·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

BONES FESTES NADALENQUES I UN FELIÇ 2016 PER A TOTS!

2015/12/22

Benvolgudes famílies:

En nom de tots els qui formem l'Escola us desitgem molt bones festes nadalenques i un feliç 2016. Rebeu la nostra especial gratitud per haver-nos acompanyat en aquests dies.
COMUNITAT EDUCATIVA DE L'ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER.

Xarxes socials:


Arxius:

GRAN ÈXIT DE LA CORAL I ELS ALUMNES DE SISÈ AL MERCAT DEL NINOT!

2015/12/22

FOTOS I VÍDEOS DE L'ACTUACIÓ  (segon apartat)

Els dinars familiars nadalencs s'aproximen i els mercats estan plens... Avui la Coral del Roser ha volgut apropar el Nadal al Mercat del Ninot tot interpretant un bon repertori de nadales acompanyades pel piano del Pere i de diferents instruments de percussió. En primer lloc han actuat al hall del mercat per a posteriorment fer altres actuacions a diferents indrets del mercat tot amenitzant les compres d'aquests dies. Des d'aquí una gran felicitació als artistes!


Xarxes socials:


NADALES PELS MENUTS DE LA LLAR D'INFANTS "EL CIGRONET" A CÀRREC DE LA CORAL DE PRIMÀRIA

2015/12/22

Aquest any, la Coral de Primària ha tingut un públic molt especial: els menuts de la Llar d'Infants "El Cigronet". Els nens i nenes de "El Cigronet" ens van deixar la seva classe per cantar tots plegats un bon repertori de nadales: Fum, fum, fum, Campana sobre campana, Un Nadal diferent, Caga Tió, El noi de la mare... Tots junt vàrem passar una molt bona estona i entre petons i abraçades ens vam intercanviar uns dibuixos de felicitació i agraïment. 


Xarxes socials:


Arxius:

SISÈ VISITA LA COLÒNIA VIDAL

2015/12/22

El divendres 11 de desembre els nens i nenes de sisè vàrem fer un viatge al passat de la mà de la Remei, una dona obrera de la Colònia Vidal de Puigreig.

La Remei entrava a treballar  i calia que signés els seu contracte i acceptés els drets i deures dels treballadors. Necessitava ajuda perquè ella, no sabia llegir!!

La vàrem ajudar i acompanyar per la Colònia descobrint amb ella els costums, espais i horaris d’una de les moltes colònies industrials que s’ estenien al llarg del riu Llobregat.

No ens ho pensàvem  pas però aquesta experiència  ens ha ajudat a valorar tot el que avui en dia tenim al nostre voltant!!


Xarxes socials:


Arxius:

OBRIM LES PORTES PER NADAL AMB UNA SORPRESA ALS PARES! GRAN ÈXIT DE LES FIGURETES DEL PESSEBRE I NADALES DE LA CORAL

2015/12/16

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE MÉS FOTOS

Per Nadal hem volgut sorprendre els pares… - “Dilluns podreu fer una volta per l’escola” – els hi vam dir… però a dins… pastorets, pastoretes, àngels, els tres reis mags, Maria, Sant Josep i el nen Jesús els hi esperaven! Els alumnes de teatre, per primera vegada, estrenaren les figuretes del pessebre al Roser amb gran èxit!. I, com no, la Coral va amenitzar la tarda amb les seves nadales.

Des d'aquesta notícia, felicitem als alumnes per la seva actuació i als directors de teatre i coral per tota la seva feina!


Xarxes socials:


NADALES PER A TOTHOM: VISITEM LA RESIDÈNCIA D´AVIS SANITES

2015/12/16

ELS NENS DE P-5, 6è de PRIMÀRIA I 4t d´ESO HAN VISITAT LA RESIDÈNCIA SÀNITAS, PER FER LA CANTADA DE NADALES QUE, COM CADA ANY, TOTS ELS AVIS I ÀVIES ESPEREN AMB IL.LUSIÓ. HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA MOLT GRATIFICANT JA, QUE HAN POGUT COMPARTIR AMB ELLS CANÇONS, SOMRIURES I ALGUNA LLAGRIMETA D´EMOCIÓ. ELS AVIS ENS HAN REGALAT UNA GRAN FELICITACIÓ DE NADAL FETA PER ELLS I ELS NENS ELS HAN REGALAT ALS AVIS MÚSICA, ESTIMA I ABRAÇADES.


Xarxes socials:


EL PATGE REIAL ENS VISITA!

2015/12/15

EL PATGE REIAL HA VINGUT A VEURE ELS NENS I NENES DEL ROSER!

TENIEM PREPARATS UNS DIBUIXOS MOLT MACOS QUE LI HEM ENTREGAT PERQUÈ ELS FACI ARRIBAR ALS REIS MAGS DE L'ORIENT!

HA SIGUT MOLT EMOCIONANT!

ESPEREM IMPACIENTS QUE ARRIBI EL DIA DE REIS!


Xarxes socials:


ELABORACIÓ DE L'OLI

2015/12/14

El dia 11, divendres, els nens de 4t i 5è de primària hem anat a Can Ribas. Allí hem viscut un dia genial i hem pogut veure la transformació per la que passa una oliva fins arribar a ser oli.

Recollida a l’olivera, premsat, decantació i finalment l’oli que tant ens agrada.


Xarxes socials:


Arxius:

TMB

2015/12/10

ELS NENS DE P-5 HEM VISITAT EL METRO.

ENS HAN EXPLICAT MOLTES COSES INTERESSANTS, ALGUNES JA LES SABIEM I D´ALTRES LES HEM APRÈS PERÒ, SOBRETOT ENS HA QUEDAT MOLT CLAR QUE HEM D´AGAFAR EL TRANSPORT PÚBLIC PER TAL D´ESTALVIAR ENERGIA I NO CONTAMINAR EL NOSTRE PLANETA.

AIXÍ, DONEM PER TANCAT EL NOSTRE PROJECTE SOBRE EL RECICLATGE. HEM APRÈS MOLT SOBRE EL QUE HEM DE FER PER AJUDAR A CUIDAR I RESPECTAR LA TERRA.


Xarxes socials:


4T D'ESO: VISITA AL CENTRE CULTURAL DEL BORN I L'EXPOSICIÓ 1714

2015/12/08

Els alumnes de 4t d'Eso visiten el Centre Cultural del Born. Han pogut endinsar-se en l'història de Barcelona, i per uns moments reviure l'època conèixent els diferents carreres de la ciurtat i les activitats que s'hi feien.  hem après més coses del setge de 1714 i hem  passejat pels carrers on comerciants i barcelonins lluitaren. Una visita molt recomanable tant pel jaciment arqueològic com per l'emplaçament dintre de l'antic Mercat del Born! i les rodalies inclòs la historia del parc de la Ciutadella.


Xarxes socials:


Arxius:

EXPLOSIÓ DE COLOR! VISITA DELS ALUMNES DE 4t D'ESO HUMANÍSTIC A L'EXPOSICIÓ 'EL TRIOMF DEL COLOR. DE VAN GOGH A MATISSE' - FUNDACIÓ MAPFRE

2015/12/02

Mostra d'obres dels museus d'Orsay i l'Orangerie. Us deixem l'enllaç: "El triomf del color. De Van Gogh a Matisse" - Fundació Mapfre

Els alumnes de 4t d'humanístic han visitat avui l'Exposició 'El triomf del color. De Van Gogh a Matisse' a la Fundació Mapfre de Barcelona. L'experiència de veure en viu obres de museus tan importants com l'Orsay, ha sigut del tot enriquidora i molt recomanable. La cara dels alumnes ho deia tot: interès per allò que s'està explicant i fascinació per les obres exposades. Han pogut gaudir i experimentar la tècnica del color amb artistes de renom com Van GoghMatisse o Seurat. Una petita gran perla que tenim el plaer d'acollir a la nostra ciutat. Us animem a redescobrir el color dels pintors impressionistes! 


Xarxes socials:


Arxius:

EMPRENDRE AMB VALOR BY INNY

2015/12/01

Avui dilluns dia 30 de novembre els alumnes de 3r d'ESO han assistit a les xerrades EMPRENDRE AMB VALOR BY INNY, que s'ha realitzat a l'auditori AXA de Barcelona. Entre un munt de novetats i bon ambient han pogut escoltar i gaudir de les aportacions de 4 joves emprenedors que han explicat la seva pròpia experiència i la seva pròpia realitat.

Ser creatiu, tenir una idea i dur-la a terme, no tenir por, assumir reptes, ser responsables i treballadors, creure en un mateix, saber treballar en equip, ser empàtics, assumir riscos però sobre tot tenir VALORS, valors per a ser les persones del futur treballant amb clau humanitzadora.


Xarxes socials:


Arxius:

P5 VISITA LA FUNDACIÓ TÀPIES

2015/11/30

ELS NENS DE P-5 HEM ANAT A CONÈIXER LES OBRES DE L´ANTÒNI TÀPIES.

HA ESTAT MOLT INTERESSANT PODER VEURE EN DIRECTE ELS SEUS QUADRES I ESCULTURES; ENS HAN ENSENYAT A MIRAR I HEM DESCOBERT COSES QUE AMAGAVA A LES SEVES OBRES. TAMBÉ HEM APRÈS QUINES EINES I MATERIALS UTILITZAVA.

ARA ENS TOCA PARCTICAR A NOSALTRES A LA CLASSE, SEGUR QUE ENS SURTEN QUADRES PRECIOSOS!!!


Xarxes socials:


PROJECTE PRIMER: EL NOSTRE COS

2015/11/27

Hola Pares i companys! Al llarg d'aquest primer trimestre els nens de 1r E.P hem estat treballant el cos humà dins l'àrea de Medi mitjançant un projecte, ens ho hem passat pipa i volem que veieu algunes de les activitats realitzades.


Xarxes socials:


Arxius:

PRIMER VISITA LA BIBLIOTECA

2015/11/27

Els nens i nens de 1er vam visitar la biblioteca Agustí Centelles, que es troba a Barcelona molt a prop de la nostra escola.

Una vegada allà, ens varen explicar coses molt interessants: com fer-nos socis de la biblioteca, quants llibres i CD ens podíem endur cap a casa... i sobre tot, ens van ensenyar la gran quantitat de material del qual disposen, contes, llibres científics, pel·lícules i un llarg etcètera.

Finalment, van poder gaudir d'una estona llegint llibres del cos humà, que ens havien preparat especialment per nosaltres.

Un matí ben diferent!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITEM LA BIBLIOTECA DEL BARRI!

2015/11/27

El dimarts 24 els nens i nenes de 2n vàrem anar a la biblioteca Agustí Centelles, que està al mateix barri que la nostra escola. Allà vam fer una activitat molt divertida tot descobrint les coses que es poden fer en una biblioteca i, en acabar, vam  estar mirant i llegint contes. També vam tenir temps de jugar una estona al parc tots junts.

Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar molt la visita!


Xarxes socials:


Arxius:

OOOHHHH!!! LA SETMANA DE LA CIÈNCIA S’HA ACABAT PERÒ US PROPOSEM...

2015/11/23

FOTOS, VÍDEOS I ARTICLES DE LA SETMANA DE LA CIÈNCIA AL PROJECTE REPORTERS (TINTÍN REPORTERS). Fes click aquí!

Per finalitzar tenim una proposta molt engrescadora per als petits i grans científics:

PÍCNICS CIENTÍFICS FAMILIARS! L'associació PÈNDULUM  per a la difusió del coneixement científic promou activitats per a realitzar en família i les organitza el primer diumenge de cada mes. Aquests pícnics es fan al bosc i el que volen és transmetre coneixement experimental i científic. Si voleu saber-ne més o esteu interessats a anar-hi, podeu accedir-hi a través d’aquest link: http://www.pendulum.es/P-cnics-Cient-fics-familiars/

Per cert, el Dr. Mathews ha estat encantat del teu atreviment per donar resposta als seus reptes i tan sol et queda saber si has encertat les respostes de dominant el dòmino. Fes clic sobre el .pdf i trobaràs la solució d’aquest últim repte. El Dr. Mathews et felicita per la teva participació en els seus reptes i, sobretot, pel teu entusiasme i la teva valentia.

GRÀCIES PER LA TEVA PARTICIPACIÓ!


Xarxes socials:


Arxius:

ARTICLES, FOTOS I VÍDEOS DELS NOSTRES REPORTERS DE LA SETMANA DE LA CÌENCIA

2015/11/20

Voleu conèixer totes les activitats que s'han fet per la Setmana de la Ciència?

Els nostres reporters us informen en el Projecte Reporters! Feu clic aquí per accedir a articles, fotos i vídeos.


Xarxes socials:


5è REPTE DEL DR. MATHEWS!

2015/11/20

Arriba el cap de setmana i l’últim repte ja és aquí. El Dr.Mathews ens proposa un joc amb el dòmino, però vol anar més enllà i ens proposa  sumar les xifres de les seves fitxes. Ànims! Et serà més divertit si ho fas amb la família o amb els amics.

Per cert, si a casa tens un dòmino, utilitza les mateixes fitxes que en Mathews necessita per resoldre aquest repte, et seria de gran ajuda.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte Dominant el dòmino i la solució del dia anterior, Els ous i les gallines!


Xarxes socials:


Arxius:

LA MARATÓ DE TV3 VISITA LES AULES DE L'ESO PER LA SETMANA DE LA CIÈNCIA: TENIM DIABETES O BESITAT I LA MEITAT NO HO SABEM!

2015/11/19

Com ja és tradició, durant la Setmana de la Ciència l’equip de La Marató de TV3 visita les aules de l’ESO per explicar quin és el seu objectiu com a Fundació, el tema de la campanya d’enguany i com seran utilitzats els diners recaptats.

En els últims anys, els tractaments de la diabetis i de l’obesitat han aconseguit millorar la qualitat de vida i l’esperança de vida de les persones afectades. Però la diabetis i l’obesitat són encara dues malalties cròniques: cal continuar investigant per trobar-ne les causes i una solució definitiva.

Per continuar avançant, per guanyar anys i qualitat de vida, per continuar apostant per la investigació, el 20 de desembre La Marató de TV3 estarà dedicada a la diabetis i a la obesitat.

Amb la seva xerrada hem pogut saber que la diabetis és una malaltia metabòlica molt estesa que pot afectar a tothom: homes i dones, persones joves i grans. La diabetis apareix quan el nostre cos no pot regular la quantitat de sucre (o glucosa) que té a la sang. Per a que el sucre pugui arribar a totes les nostres cèl·lules necessitem la insulina, una hormona que fabrica el pàncrees.  En les persones que tenen diabetis, el pàncrees no produeix prou insulina o bé l’organisme no la utilitza de manera adequada. Això fa que el sucre quedi a la sang i provoqui molts problemes a l’organisme.

Sabem que la diabetis és una malaltia per a tota la vida: no té cura, però té tractament. El tractament dels diferents tipus de diabetis passa no sols per introduir insulina  a l’organisme i portar una dieta estricte, saludable i equilibrada, sinó també per fer exercici. Si no la tractem correctament, la diabetis pot provocar problemes de cor, ceguesa, insuficiència renal i pèrdua d’extremitats.

Per altra banda, també ens han informat que l’obesitat és una de les malalties que afecta molts òrgans del cos i que provoca diverses complicacions; no és un problema estètic. De fet, l’OMS considera l’obesitat una epidèmia mundial. L’obesitat té una gran predisposició genètica. I els nostres hàbits de vida també tenen un paper molt important en aquesta malaltia. No triem ni la genètica ni l’ambient on naixem, així que ningú és culpable de ser obès. Les persones amb obesitat tenen més risc de desenvolupar altres malalties i a més a més afecta sovint a l’estat d’ànim i l’autoestima. Per tractar l’obesitat, de vegades cal prendre algun medicament però és molt important seguir una bona dieta i fer exercici.


Xarxes socials:


4t REPTE DEL DR. MATHEWS!

2015/11/19

T’agraden els animals de la  granja? Seràs capaç de convertir-te en un autèntic granger?   Si és així podràs ajudar al Dr. Mathews a resoldre un nou repte on gallines i ous prenen el protagonisme. 

Creus que seràs capaç de solucionar la proposta que ens fa aquest curiós professor de matemàtiques?

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte de Els ous i les gallines, i la solució del dia anterior L’hora simètrica!


Xarxes socials:


Arxius:

LA GUÀRDIA URBANA ENS VISITA

2015/11/18

LA ISABEL, UNA GUÀRDIA, URBANA HA VINGUT A L´ESCOLA PER EXPLICAR ALS NENS DE P-5 COM ANAR PEL CARRER SENSE PERILL, ENS HA EXPLICAT QUE HEM DE RESPECTAR ELS SEMÀFORS I ANAR SEMPRE DE LA MÀ DELS ADULTS.

ENS HA AGRADAT MOLT FER UNA  SIMULACIÓ DE COM CIRCULAR PER LA CIUTAT, AMB COTXES, GUÀRDIES, SEMÀFORS I VIANANTS. ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ!!!


Xarxes socials:


3r REPTE DEL DR. MATHEWS!!!

2015/11/18

El Dr. Mathews vol saber si ets un expert en rellotges digitals. Per això et proposa que et fixis molt: segons, minuts, hores... Engresca’t a observar-los detingudament per poder resoldre el repte. Potser necessitaràs l’ajuda d’un llapis i un paper.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte Hora simètrica i la solució del dia anterior, Els nou punts!             


Xarxes socials:


Arxius:

2n REPTE DEL DR. MATHEWS!!!

2015/11/17

El Dr.Mathews està segur que hauràs superat amb èxit el primer repte que et va proposar. Si vols assegurar-te que ho vas fer perfectament no t’oblidis de comprovar el teu resultat. Trobaràs la solució a la calculadora digital en el següent .pdf, però abans ajuda al professor matemàtic perquè està desesperat. No sap com pot unir els nou punts traçant només quatre línies.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte del Dr. Mathews i la solució del dia anterior, la calculadora digital.


Xarxes socials:


Arxius:

1r REPTE DEL DR. MATHEWS!!!

2015/11/16

Segurament coneixes el funcionament d’una calculadora perquè la fas servir tot sovint. Ara el Dr. Mathews et proposa un petit joc amb els seus nombres. No pateixis que no et caldrà fer grans càlculs sinó tan sols fixar-te en la composició dels nombres. T’atreveixes?

Fes clic sobre el .pdf  i trobaràs el repte que et proposa anomenat La calculadora digital.


Xarxes socials:


Arxius:

REPTES MATEMÀTICS AMB EL DR. MATHEWS !!!!

2015/11/13

Si t’apassiona la Ciència i t’agrada esprémer el teu cervell  no deixis de banda els reptes del Dr. Mathews .

Aquest any ens proposarà novament  5 petits problemes per resoldre’ls durant la setmana de la ciència. Cada dia ens plantejarà un repte matemàtic  i ens desafiarà perquè trobem la resposta correcta. Per saber si ho has fet bé, a l’endemà trobaràs la solució del repte que t’havia proposat.

Anima’t a participar-hi, i no t’oblidis d’engrescar a la família perquè et doni un cop de mà!

Confia en les teves capacitats i gaudeix de les seves propostes matemàtiques.


Xarxes socials:


LA SETMANA DE LA CIÈNCIA ARRIBA AL ROSER!!!

2015/11/13

Del 16 al 20 de novembre se celebra la 20a Setmana de la Ciència, i la nostra escola hi participa.

Voleu saber tot el que farem des dels més petits de la casa fins als més grans? Doncs aquí teniu un tastet per anar obrint boca: els d’infantil experimentarem amb el cos i imants i, un any més, decoraran i faran volar coets; els de primària es convertiran en científics a més de gaudir d’una sessió de cinefòrum; i els de 4t de l’ESO organitzaran tallers per infantil i primària com el d’observar el cel amb l’ajut del Planetari de l’escola, històries mitològiques d’algunes constel·lacions, 1r i 2n faran un taller a l’aula, els alumnes de 3r faran de meteoròlegs al Servei Meteorològic de Catalunya, i com cada any, ens visitarà la Marató de TV3.

Un any més, el Dr. Mathews ens visitarà a través de la web de l’escola i ens proposaran nous reptes matemàtics per resoldre en família. No us amoïneu si no us en sortiu perquè a l'endemà trobareu la solució!
Aprofitem per felicitar a Sisi W. i Alba O., de 3r d’ESO A, per la realització del cartell guanyador d’aquest any.

Recordeu que també podeu entrar a Projecte Reporters (Tintín reporter) per veure fotos i vídeos de totes les activitats d'aquesta setmana tan especial.


Xarxes socials:


LES VAQUES I EL PASTÍS

2015/11/12

Els nens i nenes de 2n estem fent el projecte de naturals:”CREIXEM SANS” i una de les activitats és conèixer el procés d’elaboració d’un aliment. El dilluns 9 de novembre vam anar d’excursió a una granja  de vaques. Vam veure vedellets recent nascuts, vaques embarassades, vam veure com una màquina les munyia i, fins i tot, els hi vam donar de menjar. Ah, també vam veure una vaca que estava parint!

Per la tarda, vam fer un pastís de formatge i ens vam endur un potet a casa. També vam tenir temps per jugar i vam muntar unes cabanes xulíssimes.

Va ser un dia fantàstic ple de sorpreses i emocions!


Xarxes socials:


CONGRATULATIONS IRENE! ENHORABONA IRENE! CAMBRIDGE ESOL SPECIAL MENTION

2015/11/11

Special mention for the CAMBRIDGE ESOL acreditation to Irene F. for achieving the best mark of 2014-2015 course in the oficial exams.

Menció especial acreditació CAMBRIDGE ESOL a Irene F. per haver obtingut el millor resultat del curs 2014-2015 en els exàmens oficials.


Xarxes socials:


UN VIATGE A L'ESPAI

2015/11/10

Quin dia més esplèndid  per fer la nostra sortida a Can Ribas!

Desprès d’esmorzar gaudint de la natura, començàvem un viatge cap a l’espai.

Els astronautes de 3rA tripulàvem la nau “Mireitos”, els de 3rB la nau “Merceditos”, hem passejat per l’Univers identificant els diferents planetes i satèl·lits del Sistema Solar.

Quan hem aterrat, hem visitat el Planetari per observar galàxies, constel·lacions … i hem vist unes imatges que ens han transportat a l’ immensitat del cel nocturn. Impressionants!!

Quina cloenda de Projecte més interessant!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

UN VIATGE

2015/11/10

Quin dia més esplèndid  per fer la nostra sortida a Can Ribas!

Desprès d’esmorzar gaudint de la natura, començàvem un viatge cap a l’espai.

Els astronautes de 3rA tripulàvem la nau “Mireitos”, els de 3rB la nau “Merceditos”, hem passejat per l’Univers identificant els diferents planetes i satèl·lits del Sistema Solar.

Quan hem aterrat, hem visitat el Planetari per observar galàxies, constel·lacions … i hem vist unes imatges que ens han transportat a l’ immensitat del cel nocturn. Impressionants!!

Quina cloenda de Projecte més interessant!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

ENHORABONA IRENE!

2015/11/10

Menció especial acreditació CAMBRIDGE ESOL a Irene Farré Carod per haver obtingut el millor resultat del curs 2014-2015 en els exàmens oficials.


Xarxes socials:


VISITA A COBEGA DE 2n D'ESO AMB MOTIU DEL SEU CONCURS LITERARI.

2015/11/04

Aquest matí, els alumnes de 2n d'ESO hem realitzat una visita cultural a l'empresa de begudes Cobega amb motiu del concurs literari que aquesta marca convoca cada any.  Primer hem visionat un vídeo on explicaven els orígens de l'empresa, els diferents punts de localització a escala mundial i els diferents processos que realitza la fàbrica que posteriorment veurien. A continuació ens han explicat en que consisteix el concurs i hem acompanyat l'esmorzar amb una de les begudes que la fàbrica produeix. Més tard hem fet un recorregut per les diverses instal·lacions. 


Xarxes socials:


BONA CASTANYADA!

2015/10/30

Avui celebrem la castanyada a l'escola. Podeu veure FOTOS  de les activitats que realitzarem al llarg del dia al nostre bloc de reporters. Feu clic a:  CASTANYADA 2015!


Xarxes socials:


ENGLISH STORYTELLING

2015/10/29

Avui als nens i nenes de 1r i 2n de Primària ens han vingut a explicar un conte en anglès, el conegut “The Gruffalo”.

          -  What’s a gruffalo?

         -  He has terrible tusks, and terrible claws, And terrible teeth in his terrible jaws…

Hem  passat una bona estona, hem repassat vocabulari en Anglès i per acabar hem cantat.

A great morning!


Xarxes socials:


STORYTELLING EN ANGLÈS

2015/10/29

Avui als nens i nenes de 1r i 2n de Primària ens han vingut a explicar un conte en anglès, el conegut “The Gruffalo”.

          -  What’s a gruffalo?

         -  He has terrible tusks, and terrible claws, And terrible teeth in his terrible jaws…


Hem  passat una bona estona, hem repassat vocabulari en Anglès i per acabar hem cantat.

A great morning!


Xarxes socials:


Arxius:

VISITEM LES COVES PREHISTÒRIQUES

2015/10/15

Els alumnes de 5è vam viatjar fins el paleolític visitant les coves de l'Espluga de Francolí, on van viure durant molts anys els nostres avantpassats. Allà vam veure uns audiovisuals i restes d'eines i utensilis que vam fer servir.

Tanmateix, vam participar també en un taller de la prehistòria construint una petita cabana amb troncs i les pells de dos cavalls,  I per un moment vam ser artistes de la prehistòria, dibuixant una escena sobre una pedra quevam portar cap a casa com a record!! Quin plaer saber que nosaltres dormirem en un llit molt més còmode que els nostres rebesavis!


Xarxes socials:


Arxius:

LA VALENTIA I LES PORS

2015/10/13

Els alumnes de 1r de Primària hem anat a gaudir d’un dia ple d’emocions a la Granja. Dins d’un increïble paisatge i envoltats de la meravellosa natura que ens ofereix el Montseny, ens hem endinsat pel bosc, hem recorregut rutes i circuits. Fins i tot ens hem superat un circuit amb el ulls tancs! La nostra finalitat ha estat la d’acabar amb les nostres pors amb valentia i molta diversió.
Un dia rodó!


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

JA SOM ESCOLA AMB COR! PREMI A L'ESCOLA MARE DE DÉU DEL ROSER DE MANS DE CÀRITES

2015/10/08

JA SOM ESCOLA AMB COR! El dia de l’eucaristia del Roser vàrem rebre de mans de Càrites Diocesana el distintiu “Escoles amb Cor” per la col·laboració en les campanyes d’aliments i ajut i suport als més necessitats.

AQUEST PREMI ÉS PER A TOTS! MOLTES GRÀCIES PER HAVER-HO FET POSSIBLE!

A continuació us deixem la carta que ens han fet arribar des de Càrites:

Benvolguts,

Des de Càritas Diocesana de Barcelona us volem donar les gràcies pel vostre compromís social. Conscients de la importància de l'educació en valors, us heu implicat amb la nostra organització. I és que, com bé sabeu, l'educació és el primer pas perquè la nostra societat aconsegueixi viure des de la fraternitat i la justícia social.

Amb aquesta comunicació us fem saber que ja formeu part del grup d'Escoles amb Cor – Educació en Valors, per tant sou una ESCOLA AMB COR. La vostra col·laboració e implicació en l'acció de Càritas ens permet acollir i estar al costat de les persones que més ho necessiten i que es troben en situació de pobresa, atenent-los i acompanyant-los.

És per això que volem agrair-vos el vostre suport i la vostra implicació en una qüestió social que esdevé essencial per la nostra societat.

Restem a la seva disposició i MOLTES GRÀCIES PER TENIR UN SI PER CÀRITAS.

Molt cordialment,

Equip Escoles amb Cor

Maria Teresa Muntañola

Coordinadora Programa Escoles amb Cor-Educació en valors

Escoles Amb Cor
Caritas Diocesana de Barcelona
Via Laietana, 5
08002 Barcelona

 


Xarxes socials:


AVUI ÉS FESTA! ÉS EL ROSER!

2015/10/07

Avui hem celebrat a l'escola la festa del Roser! Us animem a veure les fotos i videos de totes les activitats que hem realitzat a l'escola. 

Blog de reporters


Xarxes socials:


SORTIDA DE 4ts AL SITGES DEL ROMANTICISME

2015/10/06

La sortida de 4t d'ESO s'ha centrat en visitar el Museu Maricel i el Cau Ferrat. En el museu Maricel hem pogut gaudir d'una col·lecció d'obres d'art que abarcaven des de l'Edat Mitjana al Modernisme. Al Cau Ferrat hem pogut conéixer millor la figura de Santiago Rusiñol a partir de les seves pintures i col·leccions personals de ceràmica, ferro forjat i d'altres, El bon temps ens ha acompanyat i hem pogut gaudir d'una bona estona d'esbarjo abans de tornar a Barcelona.


Xarxes socials:


SORTIDA DE 3rs AL PARC NATURAL DEL GARRAF: CURSA D'ORIENTACIÓ DE LA MÀ DEL CENTRE EXCURSIONISTA DE CATALUNYA

2015/10/06

Els alumnes de 3r d'ESO hem visitat el Parc Natural del Garraf, on, de la mà del Centre Excursionista de Catalunya, hem fet una activitat que barreja l'orientació, l'aventura i els coneixements de geologia. Amb aquesta activitat que es treballa en grups aprenem a treballar conjuntament per a un objectiu: trobar totes les fites i guanyar la cursa.  Per molts de nosaltres aquesta ha estat una oportunitat per conéixer un parc natural prop de casa i sovint desconegut.


Xarxes socials:


SORTIDA DE 2ns A LA GARROTXA: FEM DE VULCANÒLEGS!

2015/10/06

Els alumnes de 2n hem anat d'excursió a la Garrotxa i hem fet de volcanòlegs. A partir d'exercicis pràctics i malipulatius, sobre el terreny, hem après com es formen els volcans i diferents tipus de roques volcàniques. Finalment hem dinat a un parc a tocar de la Fageda d'en Jordà. Un bon dia ens ha acompanyat!


Xarxes socials:


SORTIDA DE 1rs D'ESO AL PARC ARQUEOLÒGIC DE GAVÀ

2015/10/06

La primera sortida del curs l'hem realitzada la vigília de la Mare de Déu del Roser, i professors i alumnes hem pogut gaudir d'una bona convivència, primer visitant el Parc Arqueològic de Gavà i després, dinant i, com no, gaudint del merescut temps d'oci tot jugant ( especialment els nois) o anar passejant i parlant en grupets ( les noies). Tot seguit us descrivim amb més detall les activitats realitzades al Museu de Gavà:

Taller per fer un penjoll de talc: En aquest taller han polit la pedra, donant-li forma amb un polidor i li han fet un forat per tal de poder- lo perforar. Així han pogut elaborar unes precioses joies prehistòriques i lluir-les com els nostres avantpassats. Han pogut comprovar que no era tan fàcil com semblava, però que l'esforç sempre mereix la seva recompensa!.

Visita pel recinte museístic: Ha estat molt interessant. Ha començat per un breu documental sobre l'origen de les troballes arqueològiques. Més tard la monitora ha fet una explicació de les diverses exposicions, i tot seguit ha conduït a un altre audiovisual sobre la vegetació i la fauna de la zona. Estava complementat amb hol·lografies. Tot plegat molt interessant i per a reflexionar. 'L'ésser humà passà de ser espectador a actor de la natura'. És una de les frases amb què ens hauríem de quedar de l'home prehistòric, un llegat que no té preu. Tal com es deia al principi, podem concloure dient que ha estat una jornada molt positiva, on s'ha demostrat que la part cultural i d'esbarjo combinen perfectament i hi tenen cabuda a l'escola i faciliten un bon clima d'ensenyament, aprenentatge i convivència.


Xarxes socials:


EUCARISTIA FAMILIAR DEL ROSER

2015/10/05

El dimecres 7 d’octubre celebrarem a l’escola el dia de la Mare de Déu del Roser, amb un seguit d’activitats festives.

El dia abans, dimarts 6 a les 18,15 h.,  hi haurà l’Eucaristia familiar del Roser i començament de curs, on tots hi sou convidats:  alumnes, ex alumnes, famílies, professorat i serveis del centre, direcció i germanes adoratrius.

Càritas Diocesana ens farà entrega de la placa que acredita el Roser com “Escola amb cor”, reconeixent el nostre compromís solidari amb els més necessitats.  Volem donar les gràcies a tots els qui ho heu fet possible!


Xarxes socials:


LA MERCÈ ARRIBA AL ROSER

2015/09/23

COM CADA ANY ELS ALUMNES DE P-4 I P-5 HAN VOLGUT DONAR LA BENVINGUDA ALS NENS DE P-3 I HAN ORGANITZAT UNA GRAN FESTA AMB GEGANTS, MÚSICS, CAVALLERS COTONERS I CASTELLERS.

TOTS HEM GAUDIT DE LA FESTA AMB BALLS I DESFILADES. HEM CANTAT I BALLAT I ENS HO HEM PASSAT D´ALLÒ MÉS BÉ!

BONA MERCÈ A TOTHOM!!!


Xarxes socials:


NOVA EXTRAESCOLAR DE MÚSICA

2015/09/21

Avui i demà ens estan visitant tres músics! Hem descobert moltes coses noves sobre els seus instruments, i fins i tot els hem tocat! Els músics ens visiten perquè a partir de l'octubre els veurem cada setmana a l'escola, ja que faran classes de diversos instruments a l'hora del migdia.

La nova activitat extraescolar està adaptada tant per Infantil com per Primària i Secundària. Si ho desitgeu podreu escollir entre piano, violí, guitarra, trompeta o saxo. Teniu tota la informació a la secretaria de l'escola. Visca la música!


Xarxes socials:


Arxius:

BON INICI DE CURS 2015-16!

2015/09/10

Benvolgudes famílies:

Després de l'estiu i a punt de començar un nou curs escolar, en nom de tot el personal del centre, les Germanes Adoratrius, Personal d’administració i serveis, l'AMPA, l’ equip de professors i l’Equip Directiu us donem la nostra més cordial benvinguda tot desitjant un bon curs per a tothom i sempre a prop vostre pel que necessiteu.

Us recordem algunes dades que ja vam notificar a final de curs:

A)   INICI DE CURS: Dilluns, 14 de setembre.

  1. P-3 a les 11.00 h.
  2. P-4 i P-5 a les 9.00 h.
  3. Primària: 9.00 h.
  4. ESO: 9.15 h.

B)   REUNIONS DE PARES: Setembre

  1. Infantil - Dimecres, 9 de setembre a les 18.30 h.
  2. Primària - Dilluns, 21 de setembre per:
        i.    1r, 2n i 3r a les 19.00 h.
       ii.    4t, 5è i 6è a les 18.00 h.
  3. ESO - Dimarts, 22 de setembre a les 18.30 h.

 

                                    Agraïts per la vostra atenció, rebeu una cordial salutació.

                                                                                           Atentament: Equip Directiu.


Xarxes socials:


BONES VACANCES I FELIÇ ESTIU!

2015/06/19

Ja ha arribat l’estiu i acomiadem aquest curs amb unes paraules de gratitud per tot l’any que hem passat junts. Un altre curs que ha finalitzat amb l’èxit, el plaer i la recompensa de veure com els vostres fills i filles han après, han crescut i s’han format com a persones.

Gràcies pares i mares per la confiança que ens teniu i per apropar-vos a l'escola a comentar els vostres neguits i les vostres il·lusions. Gràcies a tot el professorat per la tasca realitzada, per la feina ben feta i per estar sempre al costat de tots els alumnes. Agraïm el tracte de tot el personal del centre i de les Germanes Adoratrius sempre a prop de tota la Comunitat Educativa.

Passeu molt bon estiu!

GRÀCIES A TOTS PER FER DE L'ESCOLA UN LLOC ENTRANYABLE.


Xarxes socials:


UNA ACTUACIÓ BEN ARTÍSTICA! A CÀRREC DELS ALUMNES DE 4T D'ESO HUMANÍSTIC

2015/06/18

I...per acabar el curs, els alumnes d'Itinerari Humanístic han fet estrena de la representació teatral: 'OBRA FALSA. UN INTRIGANT MISTERI A RESOLDRE...'

Una actuació divertida, trepidant i entretinguda, on els alumnes han mostrat obres d'art de diferents períodes que han treballat al llarg del curs des de la matèria d'Educació Visual i Plàstica de l'Itinerari Humanístic.


Xarxes socials:


GUANYADORS XIM I XESCA

2015/06/18

Coincidint amb la trobada de Primària pel Festival de Música, avui hem fet entrega dels últims premis XimiXesca als alumnes de 4t, 5è i 6è que han acumulat més punts a la plataforma al llarg de tot el curs.

Felicitats campions! I no tan sols pel premi sinó per les aventures que heu pogut viure de la mà dels personatges dels llibres. Us animem a continuar així!


Xarxes socials:


Arxius:

UNA SORTIDA REFRESCANT

2015/06/18

Els alumnes de sisè acomiadem el curs i la Primària amb una sortida d’allò més refrescant.
Primer hem jugat a rugby, a continuació hem fet atletisme i, per últim ens hem banyat a la piscina.

Estem esgotats però encara ens queden piles!

Bon estiu!


Xarxes socials:


Arxius:

FESTIVAL DE MÚSICA

2015/06/18

Avui, i per acabar el curs com cal, tota la primària ha pogut gaudir del Festival de Música. Tots els cursos han cantat i representat cançons que han estat aprenent durant tot el curs. Ha estat magnífic! Moltes felicitats a tots els cantaires!


Xarxes socials:


Arxius:

D'AQUÍ A HOLLYWOOD!!!!!!!!!!!!!

2015/06/18

Bon dia!

Ahir dimecres i avui dijous els alumnes de 5è hem representat 3 obres de teatre pels nostres companys d'infantil i primària.

La feina va començar el segon trimestre a l'hora de català quan, a partir d'una llegenda triada, van haver de transformar la història en una obra de teatre que al finalitzar el curs hem representat a l'escola. Ha estat genial! Hem rebut moltes felicitacions i estem molt contents del resultat.

Potser algun dia ens veieu a l'entrega dels Òscars!!!!


Xarxes socials:


Arxius:

FINAL DE CURS: INFANTIL VA A LA PLATJA

2015/06/18

ELS NENS D´EDUCACIÓ INFANTIL HEM ANAT A LA PLATJA PER ACOMIADAR-NOS D´AQUEST CURS.

HA SIGUT UNA SORTIDA MOLT DIVERTIDA, HEM JUGAT AMB LA SORRA, ENS HEM MULLAT ELS PEUS I HEM DINAT A UN PARC MOLT MACO.

ENS VEIEM EL CURS VINENT!!!


Xarxes socials:


FINAL DE CURS: TIROLINES I REMULLADA DE 3R I 4T D'ESO AL NATURPARK!

2015/06/18

I per acabar el curs... els alumnes de 3r i 4t d'ESO han gaudit d'un matí sobre els arbres i tirolines del Naturpark de Cerdanyola i després de l'esforç... remullada a les piscines!


Xarxes socials:


CAP CIM ÉS PROU ALT

2015/06/18

Ahir, dimecres 17 de juny, es va fer a l’Església de la nostra escola el concert que, com cada any, la Coral del Roser fa per acabar el curs. Aquest any ha estat una mica diferent. En primer lloc  van cantar el grup dels petits: un recull de cançons de dibuixos animats, què divertit! I per acabar, el grup dels grans va representar una adaptació del musical SISTER ACT 2.  Uns grans intèrprets! Un vespre d’allò més emocionant.


Xarxes socials:


Arxius:

FINAL DE CURS: CAPBUSSADA A LES BASSES DE 1r I 2n D'ESO!

2015/06/18

L'estiu ja és aquí! I abans d'acomiadar-nos, passem un dia de sol i piscina a La Bassa de Sabadell. L'ambient és festiu i relaxat i el dia ens ha acompanyat a celebrar la cloenda del curs tot el 1r cicle junt.


Xarxes socials:


GAUDINT DE LA NATURA

2015/06/17

El divendres passat dia 12 de juny,  els alumnes de 3r EP vam sortir d’excursió al Montseny (per sort ens vam lliurar de la pluja) per a seguir el recorregut del riu LA TORDERA.

Vam observar els diferents tipus d’arbres que voregen la riba i les espècies d’animals que viuen al riu.

Què  divertit va ser agafar capgrossos, efímeres, sabaters, la cuca de capsa, etc.

Després de caminar una bona estona vam arribar a un parc a dinar i jugar. Tornàvem molt contents d’haver gaudit d’un dia extraordinari a la natura.

Quina classe de Medi més interessant i pràctica!


Xarxes socials:


Arxius:

GUANYADORS MATEMÀTICS Cicle Superior

2015/06/16

Aquest dimarts 16 de juny ha tingut lloc l’entrega dels Premis Matemàtics pel Cicle Superior de la Primària.

Per una banda, hem premiat els guanyadors de la lliga matemàtica feta a classe i s’han repartit els diplomes de participació en la seva I edició de les proves Cangur per alumnes de 5è i 6è. També el Diego de 6è ha pogut rebre la seva Menció Honorífica per la boníssima posició obtinguda.

D’altra banda, hem pogut felicitar també al guanyador del concurs de Fotografia matemàtica, que amb el títol “Un cercle deliciós” ha estat la imatge més votada.


Xarxes socials:


Arxius:

815 KG DE SOLIDARITAT AL ROSER!

2015/06/16

L’associació Banc d’Aliments de Barcelona, a qui anava destinada la tercera i última campanya solidària  d’aquest curs, ens ha felicitat per haver recollit 815 kg de menjar, que ells distribuiran entre la gent més necessitada de la nostra ciutat.

Des del Roser, agraïm la col.laboració a totes les famílies que hi han participat i molt en especial als alumnes de l’ESO que, en nom de l’escola, van anar a recollir més menjar a la porta del supermercat Lidl.


Xarxes socials:


QUÈ SABEM DE L'AIGUA?

2015/06/16

Els nens i nens 1r vam anar el dia 4 de juny al museu AGBAR de Cornellà. Una vegada allà, ens vam endinsar en una meravellosa aventura plena de màgia i fantasia. Ens van ensenyar coses molt i molt  interessants, com per exemple, com arriba l’aigua a les nostres cases, per a què serveix un aqüífer, on podem trobar aigua... I un munt de coses més.

 Però per sobre de tot, ens vam ensenyar com podem estalviar aigua i no malbaratar-la.

Va ser un dia increïble i ens ho vam passar genial!!


Xarxes socials:


Arxius:

CELEBREM SANTA MARIA MICAELA!

2015/06/15

VEURE VÍDEO: ACTE I TALLERS

VEURE ARTICLE: PROJECTE REPORTERS

L’últim dilluns del curs ha estat molt especial: Santa Maria Micaela, fundadora de les Adoratrius i de la nostra escola, i ho hem celebrat tots junts.

Al matí ens hem trobat Infantil, Primària i Secundària al pati vermell per escoltar les paraules de la directora i la titular del col·legi, i també d’un representant de cada etapa, que ens han recordat la vida de la santa i l’obra de les adoratrius, extesa actualment arreu de 23 països. Després hem cantat “Por amor” i hem acabat cridant “Visca santa Maria Micaela!” i “Visca l’escola Mare de Déu del Roser!”.

Tot seguit, ens han regalat una piruleta en forma de cor i ens hem repartit pels tallers que han preparat els nois/es de l’ESO: manualitats, jocs, esport, maquillatge... Ha sigut molt divertit!

Per la tarda hem sortit al pati per comprar al “mercadillo” de les germanes i al de llibres reciclats que havíem portat de casa. També ha estat molt interessant triar i pagar el que volíem comprar! I tots els diners que recollim, els enviarem a l’Índia per ajudar a les Adoratrius que treballen allà, i que sempre ens ho agraeixen tant. Per tant, hem fet també una festa solidària i de germanor!


Xarxes socials:


Arxius:

COLÒNIES D'INFANTIL!

2015/06/12

Els nens i nenes d'infantil hem anat de colònies a Can Ribas.

Hem fet moltes activitats i ens ho hem passat pipa!


Xarxes socials:


Arxius:

CANTÀNIA

2015/06/04

Aquest dimarts els alumnes de 5è hem col·laborat en la representació d’una Cantània molt especial: “Al bell mig de la terra”. La Cantània és un projecte on cada any els alumnes de moltes escoles de Catalunya i de fora es preparen durant molt mesos una cantata a l’entorn d’un argument concret. Aquest any ens transportava al mar, a partir de les cartes de l’Ebele i la seva experiència. Estem molt contents d’haver participat en aquesta experiència!

Us deixem una de les nostres cançons preferides: “Palaia, gamba, turbot”!

https://www.youtube.com/watch?v=_9xp7NxO-Q8


Xarxes socials:


Arxius:

OFRENA FLORAL A LA MARE DE DÉU

2015/06/02

El dimecres dia 20 de maig, per celebrar el Mes de Maria, els nens i nenes d’Educació Infantil i Primer Cicle de Primària vam portar una flor natural a la Mare de Déu del Roser. Vam fer tots junts una pregària d’acció de gràcies per aquest curs que ja s’acaba i ens vam voler fer aquesta foto tan bonica a la capella de l’escola!


Xarxes socials:


Arxius:

JOCS FLORALS DE L'EIXAMPLE

2015/05/28

Avui els alumnes guanyadors dels Jocs Florals de l'escola han anat a l'entrega de premis dels Jocs Florals de l'Eixample. Encara que no hem tingut sort, hem gaudit de les lectures dels guanyadors d'enguany i del petit concert de la banda de jazz d'una escola. També hem sentit l'escriptor Jordi Sierra i Fabra, animant els alumnes a continuar escrivint i llegint. Hem passat un bon matí literari.


Xarxes socials:


ANIMALS EN PERILL D´EXTINCIÓ

2015/05/27

ELS NENS DE P-5 HEM ESTUDIAT ELS ANIMALS EN PERILL D´EXTINCIÓ D´ARREU DEL MÓN.

SABEU QUE A LES NOSTRES PLATGES HI HA MOLTS ANIMALS MARINS QUE ESTAN EN PERILL?

AL CRAM ENS HAN ENSENYAT EL QUÈ HEM DE FER PER SALVAR-LOS I ENS HAN DONAT EL SEU

TELÈFON PER TRUCAR SI ENS EN TROBEM UN. 112!!!


ÉS MOLT IMPORTANT QUE ENS CONSCIENCIEM PER TAL DE CUIDAR EL NOSTRE PLANETA!!


Xarxes socials:


SORTIDA DE 4T AL POBLE ESPANYOL

2015/05/26

Després d’haver-la hagut d’anul·lar el dimecres perquè plovia, els alumnes de 4t de Primària vam poder fer la sortida al Poble Espanyol... amb un dia de sol esplèndid!

   Com que a Medi estem estudiant les Comunitats Autònomes, vam fer una activitat molt interessant sobre la diversitat de la península ibèrica: situació, clima, relleu, arquitectura, costums... Primer vam fer una passejada amb dues monitores, i després ens van deixar voltar a nosaltres sols, per grups, per contestar les preguntes d’un dossier de treball.
   Vam dinar a la Plaza Mayor i després vam visitar alguns tallers d’artesans, com els que fan vidre. Vam aprendre moltes coses i ho vam passar genial!


Xarxes socials:


Arxius:

CAMBRIDGE EXAM

2015/05/21

Com ja sabeu Cambridge ESOL també té una proposta d’exàmens pels nostres alumnes de Primària: els Young Learners (joves aprenents). Avui nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è hem fet aquestes proves. Estàvem nerviosos, ja ho sabeu, però el matí ha passat volant. Aviat podreu veure a l'English Blog un recull dels moments viscuts. Good job!


Xarxes socials:


EL JOC DE LES FAMÍLIES DE FRACCIONS

2015/05/20

Els nens i nenes de 5è hem construït un joc de cartes. Hem hagut d’elaborar set famílies de fraccions de 4 membres cadascuna: la forma fraccionària, la decimal, la de punts i la geomètrica. Però hem hagut d’anar pas a pas, calculant el nombre equivalent a cada fracció donada. Després de dues sessions per tenir les nostres cartes a punt ha arribat el moment més divertit: llegir les regles del joc i fer la nostra partida. Guanya qui més famílies completa, però en realitat hem guanyat tots perquè hem passat una estona molt divertida.

 


Xarxes socials:


AL FONS DEL MAR!

2015/05/20

Al fons del mar! els alumnes de 1r vam visitar L’Aquari  de Barcelona el dia 15 de maig. Allà vàrem conèixer a la Sardina Tina, un entranyable personatge que ens va explicar una increïble aventura: havia perdut la seva cua! Tots amb les piles ben posades la vàrem ajudar a trobar-la.

La visita va ser d’allò més fascinant, peixos del Mediterrani,  tropicals, verinosos, divertits i taurons passant per sobre dels nostres caps. Quina experiència!

Desprès de dinar, una passejada per la Boqueria, va ser l’activitat culminant de la nostra sortida.

Un dia diferent ple d’emocions!


Xarxes socials:


Arxius:

DO, RE, MI, FA, SOL!

2015/05/17

Dimecres 13 de maig els nens i nenes de 1r vàrem poder assistir a una representació teatral on la música va ser la protagonista.

Tres contes musicals ens van envoltar d’emocions. La guitarra, el baix, el teclat i una meravellosa conta contes van aconseguir endinsar a tots els espectadors en un món de fantasia. Vàrem aprendre i recordar continguts musicals així com el so i el silenci, el greu i l’agut, les notes del pentagrama...

A l’hora que apreníem vam poder participar interactuant amb els personatges, aixecant els braços i cantant cançons.

Música, música i més música!


Xarxes socials:


Arxius:

TROBADA MAIL ART CURS 2014-15

2015/05/15

Com ja va essent una tradició en aquestes dates, els alumnes de la nostra escola que durant aquest curs han participat, de forma voluntària, en el projecte d’intercanvi artístic mail art, han tingut oportunitat de conèixer els seus altres companys de projecte: els alumnes del Col·legi Vedruna Vall de Terrassa.

Al llarg d’un matí ens hem trobat tots per tal de conèixer-nos i compartir una tertúlia artística al voltant de les produccions de mail art de cada alumne. La trobada ha acabat amb l’entrega de premis a la millor seqüència de postals de cada escola/nivell i un pica-pica conjunt.


Xarxes socials:


Arxius:

CONTA-CONTES A INFANTIL

2015/05/14

AVUI DIJOUS A LES CLASSES D'INFANTIL HA VINGUT UNA NOIA A EXPLICAR-NOS UNS CONTES MOLT DIVERTITS ON SORTIEN BRUIXES, PRINCESES, CAVALLERS, UN BOSC ENCANTAT I. FINS I TOT, UNS PEIXOS MOLT ENTREMALIATS QUE MENJAVEN DE TOT!!
ENS HAN AGRADAT MOLT I ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ!!


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

EMOCIONS MATEMÀTIQUES - ENTREGA DE PREMIS MATEMÀTICS

2015/05/13

Tastet fotogràfic matemàtic. Visualitza una selecció de les fotografies que han participat aquest any: Fes clic aquí.

A primera hora del matí els alumnes de secundària han celebrat un acte matemàtic a l'escola. S’han lliurat els premis als alumnes que han guanyat la lliga matemàtica i el concurs de fotografia, així com l’entrega de diplomes als participants de les proves cangur d’enguany.

Els alumnes han vibrat en conèixer els guardonats. Aprofitem aquest instant per felicitar novament als guanyadors de les dues modalitats:

Premiats de la lliga matemàtica

Jaume V. (1r d'ESO A), Lluís M.(2n d'ESO A), Sofia M. (3r d'ESO B) i Pablo P. (4t d'ESO B)

Premiats del concurs de fotografia matemàtica

Lluís M. (Categoria: 1r Cicle d'ESO), Mark L.(Categoria: 2n Cicle d'ESO) i Laura S. (Categoria: Professorat).

L’enhorabona  a tots!

Us esperem a la propera edició matemàtica.


Xarxes socials:


RECORDATORI TERCER DIA DE LLIURE DISPOSICIÓ DEL CENTRE: FESTIU

2015/05/07

RECORDEM QUE EL DIA 29 DE MAIG SERÀ FESTIU, PER TANT NO HI HAURÀ CLASSE JA QUE ÉS EL TERCER DIA DE LLIURE DISPOSICIÓ DEL CENTRE.


Xarxes socials:


D’ON VÉNEN ELS INSTRUMENTS MUSICALS?

2015/05/06

Aquest dimarts els alumnes de 4t hem anat a visitar el Museu de la Música. Hem fet una visita guiada per l’exposició del museu. El fil conductor ha estat l’evolució dels instruments musicals de les diverses famílies: vent, corda i percussió. Hem aprés moltes coses i també ens ho hem passat molt bé! Al final de l’activitat hem pogut tocar un violoncel, una guitarra elèctrica, un teclat i una arpa.


Xarxes socials:


Arxius:

BERLÍN: JA HEM ARRIBAT! - ESTADA LINGÜÍSTICA DELS ALUMNES DE 4T D'ESO A ALEMANYA

2015/05/06

Benvolgudes famílies,

Us informem que els alumnes de 4t d’ESO ja han arribat a Berlín. Els desitgem una bona estada i que gaudeixin al màxim de la cultura alemanya.

Atentament,

Equip Directiu


Xarxes socials:


Arxius:

NOU BLOG A SISÈ

2015/05/05

EXTRAAAA, EXTRAAAA.... Els alumnes de sisè s’estrenen com a bloggers aquesta setmana, una  motivació més per a aprendre, millorar i créixer... i tot això amb el plaer de compartir-ho amb tots nosaltres.

Us convidem a entrar: http://rosersise.blogspot.com.es/


Xarxes socials:


VISITA TÈCNICA AL TIBIDABO DEL 4t D'ESO TECNOLÒGIC I CIENTÍFIC

2015/04/29

Els itineraris Científic i Tecnològic han gaudit de les atraccions des del coneixement tècnic i constructiu de les màquines i mecanismes presents al parc del Tibidabo.

Durant la visita al Parc, tot acompanyats pel professorat i tècnics-guies del Parc, els alumnes han pres dades reals sobre l'energia cinètica i potencial, l'acceleració o el càlcul d'alguns mecanismes i han aplicat els conceptes, fórmules i càlculs treballats a classe. Tota la presa de dades i conclusions han quedat reflectides al dossier de treball. Finalment hem experimentat personalment allò estudiat.


Xarxes socials:


4T D'ESO HUMANÍSTIC - ROMANS PER UN DIA A BAETULO!

2015/04/29

Sabíeu que els romans ja tenien servei de menjar per emportar? que es feien la depilació? que no reutilitzaven les seves àmfores? que es rentaven cada nou dies?... La visita d'avui a les runes arqueològiques de Baetulo, la Badalona Romana, ha servit als alumnes de l'Itinerari Humanístic per, a part d'aquestes curiositats, veure unes termes, una domus i en general conèixer la vida quotidiana a una ciutat romana del S.I i així complementar els continguts que ja havien vist a la matèria de Llatí...

Us encoratgem a fer aquesta visita en família! Us deixem el link del museu:
www.museudebadalona.cat


Xarxes socials:


LONDON: HERE WE ARE! - ESTADA LINGÜÍSTICA DE 3R D'ESO A LONDRES

2015/04/28

Benvolgudes famílies,

Els alumnes de 3r d'ESO, avui han marxat cap a Londres i han arribat amb moltes ganes de conèixer i gaudir de la cultura britànica. Avui comencen el seu viatge amb una visita a Cambridge, una de les ciutats universitàries més prestigioses del Món.

Des de l'escola, els desitgem una bona estada!


Xarxes socials:


BAIXEM A LES PROFUNDITATS DE LA CIUTAT! 4T D''ESO TECNOLÒGIC VISITA UN DIPÒSIT D'AIGÜES PLUVIALS

2015/04/24

Els alumnes de 4t d'ESO TECNOLÒGIC hem visitat el dipòsit de regulació d'aigües pluvials del Parc Joan  Miró. Hem descobert una part amagada del cicle de l'aigua dins les ciutats molt important per a la salut de les persones, el medi ambient i la seguretat davant de possibles inundacions en episodis de pluges torrencials.

Els dipòsits de regulació d'aigües pluvials, juntament amb una gestió avançada del sistema de drenatge i sanejament urbà, tenen com a objectiu minimitzar les inundacions a la ciutat i els desbordaments del clavegueram als medis receptors.


Xarxes socials:


Arxius:

LA NOSTRA ESCOLA ES VESTEIX DE FESTA

2015/04/23

Sant Jordi ja ha arribat i tots els alumnes, des dels més petits fins els més grans de l’escola, estan preparats per copsar l’ambient festiu que es viu a Barcelona fent una passejada per la Rambla.

Els més petits esperen a la primària per escoltar molts contes i compartir una bona estona fora de les aules.

A la tarda el lliurament de premis arriba i tots molt neguitosos esperen  ser els guanyadors dels Jocs Florals que aquest any s’entreguen.

Al bloc de reports podeu ver fotos de com hem viscut aquest dia. Reports


Xarxes socials:


Arxius:

SECUNDÀRIA: GUANYADORS DEL JOCS FLORALS - SANT JORDI 2015

2015/04/23

Acompanyats per un esplendorós matí de Sant Jordi i com ja és tradició, ha tingut lloc a l'esglèsia de l'escola, l'entrega de premis dels Jocs Florals Sant Jordi 2015. En el desenvolupament de l'acte, els propis alumnes guanyadors han llegit els seus escrits. Com a sorpresa, el professorat ha estat obsequiat amb una rosa pels alumnes de la promoció de 4t d'eso que enguany ens deixa. Els trobarem molt a faltar!

A continuació us deixem una còpia dels escrits. Feu clic en aquest link i gaudiu-los! 

L'enhorabona als guanyadors i... Feliç diada de Sant Jordi a tots!


Xarxes socials:


2n D'ESO A LA FUNDACIÓ ANTONI TÀPIES: TÈCNIQUES PICTÒRIQUES

2015/04/22

Aquest trimestre els alumnes de 2n d’ESO hem estat treballant la teoria del color tot practicant amb pintura de tèmpera. Per complementar el nostre treball de procediments pictòrics ens hem apropat a la Fundació Tàpies per tal de veure, en viu i en directe, diferents tècniques pictòriques. Antoni Tàpies,  treballa amb una paleta de colors terrossos però sobretot cal destacar que és molt ric en la utilització de diferents materials com ara la pols de marbre o el vernís i en l’aplicació de tècniques com el grattage, collage, assamblage... Alhora que observàvem detingudament els procediments, hem anat sabent del contingut de les seves obres així com de la seva vida.


Xarxes socials:


Arxius:

EL NOSTRE AFECTE, SOLIDARITAT I CONDOL A L'IES JOAN FUSTER DE BARCELONA

2015/04/21

Consternats per la notícia d'ahir a l'Institut Joan Fuster de Barcelona on va morir un professor i 4 persones més van quedar ferides, volem ser solidaris amb la seva Comunitat  Educativa i manifestar el nostre suport a tots els docents, alumnes i llurs famílies.

Com a escola, avui hem fet una aturada de 5 minuts en senyal del nostre suport i  la nostra solidaritat.

Des de l'escola Mare de Déu del Roser  RR. Adoratrius de Barcelona us enviem el nostre afecte,  la nostra estima i el nostre condol.


Xarxes socials:


5a TROBADA D'AVIS/ES I NÉTS/ES

2015/04/21

La tarda va començar amb una tertúlia on els avis comentaven com era la seva vida durant la guerra i la postguerra. Els alumnes molt atents a les històries feien preguntes d’allò que desconeixien.

Una vegada vam acabar els alumnes tenien preparada una petita sorpresa al pati vermell de l’escola: Un berenar!!!

“A mi m’ha agradat molt, els avis han explicat moltes històries”

“La idea m’ha agradat molt, he après molt i sobretot he disfrutat preparant la festa”

“A mi em sembla una idea molt bona perquè aprens i a la vegada reflexiones”. Cada avi té el seu moment, bo o dolent, i aquests em van impactar”

“A mi em va agradar perquè hi havia petits detalls en les històries que no havia escoltat mai”

“Molt bona idea perquè és una manera d’aprendre molt més propera i no m’imaginava que fos tan dur”

“Em va encantar, i impactar”

Una tarda emocionant, plena d’anècdotes, divertida, entretinguda, ... són les paraules que alumnes i avis han citat després de la 5ª trobada avis-alumnes que es va celebrar el passat dilluns 20 d'abril.

 Avis i àvies moltes gràcies per compartir la vostra experiència amb tots nosaltres.


Xarxes socials:


Arxius:

4T D'ESO CIENTÍFIC I TECNOLÒGIC AL TALLER DE REACCIONS QUÍMIQUES DEL COSMOCAIXA

2015/04/16

Els alumnes de 4t ESO dels l'itineraris científic i tecnològic hem assistit a un taller de reaccions químiques al Cosmocaixa de Barcelona on hem pogut gaudir i aprendre conceptes químics d'una manera diferent.

També ens hem adonat que no cal relacionar els experiments amb reaccions explosives amb despreniment de fums, olors...el món de les reaccions químiques és molt més proper que el que sovint ens imaginem!


Xarxes socials:


Arxius:

4t d'ESO HUMANIÍSTIC - MNAC: 1000 ANYS D'ART

2015/04/15

Els alumnes de 4t d'ESO d'Humanístic han visitat avui el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Han pogut veure obres del Romànic i Gòtic tractades a classe, i s’han endinsat en la vida artística de finals del S. XIX i de principis del S.XX de París i Catalunya a través de les obres de Ramón Cases. Han finalitzat la visita al terrat del Palau de Montjuïc. Tot plegat l'experiència de veure en viu importants obres de l'art català.


Xarxes socials:


Arxius:

3rs d'ESO VISITEN EL PARLAMENT DE CATALUNYA

2015/04/14

Els alumnes de 3r d’ESO A i B han fet una visita guiada al Parlament de Catalunya. En aquesta sortida han tingut oportunitat de repassar conceptes de la política catalana que han estudiat aquest curs a socials i també la història del Parlament a partir de la Guerra de Successió. Els alumnes han mostrat molt d’interès i el que més els ha cridat l’atenció i agradat és l’hemicicle.


Xarxes socials:


Arxius:

ÈXIT DE L'ESCOLA A LES PROVES CANGUR! PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

2015/04/14

Un any més s’han celebrat, a nivell de tota Catalunya, Andorra i Catalunya Nord,  les proves Cangur de matemàtiques. Enguany, per primera vegada, també s’han convocat per alumnes de 5è i 6è de primària.

En aquesta edició en la que han participat 8688 alumnes de 6è, 8416 de 5è i 7600 alumnes del nivell de l’ESO, ens plau comunicar-vos que dintre del 10% dels millors resultats, es troben alumnes de la nostra escola.

Des d’aquí fem especial menció a:

Diego Blasco (6è de Primària) 0.17%

Tomás Chaparro (6è de Primària) 2.03%

Daniel Berrio (5è de Primària) 2.11%

Pablo Parrón (4t d’ESO) 2.01%

Marc Lin (4t d’ESO) 8%

I donem les gràcies a tots els participants!


Xarxes socials:


Arxius:

RECONEIXEMENT DEL REI I LA GENERALITAT DE CATALUNYA A LA TASCA DE LES GERMANES ADORATRIUS

2015/04/13

Les Germanes Adoratrius enguany estan d'enhorabona!

Aquest matí, la Congregació rep el Premi 'Derechos Humanos Rey de España' com a reconeixement a la tasca social de les Germanes. Aquest premi, atorgat pel Defensor del Poble i per l'Universitat d'Alcalá de Henares, serà entregat per Sa Majestat el Rei Felip VI.

Així mateix en el mes de Febrer, la Germanes van rebre el Premi 'Solidaritat 2014' atorgat per l’Institut de Drets Humans de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. Aquest premi va ser lliurat al Parlament de Catalunya.

Felicitats Germanes!


Xarxes socials:


Arxius:

FENT HISTÒRIA!: 4ts d'ESO AL REFUGI ANTIAERI 307

2015/04/12

El 12 d'abril, els quarts d'ESO van visitar el refugi 307. Un del 1401 refugis antiaeris excavats a Barcelona durant la guerra civil. Els testimonis orals recollits i les galeries visitades ens han fet empatitzar amb la població civil de l' època. A la pell de molts besavis i avis que van viure la guerra i postguerra. Testimonis que no han de quedar al marge passat el temps. Fent història!


Xarxes socials:


Arxius:

ACTIVITATS A POU DE GLAÇ!

2015/04/10

Voleu seguir les nostres peripècies a Pou de Glaç? Feu clic al següent enllaç: Bloc Projecte Reporters


Xarxes socials:


3r i 4t D'ESO AL MUSICAL MAR I CEL!

2015/04/09

El passat 9 d’abril els nostres alumnes de 3r i 4t de l’ESO acompanyats dels seus professors assistiren al teatre Victòria a la representació de la immortal obra d’Àngel Guimerà: Mar i Cel. Durant dues hores i mitja gaudiren d’un gran espectacle musical, audiovisual i teatral d’aquesta obra tan rellevant de la literatura catalana posada en escena per la prestigiosa companyia teatral Dagoll Dagom. Els alumnes visqueren amb passió i emoció aquest espectacle sobre la intolerància i la incomprensió entre dos móns: orient i occident; i vibraren amb la gran història d’amor entre Saïd i Blanca. Al Mar! Al Cel!


Xarxes socials:


Arxius:

PRIMÀRIA DE COLÒNIES: JA HEM ARRIBAT A POU DE GLAÇ!

2015/04/08

Benvolgudes famílies,

Els alumnes de primària ja hem arribat a Pou de Glaç! Hem tingut un bon viatge i el sol ens acompanya.

Ja estem gaudint de les activitats!!!


Xarxes socials:


Arxius:

ARRÍTMIA DE RUMBA!

2015/03/27

Aquests dies a la classe de música estem descobrint les Músiques del Món. I per aquest motiu, ahir dijous els alumnes de 6è vam gaudir d'una audició musical al Teatre Condal. El tema principal de l'audició va ser la Rumba, els seus orígens i les seves característiques. El fil argumental de l'audició teatralitzada comença en una estació mig abandonada on 4 passatgers esperen el tren. I mentre l'esperen descobreixen tot un món de sonoritats. Vam cantar, fer palmes i fins i tot ballar! Visca la Rumba! Pum txiki Pum txiki Pum!


Xarxes socials:


4t de PRIMÀRIA VISITA LA PLANTA ENVASADORA DE LLET PASCUAL

2015/03/27

El dia 25 de març vam anar a la fàbrica Pascual, situada a Gurb, molt a prop de Vic. Allà ens va rebre la Montse, que ens va guiar per una visita molt interessant, on vam aprendre el procés d’envasat de la llet.

Primer vam veure els camions cisterna que arriben carregats de les granges properes i els envasos de plàstic, que són uns tubets petits que s’inflen com un globus. Després ens van explicar què és la uperització, procés que serveix per matar els bacteris, i vam veure els dipòsits on escalfen la llet a molt alta temperatura durant uns segons. Finalment vam poder veure la cadena d’envasat dels tetra-brick i les ampolles de plàstic: semblava un Scalèxtric! I per acabar, els braços mecànics que empaqueten i ordenen les caixes per deixar-les a punt per carregar i repartir.

Ens van oferir un tast de diferents productes i al final ens van regalar una bossa amb productes Pascual.

Després vam anar a dinar a la plaça de Vic, capital de la comarca d’Osona, que té unes magnífiques façanes modernistes.

I malgrat que vam sortir de Barcelona plovent, allà no ens va caure ni una gota! Ho vam passar genial!!!


Xarxes socials:


Arxius:

COMENÇA EL CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA!

2015/03/26

Enguany celebrem la novena edició del concurs a l’escola. L’objectiu d’aquest concurs és  que tant alumnes com professors siguem capaços de fer una mirada matemàtica a la realitat que ens envolta, descobrint en cada objecte o paisatge alguna relació amb el món de les matemàtiques.

Només heu de fer una fotografia relacionada amb les matemàtiques: formes geomètriques, nombres, teoremes, fórmules, problemes, jocs d’enginy... i posar-hi un títol que reflecteixi la idea o intenció amb la que s’ha fet. 

A més de reflectir una bona idea, cal tenir en compte idees com l’enquadrament, el punt de vista, la profunditat de camp i la perspectiva, les llums i les ombres, el moviment...

Si ets alumne de Cicle Superior de Primària o de Secundària...

Anima’t a participar!


Xarxes socials:


Arxius:

ACOSTEM LA CIÈNCIA A LES AULES! 2N D'ESO

2015/03/25

Acostem la ciència a les aules! El gran interès per la natura d'un alumne de 2n A ens permet observar capgrossos i veure la seva metamorfosi! En properes sessions de laboratori podrem veure, a través del microscopi, els protozous dels quals s'alimenten.


Xarxes socials:


Arxius:

PLANETES A P-5

2015/03/24

AQUEST TRIMESTRE ELS NENS DE P-5 HEM TREBALLAT EL SISTEMA SOLAR. HEM BUSCAT INFORMACIÓ SOBRE ELS PLANETES, LES ESTRELLES, ELS SATÈL·LITS I ELS ASTRONAUTES. HEM TROBAT MOLTES COSES INTERESSANTS I HEM APRÈS MOLTÍSSIM. HEM GAUDIT MOLT AMB AQUESTA FEINA!

COM A CLOENDA, HEM VISITAT EL PLANETARI BOMBOLLA DEL COSMOCAIXA I HEM POGUT VEURE UNS PLANETES GEGANTS. ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ.


Xarxes socials:


VISITEM LA COLÒNIA GÜELL

2015/03/24

El passat divendres 20 de març els nois i noies de 6è de Primària vàrem anar a conèixer la colònia Güell. La Colònia Güell va ser una colònia industrial que es dedicava a la indústria tèxtil. Eusebi Güell encarregà a Gaudí el projecte de la Colònia, que disposava d'hospital, fonda, escola, comerços, teatre, cooperativa i capella, a més de les fàbriques i els habitatges dels obrers, en una superfície total d'unes 160 hectàrees. Nosaltres vam poder visitar els diferents espais d'aquest especial 'barri': espais públics, escoles, parcs, i, és clar, la cripta de la Colònia Güell. Vam descobrir que en aquesta edificació modernista Antoni Gaudí va experimentar amb els elements arquitectònics i els materials que més tard donarien lloc a la tan estimada Sagrada Família. Per acabar el dia vam poder gaudir d'un d'aquests espais, el parc, on vàrem dinar i jugar per acabar una bona jornada.


Xarxes socials:


Arxius:

APRENEM A CIRCULAR!

2015/03/24

El passat dijous, els nens i nenes de 5è EP vam anar al Parc Infantil de Trànsit situat a la part posterior del castell de Montjuic.

Allà dos agents de la Guàrdia Urbana ens van explicar les normes viàries que hem de complir sempre com a vianants i com a conductors. Després de la teoria vam passar a la pràctica, conduint les bicicletes per tot el circuit i respectant sempre els senyals de trànsit. Anàvem amb compte perquè teníem a prop els agents per cridar-nos l'atenció si no ho fèiem correctament. Mentre uns companys conduien les bicicletes els altres fèiem de vianants. Va ser molt divertit, vam aprendre molt i vam tornar amb el carnet del curs de pràctiques superat.

Al final ens vam felicitar a tots i ens van convidar a tornar algun dissabte al matí i repetir-ho. Què bé!


Xarxes socials:


II RECOLLIDA D'ALIMENTS PER A CÀRITAS

2015/03/23

Des de l’equip directiu i l’equip de Pastoral, us donem les gràcies per la vostra participació en la campanya solidària d’aquest trimestre: hem recollit 21 caixes plenes de menjar de primera necessitat, que Càritas repartirà entre la gent sense recursos de Barcelona.  Ha estat un èxit, gràcies a la col.laboració de tots!

Recordeu que al 3r trimestre en farem una altra a favor de l’organització Banc d’Aliments.

D’aquesta manera, la nostra escola es compromet a treballar pel canvi i confiem que és possible!


Xarxes socials:


Arxius:

L'HORT

2015/03/20

Els nens i nenes de 2n començarem a treballar “Les plantes” i ahir dimecres 18 de març vam anar d’excursió a Viladecavalls a passar tot el dia.

Vam plantar una fulla d’enciam que després ens vam endur a casa en un test. Vàrem aprendre el procés des que el pagès cull els productes de la terra fins que arriben a casa nostra i vam fer un joc d’endevinalles on havíem de trobar algunes pistes de verdures amagades per l’hort.

Després de dinar també vam tenir temps d’anar a veure els animals de la granja: ànecs, cabretes, porquets, ponis, conills...

I, per descomptat, també vam tenir força temps lliure per jugar amb els nostres amics i amigues.

Va ser un dia genial !!!


Xarxes socials:


Arxius:

3r D'ESO - CRÈDIT DE SÍNTESI: RUTÀ CERDÀ

2015/03/20

Dins del marc del Crèdit de Síntesi 'L'EIXAMPLE: UN LLOC PER VIURE-HI', els alumnes de 3r d'eso estan gaudint d'un passeig pels carrers més representatius de la Barcelona modernista. L'Eixample és un exemple reconegut internacionalment d'urbanisme i art. Amb la Ruta Cerdà coneixem el nostre barri i en definitiva, la nostra història.


Xarxes socials:


ECLIPSI PARCIAL DE SOL: GAUDIU-LO AMB SEGURETAT!

2015/03/19

Feu clic aquí per veure l'eclipsi en directe!

Demà divendres, entre les 9:11h i les 11:25h, hora catalana, es produïrà un eclipsi que des de Catalunya es veurà de forma parcial. Als voltants de les 10:16h s'arribarà al màxim d'ocultació del sol amb més del 60% del disc solar tapat per la Lluna. A l'inici d'aquesta notícia us hem deixat el link a l'observatori Pujalt on, a través del seu canal Youtube, es podrà seguir l'eclipsi en directe.

Aprofitem per recordar-vos que:

- El Sol no es pot mirar directament.

- No observar-lo amb mitjans casolans. Radiografies, vidres fumats, etc. (Podem fer malbé la nostra visió).

- Per observar-lo podem fer servir ulleres especials per eclipsis que es poden trobar en botigues astronòmiques o en òptiques.

- També es pot observar amb un telescopi sense filtre projectant la imatge que surt per l'ocular en un paper a uns 10-20cm o més lluny. Abans de començar es pot agafar un paper i posar-lo a prop de l'ocular i ensenyar com es crema el paper per tal de recordar que és el que no s'ha de fer amb el sol (mirar-lo directament o mirar-lo en un telescopi sense filtre).

- També podeu observar-lo amb un telescopi amb filtre.

Gaudiu d'aquest màgic esdeveniment!


Xarxes socials:


2N D'ESO - CRÈDIT DE SÍNTESI: L'AIGUA UN RECURS ESCÀS A BARCELONA ROCA GALLERY

2015/03/18

2n d'ESO, en el marc del Crèdit de Síntesi 'L'AIGUA, UN RECURS ESCÀS' treballa la importància de concienciar-nos en l'estalvi de l'aigua i de fer- ne un bon ús, no només per a nosaltres, sinó també per a les generacions futures.
Hem visitat la Barcelona Roca Gallery, i allà hem pogut veure diversos projectes en què aquesta fundació hi col.labora.


Xarxes socials:


1R D'ESO - CRÈDIT DE SÍNTESI: L'UNIVERS A TRAVÉS DEL PLANETARI DEL COSMOCAIXA

2015/03/18

Avui els estudiants de 1r d'ESO, dins del marc del crèdit de síntesi 'VIATGE A L'UNIVERS', hem visitat el Planetari del CosmoCaixa on hem pogut conèixer millor l'univers, el Sistema Solar i hem esbrinat què és un eclipsi que, amb una mica de sort si els núvols ens ho permeten, aquest proper divendres en podrem veure!


Xarxes socials:


4T D'ESO ITINERARI CIENÍFIC: INVESTIGUEM LA MALÀRIA! TALLER AL CAIXAFORUM

2015/03/17

Els alumnes de 4t d'ESO de l'itinerari científic han participat avui en un taller per investigar la vacuna de la malària. Per unes hores han sigut experts investigadors que han treballat per trobar una vacuna eficaç contra aquesta malaltia. Han treballat de manera molt seriosa tot gaudint d'una altra manera d'aprendre.


Xarxes socials:


VENIU A CONÈIXER-NOS! CONCERTEU UNA VISITA AMB NOSALTRES

2015/03/17

Benvolgudes famílies interessades en la nostra escola,

Si no heu tingut oportunitat d'assistir a les nostres Jornades de Portes Obertes i voleu conèixer el nostre projecte educatiu i veure les nostres instal·lacions, podeu demanar una entrevista amb les caps d'estudi de l'etapa i/o direcció. Us podran atendre de forma individualitzada, resoldre tots els vostres dubtes i ampliar la informació que necessiteu.

Per a concertar una entrevista:

Srta. Sara / Srta. Carmina

Tel. 93 453 10 80


Xarxes socials:


LA GUÀRDIA URBANA VISITA P-5

2015/03/12

AVUI EL CÉSAR I LA ISABEL, DOS GUÀRDIES URBANS, HAN VINGUT A LA CLASSE DE P-5 I ENS HAN EXPLICAT LES NORMES PER PODER ANAR PEL CARRER SENSE CÓRRER RISCOS.

HA ESTAT UNA EXPERIÈNCIA MOLT DIVERTIDA, HEM POSAT EN PRÀCTICA, AMB COTXES I VIANANTS, UNA ACTIVITAT DE COM HEM DE CIRCULAR PER LA CIUTAT.

ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ!!!!


Xarxes socials:


VISCA l’ÒPERA!

2015/03/12

FEU CLIC! VÍDEO D’UN FRAGMENT DE L’ACTUACIÓ

Aquest dies, a la classe de Música, els nens de 5è estem descobrint el món de l’Òpera. I ahir vam tenir l’honor de que ens visités la Marina, una cantant d’Òpera provinent d’ Ucraïna que ens va deixar bocabadats. Vam poder escoltar de primera mà àries de Verdi, Puccini i Wagner, entre d’altres. Moltes gràcies Marina! Torna quan vulguis!

A l’apartat d’Òpera de la web de Música hi trobareu les peces que hem estudiat.

http://musicats.tk/


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 2on D'ESO JA HAN ARRIBAT AL COLLELL

2015/03/11

Després de dies esperant és el moment de gaudir de les desitjades Colònies. Els alumnes de 2on d'ESO ja han arribat al Collell. Per a calentar motors han fet una primera parada a Les Estunes, paratge d'alzines i roures on s'hi poden veure grans plaques de marbre amb esquerdes que podem recòrrer per dins. Durant aquests tres díes realitzaran un munt d'activitats. Els desitgem que s'ho passin molt bé!


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE 1er D'ESO JA HAN ARRIBAT A PUIGCERDÀ

2015/03/11

Amb el temps de cara i molta complicitat, els alumnes de 1er d'ESO han començat les seves Colònies a Puigcerdà. Envoltats d'un bell paisatge, gaudiran d'uns dies de germanor amb activitats de grup, com la Gimcana d'Esports de Superació, que els permetrà estar en contacte amb la natura. Segur que seran uns dies inoblidables.


Xarxes socials:


I CANGUR DE LA SCM PER A PRIMÀRIA

2015/03/10

El dia 19 de març de 2015 els alumnes de cicle superior participaran a la I Cangur de la Societat Catalana de Matemàtiques. Durant aquest segon trimestre ens hem estat preparant per aquest concurs.

La prova consta d'uns enunciats de resposta tancada, amb tres nivells de dificultat i cinc opcions de resposta per a cada problema. Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que per al Cangur-2015 es va celebrar a Puerto Rico, l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa amb representació nacional pròpia i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes.  



Xarxes socials:


MY ENGLISH FRIENDS! 1r i 2n d'ESO to the THEATRE!!!

2015/03/06

We have enjoyed a play in English today: My English Friends. It is about the adventures of four people who have just met at the airport. Jane and Paul have taken each other's suitcase and when they realise that, they try to solve the situation as soon as possible. Of course, there will be a love story, or maybe more than one!

Hem gaudit d'una obra de teatre en anglès avui: My English Friends. Tracta de les aventures de quatre persones que s'acaben de conèixer a l'aeroport. La Jane i el Paul s'emporten la maleta de l'altre i, quan s'adonen, miren de solucionar la situació tan aviat com sigui possible. Per suposat hi ha un història d'amor, o potser més d'una!


Xarxes socials:


2n d'ESO VISITA ENDESA EDUCA

2015/03/05


Fem un bon ús de l’electricitat? Coneixem les possibilitats que ens ofereix la tecnologia per a reduir els excessos de consum energètic? Donem importància al fet de mantenir enceses les bombetes de l’habitació mentre som al menjador mirant el televisor?

Amb l’activitat 'Equipem casa nostra', els alumnes de 2n d'ESO hem tingut l’oportunitat d’informar-nos i reflexionar sobre diferents aspectes que tenen a veure amb l’ús de l’electricitat, des de la factura fins a la domòtica, passant per l’etiqueta energètica. Entre les activitats proposades hem pogut equipar una casa amb aparells elèctrics per a analitzar i reflexionar posteriorment sobre el consum domèstic.

Amb el joc 'Què està de moda entre les centrals elèctriques?' hem après la intervenció dels diferents tipus de centrals en el mix energètic.


Xarxes socials:


VISITEM NUTREXPA

2015/02/18

El passat dimecres dia 11 de febrer els de 3r EP vam visitar la fàbrica NUTREXPA  a Parets del Vallès. Observàrem tot el procés d’ envasat del cacau.

A mig matí ens oferiren un apetitós esmorzar que vam preparar nosaltres: pa, llet i els productes que allà es comercialitzen. Ummmm! Què bo!!

La visita se’ns va fer molt entretinguda. Ens va agradar moltíssim!

Hi tornarem!!


Xarxes socials:


Arxius:

VENIU A CONÈIXER-NOS!: JORNADES DE PORTES OBERTES I VISITES CONCERTADES

2015/02/17

Benvolgudes famílies interessades en la nostra escola,

És un plaer poder-vos ensenyar la nostra escola i apropar-vos el nostre projecte educatiu. Podeu venir-nos a conèixer en les nostres Jornades de Portes Obertes o bé per mitjà de Visites Concertades.

JORNADES DE PORTES OBERTES:

Les nostres Jornades de Portes Obertes  tindran lloc els dies 27 i 28 de febrer:
-  Divendres, 27 de febrer a les 15.15 hores.
-  Dissabte, 28 de febrer a les 10.30 hores.

Per poder assistir-hi cal concertar visita al telèfon 93 453 10 80 (Srta. Sara / Srta. Carmina).

 VISITES CONCERTADES: 

Si voleu conèixer el nostre projecte educatiu i veure les nostres instal·lacions,  podeu demanar una entrevista amb els caps d'estudi de l'etapa i/o direcció. Us podran atendre de forma individualitzada, resoldre tots els vostres dubtes i ampliar la informació que necessiteu.

Per a concertar una entrevista:

Srta. Sara / Srta. Carmina

Tel. 93 453 10 80


Xarxes socials:


4ts d'ESO VISITEN EL MUSEU DALÍ A FIGUERES

2015/02/13

Els alumnes de 4t d'ESO ens hem entusiasmat amb Dalí i el surrealisme. Ja coneixíem aquest concepte des del vessant de la literatura i en veure'l traslladat a la pintura i escultura ens ha impactat molt. Com Dalí va aconseguir incloure dues imatges en un mateix quadre? La resposta: Dalí era un geni!


Xarxes socials:


Arxius:

3rs d'ESO VISITEN LA GIRONA MEDIEVAL

2015/02/13

Aquest matí, els alumnes de 3r hem fet un recorregut per la història de Girona. Hem visitat esglésies romàniques, gòtiques, la catedral, els banys àrabs i el call jueu. Aquesta passejada ha servit per gaudir d'una classe d'Història en viu i escoltar moltes de les llegendes referents a la ciutat.


Xarxes socials:


Arxius:

2ns d'ESO AL MONESTIR DE SANT BENET: ENS TRANSPORTEM A L'EDAT MITJANA

2015/02/13

El monestir de Sant Benet és una antiga abadia benedictina, situada a Sant Fruitós, al Bages. Aquí hem pogut conèixer la seva història, des de la fundació pels monjos de l'orde de Sant Benet, fins a l'actualitat. La visita ha estat molt completa i profitosa: a través d'uns audiovisuals amb hologrames hem viatjat a l'Edat Mitjana, i amb tallers i jocs,veure i viure l'estructura social de l'època. Tot una experiència medieval en ple segle XXI!


Des d'aquí la felicitació de les professores pel comportament dels alumnes i pel bon ambient de convivència compartit.


Xarxes socials:


Arxius:

1rs d'ESO A LA TARRACO IMPERIAL

2015/02/13

Els 1rs hem fet un viatge al passat visitant la Tarraco imperial i descobrint com vivien els antics romans a la capital de la Hispània Citerior. El taller de les maletes i disfresses del Museu Nacional d'Arqueologia de Tarragona i una visita a l'amfiteatre i restes arqueològiques romanes han estat les encarregades de transportar-nos al passat.


Xarxes socials:


Arxius:

BERENAR SOLIDARI: MOLTES GRÀCIES A TOTS!

2015/02/05


Xarxes socials:


2n d'ESO VISITA COBEGA

2015/02/04

Aquest matí de fred intens, els alumnes de 2n d'ESO ens hem desplaçat fins al municipi de Martorelles per visitar la planta embotelladora de COBEGA. És una de les més grans d'Europa. Després d'una explicació força tècnica del procés que segueixen les llaunes i ampolles fins que arriben a les botigues, hem pogut visitar les màquines en funcionament, que hem vist des d'una pasarela amb parets de vidre de més de 350m de llarg. Ha estat una gran oportunitat de veure en funcionament una planta on hi treballen unes 600 persones.


Xarxes socials:


1a MARXA 'JUNTS PER LA PAU' AL ROSER

2015/02/02

JA PODEU GAUDIR DEL VÍDEO DEL DIA DE LA PAU! Feu clic aquí!

AH! I TAMBÉ DEL VÍDEO DE LES ABRAÇADES DE SISÈ! Feu clic aquí!

Per celebrar el Dia Mundial de la No Violència i la Pau que commemora la mort de Ghandi, l'escola ha fet una Marxa per la Pau on ha participat tota la comunitat educativa.  Amb mans blanques i pancartes, els alumnes, professorat i famílies, hem fet una volta a l’illa del barri acompanyats d’una batucada. Hem finalitzat aquest acte festiu alhora que reivindicatiu amb la lectura d’un manifest al pati vermell  i el repic de campanes del Roser:  volem canviar el món, creiem que és possible i confiem en els petits gestos. Moltes gràcies a tots aquells que hi heu col·laborat!


Xarxes socials:


ACTE DEL DIA DE LA PAU: SUSPÈS I EMPLAÇAT AL DILLUNS, DIA 2 DE FEBRER.

2015/01/29

Benvolgudes famílies:

En motiu de l’avís d’alerta per fortes ventades en les properes hores que hem rebut des del consorci d’educació,  com a  precaució,  ens veiem  obligats a suspendre l’acte del dia de la pau que teníem previst per demà.

És per això que el farem el proper dilluns dia 2 de febrer a la mateixa hora. Novament hi sou tots convidats.

Gràcies a tots per la vostra comprensió.

Atentament:

Equip Directiu.


Xarxes socials:


MA, ME, MI... MOZART! A L'AUDITORI

2015/01/28

Aquest dimarts els alumnes de 2n hem anat a l’Auditori de Barcelona a gaudir d’una audició musical de títol “Ma, me, mi... Mozart!”. Com us podeu imaginar la cosa anava relacionada amb el compositor Mozart. Però el que de ben segur no us imaginareu és que han interpretat la seva obra amb instruments tant especials com la darbuka, la mandolina o fins i tot una serra (amb les de talar arbres!). Ens ha agradat molt poder escoltar violins i acordions... i com cantava la noia! Quina veu!


Xarxes socials:


Arxius:

CONVOCATÒRIA: CELEBRACIÓ DEL DIA MUNDIAL DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

2015/01/27

Benvolgudes famílies,

Divendres 30 de gener, Dia Mundial de la No Violència i la Pau, l’Escola Mare de Déu del Roser farà una Marxa per la Pau al voltant de l’illa de l’escola, que començarà a les 11,15 h.

Les famílies que ens vulgueu acompanyar hi sereu benvingudes. Caldria, però, que a nivell d’organització us poseu  al darrera de la marxa. Hi esteu tots convidats!

 

Equip de Pastoral

Barcelona, a 26 de gener de 2014


Xarxes socials:


Arxius:

TEATRE EN ANGLÈS: DRACULA

2015/01/27

Els alumnes de 3r i 4t de l'ESO han assitit aquest matí a la representació de "Dràcula" a càrrec de la companyia The Performers Inc. Han gaudit d'una adaptació de la novel·la de Bram Stoker. La representació, íntegrament en anglès, ha servit per passar-ho bé gaudint de la història tot practicant la llengua anglesa.


Xarxes socials:


1rs d'ESO A TV3 AMB EL SR. PLA!

2015/01/20

Avui els alumnes de 1r d'ESO han visitat les instal.lacions de TV3 amb visita guiada i comentada per un monitor. Han pogut veure les diferents instal.lacions i platós des d'on s'enregistren els informatius, els programes més seguits pels espectadors,passant pels tallers on hi guarden l'atrezzo,maquinària, i decorats que es reciclen...
Fins i tot han pogut reconèixer algun col.laborador del programa dels Matins de TV3 i conèixer un actor del Club Super3!


Xarxes socials:


Arxius:

Projecte Interdisciplinari de Primària: ELS NOSTRES AVANTPASSATS

2015/01/12

Ja estem preparats, el gran dia ha arribat, comencem el nostre viatge al passat de la mà dels nostres mestres...  a la maleta portem  il·lusió, motivació i ganes d’aprendre. Des de la prehistòria , passant per  els nostres orígens romans, fins a la Barcelona Modernista, estem segurs que aquest viatge serà inoblidable.

Com en tots els viatges tenim reporters que ens acompanyen i ja tenim ganes de poder mostrar-vos els nostres tresors. Us esperem a tots a l’exposició dels dies 20 i 22 a les 17:10 h. No hi falteu!!


Xarxes socials: