·  TEL. 93 453 10 80 · EMAIL info@escolamarededeudelroser.com
 · 

Notícies

BON NADAL I FELIÇ 2015!

2014/12/23

Des de l’Escola Mare de Déu del Roser, en nom de tota la Comunitat Educativa us desitgem un Bon Nadal i un feliç 2015 ple d’estima i il·lusió. Passeu tots molt bones festes!


Xarxes socials:


ELS MÉS PETITS DE L'ESCOLA HEM FET CAGAR EL TIÓ!

2014/12/23

ELS NENS D'INFANTIL I CICLE INICIAL DE PRIMÀRIA, HEM ESTAT TOT EL MATÍ BUSCANT EL TIÓ PER L'ESCOLA. PER FÍ L'HEM TROBAT AL PATI BEN FARCIT DE REGALS! DESPRÉS DE CANTAR-LI I DONAR-LI COPS DE BASTÓ, TOTS ELS NENS HEM TINGUT UNA JOGUINA.

ESPEREM QUE L'ANY VINENT EL TIÓ TORNI A L'ESCOLA!


Xarxes socials:


NADAL AL PROJECTE REPORTERS!

2014/12/23

Aquests dies l'escola ha estat plena d'activitat Nadalenca! Ja podeu veure les fotos i vídeos fent clic al blog del Projecte Reporters!. Aquí us deixem l'enllaç: PROJECTE REPORTERS


Xarxes socials:


2N D'ESO CONNECTA AMB EL BARRI GÒTIC!

2014/12/18

Hem connectat amb el barri gòtic! Els grups de 2n d'ESO han fet una visita guiada per descobrir els llocs més emblemàtics de la ciutat medieval de Barcelona: muralla, Catedral de la Santa Creu,  l'Edifici Pia Almoina, el Palau del Tinell, l'Església de Santa Maria, etc. Una passejada que es pot repetir en família durant aquests dies de Nadal. Els vostres fills seran uns grans guies.


Xarxes socials:


Arxius:

VÍDEO: CONCERT DE LA CORAL A LA SAGRADA FAMÍLIA

2014/12/18

FEU CLIC AQUÍ PER VEURE EL VÍDEO DEL CONCERT

FEU CLIC AQUÍ PER ESCOLTAR LA NADALA SENCERA

Ahir, 17 de desembre, els cantaires de la Coral vam participar a la cantada de nadales que es fa davant de la façana del naixement de la  Sagrada Família. Vam compartir un vespre diferent amb la companyia dels nostres familiars. Moltes gràcies a tots els que vau venir! Al gener continuem! I si us agrada cantar us rebrem amb les portes obertes!

 


Xarxes socials:


ANEM A URGÈNCIES! 13ES JORNADES D'APROPAMENT DE L'HOSPITAL A L'ESCOLA - HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

2014/12/16

Els alumnes de 4t d'ESO han assistit aquest matí a les 13es Jornades d'apropament de l'Hospital a l'Escola: Anem a Urgències! - Hospital Clínic. Aquestes jornades estan dedicades a acostar la realitat que es viu en un servei d'urgėncies per tal de donar a conèixer les urgències sanitàries que amb més freqüència s'atenen entre la població jove i així intentar fer una prevenció d'aquestes situacions.


Xarxes socials:


Arxius:

RECOLLIDA DE TAPS

2014/12/16

La Paula i la seva família ja han aconseguit una gran quantitat de taps per començar poc a poc l’adaptació del seu entorn.

Gràcies a tots els que heu participat! Gràcies a vosaltres això ha estat possible.

Des de l’escola seguirem recollint taps per ajudar a altres persones.


Xarxes socials:


SORTIDA DE 5è A CAN RIBAS

2014/12/16
ELABORACIÓ DE L’OLI

El passat dimecres dia 10 vam anar d'excursió a Can Ribas per veure el procés d'elaboració de l'oli. A mida que en anàvem apropant a la casa anàvem veient les destrosses que havia fet el vent el dia d'abans. Sort que nosaltres vam tenir molt bon dia i vam poder gaudir de la nostra activitat!

A la casa ens esperaven unes monitores per ensenyar-nos un trull i explicar-nos el procés d'elaboració de l'oli des de la recollida de les olives, la seva neteja abans de ficar-les a la trituradora per obtenir la pinyolada, escalfar-la i premsar-la fins a obtenir el líquid definitiu que estem acostumats a veures dins d'una ampolla. Quin procès més laboriós!


Xarxes socials:


Arxius:

RECOLLIDA D'ALIMENTS PER A AVISMÓN

2014/12/12

Avui, 12 de desembre, han vingut a recollir els aliments per a l’organització Avismón Catalunya, que s’encarregarà de repartir-los entre la gent gran més necessitada del nostre barri.

Des de l’escola volem potenciar el valor de la solidaritat entre els nostres alumnes i les seves famílies, i us donem les gràcies per la vostra col.laboració. Estimant i compartint, farem arribar l’alegria del Nadal a més gent!

Equip de Pastoral


Xarxes socials:


Arxius:

CARTA ALS REIS

2014/12/10

JA HEU PENSANT QUÈ DEMANAREU AQUEST ANY ALS REIS?

NO PATIU, ENCARA HI SOU A TEMPS!!! I PER SI US COSTA DECIDIR-VOS, AQUI TENIU UNES RECOMANACIONS MOLT INTERESSANTS SOBRE LES JOGUINES MÉS ADEQUADES PER A CADA EDAT.

SEGUR QUE US AGRADA!


Xarxes socials:


Arxius:

ITINERARI SEGUR AMB LA GUÀRDIA URBANA

2014/11/27

Els alumnes de 4t de Primària hem fet una activitat molt interessant amb dos agents de la Guàrdia Urbana, que ens han ensenyat a fixar-nos en els comportaments segurs i els insegurs que ens trobem cada dia pel carrer.

Vam posar-nos unes armilles reflectants i vam sortir per grups a apuntar tot el que vèiem, i va ser sorprenent adonar-se que molta gent comet imprudències que cal evitar.

Moltes gràcies a la Guàrdia Urbana de Barcelona!


Xarxes socials:


Arxius:

ANTONI TÀPIES

2014/11/26

ELS NENS DE P-5 HEM TREBALLAT A CLASSE LES OBRES DE L´ANTONI TÀPIES.

HEM APRÈS DIFERENTS MANERES DE PINTAR: AMB LES MANS, AMB RODET, AMB PINZELL, AMB ESCOMBRES... I HEM EXPERIMENTAT AMB DIFERENTS TEXTURES I MATERIALS. ELS RESULTATS HAN ESTAT ESPECTACULARS. SOM UNS ARTISTES!!!

PER PODER COMPARAR LES NOSTRES OBRES AMB LES D´EN TÀPIES, HEM ANAT A LA SEVA FUNDACIÓ ON HEM VIST MÉS QUADRES I ESCULTURES.

HEM APRÈS I GAUDIT MOLT D´ AQUESTA SORTIDA!!


Xarxes socials:


JA ARRIBA EL NADAL!

2014/11/25

Els alumnes de Primària decorarem les finestres de les nostres classes amb boles de Nadal fetes per tots nosaltres.

Podeu utilitzar cartó, CD, o qualsevol material que tingueu per casa. No us oblideu de posar-li un fil o un cordill per poder-ho  penjar. Utilitzeu la vostra imaginació i creativitat. El dia 1 de desembre les penjarem.


Xarxes socials:


ACOMIADEM LA SETMANA DE LA CIÈNCIA: FOTOS, VÍDEOS, ARTICLES I LLIBRES RECOMANATS.

2014/11/24

Tenim un munt de fotos, vídeos i articles escrits pels alumnes sobre tots els esdeveniments viscuts durant aquesta Setmana de la Ciència. No t’oblidis d’accedir-hi clicant sobre aquest link al Projecte Reporters (Tintin reporter).

El Dr. Mathews i la Dra. Darwin han estat encantats del teu atreviment per donar resposta als seus reptes i tan sols et queda saber si has encertat les respostes del Test de Ciència. Fent clic sobre el .pdf  trobaràs la solució d’aquest últim repte.

Per tal d’acomiadar-se el Dr. Mathews i la Dra. Darwin et recomanen la lectura d’un llibre: Max i el Maldito péndulo de Focault. Engresca’t amb les aventures del seu protagonista que quan no entén alguna cosa, no para fins a esbrinar-ho. En Max a força de petits experiments anirà coneixent conceptes com el moviment, l’ inèrcia, la gravetat, … Saps? Aquests experiments els pots reproduir a casa!

Gràcies per la teva participació!


Xarxes socials:


Arxius:

DR. MATHEWS I DRA. DARWIN: 5È REPTE!!!

2014/11/21

Arriba el cap de setmana i l’últim repte és de nivell. El Dr. Mathews i la Dra. Darwin han elaborat un test per tal de què aconseguim aproximar-nos més a importants qüestions científiques. Ets valent o valenta? Segur que sí! No t’espantis perquè aquest test amaga la resposta correcta dins de 4 alternatives. Serà a, b, c... o potser la d! Ànims i serà més divertit si ho fas amb la família o amb els amics.

Ah! El Dr. Mathews vol assegurar-se que has aconseguit situar correctament les fitxes de Dominó de l’anterior repte. Ho has fet? Descobreix-lo al següent pdf.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte TEST de Ciència  i la solució del dia anterior, el Dominó!


Xarxes socials:


Arxius:

LA MARATÓ DE TV3 VISITA LES AULES DE L'ESO PER LA SETMANA DE LA CIÈNCIA

2014/11/20

Com ja és tradició, durant la Setmana de la Ciència l’equip de La Marató de TV3 visita les aules de l’ESO per explicar quin és el seu objectiu com a Fundació, el tema de la campanya d’enguany i com seran utilitzats els diners recaptats.

Les malalties del Cor és el tema que es treballarà aquest any. Amb les seves xerrades hem pogut saber que en els últims trenta anys l’esperança de vida dels catalans ha crescut set anys. El 60% d’aquest temps s’ha guanyat gràcies als avenços científics aconseguits en el tractament de les malalties del cor.

S’ha millorat en el coneixement genètic de les malalties, en el diagnòstic i en el tractament, però encara queda molt per fer. Avui dia hi ha pacients que no sobreviuen i d’altres que viuen molts anys amb molt poca qualitat de vida.

Els experts preveuen que aquests tipus de patologies continuaran augmentant i creixerà l’afectació en persones joves, menors de 50 anys.

Per continuar avançant, per guanyar anys i qualitat de vida, per continuar apostant per la investigació, el 14 de desembre La Marató de TV3 estarà dedicada a les malalties del cor.


Xarxes socials:


DR. MATHEWS: 4T REPTE!!!

2014/11/20

Al Dr. Mathews li han encantat totes les curiositats que li ha ensenyat la Dra. Darwin del món animal. Si vols saber la resposta també la pots descobrir en el següent .pdf però  ara ell vol que l’especialista en animals sigui capaç de donar solució a un nou repte amb nombres. Aquesta vegada li proposa jugar amb fitxes de dominó. I tu? Creus que seràs capaç de solucionar la proposta que ens fa aquest curiós professor de matemàtiques?

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte de Dominó i la solució del dia anterior Animalia V o F !


Xarxes socials:


Arxius:

1r i 2n d'ESO AL PARC SOSTENIBLE DE CAN RIGAL

2014/11/19

Els alumnes d'ESO estem gaudint de la setmana de la ciència a través d'un munt d'activitats, entre elles, aquesta tan entretinguda i didàctica que ha tingut lloc al parc de Can Rigal en la que hem participat els alumnes de 1r i 2n d'ESO.  Per grups hem realitzat activitats i jocs sobre el canvi climàtic i hem pogut comprovar nosaltres mateixos la important tasca que ens toca a les joves generacions de tenir cura del nostre planeta. La monitora ens ha ajudat a prendre consciència de la realitat que ens envolta i de la delicada situació en què vivim i en què es troba el planeta Terra. Esperem que no s'oblidin fàcilment tots els coneixements pràctics que hem après avui i que tots contribuïm a cuidar cada dia una mica més la nostra estimada Terra.Aquesta es troba en una situació delicada a causa de l'acció indiscriminada de l'ésser humà en benefici propi,obviant els perjudicis causats.

El parc de Can Rigal és un parc obert d'ús públic compartit per les poblacions de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat i té dues zones ben diferenciades. D'un costat, una zona de bosc mediterrani amb pins i alzines i, per l'altra, una zona de prat amb zones de jocs infantils. Us animem a visitar-lo!


Xarxes socials:


Arxius:

DRA. DARWIN: 3R REPTE!!!

2014/11/19

La Dra. Darwin vol saber si ets un apassionat dels animals com ella. Per això et plantejarà unes  afirmacions i tan sols hauràs de determinar si són Veritat (V) o pel contrari el que es planteja és absolutament Fals (F). Seràs capaç de demostrar-li que ets un gran entès del món animal? Engresca’t a saber si...Els estruços fiquen el cap sota terra en situacions d'estrès o por. Els elefants tenen realment una memòria prodigiosa. Si talles un cuc per la meitat, es regenera i obtens dos cucs.... Sí, No? ????  Veritat o Fals!!!! Tu tries!!!!

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte Animalia V o F i la solució del dia anterior, la batedora numèrica!


Xarxes socials:


Arxius:

3R D'ESO - CSIC-CENTRE SUPERIOR D'INVESTIGACIONS CIENTÍFIQUES: UNA VISITA MOLT MOTIVANT!

2014/11/18

Mostreig de contaminants orgànics persistents en el medi ambient, anàlisi d’aquests en el laboratori, testimoni d’una investigació oceanogràfica són les activitats que els alumnes de 3r d’ESO han pogut descobrir i experimentar al Consell Superior d’Investigacions Científiques CSIC-IDAEA dins de la Setmana de la Ciència.

L’objectiu de l’activitat era fer caure entre l’alumnat el mite del científic tancat en el seu laboratori pel de l’investigador que treballa sobre el terreny d’estudi. Els alumnes han pogut conèixer el dia a dia en alta mar de dues investigadores de l’expedició oceanogràfica Hespèrides. Una visita molt motivant en l’àmbit científic!


Xarxes socials:


Arxius:

DR. MATHEWS: 2N REPTE!!!

2014/11/18

El Dr.Mathews li ha assegurat a la Dra. Darwin que deus haver superat amb èxit el primer repte que et va encomanar. Si vols assegurar-te que ho vas fer perfectament no t’oblidis de comprovar el teu resultat. Trobaràs la solució a la veu d’animals en el següent pdf però abans ajuda al professor matemàtic perquè està desesperat. Inimaginable, però ha perdut les operacions dins d’una batedora numèrica, si us plau ajuda’l a triar si cal sumar, restar, multiplicar o dividir per trobar el valor escollit.

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el nou repte del Dr. Mathews i la solució del dia anterior, el primer repte de la Dra. Darwin!


Xarxes socials:


Arxius:

1a TROBADA FEAC - L' AUTOESTIMA DELS NOSTRES FILLS/ES AMB EN JORDI PANISELLO

2014/11/17

El passat dimarts 11 vàrem tenir la primera trobada del FEAC i val a dir que va ser molt profitosa!

Vàrem convidar el Jordi Panisello i junts vàrem reflexionar sobre com millorar l’autoestima dels nostres fills/es i alumnes. Ara tenim algunes eines més!!!!!!

Recordeu que el FEAC és obert a totes les famílies de la nostra escola!

Fins la propera trobada!!!

Equip FEAC


Xarxes socials:


DRA. DARWIN: 1R REPTE!!!

2014/11/17

Segurament ets capaç de reproduir el sons d’un munt d’ animals, però la Dra. Darwin vol saber si  coneixes exactament quin és el nom que s’assigna a la veu dels següents animals. T’atreveixes?

Fes clic sobre el .pdf i trobaràs el repte que et proposa anomenat Veus d’animals.


Xarxes socials:


Arxius:

JA ESTÀ AQUÍ LA SETMANA DE LA CIÈNCIA A L'ESCOLA CURS 2014-15!!!

2014/11/14

Amb motiu de la 19a Setmana de la Ciència a Catalunya coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, del 17 al 21 de novembre, celebrarem la Setmana de la Ciència a l’escola amb un munt d’activitats que de ben segur us agradaran! Els més petits experimentaran amb els sentits, esdevindran físics amb imants i objectes que roden. I com ja és tradició, decoraran i faran volar coets. A primària, ens convertirem en científics per una estona fent experiments i tindrem cinefòrum científic. A Secundària, participarem a la xerrada de la Marató de TV3, visitarem el  centre d'investigació  CSIC - IDAEA  i un Parc Sostenible.

I els alumnes de 4t d'ESO ensenyaran a observar el cel als més petits amb l'ajut del  Planetari de l'escola. Els hi mostraran els moviments dels astres i els explicaran històries mitològiques sobre les constel·lacions. Ah! I a més a més, aquest any el Dr. Mathews ve acompanyat de la Dra. Darwin per propossar-vos nous reptes científics a la nostra web perquè, en família, us exprimiu bé el cervell! Però, no patiu! A l’endemà us donaran la solució!

Acompanyem aquesta notícia amb el cartell guanyador d'enguany. L'enhorabona Sofia M.  i Preeya S. de 3r d'ESO B.

Ah! I no deixeu de clicar sobre Projecte Reporters (Tintín reporter) per veure fotos i vídeos de totes les activitats d'aquesta setmana tan especial.

Esperem que totes aquestes activitats us ajudin a despertar i potenciar l’interès vers la ciència!  


Xarxes socials:


NOUS REPTES MATEMÀTICS I CIENTÍFICS AMB EL DR. MATHEWS I LA DRA. DARWIN!

2014/11/13

Si t’apassiona la Ciència i t’agrada exprimir el teu cervell  no deixis de banda els reptes del Dr. Mathews  i la Dra. Darwin. L’any passat vam tenir l’honor de conèixer al professor matemàtic i aquest curs en Mathews ha cridat a la seva companya, la Dra. Darwin, especialista en biologia, per tal de que potenciï el nostre coneixement en aquesta àrea.

 Ambdós  han decidit plantejar-nos 5 petits problemes per resoldre’ls durant la setmana de la ciència. Cada dia ens plantejaran una repte científic i ens desafiaran perquè trobem la resposta correcta. Per saber si ho has fet bé, a l’endemà trobaràs la solució del repte que t’havien proposat.

Anima’t a participar-hi, i no t’oblidis d’engrescar la família perquè et doni un cop de mà!

Confia en les teves capacitats i gaudeix de les seves propostes.


Xarxes socials:


2N D'ESO: UNIVERSITAT DE BARCELONA I FUNDACIÓ BOSCH I GIMPERA VENEN A FER-NOS UNA XERRADA SOBRE ELS EFECTES DE L'ALCOHOL A LA SALUT I A LA SOCIETAT.

2014/11/06

La Fundació Bosch i Gimpera, juntament amb la Universitat de Barcelona,ens ha ofert una interessant xerrada sobre els efectes de l'alcohol en la salut, incidint en els perills que aquesta substància genera especialment en els adolescents i  joves. Els alumnes de 2n ESO han pogut entendre i desmuntar falsos mites sobre l'alcohol, com que l'alcohol dóna energia, que una dutxa o un cafè espavilen i treuen l'efecte de la beguda ingerida, que qui està més acostumat a beure s'emborratxa més, etc.

També han explicat de manera clara i entenedora el circuit de l'alcohol en el cos. Els alumnes han entès tots els motius pels quals els adolescents no han de beure,coneixent-ne les conseqüències de l'abús a curt i a llarg termini.

Per finalitzar, podem dir que ha estat una xerrada molt interessant i els alumnes hi han col.laborat activament amb la seva participació en les activitats i jocs proposades per la ponent.


Xarxes socials:


1RS D'ESO - VISITA AL MUSEU EGIPCI I TALLER DE MOMIFICACIÓ

2014/11/05

Aquest matí els alumnes de 1r d'ESO s'han submergit en l'interessant món dels egipcis. A l'exposició permanent han pogut veure sarcòfags, mòmies, joies i amulets i així fer-se una idea més concreta de com eren els costums i  la vida quotidiana a l'Antic  Egipte. A part, també han realitzat un interessant taller de momificació. Han obtingut respostes a un seguit de preguntes sobre aquest antic ritual: per què momificaven els seus difunts? Es podia momificar a tothom? Com era exactament aquest procés? Què hi dipositaven dins les tombes? Per finalitzar, han realitzat una pràctica del ritual de la momificació i han pogut aplicar tots els moments del procés abans explicat.

Els faraons s'enduien molts secrets a la tomba...

Ha estat una jornada molt i molt interessant!


Xarxes socials:


CAP A LA BIBLIOTECA!

2014/11/05

Els nens i nens de 1r vam visitar la Biblioteca Agustí Centelles, que es troba a Barcelona molt a prop de la nostra escola.

Una vegada allà, ens varen explicar coses molt interessants: com fer-nos socis de la biblioteca, quants llibres i CD ens podíem endur cap a  casa... i sobretot, ens van ensenyar la gran quantitat de material del qual disposen: contes, llibres científics, pel·lícules i un llarg etcètera.

Finalment, van poder gaudir d’una estona llegint llibres del cos humà que ens havien preparat especialment per nosaltres.

Un matí diferent!


Xarxes socials:


Arxius:

ELS NENS DE P5 VAN AL METRO

2014/11/04

ELS NENS DE P5 HEM FET UNA SORTIDA AL METRO DE BARCELONA.

LA SÒNIA, UNA NOIA MOLT SÍMPÀTICA ENS HA EXPLICAT COM ENS HEM DE MOURE PER LES ANDANES I EL VESTÍBUL I, ENS HA DIT QUÈ HAVÍEM DE FER EN CAS DE PREDRE´NS. TAMBÉ ENS HAN ACOMPANYAT DOS GUÀRDIES DE SEGURETAT MOLT AMABLES QUE VIGILAVEN QUE NO ENS PASSÉS RES.

UNA DE LES COSES QUE HEM APRÈS EN AQUESTA SORTIDA ÉS QUE HEM D´AGAFAR EL TRANSPORT PÚBLIC PER TAL DE NO CONTAMINAR TANT EL NOSTRE PLANETA.


Xarxes socials:


2n LES VAQUES I MATÓ

2014/10/30

Els nens i nenes de 2n hem treballat “els aliments” i ahir dimecres 29 vam anar d’excursió a una granja  de vaques. Vam veure vedellets recent nascuts, vaques embarassades, vam veure com una màquina les munyia i, fins i tot, els hi vam donar de menjar. Per la tarda, vam fer mató i ens vam endur un potet a casa; també vam tenir temps per jugar i vam muntar unes cabanes xulíssimes. Va ser un dia fantàstic ple de sorpreses i emocions!


Xarxes socials:


Arxius:

4T VA AL MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES

2014/10/29

Els alumnes de 4t vam anar el divendres 24 d’octubre a Capellades. Allà, vàrem visitar el seu Molí Paperer del segle XVIII, que funciona amb una roda de fusta que es belluga amb la força de l’aigua del riu. S’hi elabora encara el paper de barba  d’una forma totalment artesanal i a partir de fibres naturals com el cotó, el lli o l’espart. Ens van explicar tot el procés per fabricar un full de paper, que trigava fins a un mes. Hi treballaven famílies senceres, també nens i nenes, durant 10 hores al dia i 6 dies a la setmana. El paper de Capellades era molt apreciat i se’n venia a tot el món.

Nosaltres vam fer tres fulls, un de cada color i amb una filigrana o marca d’aigua diferent.

Després vam anar a dinar i a jugar a una arbreda. Va ser un dia fantàstic!!


Xarxes socials:


Arxius:

CONTINUEM AMB LA RECOLLIDA DE TAPS

2014/10/21

Aquest any recollim taps per la Paula. Si calen tones per tenir una cadira de rodes, imagineu-vos els que necessitem! Però mica en mica s’omple la pica i tap a tap podrà anar adaptant el seu voltant. Moltes gràcies pels vostres petits grans regals.


Xarxes socials:


SETMANA DEL DOMUND

2014/10/20

SETMANA DEL DOMUND 2014

del 19 al 30 d’octubre      

-Ajudem les nostres missions

-Enviem diners a l’ÍNDIA

-A les obres socials adoratrius

Animeu-vos i participeu !


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

CAP A LA BIBLIOTECA!

2014/10/18

Els nens de 2n vam anar a la Biblioteca Agustí Centelles del carrer Urgell.

Ens van explicar com funciona una biblioteca, com es poden treure llibres, com es classifiquen, quines són les normes per poder estar, …

Després ens van deixar agafar els llibres que ens interessaven i els vam compartir amb els companys.

Va ser un matí diferent i enriquidor.

Papes i mames, la tenim ben a prop i podem anar a llegir contes i a buscar informació sempre que volguem.


Xarxes socials:


Arxius:

LA VEREMA - QUIN MOST TAN BO!

2014/10/15

Divendres dia 10 d’Octubre, els de 3r d’EP vam fer la sortida a Can Ribas de Montbui per viure el procés de la verema.

Vam observar els ceps en directe, la vinya i la tasca que s’hi fa, que prèviament a classe havíem treballat.

Vam recollir el raïm i el vam abocar a la portadora per trepitjar-lo. Trepitjant, cantant i trepitjant vam produir el most que vàrem tastar. Què bo!

Amb una premsa original vam treure un segon most que també vàrem provar. I ... encara més bo! Què divertit!

Cada classe ens vam emportar una ampolla de most per comprovar la fermentació a l’escola.

Seguirem  observant.

Ha estat una descoberta de la vinya molt interessant!  Hem après molt! Si voleu, podeu veure més fotografies en els àlbums de la web.

 


Xarxes socials:


Arxius:

4T D'ESO - VISITA AL SITGES MODERNISTA

2014/10/14

El cursos de 4t d'ESO hem visitat Sitges i els seus carrers amb edificis modernistes. Seguidament hem gaudit del Museu Romàntic-Can Llopis on hem visitat una peculiar colecció de Lola Anglada de nines d'època: curiós! A la tarda hem gaudit d'un temps de convivència amb els companys i el professorat. 


Xarxes socials:


Arxius:

3R D'ESO - ORIENTACIÓ I AVENTURA AL PARC NATURAL DEL GARRAF

2014/10/14

Avui els alumnes de 3r d'ESO visitem el Parc Natural del Garraf, on, de la mà del Centre Excursionista de Catalunya, hem fet una activitat que barreja l'orientació, l'aventura i els coneixements de geologia. Amb aquesta activitat que es treballa en grups aprenem a treballar conjuntament per a un objectiu: trobar totes les fites i guanyar la cursa.  Per molts de nosaltres aquesta ha estat una oportunitat per conéixer un parc natural prop de casa i sovint desconegut. 


Xarxes socials:


Arxius:

2N D'ESO - FEM DE VULCANÒLEGS! VISITA AL PARC NATURAL DE LA GARROTXA

2014/10/14

Els alumnes de 2n hem anat a la zona volcànica de La Garrotxa,fent de vulcanòlegs...
Hem trepitjat el Volcà del Croscat i passejat per la Fageda d'en Jordà, amb un temps fresquet i humit però no plujós. Hem après sobre el territorri com és el terreny i les roques que formen un volcà.
Ens ho hem passat estupendament!


Xarxes socials:


Arxius:

1R D'ESO - VISITA A LES MINES PREHISTÒRIQUES DE GAVÀ

2014/10/14

Els alumnes de 1r d'eso hem visitat les Mines Prehistòriques de Gavà. Hem conegut com era i com vivíen els nostres avantpassats del Neolític i per un dia hem estat arqueòlegs. Hem fet un taller de la prehistòria on hem conegut i utilitzat les eines d'aquell moment. Després del taller, amb el casc de protecció, hem visitat les mines Prehistòriques. A la tarda, hem gaudit de temps lliure i de convivència amb els companys.


Xarxes socials:


Arxius:

VISITA A LES COVES DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

2014/10/10
Un viatge a través del temps.

Els alumnes de 5è vam fer ahir un viatge a través del temps visitant les coves de l'Espluga de Francolí, on s'hi van instal·lar i van desenvolupar les seves activitats els nostres avantpassats de la prehistòria. Van conviure una estona en el seu hàbitat alhora que visionàvem unes projeccions que ens mostraven les dures condicions de la seva vida.

D'altra banda, vam participar també en un taller de la prehistòria. Primer vam construir una petita cabana a l'exterior, aprofitant una petita balma, fent servir pals i pells de cavall. I això no és tot: vam contribuir a ampliar l'art rupestre dibuixant en una pedra que ara guardarem a casa com a record d'aquest dia!!!!!!!!!!!!


Xarxes socials:


CELEBREM EL ROSER! FESTIVITAT DE LA NOSTRA ESCOLA

2014/10/07

Repic de campanes, ofrenes i pregàries, xocolatada, titelles, discomòbil... Voleu saber i veure com hem celebrat la festa de la nostra escola?

ARTICLES, FOTOS I VÍDEOS...feu clic!  Projecte Reporters


Xarxes socials:


PARC NATURAL DE LA MUNTANYA DE SAL

2014/10/06

Divendres vàrem fer la primera sortida del curs!!! Vàrem visitar les mines de sal de Cardona. Una de les mines de sal potàssica més importants del món (1929-1990).  Avui, el vell recinte miner és el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, un gran equipament cultural que pretén divulgar la importància de la sal, l’excepcionalitat geològica del jaciment i l’aprofitament que l’home ha fet d’aquest recurs natural durant segles.

Vàrem fer un recorregut a l’interior de les galeries de la Muntanya de Sal, obertes des de 1997. Vàrem quedar bocabadats gaudint de tot el seu esplendor i espectacularitat, observant els diferents plegaments i vetes del jaciment i la diversitat de minerals. Un lloc únic al món!

Després vam descobrir en el taller d’experiments les qualitats de la sal, la seva composició molecular, la seves utilitats tocant i descobrint-ho per nosaltres mateixos.


Xarxes socials:


Arxius:

A PRIMER TREBALLEM LES PORS

2014/10/03

Els alumnes de 1r de Primària vàrem anar el dia 2 d’Octubre a gaudir d’un dia ple d’emocions a la Granja. Dins d’un increïble paisatge i envoltats de la meravellosa natura que ens ofereix el Montseny, ens vam endinsar pel bosc, vam recórrer  rutes i circuits. Inclús ens vam atrevir a superar un circuit amb el ulls tancs! La nostra finalitat era la d’acabar amb les nostres pors, i tot i encara ens queden unes poquetes... vam afrontar les probes amb valentia i molta diversió.

Ens ho vam passar d’allò més bé.


Xarxes socials:


LA MERCÈ ARRIBA AL ROSER

2014/09/26

VEURE VIDEO

COM CADA ANY, ELS NENS DE P-4 I P-5 HAN DONAT LA BENVINGUDA ALS NOUS ALUMNES DE P-3 AMB UNA GRAN FESTA.

GEGANTS, CAPGROSSOS, CASTELLERS, CAVALLERS COTONERS I MÚSICS HAN BALLAT AL RITME DEL GEGANT DEL PI.

ELS MÉS PETITS DE L´ESCOLA HAN GAUDIT DE LA FESTA I S´HO HAN PASSAT D´ALLÒ MÉS BÉ AL IGUAL QUE LES MESTRES!!

I, COM A CLOENDA ELS FOCS DE LA MERCÈ!!  AMB MANS I DITS, ELS PETITS HAN FET UN GRAN MURAL!


Xarxes socials:


BON INICI DE CURS 2014-15!

2014/09/09

 

 

 

 

 

 

S’ACABEN LES VACANCES

Avui tornaré a l’escola!

 Vull arribar la primera!

He ficat llibres i agenda

dins de la meva cartera.

Una cartera molt nova

on hi ha dibuixat un mussol

que mira com surt la lluna

i com s’amaga el bon sol.

Avui tornaré a l’escola!

He de ser ben matinera!

No val badar ni una mica

si vull arribar la primera!

Lola Casas


Xarxes socials:


BON ESTIU I GRÀCIES

2014/06/20

Ja ha arribat l'estiu i amb el seu somriure les primeres paraules de gratitud per tot l'any que hem passat junts. Un nou curs que ha finalitzat amb èxit, amb el plaer i la recompensa de veure com els vostres fills i filles han après, han crecscut i s'han format com a persones.

Gràcies a tot el professorat per la tasca realitzada, per la feina ben feta i per estar sempre al costat de tots els alumnes. Gràcies pares i mares per la confiança que ens teniu i per atençar.vos a l'escola a comentar els vostres neguits i les vostres il.lusions. Agraïm el tracte de tot el personal del centre i de les Germanes Adoratrius sempre a prop de tota la Comunitat Educativa.

Passeu molt bon estiu.

GRÀCIES A TOTS PER FER DE L'ESCOLA UN LLOC ENTRANYABLE.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS MILLORS LECTORS DE XIM I XESCA

2014/06/20

Avui, 19 de juny, s'han entregat els diplomes als millors lectors de 4t, 5è i 6è d'Educació Primària. Moltes felicitats a tots els guanyadors, seguiu així!

Us convidem a seguir participant i acumulant punts, la vostra contrasenya no caduca fins al 31 d'agost.

No oblideu mai que els llibres són els amics que mai us decebran, llegiu molt aquest estiu!


Xarxes socials:


SORTIDA FINAL DE CURS DELS ALUMNES DE 1r i 2n D'ESO

2014/06/19

Avui els alumnes del Primer Cicle d'ESO han celebrat el comiat del curs a La Bassa, unes piscines de Sabadell que compten amb unes instal·lacions fantàstiques.

Les quatre classes juntes han pogut gaudir d'un dia de convivència magnífic, banyant-se, i com no, amb gelats inclosos!

Cal dir que el comportament ha estat excel.lent, i des d'aquí volem felicitar aquests nois i noies de primer i segon que han contribuït a l'èxit de la jornada.

Només resta el matí de divendres per acabar oficialment el curs i poder gaudir tots de les merescudes vacances.

Us desitgem molt bon estiu.

 

 


Xarxes socials:


SORTIDA FINAL DE CURS DELS ALUMNES DE 3r i 4t D'ESO

2014/06/19

Els alumnes de 3r i 4t d'ESO, després d'estar treballant durant tot el curs, estan gaudint de la merescuda sortida de final de curs a Naturpark. Amb el fantàstic dia de sol, i aprofitant plegats les darreres hores abans de les vacances, els nois i noies del segon cicle de l'ESO engeguen motors, fent de les primeres cabussades el preludi d'un estiu ple d'emocions. BON ESTIU A TOTS!


Xarxes socials:


FESTIVAL DE MÚSICA

2014/06/19

El passat dimecres 18 de juny, tota la primària ha pogut gaudir d'un festival de música preparat pel professor de música Pere Mercader. Tots els cursos van cantar i representar cançons que han estat aprenent durant tot el curs. Va ser un festival magnífic. Felicitats a tots!


Xarxes socials:


Arxius:

UNA SORTIDA REFRESCANT

2014/06/17

Avui els alumnes de sisè acomiadem el curs i la Primària amb una sortida d’allò més refrescant.
Primer hem jugat a rugby, a continuació hem fet atletisme i, per últim ens hem banyat a la piscina.

Estem esgotats però encara ens queden piles!

Bon estiu!


Xarxes socials:


Arxius:

CANTÀNIA 2014

2014/06/13

El dijous 5 els alumnes de 5è vam gaudir d’una experiència molt especial: La Cantània. Vam poder cantar en un dels escenàris més importants de Catalunya: L’Auditori. I a més a més, davant dels nostres familiars. Tot gràcies a l’esforç que hem fet durant gairebé un any a la classe de música.

La Cantània d’aquest any anava sobre La Llibertat, un tema de gran actualitat. “Aquí a Rambla Llibertat, tothom hi és comptat!”.


Xarxes socials:


“SA, BO I... NYAM”

2014/06/13

Tots sabem la importància de tenir uns bons hàbits alimentaris per a la nostra salut física i mental.

L’alimentació equilibrada es cosa de tots, nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, tiets i tietes…

Per mantenir un bon estat de salut, el nostre organisme ha de rebre nutrients en quantitat i proporció adequada a l’edat i tipus d’activitat que realitzem, que ens proporcionaran l’energia necessària.

Al cinquè curs de primària hem  realitzat un estudi dels nostres esmorzars. Hem reflexionat tot aprenent alhora a representar les dades amb diferents gràfics; coneixent conceptes com la moda i la mitjana aritmètica.

Nosaltres hem tret força “profit” a aquests treballs que ara volem compartir amb vosaltres. I ara us volem donar un consell molt fàcil de dur a terme:

SOM EL QUE MENGEM!!   Així que a l’hora d’esmorzar, dedica't una mica de temps!! És energia per treballar i estudiar. Ah! I a mig matí fruita i làctics.


Xarxes socials:


Arxius:

XANDALL NOU! NOVA EQUIPACIÓ

2014/06/11


Xarxes socials:


Arxius:

EL CURS ALT DE LA TORDERA

2014/06/11

El passat divendres dia 6 de juny, els alumnes de 3rEP vàrem gaudir d’un dia meravellós al Montseny. Vam fer el recorregut pel curs alt del riu “La Tordera”, tot observant la fauna i la flora del paisatge.

Els alumnes s’han mostrat molt encuriosits per la natura i s’han divertit explorant i descobrint l’entorn.

Ha estat una bona cloenda de curs!


Xarxes socials:


Arxius:

FEM CINC CÈNTIMS DE TOT EL QUE ES VA DIR? - XERRADA COMUNICAR RESPECTE AL NOSTR@ FILL@

2014/06/05

 El passat 27 de maig, vam tenir el plaer de gaudir de la ponència de Jordi Panisello sobre com comunicar-nos amb els nostres fills. Fem cinc cèntims de tot el que es va dir?

“Comuniquem fins i tot quan dormim? Està clar que sí. Qui no vol dormir com un nen? Sigui com sigui, sempre estem comunicant i educant. Comunicació on intervenen elements com: el to de veu (amb un 40%), els gestos (amb un 40%) i finalment el llenguatge verbal (amb un 10%). Llavors, no serà que potser les paraules no ho són tot? No serà que tot plegat l’educació és una qüestió de qualitat i no pas de quantitat?


Tot i així, hi ha paraules importants que hem de saber gestionar. Paraules que no haurien de ser-hi quan ens dirigim als nostres fills i alumnes. I quines són aquestes paraules prohibides? Doncs mots com: “millor que…” que esclavitza i exclou; “pitjor que…” que etiqueta i molt; “sempre” que empobreix i encadena; “mai” que  elimina i enderroca i; “però” que confon i  emfatitza els nostres errors. És per això que en Jordi Panisello ens explica com és d’important tenir un pensament molt més acollidor, alternatiu i vital. Hem de confiar i  acompanyar. I si la preocupació ens bloqueja hem d’agafar distància per saber per què els nostres fills i alumnes no fan el que volem que facin.  Definint les nostres prioritats? Creiem  en ells i en nosaltres mateixos? I finalment,  ens n’ocupem? No tinguem por de l’error i el fracàs perquè el més important és saber què fer amb el que passa. I per últim, el problema no és equivocar-se sinó equivocar-se de problema. No hem d’oblidar en tot aquest procés que els quatre elements per a la socialització dels nostres fills són: la família, l’escola, els iguals (amics) i els mitjans de comunicació ben gestionats (invertir hores per a que en facin un bon ús). Elements en acord. Elements que ens ajudaran a fer camí.

I per acabar, un llibre recomanat: Receptes per educar de Carololy MeeKs.

Si voleu més informació en el bloc de FEAC de l’Escola Mare de Déu del Roser, en trobareu molt més: http://instantsfeac.blogspot.com.es


Xarxes socials:


SEGONA RECOLLIDA D'ALIMENTS

2014/06/04

Aquest curs, i amb l’ànim de poder formar part a partir del vinent del programa Escoles amb Cor, depenent de Càritas Diocesana de Barcelona, el nostre centre engega una segona campanya solidària de recollida d’aliments de cara a l’estiu, sota el títol: “Atreveix-te a ser feliç compartint”.

ALIMENTS QUE ES DEMANEN:

-Llet en brik                      -Sucre

-Llaunes de conserva      -Farina

-Oli (girasol i oliva)

 DATES:  Recollida al hall d’entrada des del 26 maig al 6 de juny.


 


Xarxes socials:


Arxius:

INFANTIL DE COLÒNIES

2014/06/02

Veure fotos

Els alumnes d'Infantil estan ja instal.lats a Can Ribas i gaudint de les diferents activitats. El bon temps els acompanya. Des de l'escola els desitgem una molt bona estada.


Xarxes socials:


Arxius:

ENTREGA DELS PREMIS PILARÍN BAYÉS

2014/05/28

Avui, a l’Auditori de Sant Joan de Déu, ha tingut lloc l’entrega de premis als guanyadors de l’onzena edició Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes. Com ja us vam informar, en Gerard A., alumne de 5è de la nostra escola, ha estat guardonat amb el primer premi del Cicle Superior. Després d’un mes d’espera hem pogut veure el seu conte editat i il·lustrat per la Pilarín. Què emocionant ha estat!

En l'acte de l'entrega de premis s’ha presentat també l'estudi realitzat per un equip del Campus Docent de Sant Joan de Déu a partir dels contes presentats i 3 dels guanyadors, entre ells en Gerard, han llegit algunes de les conclusions extretes.

Aquesta tarda a l’Info-K del canal Super 3/33 podrem veure una entrevista feta al Gerard on parla amistosament amb la Pilarín Bayés.

MOLTES FELICITATS, GERARD!


Xarxes socials:


Arxius:

XERRADA - COMUNICAR RESPECTE AL NOSTR@ FILL@: UNA VIA DE DOBLE SENTIT

2014/05/22

Benvolgudes famílies:

Ens gratifica comunicar-vos que el proper dimarts 27 de maig a les 19:30h, tindrem el plaer de poder escoltar i gaudir de la xerrada: “Comunicar respecte al nostr@ fill@: una via de doble sentit” a càrrec de l’educador Jordi Panisello Vicens. Proporcionarà estratègies que ens faran valorar la nostra comunicació envers els altres i coneixerem les cinc paraules prohibides que cal tenir en compte a l’hora de parlar. La xerrada té una durada d’una hora i mitja, i s’imparteix amb el suport d’una presentació amb PowerPoint.

Us hi esperem!


Xarxes socials:


PRIMERES COMUNIONS AL ROSER

2014/05/22

El dia 17 de maig un grup de 23 nens i nenes de 4t de Primària i ESO van rebre la seva Primera Comunió a la capella de l’escola. Va ser una celebració entranyable i plena d’emoció per a tots:
alumnes, pares i familiars, catequistes, professors i treballadors del centre, i tota la comunitat adoratriu. Moltes gràcies també a la coral del Roser, que va participar a l’acte.

Esperem que el record d’aquest dia tan bonic us acompanyi sempre, i que el pas que heu donat us porti a ser més bons cada dia, tal com Jesús ens ha ensenyat, per fer entre tots un món millor i més
solidari.


Xarxes socials:


Arxius:

OFRENA FLORAL A LA MARE DE DÉU

2014/05/21

Per tal de celebrar el Mes de Maria, el dia 21 els nens i nenes d’Educació Infantil i el Cicle Inicial de Primària han portat una flor natural a la Mare de Déu de la capella de l’escola. Han cantat la cançó “Mis dos mamás”, han parlat del que vol dir ser mare, i han omplert Maria de colors i bona olor: moltes gràcies a tots/es!! 


Xarxes socials:


4ª TROBADA D'AVIS/ES I NÉTS/ES

2014/05/21

Veure imatges

Una tarda emocionant, plena d’anècdotes, divertida, entretinguda, ... són les paraules que alumnes i avis han citat després de la 4ª trobada avis-alumnes que es va celebrar el passat divendres 16 de maig.

La tarda va començar amb una tertúlia on els avis comentaven com era la seva vida durant la guerra i la postguerra. 

Una vegada vam acabar els alumnes tenien preparada una petita sorpresa al pati vermell de l’escola: Un berenar!!!

Avis i àvies moltes gràcies per compartir la vostra experiència amb tots nosaltres. 

 


Xarxes socials:


L'ESCOLA CELEBRA LA FESTA DE LES MATEMÀTIQUES

2014/05/15

L’escola celebra un acte matemàtic!

Veure selecció d'imatges matemàtiques

Amb motiu de potenciar l’interès matemàtic dels nostres alumnes, aquest 15 de maig hem lliurat els premis als alumnes que més han destacat en les activitats d’aquesta matèria.

Al llarg del curs els alumnes de 6è i d’ESO han realitzat una LLIGA MATEMÀTICA  per potenciar el seu raonament lògic i matemàtic.  A més a més, un grup d’ alumnes de 3r i 4t d’ESO han participat en les PROVES CANGUR que consisteixen en un concurs matemàtic  a nivell de tota Catalunya.

Volem destacar  l’actuació que ha tingut l’alumne Mark Lin de 3r d’ESO, que ha obtingut un molt bon resultat en aquestes proves, quedant en la posició 34 d’entre els aproximadament 8000 participants que hi van haver en el seu nivell.

Any rere any el CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA ha adquirit més notorietat dins la nostra escola . És considerable el nombre d’alumnes que cerca amb les seves càmeres la millor fotografia matemàtica.  En el BLOG DE REPORTERS podeu veure un vídeo amb una petita selecció d’aquestes fotos.

L’enhorabona  a tots als premiats en les diferents modalitats!


Xarxes socials:


BRING BACK OUR GIRLS// REAL MEN DON'T BUY GIRLS

2014/05/14

Veure imatges

En un acte de solidaritat amb el dolor de les persones que pateixen al món, avui ens toca a tots estar al costat de gairebé 300 mares, pares i familiars que han vist recentment com les seves filles desapareixien de les seves llars. El grup Gihadista Amat Boko Haram ha decidit obviar els seus drets i privar-les de la seva llibertat.

L'escola Mare de Déu del Roser aquest matí ha realitzat un acte, on hi ha participat tothom,  amb el propòsit de demanar que tot acabi ben aviat esperant que les llàgrimes de la il.lusió i la felicitat puguin tornar a lliscar pels rostres d'aquestes mares i pares en senyal de llibertat.


Xarxes socials:


Arxius:

4t d'ESO A BERLÍN

2014/05/13

Els alumnes de 4t d'ESO estan gaudint aquests dies d'una estada lingüística a Berlín. Han visitat molts museus i indrets d'interès històric i, al mateix temps, aprofiten per conèixer de més a prop la cultura i la vida quotidiana a Alemanya. Passejar pels saeus carrers, veure com és i com viu  la seva gent i conviure amb els companys i mestres està sent una constant plena d'il.lusió que compartim des de l'escola.

 


Xarxes socials:


Arxius:

MNAC: 100 ANYS D'ART

2014/05/07

Els alumnes de 4t d'ESO d'Humanístic han visitat avui el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). Han pogut veure obres del Romànic i Gòtic tractades a classe, fent un pas evolutiu fins al Renaixement. Posteriorment han visitat el Llegat de Cambó, recopilació d'obres d'autors europeus, i han finalitzat la visita al terrat del Palau de Montjuïc. Tot plegat l'experiència de veure en viu importants obres de l'art català.


Xarxes socials:


TALLER DE REACCIONS QUÍMIQUES

2014/05/07

Els alumnes de 4t d'ESO dels itineraris científic i tecnològic hem anat al Cosmocaixa a fer un taller de reaccions químiques on, d'una manera pràctica i divertida, hem vist l'aplicació pràctica dels conceptes treballats a l'aula.
També hem participat en un taller pilot sobre de la vacuna de la malària, on hem treballat com a veritables investigadors aplicant conceptes de biologia.


Xarxes socials:


3R ESO B VISITA EL PARLAMENT

2014/05/06

Avui dimarts 6 de maig, el 3rB de l’ESO ha tingut  l’oportunitat de conèixer el Parlament de Catalunya i les diferents activitats que exerceixen els nostres diputats. Així mateix, hem pogut conversar amb Celestino Corbacho Chaves (PSC-PSOE), diputat  que va ostentar fa quatre anys, el càrrec de Ministre de Treball i Immigració de l’Estat Espanyol. Les preguntes fetes pels nostres alumnes -reivindicatives i a l’hora assertives- ha abraçat temes relacionats amb la formació i responsabilitat d’aquests, el referèndum i  el seu imminent futur. Respostes que ha propiciat clares justificacions en alguns casos i, divagants respostes en altres. En fi, una visita que no deixa a ningú indiferent!


Xarxes socials:


VISITA TÈCNICA AL TIBIDABO

2014/04/30

Els alumnes de 4t d'ESO dels itineraris Científic i Tecnològic hem pujat a fer una visita tècnica al Tibidabo. Hem descobert els petits secrets de les atraccions. Aplicant conceptes estudiats a Física i Tecnologia hem pogut conèixer i comprendre millor quins són els seus principis de funcionament. Entenent al mateix temps perquè ens diverteixen i ens provoquen una sensació diferent.


Xarxes socials:


COLÒNIES DE PRIMÀRIA

2014/04/28

Benvolgudes famílies:

Veure imatges

Us informem que els alumnes de Primària han arribat a Can Bajona perfectament bé. Gaudint d'un dia de primavera càlid i assoleiat tots estan realitzant les activitats programades.

Desitgem que aquests tres dies de convivència amb companys i professors siguin del tot profitosos i s'ho passin d'allò més bé.

Bona estada a tothom.


Xarxes socials:


Arxius:

1r PREMI DEL CONCURS PILARÍN BAYÉS PER UN ALUMNE DE LA NOSTRA ESCOLA.

2014/04/24

Ahir, 23 d’abril, el jurat de l’onzè premi de contes escrits per nens i nenes Pilarín Bayés va donar a conèixer el seu veredicte.

Tenim la gran satisfacció de poder informar-vos que, per 7a vegada a la nostra escola, comptem entre nosaltres amb un dels guanyadors d’aquest concurs.

El 1r premi del Cicle Superior d’aquesta onzena edició ha estat per la història “No era un pare qualsevol”, de Gerard Albiach, alumne de 5è EP. Moltes felicitats, Gerard!!!

Més de 2300 escoles d’arreu de Catalunya i altres punts de parla catalana han estat convocades en aquesta edició amb la temàtica “Malaties  amb què conviure, les malaties de llarga durada”. Els 15 contes guardonats seran publicats per l’Editorial Mediterrània amb il·lustracions de la Pilarín Bayés i analitzats per  la figura d’un expert en el tema  que ajudarà a analitzar les experiències dels nens i nenes en relació a les malalties de llarga durada i es convertiran així en una eina d’anàlisi sociològica d’aquest tema des del punt de vista dels infants de primària.

Aquest concurs, convocat per l’editorial Mediterrània juntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, ha canviat la seva orientació en les dues últimes edicions, passant de ser eminentment literari a reflectir també els valors de les temàtiques proposades, lligant d’aquesta manera el seu esperit solidari i sanitari.

Serà a finals del mes de maig, en data per confirmar encara, quan tindrà lloc la festa del lliurament de premis.


Xarxes socials:


Arxius:

DIA DE SANT JORDI

2014/04/23

Jocs Florals a Primària

L'hora del conta-conte a l'escola

Avui el cel es vesteix de colors de primavera. El roig de les roses il.luminen la nostra ciutat i les lletres dels llibres l'engalanen. Aquesta és la nostra festa i aquest el nostre dia: 23 d'abril diada de Sant Jordi, dia de la cultura, de les lletres i de l'amor.

Un any més la nostra Escola s'ha vestit de festa per celebrar la Diada de Sant Jordi. Al llarg del dia, des dels més petits fins els més grans, tots els alumnes han realitzat activitats culturals: paradetes on s'han compartit i intercanviat llibres, contacontes per als més menuts, i, com sempre, l'entrega de premis del Concurs Literari de les etapes de Primària i Secundària, on tots els alumnes han demostrat que la bona escriptura no és només patrimoni dels escriptors consagrats: la voluntat, la imaginació i l'esforç hi tenen molt a dir.

També els alumnes de la nostra escola han pogut copsar l'ambient festiu que viu Barcelona, tot passejant per la Rambla de Catalunya i contemplant els colors dels llibres i les olors de les roses que tempten el vianant indecís i li encomanen la màgia del dia, on la festa de la cultura es viu al carrer; lletres i flors com a únic referent.

Avui és un bon moment per retre homenatge a un gran escriptor que recentment ens ha deixat: Gabriel garcia Márquez, també periodista, guionista i editor. Va obtenir el premi nobel de literatura. Moltes obres l'avalen. Per esmentar-ne alguna recordem ' El Amor en Tiempos de Cólera', ' Crónica de una muerte anunciada' entre molts dels seus llibres que el van portar a la fama.

' Así suspiró el coronel, la vida es la mejor cosa que se ha inventado'. Benvinguts doncs a la vida de l'escola en aquest dia de Sant Jordi, que podreu veure en el projecte reporters'.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE 2N D'ESO VISITEN LA FUNDACIÓ TÀPIES

2014/04/22

Els alumnes de 2n d'ESO han visitat avui la Fundació Tàpies. Han realitzat un recorregut per les seves obres mes emblemàtiques, aprofundint en la textura i el simbolisme present en cadascuna d'elles. Ha sigut una experiència per pensar i reflexionar sobre l'art i el seu significat, i com el propi autor deia: “La pintura pot ser-ho tot. Pot ser una claror solar enmig d’una finestra. Pot ser un núvol de tempesta. Pot ser una petjada d’home per la vida, o un cop de peu –per què no?– que digui “prou”. Pot ser un aire dolç de matinada, ple d’esperances, o un baf agre sortit d’una presó. Pot ser les taques de sang d’una ferida, o el cant en ple cel blau, o groc, de tot un poble. Pot ser el que som, l’avui, l’ara i el sempre.”
Antoni Tàpies; fragment del conte El joc de saber mirar; Cavall Fort (Barcelona), núm. 82 (gener de 1967).


Xarxes socials:


VISITA AL PARLAMENT

2014/04/22

Avui al matí els alumnes de 3r A de l’ESO han visitat el Parlament de Catalunya i han gaudit de les instal·lacions. El que més els hi ha sorprès ha estat l’hemicicle. També han tingut la sort d’entrevistar al diputat Sr. Joan Murell de Convergència i Unió. Per finalitzar ens hem cruspit un bon esmorzar


Xarxes socials:


ELS NENS/ES DE P3 HEM ANAT A LA FUNDACIÓ JOAN MIRÓ

2014/04/22

Ja fa dies que vam començar a conèixer l'obra de Joan Miró a l'aula. Vam fer una composició lliure amb els seus colors preferits (vermell, negre, groc, verd, blau), vam parlar de les seves tècniques (regalims, esquitxades...) i fins i tot ens vam atrevir a copiar una de les seves obres (Blau II). També vam fer l'escultura Dona i Ocell amb material reciclat. I finalment vam anar a la Fundació Miró per tal de veure en directe les seves grans obres.


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA DELS ALUMNES DE SEGON D'ESO A COBEGA (COCA-COLA).

2014/04/10

Avui els alumnes de 2n d'ESO han visitat l'empresa Cobega, a Martorelles. Aquesta empresa és la distribuidora que comercialitza els diferents productes de la marca Coca Cola. Han explicat que les sigles del nom signifiquen Companyia de Begudes Gasoses (Cobega).

Aquesta planta embotelladora és una de les més modernes d'Europa. Actualment estan construïts més de cent quaranta mil quilòmetres quadrats, en una superfície de cinc-cents mil.

Han passat un documental amb els orígens i història de la coneguda empresa fundada a Atlanta. Els alumnes, molt atents, han pogut veure l'evolució del producte, que es va crear com un tònic que es venia a les farmàcies, fins a l'actualitta, una beguda refrescant. Tot seguit, després de respondre correctament un seguit de preguntes sobre el documental mostrat, se'ls ha obsequiat amb un refresc mentre esmorzaven.

La segona part de la visita ha estat més pràctica i ha consistit en un recorregut per la planta embotelladora. Des d'una plataforma-corredor, es podia contemplar tot el procés d'elaboració dels diferents productes, des del laboratori de control de qualitat, fins a l'envàs definitiu, tal i com es presenta al públic.

Tot plegat, ha estat una visita molt entretinguda i interessant. No sempre es té l'oportunitat de contemplar tot el procés d'elaboració d'un producte.


Xarxes socials:


Arxius:

P5 I ELS PLANETES

2014/04/10

ELS NENS DE P5 HEM VISITAT EL COSMOCAIXA I HEM FET UNA ACTIVITAT MOLT INTERESSANT SOBRE ELS PLANETES.

AQUEST TRIMESTRE HEM TREBALLAT UN PROJECTE SOBRE L´ESPAI I ELS PLANETES I HEM POGUT POSAR EN PRÀCTICA TOT EL QUE HEM DESCOBERT I TREBALLAT SOBRE AQUEST TEMA.

LA SORTIDA HA ESTAT MOLT DIVERTIDA I ENS HO HEM PASSAT MOLT BÉ!


Xarxes socials:


PELS CARRERS DE LA COLÒNIA GÜELL

2014/04/08

Aquest dilluns els alumnes de sisè hem visitat la Colònia Güell. Vam fer un recorregut pel poble, vam contemplar els diferents edificis de l'època industrial i que actualment encara s'utilitzen. L'inici de la visita va ser a la Masia propietat del senyor Güell, vam passar per la casa del mestre, de l'administrador, l'escola de nens, l'escola de nenes, les cases dels obrers i dels pagesos entre d'altres. El que més ens va impactar va ser la Cripta, una obra feta per Gaudí.
Durant tota l'excursió vam aprendre moltes coses noves i vam poder endinsar-nos una mica en l'època de la revolució industrial a Catalunya.


Xarxes socials:


Arxius:

4T A MONTSERRAT

2014/04/07

El dia 4 d’abril, els alumnes de 4t vam tenir la Jornada Presencial del projecte en què participem tot aquest curs a Informàtica: “Montserrat, un munt d’aventures”. Després de la visita a la nostra escola de l’escolà Jaume, ara ens tocava anar-lo a veure a ell! Vam matinar per sortir ben puntuals a les 8 h. i en arribar a Monistrol, vam agafar el cremallera fins al monestir. El Jaume ens va rebre amb dos ajudants més petits: en Ricard i en Guim.

Només arribar, vam ser els primers a actuar a l’Espai Gresca, amb el nostre ball de Txarango, que va quedar perfecte amb l’ajuda d’en Pere. Després vam esmorzar a la plaça, vam fer un Memory de la flora de la muntanya i vam entrar a visitar l’escolania: les aules, les habitacions, la sala de joc i de lectura, el lloc per assajar, l’auditori i el poliesportiu. Tot seguit vam anar al museu a veure la part d’Egipte, amb una mòmia autèntica. I després de dinar al solet, vam pujar al cambril de la Mare de Déu per fer la nostra ofrena d’un ciri decorat amb el nom de tots nosaltres i una pregària, a la capella de Gaudí. Per la tarda hi va haver l’acte final, amb les 17 escoles d’arreu de Catalunya convocades i gairebé 1000 nens i nenes esperant escoltar cantar els escolans. Va ser preciós gaudir d’un concert  a l’aire lliure, amb les seves veus angelicals!!

I per acabar, el Jaume ens va regalar un plat de terrissa fet per ell, ens vam acomiadar i vam tornar a Barcelona, amb l’alegria d’haver passat un dia inoblidable.


Xarxes socials:


Arxius:

CONCURS DE RELAT CURT JOVES TALENTS 2n ESO.

2014/04/07

El passat dissabte 5 d'abril tingué lloc a la Universitat Politècnica de Barcelona el cinquanta-quatrè Concurs de Relat Breu organitzat per l'empresa CocaCola. Hi participaren moltíssimes escoles de tota la província de Barcelona.

Les quatre alumnes que representaren la nostra escola ( Carmen, Melanie, Marta i Valeria) van poder mostrar el seu talent i creativitat tot escrivint sobre el tema proposat enguany al certàmen: 'Alarma Mundial todos los diccionarios del planeta han amanecido con las definiciones trastocadas'.

Va constituir una experiència enriquidora i valorada molt positivament per les nostres alumnes participants. El tema els reptava a esprémer la seva imaginació al màxim i de ben segur que ho han fet d'allò més bé.

En acabar van poder recuperar forces bevent un refresc aportat per l'organització...

Ara caldrà esperar el veredicte del jurat, però sigui quin sigui, ja poden dir aquestes noies de 2n , que el fet de participar en un concurs de relats breus com aquest, els ha aportat una experiència diferent. Hi havia molta diversitat d'alumnes i segur que tots els participants hi han posat  tota la seva il.lusió i esforç.


Xarxes socials:


Arxius:

VIVITA AL REFUGI AERI DE POBLE SEC

2014/04/07

Un cop treballada a classe la Guerra Civil Espanyola, els alumnes de 4t d'ESO han visitat el refugi aeri de Poble Sec. Tots han gaudit de la visita i de les explicacions de la guia, responent a les seves preguntes amb encert. S'na fet una idea molt més clara de la situació que van viure alguns dels seus avis o besavis i entenet que cal recordar perquè mai es repeteixi una situació semblant.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE TERCER D'ESO JA HAN ARRIBAT A LONDRES

2014/04/03

Després d'aixecar-se més aviat del que és habitual i dels nervis per emprendre una nova aventura per terres angleses, els alumnes de 3er d'ESO ja han arribat a Londres. Com podeu veure a la imatge, es troben a un lloc molt emblemàtic de la ciutat anglesa. A més de visitar la ciutat també practicaran molt anglès amb les famílies d'acollida. Esperem que siguin uns dies molt profitosos i que gaudeixin de totes les opcions que Londres els ofereix.


Xarxes socials:


CONCURS DE RELATS CURTS COBEGA

2014/04/02

Quatre alumnes de segon d'ESO han estat seleccionades per representar la nostra escola en el 54è concurs de joves talents de relats curts que organitza l'empresa Cobega. El Certamen tindrà lloc dissabte 5 d'abril, i hi assistiran alumnes de la província de Barcelona. Realitzaran l'escrit en llengua castellana.

El tema serà proposat pels promotors d'aquest concurs en el moment de realitzar-se la prova i valoraran aspectes com vocabulari, sintaxi, originalitat i adequació, tots ells qualificats habitualment a les classes de llengua.

Tot i la competència esperem i desitgem que les nostres alumnes gaudeixin del concurs i aprofitin l'oportunitat de què disposen.

Bona sort a les nostres representants.


Xarxes socials:


Arxius:

SORTIDA DELS ALUMNES DE 3r D'ESO D'EMPRENEDORIA A JOVES EMPRENEDORS TALENTS 2020

2014/04/01

CHANGINS THE ROLER OF GAME OF LIFE.

Avui els alumnes de 3r d'ESO de la matèria d'emprenedoria, han assistit a la xerrada de jovres emprenedors Talents 2020 que organitza l'empresa Arrenca a Córrer.

Des de caixa Fòrum hem pogut gaudir dels bons consells i ànims dels joves talentosos que ens han explicat la seva experiència personal. treballar amb Visió, executant la idea i amb Passió, així com des de la motivació i entussiasme sempre tenint com a punt de mira el fer quelcom pels altres han estat les consignes més escoltades.

Crear coses noves per ajudar la gent a viure millor és un punt de referència que mai hem de perdre. Ens quedem amb la frase de tothom pot. tu també.

ÀNMIS

CHANGINS THE ROLER OF GAME OF LIFE.


Xarxes socials:


Arxius:

PROVA CANGUR 2014

2014/03/20

Un grup d'alumnes de 3er i 4rt d'ESO han anat avui a realitzar la Prova Cangur 2014. Està impulsada per la societat internacional Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques. Consta de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls. Desitgem molta sort als nostres alumnes que de ben segur seran capaços de superar tots els reptes que els hi proposin.


Xarxes socials:


BIOLOGIA A 5è AMB ELS EXPERTS DE L'ESO !!

2014/03/13

Dins del temari de 5è E.P estudiem els éssers vius. Ens hem endinsat en el tema coneixent la cèl·lula i pensem arribar fins a l'ésser humà.

Els companys/es de l'ESO ens han transmès els seus coneixements presentant-nos el seu “Projecte Maqueta de les cèl·lules”. Tot i que alguns conceptes encara  eren una mica difícils per a  nosaltres, ha estat una activitat molt enriquidora i motivadora. Ja tenim ganes d'estar « al pis de dalt ».

Donem les gràcies als companys/es de primer d'ESO i a la Núria Guirao, professora de ciències.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE 1er D'ESO JA HAN ARRIBAT A PUIGCERDÀ

2014/03/12

Amb el temps de cara i molta complicitat, els alumnes de 1er d'ESO han començat les seves Colònies a Puigcerdà. Envoltats d'un bell paisatge, gaudiran d'uns dies de germanor amb activitats de grup, com la Gimcana d'Esports de Superació, que els permetrà estar en contacte amb la natura. Segur que seran uns dies inoblidables.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 2on D'ESO JA HAN ARRIBAT AL COLLELL

2014/03/12

Després de dies esperant és el moment de gaudir de les desitjades Colònies. Els alumnes de 2on d'ESO ja han arribat al Collell. Per a calentar motors han fet una primera parada a Les Estunes, paratge d'alzines i roures on s'hi poden veure grans plaques de marbre amb esquerdes que podem recòrrer per dins. Durant aquests tres díes realitzaran un munt d'activitats. Els desitgem que s'ho passin molt bé!


Xarxes socials:


Arxius:
  •  0

ELS DE QUART DE PRIMÀRIA ANEM AL LICEU

2014/03/10

El dilluns dia 10, els alumnes de 4t hem anat a visitar el Gran Teatre del Liceu, el segon teatre d’òpera més gran d’Europa i un dels més bonics. Hem pogut gaudir d’una visita guiada pels dos vestíbuls, l’escalinata principal, la platea, l’escenari, el ‘foyer’, la sala dels miralls i l’Espai Liceu, on hem vist un vídeo de la seva història i la seva restauració, després d’haver patit dos incendis. Ens ha agradat molt i, després, hem passejat una estona per la Rambla i hem jugat a la plaça del MACBA en un matí assolellat i diferent, aprenent coses fora de la classe.


Xarxes socials:


Arxius:

ELS ALUMNES DE 4t D'ESO A FIGUERES

2014/02/28

Els alumnes de 4t d'ESO ens hem entusiasmat amb Dalí i el surrealisme. Ja coneixíem aquest concepte des del vessant de la literatura i en veure'l traslladat a la pintura ens ha impactat molt. Com Dalí va aconseguir incloure dues imatges en un mateix quadre? la resposta: Dalí era un geni!


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 3r D'ESO A GIRONA

2014/02/28

Els alumnes de 3r d'ESO hem gaudit de la Girona medieval: els carrers, l'esglèsia de Sant Felip, Sant Pere de Galligants, els banys àrabs, la catedral amb el seu preciós tapís de la Creació, i el call ha estat el final d'aquest gran recorregut. El temps, la complicitat i el bon ambient han estat un regal per a tots nosaltres.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 2n D'ESO AL MÓN SANT BENET

2014/02/28

Els alumnes de 2n d'ESO hem visitat l'antic monestir de Sant Benet. Allà hem conegut la seva història i els costums dels monjos benedictins. Amb uns audiovisuals amb hologrames hem viatjat en el temps fins a l'Edat Mitjana. També hem realitzat un taller on, a través de diferents activitats, hem descobert un fragment de la pròpia història del monestir.


Xarxes socials:


ELS ALUMNES DE 1r D'ESO A TARRACO

2014/02/28

Els alumnes de 1r d'ESO hem anat a Tarraco i hem fet un recorregut pel circ i l'amfiteatre romà. Després hem fet un joc de rol on hem hagut d'esbrinar si erem patricis o plebeus. Ens ho hem passat d'allò més bé!


Xarxes socials:


JORNADES DE PORTES OBERTES: 14 I 22 DE FEBRER

2014/02/19

Benvolgudes famílies interessades en conèixer la nostra escola: 

És un plaer poder-vos ensenyar el nostre centre i apropar-vos el nostre projecte educatiu. Podeu venir-nos a conèixer en les nostres Jornades de Portes Obertes o bé per mitjà de Visites Concertades Individuals. 

JORNADES DE PORTES OBERTES:

Les nostres Jornades de Portes Obertes tindran lloc  el divendres, 14 de febrer a les 15.15 hores i dissabte, 22 de febrer a les 10.30h.  Per poder assistir-hi cal concertar visita al telèfon 93 453 10 80 (Srta. Rosalia / Srta. Carmina).

 VISITES CONCERTADES: 

Si esteu interessats en la nostra escola, conèixer el nostre projecte educatiu i veure les nostres instal·lacions, podeu demanar  una entrevista amb els caps d'estudi de l'etapa i/o direcció. Us podran atendre de forma individualitzada, resoldre tots els vostres dubtes i ampliar la informació que necessiteu. Cal concertar visita al telèfon 93 453 10 80 (Srta. Rosalia / Srta. Carmina).


Agraïts per la seva atenció rebin una cordial salutació.

Atentament:  Equip Directiu.


Xarxes socials:


VISITA AL LICEU

2014/02/18

Aquest dilluns els alumnes de 3r hem anat a visitar el Gran Teatre del Liceu, un espai molt especial i espectacular. Hem pogut gaudir d’una visita guiada per bona part dels espais d’un dels teatres d’òpera més importants d’Europa.  Hem après moltes coses del món de l’òpera, algunes relacionades amb l’Antiga Grècia que, com sabeu hem treballat al projecte. Sabíeu que antigament  la zona del cinquè pis es deia “El Galliner”? Quines coses...


Xarxes socials:


SORTIDA 4t DE PRIMÀRIA - LLET PASCUAL

2014/02/17

El divendres 14 hem anat a Gurb per visitar la planta envasadora de llet Pascual, on hem après moltes coses sobre les màquines i els diferents tipus d’energia.  També hem pogut tastar una mostra dels productes que fan i ens n’hem emportat alguns a casa. Després, hem anat a dinar a la plaça Major de Vic, capital de la comarca d’Osona. Ens ha fet un dia primaveral i ho hem passat genial!!!


Xarxes socials:


VISITA AL DIPÒSIT D'AIGÜES PLUVIALS

2014/02/14

Els alumnes de 4t d'ESO Tecnològic hem visitat el Dipòsit de regulació d'aigües pluvials i residuals del parc de Joan Miró. Hem après com Barcelona disposa de sistemes d'acumulació i retenció d'aigua per regular el cabal del clavegueram de la ciutat i evitar inundacions en episodis de pluges.


Xarxes socials:


EUCARISTIA FAMILIAR

2014/02/10

El proper diumenge 23 de Febrer a les 11.30h tindrà lloc l'Eucaristia Familiar a la capella de la nostra escola.

Us hi esperem !


Xarxes socials:


Arxius:

DIA DE LA PAU I BERENAR SOLIDARI

2014/02/04

El passat 30 de gener vam celebrar el Dia Escolar de la Pau i la No  Violència, que aquest any hem volgut dedicar a Nelson Mandela (1918-2013). Pel matí ens vam reunir tota la comunitat educativa al pati vermell per fer una curta però emotiva celebració: benvinguda de la directora, breu biografia del personatge, lectura d’un manifest per part dels alumnes, enlairada de globus blancs i vam cantar i ballar junts la cançó “Free Nelson Mandela”.

Per la tarda es va fer el berenar solidari i vam recollir 545 €, que enviarem a l’escola de les germanes adoratrius a l’Índia. Moltes gràcies a tots!!


Xarxes socials:


D'AQUÍ A LA NASA

2014/02/03

Divendres 24 de gener, l’Anna García, enginyera aeronàutica i tieta de l’alumna Anna Carolina, va venir a sisè a explicar el projecte que ha realitzat a la NASA. A continuació vam fer un
taller de llançament de coets.

Va ser per a tots una experiència enriquidora, molt divertida i inoblidable. Al "BLOC DE REPORTERS" podeu veure un vídeo resum de l'activitat.

GRÀCIES ANNA!


Xarxes socials:


EXPOSICIÓ DEL PROJECTE INTERDISCIPLINARI A EP

2014/01/29
ELS NOSTRES AVANTPASSATS

Estimades famílies,

Ja podem gaudir d'un vídeo de l'exposició del projecte realitzat la setmana del 13 al 17 de gener visitant el 'Bloc Reporters'.

El nostre agraïment a totes les famílies que vau visitar l'exposició a l'escola.


Xarxes socials:


SORTIDA SUPERTRAM

2014/01/22

Els alumnes de 1r d’ESO hem visitat aquests dies les instal·lacions de TV3 i Catalunya Ràdio.  Allà ens han ensenyat com són els platós d’alguns programes que coneixem i també hem visitat la sala de caracterització, que ens ha meravellat. Més tard, a Catalunya Ràdio, hem fet de públic al programa Els Optimistes, que dirigeix i presenta Àngel Llàcer.


Xarxes socials:


XERRADA PER PARES I MARES: INTERNET SEGURA - Dimarts, 21 de gener a les 19 hores.

2014/01/15

Benvolgudes Famílies:
L'escola Mare de Déu del Roser us convoca el proper dimarts dia 21 de gener a les 19.00 h., a la xerrada per pares i mares que porta per títol: INTERNET SEGURA. que efectuarà  la Srta. Viviana De Sousa de l'associació ACIM.

Considerem important estar ben informats sobre els perills de la xarxa i esperem que us sigui d'utilitat.

 Agraïts per la vostra assistència rebeu una cordial salutació.

Atentament: Equip Directiu del centre.


Xarxes socials:


SORTIDA 2n D'ESO: EQUIPEM LA NOSTRA LLAR

2014/01/14

El Dilluns 13 de gener els alumnes de segon d'ESO van anar a l'espai Endesa Educa a realitzar el taller 'Equipem la nostra llar'. Allà vàrem poder aprendre i reflexionar sobre tots els aspectes que tenen a veure amb l'ús de l'electricitat, des de la seva generació fins al consum que en fem a casa.


Xarxes socials:


CREIX AMB EL PEIX

2014/01/13

Dijous dia 9 de gener, els alumnes de 3r EP, vam anar a Mercabarna a fer una activitat educativa per descobrir i gaudir del peix i del marisc.

Vam dinar al restaurant tots junts, tastant un àpat sa i equilibrat de peix que ens va agradar moltíssim.

Hem après els beneficis de menjar peix tot sovint.


Xarxes socials:


Arxius:

PROJECTE INTERDISCIPLINARI

2014/01/10

A l’etapa d’EDUCACIÓ PRIMÀRIA, la setmana del 13 al 17 de gener realitzarem el PROJECTE INTERDISCIPLINARI. Ens endinsarem en la Història dels nostres AVANTPASSATS. Des de la prehistòria, passant pels nostres orígens romans, fins arribar al segle XIX, coneixerem com vivien, esdeveniments importants i descobriments. Estem segurs que aquest viatge serà inoblidable.

Com en tots els viatges tenim reporters i ja tenim ganes de poder mostrar-vos els nostres tresors. Us esperem a tots i totes a l’exposició dels dies 21 i 23 de gener. No hi falteu!!


Xarxes socials:


2N D'ESO: CONNECTA'T AL BARRI GÒTIC!

2014/01/08

Aquest any el primer dia de curs del 2014 ha estat ben especial per als alumnes de 2n d'ESO. Hem anat a fer una ruta pel Barri Gòtic tot aprenent les diferències entre els diversos tipus d'estils arquitectònics i repassant la història de Barcelona i els seus habitants durant els darrers segles.


Xarxes socials: