El dia 19 de gener vam plantar cara al fred polar i vam anar a Capellades, a la comarca de l’Anoia, per veure l’antic Molí Paperer del segle XVIII. Vam poder seguir tot el procés d’elaboració del paper a partir de fibres naturals, com el cotó o el lli: recollir la roba, esquinçar-la, rentar-la, deixar-la estovar al podridor, picar-la amb els martells fins a fer una pasta, posar-la al colador i formar els fulls, assecar-los, encolar-los amb greix animal, tornar-los a penjar per assecar, pulir-los, retallar les barbes, fer-ne raimes i empaquetar-los per poder vendre’ls. Era una feinada enorme!! Hi treballaven famílies senceres, d’avis a nens, tots els dies de l’any, en un ambient humit, molta pudor i soroll. Les màquines funcionaven amb energia hidràulica: l’aigua feia bellugar la roda de molí i això posava en marxa els martells. A l’Anoia hi havia bastants molins paperers com aquest, els fulls eren de molta qualitat i es venien a Espanya i Amèrica del Sud.
Després vam fer un taller on nosaltres mateixos vam poder elaborar tres fulls de paper, de colors diferents: va ser molt divertit!
En acabat, vam dinar al bosc i vam fer passar el fred jugant i corrent. I de tornada a l’escola, vam estendre els nostres fulls a sobre la taula per assecar-los. L’endemà ja estaven a punt: han quedat molt bonics!