D'ABRIL

2018/03/24

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!


Xarxes socials:


MOLT BONA PASQUA!

2018/03/23

 

Benvolgudes famílies,
En nom del professorat de totes les etapes, el personal de PAS i la Comunitat de Germanes Adoratrius us desitgem una MOLT BONA PASQUA!

Atentament, 
Equip Directiu

 

 


Xarxes socials:


HOLA DE NOU, R.2-14!

2018/03/23

Ja tornem a tenir aquí al nostre alienígena preferit. Segueix molt encuriosit amb com funciona el nostre planeta, així que el seguirem ajudant igual que vàrem fer l’any passat, però aquest cop amb un tema nou a cada curs.

Veure reaccions 1r dia

Veure reaccions 2n dia

Veure reaccions 3r dia

Veure reaccions 4t dia

Veure reaccions 5è dia

Veure reaccions 6è dia

 

I aquests són els nostres vídeos per a tu, R.2-14!

 

I finalment...LA PROVA FINAL!

 

Junts ho hem aconseguit! Gràcies a tots i totes!

 

TOTS SOM ROSER


Xarxes socials:


FEM GENÈTICA!

2018/03/20

Els alumnes de 4t de l'ESO de  l'itinerari científic hem rebut la visita de la Dra. Lara Barrio, investigadora postdoctoral en genètica del desenvolupament del PRBB. Ens ha explicat la seva recerca en genètica utilitzant el model de Drosophila melanogaster (mosca de la fruita).  A més, també hem observat amb la lupa les diferències entre mascles i femelles i hem comparat diferents individus mutants. Per últim, hem corroborat les teories de Mendel sobre l'herència dels caràcters amb una pràctica ben interessant. Aquesta visita ens ha  apropat a la recerca que es fa a la nostra ciutat.


Xarxes socials:


PUIG CASTELLAR

2018/03/16

Divendres els alumnes de 4t de Primària vam anar a Puig Castellar, a Santa Coloma de Gramenet. Vam fer una bona caminada fins arribar al cim del turó, però va valdre molt la pena, perquè les vistes ens van deixar bocabadats!!!

Els dos monitors ens van explicar molt bé tot el que veiem des d’allà que estava relacionat amb el que estem treballant amb el projecte interdisciplinari: el relleu i el clima de Catalunya.

Feia tan bon dia, que vèiem tot Barcelona, el mar Mediterrani, la serralada Prelitoral, els Prepirineus i fins i tot els Pirineus nevats!!! També vam veure el riu Besós, Montserrat, la Mola...

Vam tenir la sort de tenir una vista d’ocell i vam aprendre moltíssim! A més, vam conviure en un ambient diferent al de l’escola, i ens va agradar molt!!!


Xarxes socials:


UN DIA A LA PREHISTÒRIA

2018/03/16

Dimarts 6 de Març, els nens i nenes de 1r EP ens vàrem endinsar en una gran aventura. Vam visitar la Masia Canadell, prop d’una població que es diu Artés, un lloc preciós en plena natura on vam poder gaudir tant del paisatge, com de les fantàstiques activitats que ens tenien preparades.

L’aventura prehistòrica va començar! Ens vàrem convertir en autèntics nens i nenes de la prehistòria.  Disfressar-se  i pintar-se la cara va ser una de les experiències més divertides, sense oblidar-nos de la màgia de poder crear pintures naturals i fer collarets amb fang. Mai oblidarem que vàrem poder fer foc amb les nostres mans. Una vivència plena d’emocions i experimentació.

Un dia genial!!!!!


Xarxes socials:


P-5 VISITA EL PLANETARIUM

2018/03/16

ELS NENS DE P-5, PLANETES I CONTINENTS HAN VISITAT EL PLANETARI BOMBOLLA.

HAN POGUT VEURE PLANETES, ESTRELLES I CONSTEL.LACIONS I EXPLICAR TOT EL QUE HAN TREBALLAT A L´AULA. TAMBÉ HAN POGUT TOCAR UN METEORIT QUE VA CAURE A LA TERRA. QUINA EXPERIÈNCIA MÉS INTERESSANT!!!

PER ACABAR, HAN POGUT ENTRAR AL BOSC INUNDAT I SEGUIR PETJADES D´ANIMALS!

S´HO HAN PASSAT GENIAL!


Xarxes socials:


VISITEM LA GRANJA-ESCOLA DE "CAN MONTCAU"!

2018/03/14

DESPRÉS D'ESTAR MOLT DIES TREBALLANT EL PROJECTE DELS ANIMALS DE LA GRANJA, PER FI, ELS GEGANTS I ELS CASTELLERS DE P-4, HEM PASSAT UN DIA A LA GRANJA DE "CAN MONTCAU"!

ALLÀ ENS ESPERAVEN L'ALBA I EN TONI QUE ENS HAN ACOMPANYAT I EXPLICAT MOLTES COSES SOBRE ELS ANIMALS QUE HI VIUEN. 

NOSALTRES JA SABÍEM ALGUNES COSES QUE HAVÍEM TREBALLAT A LA CLASSE PERÒ A LA GRANJA HEM POGUT VEURE I TOCAR GAIREBÉ TOTS ELS ANIMALS.

HEM CONEGUT A LA VACA "VIOLETA" I A LA SEVA FILLA "GINEBRA" I HEM APRÈS A MUNYIR-LES. 

HEM ACARONAT A L'OVELLA "CARLOTA" QUE ERA MOLT SUAU I TAMBÉ A LA MARE CABRA I A LA SEVA FILLA.

HEM POGUT TOCAR EL CONILL, L'ANEGUET I EL POLLET I HEM ENTRAT AL CORRAL DEL GALL I LES GALLINES I ELS HEM DONAT BLAT DE MORO PER MENJAR I HEM POGUT VEURE ELS OUS.

TAMBÉ HEM CONEGUT A L'EUGA "ESTRELLA" I A LA RUCA "SHAKIRA" I ALS DOS PORQUETS: EN "GEORGE" I LA "PEPPA".

ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ TOTS JUNTS I HEM APRÈS MOLTES COSES!


Xarxes socials:


COLÒNIES DE 1r D'ESO A PUIGCERDÀ - JA HEM ARRIBAT!

2018/03/14

Els alumnes de 1r d'ESO han començat les seves Colònies a Puigcerdà! Amb el temps de cara, molta complicitat i envoltats d'un bell paisatge, gaudiran d'uns dies de convivència amb activitats de grup que els permetrà estar en contacte amb la natura. Per davant els hi esperen tres dies de grans emocions i aventures. Segur que seran uns dies inoblidables! Els desitgem que s'ho passin molt bé!


Xarxes socials:


LA PLUJA NO ENS ATURA!

2018/03/14

Era un dimecres molt fosc però els mestres d'Educació Física han tingut una idea super brillant!!

Per què no fer classe amb 1r i 4t  tots junts?


Xarxes socials:


COLÒNIES DE 2n D'ESO "EL COLLELL" - JA HEM ARRIBAT!

2018/03/14

Els alumnes de 2n d'ESO ja han arribat al Collell. Ja ha arribat el moment de gaudir de les desitjades colònies i per a escalfar motors, han fet una primera parada a Les Estunes, esquerdes dins de grans plaques de marbre que es poden recorre per dins i que es troben situades en mig d'un paratge d'alzines i roures. Per davant els hi esperen tres dies de grans emocions i convivències on realitzaran un munt d'activitats. Els desitgem que s'ho passin molt bé!


Xarxes socials:


ROLE-PLAYING A MATEMÀTIQUES

2018/03/14

Durant la classe de 4t de Primària de Matemàtiques hem comprovat que quan vivim el que fem, quan ho experimentem en primera persona utilitzant els continguts en un context "real", les experiències sempre són molt enriquidores i especials!

Hem practicat la suma de decimals convertint-nos en botiguers i botigueres! QUÈ DIVERTIT!


Xarxes socials:


MIRA, QUÈ VEUS? (PROJECTES SEGON TRIMESTRE)

2018/03/14

Les entrades del Blog que trobareu a continuació són una petita mostra de les metodologies que fem a la nostra escola al llarg del segon trismestre.

Hem gaudit, hem après, hem compartit i hem participat activament en la creació de nous coneixements, sempre posant atenció a tots els detalls!

...Mira, què veus?

PROJECTE : LA PREHISTÒRIA a 1r

PROJECTE : ELS OFICIS a 2n

PROJECTE : ELS ANIMALS a 3è

PROJECTE : COMARQUES a 4t

PROJECTE : POBLATS DE L'EDAT MITJANA a 5è

PROJECTE: PROJECTE AVIS a 6è


Xarxes socials:


LES VAQUES I EL MATÓ

2018/03/09

Durant aquest segon trimestre els nens i nenes de segon hem treballat a medi els aliments i els oficis.

Ahir vam anar a passar el  dia a Sant Martí  de Sarroca. Primer vam visitar una granja de vaques; vam veure vedellets recent nascuts, vaques embarassades, vam veure també com una màquina les munyia i, fins i tot, els hi vam donar de menjar. Després vam anar a la masia l’Estol i allà vam elaborar mató amb la llet de les vaques i ens vam emportar un potet per fer un tast a casa.

I, quan vam acabar de dinar, també vam tenir temps de jugar i construir cabanes.

Ens ho vam passar genial!

 


Xarxes socials:


II CAMPANYA SOLIDÀRIA - CÀRITAS - Del 12 al 20 de març

2018/03/05

S’acaba el trimestre i iniciem la segona campanya solidària de l’escola. Ara ajudarem a Càritas.  

Són moltes les persones i famílies que s’adrecen a Càritas per demanar ajut per cobrir les necessitats més bàsiques. Des dels magatzems de Càritas s’atén directament a moltes famílies  i equipaments, com ara: centres de dia per a persones grans, cases d’acollida per a dones maltractades, centres infantils...

Gràcies al suport de diferents institucions i escoles com la nostra és possible disposar de productes bàsics per tal de cobrir les seves necessitats més bàsiques. Aquest any també els ajudarem portant productes d’higiene personal com ara: xampú de cabell, pastilles de sabó, aigua de colònia, dentifrici, raspalls de dents i tovalloletes.

La recollida es farà entre el 12 i el 20 de març. Els productes s’han de deixar a les caixes de Càritas que hi haurà a les classes. El dia 21 de març Càritas  vindrà a recollir-los.      

Animeu-vos a col·laborar-hi! SOM ESCOLA AMB COR!

 


Xarxes socials:


Arxius:

4t d'ESO al MOBILE WORLD CONGRESS: YOMO FIRA EDUCATIVA DE CIÈNCIA I TECNOLOGIA

2018/02/28


Els alumnes de 4t d'ESO han anat al YOMO, una fira educativa de ciència i tecnologia relacionada amb el Mobile World Congress. Han après diferents conceptes d'una manera pràctica i divertida, a través de les STEAM (Science Technology Engineering Arts and Maths).
S'ho han passat d'allò més bé amb una gimcana per aconseguir unes ulleres de realitat virtual, participant en una batalla de robots, jugant dins d'un scape room, veient un espectacle de màgia matemàtica i molt més!


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE MARÇ

2018/02/22

Diàriament el nostre cuiner elabora els plats a la cuina de l'escola. 

BON PROFIT!

 


Xarxes socials:


GRESCA I XERINOLA AL ROSER

2018/02/09

El carnaval ha arribat al Roser i els alumnes d'Infantil i Primària s'han disfressat i han gaudit d'un dia ple de música i color.

Si voleu veure les nostres disfresses cliqueu el següent enllaç : PRIMÀRIA aquí i INFANTIL aquí


Xarxes socials:


MONESTIR DE SANT BENET: 2n D'ESO VIATJA EN EL TEMPS AMB ELS HOLOGRAMES.

2018/02/09

Els alumnes de 2n hem fet un viatge de 1000 anys al Monestir de Sant Benet de Bages. Hem conegut i esbrinat com funcionava un monestir en l'época feudal gràcies als hologrames i hem estat testimonis de la consagració de la seva església. Tot i que les temperatures eren baixes, hem pogut gaudir d'un molt bon dia de lleure i cultura.


Xarxes socials:


FEM DE ROMANS A IMPERIAL TARRACO! VISITA DELS ALUMNES DE 1R D'ESO

2018/02/09

Avui 1r d'ESO ha retrocedit en el temps i ha fet un viatge a la Imperial Tàrraco.

L'excursió ha constat de dues parts: en una, hem visitat el museu arqueològic, on per grups hem viscut la societat de l'època i l'altra, les sorprenents restes romanes que fan de l'actual ciutat de Tarragona una vila plena d'encant.

Hem seguit el dia tot dinant i compartint amb bon ambient i companyonia. Ha estat una sortida molt profitosa.

 


Xarxes socials:


VISITA A LA GIRONA MEDIEVAL DELS ALUMNES DE 3R D'ESO

2018/02/09

En aquest gèlid divendres de febrer, els alumnes de 3r d'ESO hem gaudit d'una interessant visita històrica a la bonica ciutat de Girona. Les guies ens han explicat la història de la ciutat des dels seus orígens íbers fins a l'actualitat. Hem pogut visitar el monestir de Sant Pere de Galligants, els banys àrabs, la catedral i el call jueu entre altres coses.


Xarxes socials:


VISITA AL TEATRE MUSEU DALÍ DELS ALUMNES DE 4T D'ESO

2018/02/09

En el rovell d'ou del surrealisme català, entre bigotis arrufats i rellotges desfets, les hores del dia hi han transcorregut d'allò més bé pels alumnes de 4t.

I per dinar, com deia Dalí: "carxofes boniques i tendres".


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE FEBRER

2018/02/01


Xarxes socials:


UN DIA PER MIRAR AMB TENDRESA I CONSTRUIR LA PAU

2018/01/30

Si voleu veure com es va desenvolupar la nostra jornada, us convidem a entrar als següents enllaços:

REGALEM ABRAÇADES

MARXA I MANIFEST PER LA PAU

Avui, dia escolar de la NO-VIOLÈNCIA I LA PAU, l’escola ha celebrat una marxa pacífica per convidar tothom a construir la PAU, seguida d’un acte al pati vermell.

Avui dia 30 de gener, dia escolar de la NO-VIOLÈNCIA I LA PAU, per quart any, l’Escola ha celebrat una marxa pacífica. Els alumnes de l’escola juntament amb pares, professors i germanes adoratrius han convidat a tothom a construir la PAU cridant el lema d’aquest curs: MIRANT AMB TENDRESA CONSTRUÏM LA PAU. Durant tot el recorregut al voltant de l’illa s’han sentit diferents missatges al so dels tambors, reivindicant la PAU arreu del món.  A un quart de dotze, després de la marxa, l’Escola s’ha reunit al pati vermell en un acte on s’han pogut escoltar diferents discursos: el de la Germana titular Maria José , el de la  directora Anna Pedrola i el de les alumnes de segon d’E.S.O. Tot seguit s’ha fet un minut de silenci i, en acabar aquest, les noies de coral han cantat la cançó "El swing de la pau” que ha estat acompanyada d’un ball que s‘ha preparat a les classes durant la setmana prèvia. Durant aquest dimarts tant especial s’ ha recordat a tothom que perdonant, estimant, respectant, somrient i compartint CONSTRUÏM LA PAU

L.B. i M. I.

 2n d’E.S.O.

 

 


Xarxes socials:


EL SWING DE LA PAU! VÍDEO

2018/01/29

A ritme de Swing celebrem el Dia Escolar de la Pau i No Violència Escolar!

Feu clic aquí per veure el vídeo!


Xarxes socials:


MENÚ DEL MES DE GENER

2018/01/08


Xarxes socials: